• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Öğretmen olacağım için ezilmek mi zorundayım:(

Merhaba kızlar .Hemen konuya gıreyım ben eğitim fakültesinde okuyorum.Kısmetse 2 sene sonra öğretmen olacağım .Kardeşim bu sene hukuk kazandı . Annem dahil herkesın söylediği ilerde maddi anlamda ,eş bulma konusunda, itibar konusunda cok zorlanacagım :( Ve bunu soyleyenler duzgun bır dılle dahı değil kırıcı bır sekılde soyluyorlar. Ne olacaksın dıye soranlara öğretmen dediğimde "yazık üzülme ","amannn öğretmen mı artık hiç değeri kalmadı ,kimse önem vermiyo " ,"işsiz kalırsın "," evde kalırsın ,bellı yerlere tayınlerı cıkmıyo " gıbı tepkıler alıyorum inanın cok zoruma gidiyo .Öğretmene verilen değer bu mu olmalı , meslek hayatında da mı boyle olacak ?

Kardeşime ne olacaksın dıye sorduklarında "avukat" cevabını duyunca verilen tepkiler "ooo çok zengin olursun ,paraya para demezsin ", "istediğin yerde çalışırsın ablan gibi tayin derdin olmaz " ," ablandan önce evlenirsin bide doktor yada hakim koca bulursun:27:" gıbı tepkıler alıyor.

İnanın kardeşimi kıskandığımdan değil ,öyle dşününlerde olacaktır .Kardeşime Allah daha çok versin,ben daha da yükselmesini isterim o bnm cnm:38: Çevreden verilen tepkiler zorumagidiyor benim .Ben cok ısteyerek yazdım ,kazandım.Böyle mı olacak ,öğretmene verilen tepki hep olumsuz mu ,çok mu zorlancam maddi konuda ,eşim bile olmayacak mı, hiç mi itibarım olmayacak :50: O kadar çok bilen de bilmeyen de konusuyor kı paranoyak oldum , artk cevap verme tenezzülüne bile girmiyorum:43
::43:

halt etmiş onlar, öğretmenim, eşimde öğretmen, çooook mutluyum, tamam yatımız katımız yok ama evimizi aldık öyle çok da zorlanmıyoruz acıkcası..ben 26 ,eşim 27 yasındayız, önümüzde uzun yıllar var zamanla o da olur.. biraz beklentilerle alakalı ,herşeyim dört dörtlük olsun dersen zengin koca bulman gerek :DD şaka bir yana tercih yaparken abim bana: en azından öğretmen ol demişti :) şimdi özeniyor bize, oh ne güzel yarım gün iş, 3 ay tatil falan diye.. ayrıyetten bol bol sınavlar oluyor, kurs acabiliyorsun, özel ders veren arkadasım dolu, yani çok çalışırsan gelirin de o oranda artıyor.. bak bebeğim geliyor inş.. bakıcı derdim olmayacak, ya ücretsiz izne cıkarım istediğim kadar, yada ben öğlenci eşim sabahcı olur öyle idare eden de cok.. inan mühendis arkadasları var canları cıkıyor hem ev işi, yemek hem iş, bide cocuk oldugunu düşün, sabah 7 akşam 7 calısıyolar, kpss ye girmeye gözleri kesmiyor çok şanslısın diyorlar bana, hergün yemegimi de yapıyorum, temizliğimi de, gayette güzel bir sınıfım var.. yani bunları da düşün canım, umarım rahatlamıssındır ;)

ne yazık ki öğretmenlik mesleğine aman atanamazsın polis olursun artık ya da bir yere düz memur atanırsın diye muhabbetleri duyuyoruz.benim öğretmen olan tanıdıklarım ya polis oldu ya da düz memur ne yazık ki.
kulağını tıka canım başka çare yok...

6 yıllık öğretmenim dünyaya yine gelsem yine öğretmen olurdum, saygı; öğretmenlik mesleğin arkasına sığınmakla değil bu işi sonuna kadar iyi yapmakla edinilir.İnsana değer vermektir 50 kişilik sınıfta kim aç kim tok bilmek demektir eğer sınıf öğretmeni olacaksanız ilk harfi öğretmek bundan tarifsiz haz almak demektir okuma yazma bilmese de veline değer verirsen pes etmeden sabırla iyi olmaya devam edersen herkes sana ve işine saygı duyar mezun ettiğim öğrencilerim ve anneleri tüm tatil boyunca telefonlarımı susturmadılar daha bugün arayıp hellalik istediler yeri geldi evlerine gittim yeri geldi onlar bana geldi çocuklarımla çok güzel başarılar elde ettik dereceler aldık, gün geldi ateşi yükselmiş 10 yaşında koca çocuk kucağımda uyuyakaldı.Kulaklarını tıka, işini yap, öğretmenlik başkalarına kendini ispatlamak için yapılacak bir iş değil, tek amacın olmalı o da , dünyayı ve geleceğini güzelleştirmek aldığın dua cabası...Boşver sen o düşünemeyen insanların laflarını...

