Çok az yorum okudum, neler yazılacağı belli zaten.
Az şükür denmiş, bu zihniyet bizi buralara getirdi zaten. Derdimiz öğretmenin şunun bunun tatili, sanki bir kişi çalışıp da bedavadan ikinci maaşı da veriyorlarmış gibi ‘çift maaşsınız’ söylemleri, siz geçinemiyorsanız herkes ne yapsın laf sokmaları yerine ülke olarak nasıl bu hale düştük, kazandığımız para neyin karşısında eriyip gidiyoru tartışmak olmalıydı.
12 bin gelirle geçinemeyebilir, herkesin hayattan ihtiyacı farklı. Bugün yurt dışından bir turist gelip benim ülkemin her yerini nerdeyse bedavaya gezerken benim bir öğretmen olarak tam bir aylık maaşım 4 yıldızlı bir otelde bir haftalık tatili karşılamıyor.
Sizin maaşlarınız da karşılamıyordur mesele öğretmen değil. Cennet gibi ülkede bir hafta tatil için bir yıl borç ödemek zorunda kalıyoruz. İstediğimizi yiyip içemiyoruz istediğimizi giyemiyoruz. Ben hiç sıkıntı çekmiyorum hiçbir şeyde gözüm kalmıyor diyeniniz var mı çok merak ediyorum.
Avrupa da yaşayan kuzenim her yıl geldiğinde kuyumcudan alışveriş yapıyor, sırf keyif için. Bileklikler alıyor, küpeler alıyor. Benim elim gümüş küpeye gidemiyor pahalılığından, altın şurda dursun.
Hayatta kaldığımıza şükretmekten bıktım neden insanca yaşamak isteyen, yiyip içip gezmek isteyen insanlara saldırıyorsunuz? Bir konsere gitmek, tiyatroya gitmek, kitap okumak insan gibi eğitim almak hayal olmuş ülkede, siz burda oturmuş üç ay tatiliniz var diyorsunuz,geldiğimiz bu noktada bu saçmalıklarınızın da payı çok. Siz oturun şükredin, ohh bugün de karnım doydu, evimde oturuyorum deyin ama benim insanca yaşam kriterlerime hiçbir uymuyor bunların.