- Konu Sahibi gurbaaprenses93
Merhaba kızlar .Hemen konuya gıreyım ben eğitim fakültesinde okuyorum.Kısmetse 2 sene sonra öğretmen olacağım .Kardeşim bu sene hukuk kazandı . Annem dahil herkesın söylediği ilerde maddi anlamda ,eş bulma konusunda, itibar konusunda cok zorlanacagımVe bunu soyleyenler duzgun bır dılle dahı değil kırıcı bır sekılde soyluyorlar. Ne olacaksın dıye soranlara öğretmen dediğimde "yazık üzülme ","amannn öğretmen mı artık hiç değeri kalmadı ,kimse önem vermiyo " ,"işsiz kalırsın "," evde kalırsın ,bellı yerlere tayınlerı cıkmıyo " gıbı tepkıler alıyorum inanın cok zoruma gidiyo .Öğretmene verilen değer bu mu olmalı , meslek hayatında da mı boyle olacak ?
Kardeşime ne olacaksın dıye sorduklarında "avukat" cevabını duyunca verilen tepkiler "ooo çok zengin olursun ,paraya para demezsin ", "istediğin yerde çalışırsın ablan gibi tayin derdin olmaz " ," ablandan önce evlenirsin bide doktor yada hakim koca bulursun" gıbı tepkıler alıyor.
İnanın kardeşimi kıskandığımdan değil ,öyle dşününlerde olacaktır .Kardeşime Allah daha çok versin,ben daha da yükselmesini isterim o bnm cnmÇevreden verilen tepkiler zorumagidiyor benim .Ben cok ısteyerek yazdım ,kazandım.Böyle mı olacak ,öğretmene verilen tepki hep olumsuz mu ,çok mu zorlancam maddi konuda ,eşim bile olmayacak mı, hiç mi itibarım olmayacak
O kadar çok bilen de bilmeyen de konusuyor kı paranoyak oldum , artk cevap verme tenezzülüne bile girmiyorum:43:
![]()
Kardesin adina cook sevindim :) ama yani barolarda kapkaccilara atanan bosta avukatlarda cok o yuzden kendini gelisirmeli cok calismali :)
ayrica sen benden daha iyi bilirsin bunun yuksek lisansi var masteri var unide kalip ogretm gorevlisi falan da olabilirsin yani hem istemissin yani kime ne ki? Ama toplumda bu var iste evet ogretmenlikte ayda 10bin maas almiycan belki ama sen salak degldin bunu bilerek yazdin suan universite okuyorsun ve sana laf edenlerden basta sosyal acidan bicok seyden ustun oldugunu dusun. disardan hep derler coguda kendi birak okumayi cocuklarida kiytirik yerlerdedir simdi.
Bana bu yil hacettepede odtude cok guzel bolumler muhendislikler gelmesine ragmen tip istedigm icin bi yil daha hazirlanicam. Yada ne bileyim bi tanidk 9bindeyken tip falan geliyoken ben derece yapicam diye bida girdi turkiye bilmem kacincisi oldu yani herkesin hedefi farkli. Herkes doktor olamaz veya herkes isletmeyi bogazicinde okumamali..
Bizde agzi dolduran okul veya meslek istiyoruz.
Vanda tip okuyo veya bogazicinde matematik ogretmeligi gibi :) vel hasili kelaaaaaaam cinim salla onlari ve kardesinle ilgilen uni ortamini anlat hazirla falaan.filan :)
bu arada ozel olmazsa nereyi kazandi?