Ağzı olan konuşuyor, onları duycak olsak ohoo ayşe teyzeye fatma teyzeye göre mı tercıh yapalım yanı :ssz:

Mesela bende hemşırelığı bıtırdım çalışıyorum şımdı
banada herkes: başka bırşey bulamadın mı mılletın g.tünü temızlıyorsun dıyor :36:
Kı maaşım standartın üstünde, koca adayım bıle var :52:

Geçen yıne böyle bı konuşma oldu
bı abla yıne klasık başka bı meslek bulamadın mı moduna gırdı
o da bana öğretmen olsaydın ya dedı
bende kolaysa sen ol veya kızlarına söyle onlar olsun dedım (ıkısıde evde çalışmıyor şuan bır mesleklerı yok)
Kadın bozuldu bıdaha ağzını açmadı :34:

Anında cevabını yapıştır sakın çekınme yoksa sustukça tepene çıkarlar

halt etmiş onlar, öğretmenim, eşimde öğretmen, çooook mutluyum, tamam yatımız katımız yok ama evimizi aldık öyle çok da zorlanmıyoruz acıkcası..ben 26 ,eşim 27 yasındayız, önümüzde uzun yıllar var zamanla o da olur.. biraz beklentilerle alakalı ,herşeyim dört dörtlük olsun dersen zengin koca bulman gerek :DD şaka bir yana tercih yaparken abim bana: en azından öğretmen ol demişti :) şimdi özeniyor bize, oh ne güzel yarım gün iş, 3 ay tatil falan diye.. ayrıyetten bol bol sınavlar oluyor, kurs acabiliyorsun, özel ders veren arkadasım dolu, yani çok çalışırsan gelirin de o oranda artıyor.. bak bebeğim geliyor inş.. bakıcı derdim olmayacak, ya ücretsiz izne cıkarım istediğim kadar, yada ben öğlenci eşim sabahcı olur öyle idare eden de cok.. inan mühendis arkadasları var canları cıkıyor hem ev işi, yemek hem iş, bide cocuk oldugunu düşün, sabah 7 akşam 7 calısıyolar, kpss ye girmeye gözleri kesmiyor çok şanslısın diyorlar bana, hergün yemegimi de yapıyorum, temizliğimi de, gayette güzel bir sınıfım var.. yani bunları da düşün canım, umarım rahatlamıssındır ;)

tskler evet rahatladım :) Insallah saglıcakla kucagnıza alırsınız bebişinizi:nazar:

canım ben de 2 senelik öğretmenim ve inanır mısın çoğu insan gıpta ediyor bana. ben de kendimi şanslı hissediyorum aslında çok güzel bir meslek çünkü. ve taliplerin de çok olur. kimse gelmezse zaten okuldan anlaştığın biri de olabilir. sen bakma söylenenlere. ne öğretmenliği okuyorsun?

sınıf öğretmenlıgı okuyorum.:31:

Bence avukatların iş kurup zengin olması zor çünkü adını duyurman çok başarılı olman gerek. Bizim burdaki teyzeler oğullarına öğretmen kız bulabilmek için okul okul dolaşıyorlar :) sen canını sıkma Allah herkese rızkını verir...

ben de kamu yönetimi okuyorum dediğimde onu bizim bakkal da açıköğretimden okuyor diyen oldu :) dert etme öğretmenlik çok güzel meslek gayet güzel bence.yaz tatılın ve maaşın da küçümsenecek gibi değil:) bilmeyene laf anlatmak cok zor canım sen takma he de geç.kardeşim bana da doktor avukat bulur de :) ilerde atan mis gibi hepsinin ağzı kapanıyo emin ol.

