• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Öğretmen ile görüşme .

sureyyas

Üye
Kayıtlı Üye
1 Ocak 2025
177
192
18
40
Hanımlar çocuklarınız öğretmeni ile ne sıklıkla gorusuyorsunuz.
Toplantılara mutlaka katılıyorum ama hiç gidipte ayrı görüşmedim ,sanki bir durum olsa arar gibi geliyor.. ben ilgisiz velimiyim..
Bilmiyorum ne yapacağımı iki dönemde birer kere gitmelimiyim.. yada aramalimiyim .. sanırım rahatsız ederim gibi geliyor

Bizde toplantılar okulun genel işleyişi hakkında bilgi veriliyor o kadar.

Birebir görüşme oluyor daha çok. Sıklığı belli olmuyor.

çocuğunuz ilkokulda mı?
İlkokul seviyesinde bence öğretmeni belirliyor bunu. Bizim oğlanın öğretmeni ilgi alakayı sever. Hediye veren, güzel söz söyleyen veliye de ayrı tavrı olur. Bunu bildiğimden ben sık sık arıyorum mesaj atıyorum. Çocukla alakalı sık diyalogta olmayı seviyor.
Arkadaşımın aynı okul başka sınıftaki kızının öğretmeni tam tersi gerekirse ararım beni darlamasın kimse kafasında. Onlar daha az arıyorlar haliyle.
Sınıfın genel durumuna bakmak lazım. Herkesle samimiyse bunu seviyorsa siz de öyle olun. Gözlemleyin sınıfı bence

Birinci sınıf velisi olarak hemen vaziyet alıp bekleyim,çoğunluk ne yapıyor acaba ? 😁 Kızımın anaokulu öğretmeni ile yanlışlıkla kanka oldum 🙈 ama kendisi istedi o iletişim kurdu ilk, evine davet etti 😍

Oğlum 2. Sınıfta kolejde. Öğretmenimiz her dönem 2 kere genel toplantı yapıyor. Onun dışında aylık olarak bizleri arayıp bilgi veriyor. Okula gittiğimizde görüşmek istersekte kırmıyor sağolsun.

kızım 4. sınıfta büyük kızımı da küçüğümün de öyle öğretmenleriyle zırt pırt diyaloğa girmedim girmem de
büyük kızım ilkokuldayken babası da aynı okulda çalışıyordu gerçi ondan da çok ihtiyaç duymadım
küçük kızımın da öğretmeni o kadar sevmiyor gerek de duymadım açıkçası
bir sorun olursa arar söyler çağırır gibi düşündüm hep
çalışmamın da etkisi var mı bilemedim şimdi

Hanımlar çocuklarınız öğretmeni ile ne sıklıkla gorusuyorsunuz.
Toplantılara mutlaka katılıyorum ama hiç gidipte ayrı görüşmedim ,sanki bir durum olsa arar gibi geliyor.. ben ilgisiz velimiyim..
Bilmiyorum ne yapacağımı iki dönemde birer kere gitmelimiyim.. yada aramalimiyim .. sanırım rahatsız ederim gibi geliyor

Bizimki inanılmaz tatlı bir kadın.. ciddi bir şey olursa ben sizi ararım, ufak tefek krizlerde ben müdahale ediyorum aklınız kalmasın ben aramadığım sürece içiniz rahat olsun diyor
Bunun üzerine bende daha aramıyorum.. ufak tefek şeyler oğlum anlatıyor ama öğretmen ne yaptı diyorum
Anne müdahale etti diyor.. içim rahat, kafam rahat.

Geçen yıl çok sorumsuz bir öğretmenimiz vardı.. bu yüzden okula gidiyordum arada.
Bu yıl ki öğretmenimiz çok başka bir kadın, bu kutsal mesleği sonuna kadar hakkıyla taşıyor
Allah sayısını arttırsın.. 🙏🏼

Oğlum servisle gidiyor bende çalışıyorum ilk 3 sene her toplantıya mutlaka katıldım ayrıyeten aradım çok nadir genel durum için..şu an 4.sınıf öğretmeni değişti çok diyolog kuramadım toplantıya babası gitti bir kere tanışmaya gittim..Grup var oraya deneme sonuçları ödev yapıp yapmayanlar konusunda bilgi veriyor o yüzden oğlumun durumunu da bildiğim için dersleri ile yakinen ilgileniyorum çok gerek duymadım...

İlkokulda benimki, sanırım dönemde bir bireysel görüşmeye gidiyor genelde veliler.
Ben çocuğu yeterince tanıdığımı düşünüyorum(akademik anlamda), denk gelirsek ayak üstü soruyorum arada(yılda bir 😆 )

Bir sıkıntı görüyorsanız derslerinde durumunda eya okulda sorun yaşadığını düşünüyorsanız görürşürsünüz yoksa öğretmen zaten size ulaşır bir şey olsa

kızım 4,5 yaşında kreşte, özel görüşmeler düzenliyorlar, istersek ya da gerek varsa psikolog eşliğinde de olabiliyor.
benim kızım terapi aldığı için zaten öğretmeniyle hem ben hem de psikoloğumuz sürekli iletişim halindeyiz.
ben ihtiyaç duydukça görüşülmesi taraftarıyım ama kızım daha küçük olduğu için böyle düşünüyor olabilirim. ilkokulda nasıl düşünürüm bilmiyorum.