:33: Sizin teyzelerin hiç bir şeyden haberi yok galiba:1: bizzat çöpçatanlık işlerinden anlayan teyzelerden özellikle "öğretmen " gelin adayları aradığını biliyorum. Ayrıca isteyenler de pek düşük gelirli değil hatta çok zenginler. Hakim doktor yanında sefil kalır. :):):)
Birde erkekler ve anneleri gelinimiz çalışsın ama eviyle de ilgilensin çocuğuna da vakit ayırsın istiyorlar. Bu bakış açısına tamamen katılmıyorum ama haklılık payı da var. En modern görüşlü erkek bile söz konusu çocukları olduğunda eşlerinin yoğun işlerde çalışmasına hoş gözle bakmıyor. Ayrıca annemin bir lafı vardır erkekler kendisinden fazla para kazanan kadınları istemezler diye. Bu durumda avukat olup fazla para kazanmak avantaj olmuyor çünkü kendinden fazla kazananı bulacaksın sonra seveceksin de evleneceksin . Otomatik olarak aday sayısı azalıyor evde kalma oranı artıyor :)))))
Asıl sen o teyzelere söyle kendi pasaklı oğullarına öğretmen bulabilecekler mi :))))

Milleti bilmem ama benim için benim çevrem için öğretmenlik kadar güzel meslek yok hele ki bence sınıf öğretmenligi düşünsene küçücükler onlar ve senin elinde yoğruluyorlar sen ne verirsen onlara onu alıyorlar.bazen anne bazen baba oluyorlar çok hoş bi duygu ben hocalarımi görünce ellerine yapısıyorum onlarda beni öyle görünce nasıl seviniyorlar çünkü küçücüktük ellerinde büyüdük.Öğretmenlik kadar kutsal bi meslek yok çünkü bütün meslek gruplarının bireyleri ellerinde yoğruluyor.

ayy onu diyen halt etmiş.. benim tek hayalimdi öğretmen olmak...
varmı bayana daha çok yakışan bir meslek ya..
valla benim bildiğim doktorlar falan öğretmen bulmaya çalışıyo...
yarın kardeşin avukat olduğunda evine ailesine işi yoğun olduğundan vakit ayıramıtcaakk
benim bildiğim erkekler çalışma saatleri az olsun ama çok kazansın diye düşünürler..
bu memlekette hangi meslek grubu en az 2 ay tatil yapıyo bu memelekette?
öğretmenler dışında hangi meslekte veli toplantısı günüdür, bilmem ne günüdür izin oluyo?
hiç üzme tatlım kendini valla bana şimdi deseler 2 ünversite bitirdim öğretmen olmak için neler vermezdim..
ya bu atanamam mevsuda hep basının abartması..
sanki bi tek atama sorunu eğitim fakultesi mezunlarında...
ibf, mühendislik,besyo, meslek yüksekokulları kaç kişi atanıyo bunlardan?
öğretmenlerin yüzde biri kadar anca..
öyle konuşanlar bilmediklerin den cahilliklerinden öyle konuşuyolardır sıkma canını...

Canm bende öğretmenim benim kardesimde avukat aramızda parasal bir fark oldugu doğru atandıgn yerin guzel bi yer olmayacağı dogru fakat gerisi çok ama çok saçma atandığın yere gidince sana nasil saygı duyduklarıni gördüğünde o sınıfa girip öğrencilerine faydalı olduğunu hissettiğinde hepsini anlayacaksın ... Ustelik koca bulma konusuna gelirsek senin yelpazen daha geniş olacak kardeşine göre ;) bu dediklerimi sakın unutma insanlar anlamaz kıskanır .. banada ilk herkes ataması yok dedi sonra atandım ayyy çok kotuymus oralar dayanamaz gelirsin dedi o da olmayınca bıraktilar ilgilenmiyorlar .. kötüluk peşinde insanlar hep .. ilgilenmeee odaklan hayatına ..

kusura bakamda çevrendeki herkes elbirliğiyle saçmalamışş

sen takma kafana zaten istediğin meslekmişş

ayol bende öğretmen olsaydım da gelen geçen aşağılasaydı keşke :1:

bir öğretmen olarak yazdıklarının hiçbirine katılmıyorum. hele ki eş bulma konusunda hiç sıkıntı çekmezsin. öğretmen eş her zaman erkekler tarafından istenir. çalışma saatleri,vb dolayısıyla. bazı meslektaşlarım öğretmenlik itibarsızlaştırıldı falan der. ben onlara da katılmıyorum. yaşlı bir veli bile gelip önünde ceket ilikliyorsa bundan öte saygınlık mı olur. bir kez daha doğsam yine öğretmen olurum.