Her dönem yapılan toplantılar harici ekstra soracağım, kafama takılan birsey yoksa aramam ki zaten genelde soracağım şeyleri de mesaj atarak sorarım. Okulda denk gelsek de selam veririm ayaküstü ama lafı uzatmam. Bence gereksiz muhabbete öğretmenler de bayilmiyordur. Benim bir sıkıntım yok gidisattan. O yüzden daha fazlasını yapsam mi diye de düşünmüyorum.

Kendimde öğrermenim,inanın çok fazla iş yükleri ve sorumluluk ve gürültüye maruz kalıyorlar tüm gün.
Benim kızım 3.sınıf gerektiğinde yazıyor veya okula çağırıyor.
Vakitli vakitsiz ne ararım ne giderim.

çocuğunuz ilkokulda mı?
İlkokul seviyesinde bence öğretmeni belirliyor bunu. Bizim oğlanın öğretmeni ilgi alakayı sever. Hediye veren, güzel söz söyleyen veliye de ayrı tavrı olur. Bunu bildiğimden ben sık sık arıyorum mesaj atıyorum. Çocukla alakalı sık diyalogta olmayı seviyor.
Arkadaşımın aynı okul başka sınıftaki kızının öğretmeni tam tersi gerekirse ararım beni darlamasın kimse kafasında. Onlar daha az arıyorlar haliyle.
Sınıfın genel durumuna bakmak lazım. Herkesle samimiyse bunu seviyorsa siz de öyle olun. Gözlemleyin sınıfı bence
Kızım ikinci sınıf.. arkadaşınızın öğretmeni gibi mesafeli sanki.. çok önemli olmadıkça bilgi de vermiyor ,diğer veli grubundan bir veli haber veriyor hep ,hani para toplayan sınıf annesi.. hiç birebir görüşmedim

Kendimde öğrermenim,inanın çok fazla iş yükleri ve sorumluluk ve gürültüye maruz kalıyorlar tüm gün.
Benim kızım 3.sınıf gerektiğinde yazıyor veya okula çağırıyor.
Vakitli vakitsiz ne ararım ne giderim.
Bende böyleyim ,talep olmadan aramak gereksiz geliyor.. ama acaba birinci dönem ve ikinci dönem ayak üstü gorusmelimiyim ,nasıl gidiyor hocam diyerek.. onu bile aramak mi ,gitmek mi bilemiyorum

Kızım ikinci sınıf.. arkadaşınızın öğretmeni gibi mesafeli sanki.. çok önemli olmadıkça bilgi de vermiyor ,diğer veli grubundan bir veli haber veriyor hep ,hani para toplayan sınıf annesi.. hiç birebir görüşmedim
O zaman mesafeli olmanız gayet iyi. Sadece iyi kötü durumda bilgilendirmeniz yeterli.
Bizim öğretmenin de mesela çok diyalogta olması bizi bazen sıkıyor. Akşam saati arar mesela çocukla ilgili çok da önemli olmayan bir konu için evde çocukla görüşmek istediğini falan söyler. Mesela oğlum dün ödev kitabını evde unutmuş çıktı aldığımızı onunla göndereceğimizi bildiren bir mesaj attım. İnanın bir sürü mesaj atarak başka şeyler anlattı, yapmamı istediği şeyleri söyledi. Bizimkinde de mesela hiç veli öğretmen sınırı yok.
Daha kolay olan sizinki gibi öğretmenler aslında.

O zaman mesafeli olmanız gayet iyi. Sadece iyi kötü durumda bilgilendirmeniz yeterli.
Bizim öğretmenin de mesela çok diyalogta olması bizi bazen sıkıyor. Akşam saati arar mesela çocukla ilgili çok da önemli olmayan bir konu için evde çocukla görüşmek istediğini falan söyler. Mesela oğlum dün ödev kitabını evde unutmuş çıktı aldığımızı onunla göndereceğimizi bildiren bir mesaj attım. İnanın bir sürü mesaj atarak başka şeyler anlattı, yapmamı istediği şeyleri söyledi. Bizimkinde de mesela hiç veli öğretmen sınırı yok.
Daha kolay olan sizinki gibi öğretmenler aslında.
Haklısınız öyle gerçekten ,bende mesafeyi seven biriyim ,ne rahatsız etmek nede edilmek isterim çokta önemli olmayan şeyler için . Teşekkür ederim yorumunuz ins.

Back
X