Ben de iki yıl sonra öğretmen olacağım inşallah :) sen bosver söylenenleri. Okul okul dolasip ogluna öğretmen kiz arayan teyzeleri görmüş, duymussundur mutlaka. Bir atanalim da. Cok kucumsenecek bir gelirimiz olmayacak. Ayni zamanda saygin bir meslek sahibi olacagiz. Cok isteyerek sectim, gururla da soyluyorum her yerde. Hic üzme kendini. Diğer mesleklerden bahsedince sinirlerim bozuldu. Eski erkek arkadasimla birlikte 1 ay tıp fakültesinde derse girdim o kadar iğrenç insanlar tanidim ki yapmadiklari kalmadi. O saatten sonra insanligin önemini daha iyi anladım. Para pul itibar değil hersey.

Merhaba kızlar .Hemen konuya gıreyım ben eğitim fakültesinde okuyorum.Kısmetse 2 sene sonra öğretmen olacağım .Kardeşim bu sene hukuk kazandı . Annem dahil herkesın söylediği ilerde maddi anlamda ,eş bulma konusunda, itibar konusunda cok zorlanacagım :( Ve bunu soyleyenler duzgun bır dılle dahı değil kırıcı bır sekılde soyluyorlar. Ne olacaksın dıye soranlara öğretmen dediğimde "yazık üzülme ","amannn öğretmen mı artık hiç değeri kalmadı ,kimse önem vermiyo " ,"işsiz kalırsın "," evde kalırsın ,bellı yerlere tayınlerı cıkmıyo " gıbı tepkıler alıyorum inanın cok zoruma gidiyo .Öğretmene verilen değer bu mu olmalı , meslek hayatında da mı boyle olacak ?

Kardeşime ne olacaksın dıye sorduklarında "avukat" cevabını duyunca verilen tepkiler "ooo çok zengin olursun ,paraya para demezsin ", "istediğin yerde çalışırsın ablan gibi tayin derdin olmaz " ," ablandan önce evlenirsin bide doktor yada hakim koca bulursun:27:" gıbı tepkıler alıyor.

İnanın kardeşimi kıskandığımdan değil ,öyle dşününlerde olacaktır .Kardeşime Allah daha çok versin,ben daha da yükselmesini isterim o bnm cnm:38: Çevreden verilen tepkiler zorumagidiyor benim .Ben cok ısteyerek yazdım ,kazandım.Böyle mı olacak ,öğretmene verilen tepki hep olumsuz mu ,çok mu zorlancam maddi konuda ,eşim bile olmayacak mı, hiç mi itibarım olmayacak :50: O kadar çok bilen de bilmeyen de konusuyor kı paranoyak oldum , artk cevap verme tenezzülüne bile girmiyorum:43

tatlım benim sevgilim annesine beni söylediğinde keşke öğretmen olsaymış demiş annesi. çünkü şu mantık var annelerde gelin alırken eve kocadan erken gelip yemek yapma saati hesaplıyolar ve esnek iş saatleri işine geliyo. şimdi Allah için öğretmenlik çok zor ama çoğu zaman da öğleden önceleri bazen sonraları boş oluyo. o yüzden kv ler öğretmen gelin isterler. bi de diyelim ki eşin de memur asker polis vs. sürekli tayini çıkıyo eeee öğretmenlerde de tayin daha kolay( yani en azından her ilde ihtiyaç var o yüzden diğer memuriyetlere göre kolay) o yüzden hiç üzülme tatlım. kvler ve genelde erkekler de çok para kazanan eş diil yuvayı mutlu edecek eş ararlar. zamanı geldiğinde eğer kısmetse sen en iyi eşi herkesten önce bulursun. öğretmen olman dezavantaj diil avantaj bence :D

Ben öğretmenim 9 yıldır. 6 yılı devlette.İşsiz değilim, eşsiz değilim. Maddi zorlukta çekmiyorum manevi de. Bunu söyleyenlere beni örnek gösterin. :)

Son düzenleme:

hayret bir şey ya herkes kendini mutlu hissettiği mesleği yapsın.
niye herkese laf düşer ki :26:
ya sen tıka kulağını canım boşver :24:
öğretmenlik gibi güzel meslek mi var, bu mesleği seçmek bi tür aşk işi:10:
bende kpss ye hazırlanıyorum 3.girişim olacak yılmadım mesleğimi yapmak
istiyorum :6:

Kesınlıkle haklısınız .Ben Hacettepe'de okuyorum .benım gırdıgımde 430 puanlla gırdım şimdi ki puanlar ayaklar altında :50: 300 lü puanlarla bnmle aynı bölümde aynı okulda okuyacaklar bu sene kazananlar
bnde ogretmen olmayı cok ıstıyorum ama ımkanım yok malesef unıye gıdebılmek ıcın suan hem calısıp hem okuyorum bankacı olabıldım sadece keske ogretmen olabılsem

Back
X