Ögretmen olan bakabilirmi

MaRaL_

Guru
Kayıtlı Üye
14 Mayıs 2009
22.262
12.552
298
Merhaabalar
Iki çocugum ilkokulda aralari iki yil
ilkokul 2 de ki kuçuk de defterleri imzaladigimda nerdeyse pek iyi olan not hiç yok,genelde iyi ,orta yada hiç anlamamis diye yaziyor ogretmeni .. yurt disindayiz dille problemi vardir diye ozel ortofoniye goturdum 1 yilboyunca yeni bitti çocugunuzda bi sorun yok dediler ..

Haftada bir gun ozel ders aliyor teke tek odevlerle ilgileniyor gonullu birisi oglumun herseyi çok hizli bir sekilde ogrendigini hiç sorun olmadiigni soyluyor

Sinif ogretmeni ne gelince sinifin en iyisi deil en kotusu de deil orta yolda bi ogrenci buyuk bir problem yok ortada ..

Sorum sa su herkes sorun yok diyor niye bu çocugun notlarinda soruyu anlamadi,orta ,iyi oku, guzel yaz vs uyarilar var .. sinifta orta halli ogrenci boylemi olur .. sinifta kalirsa çok uzulur benden daha çok ..Bugun odevlerine bakip hatasiz olanlara resim veerckmis ogrtemeni(15 gunluk tatilden yeni çikdilar ) ben nasil olsa almiycam anne biliyorum dedi, çocugun kendine ozguveni de gitti benim yuzmden,hep konsuup duryorum iyi dinle iyi oku okulda vs diye .

Sastim kaldim yani napacagimi,yardim isteyecek yerde kalmadi elim kolum bagli simdi sanki ..

Uzun oldu kusura bakmayin,buyuk kizim in notlarinda iyi bile yok hepsi pek iyi sinifin en basarilisi, benim suçummu karsilastirma yaptigim için mi problem goruyorum kimsenin gormedigi ((

BU DERT deil demeyin nolur kafayi yiycem dusun dusun bi yol bulamiyorum

Iki çocuğunuzu keisnlikle birbiriyle kıyaslamayın.fatkli olabilirler her çocuk aynı değil.ben öğretmende sıkıntı gördüm.cocuk artık kendine güvenini yitirmiş.ogretmenine soyleyin arada dönütler versin.mesela çok güzel yapmissin ödevini ama daha güzel yapabilirsin başaracağına inanıyorum. Gibi...cocuk bunları duydukça daha da keyif alacaktır yaptığından. Sizde oğlunuza böyle söyleyin.odevini evde yaptı mesela yanlış yapmış bile olsa. Burası yanlış olmuş demeyin.dogru yaptığı yeri gösterip cok güzel olmuş doğru yapmissin aferin.ama bak burası şöyle olmalıydı.ben eminimki sen daha da iyi yapacaksın aferin şeklinde dönütler verin

10 yıllık Sınıf öğretmeni olarak konuşayım.Yapamadıklarından çok yaptıklarına odaklanın. Çocuğunuzu kendisiyle kıyaslayın. Bir süre önce kötü olan bir şeyi bugün biraz daha iyi yapıyorsa ödüllendirin. Kendinden umudu kalmamaya başlamış. Bu da tehlikelidir.

bi soru çozuyor cevabi 5 buluyor ama kagida 6 yaziyor .. neden diyorum yanlsidir diye dusunmus
dogru olan 5 .. bu ne deemek

Kendine güveni kalmamış demek. Çocuğun yapamadıklarını değil yaptıklarını görün.

tamam bi daha agzimi açmiycam yapamdiklairyla ilgili

gerçekten zeki bir çocukdur,hafizasi kuvvetlidir, matematigi guçludur ama niye boyle oluyor anlamiyorum ..
gecen sene butun surelri geçip 5 sayfalik yasin i serifi ezberledi.
odevleri beraber yaptik insallah hatasi yokdur , yoksa çok sevinir beklemiyor cunku

sinifin eniyisi olmasini istemiyorum sinifta kalacak kdr kotu olmasin yeter ..

Sorunu siz kendiniz de soylemissiniz zaten. Çocuğunuza surekli psikolojik baskı yaparak özgüvenini kırdığınızın da farkindasiniz. Ikisini kiyaslamayin. Benim de ablam benden daha çalışkandı. O ikinci senesinde universiteyi kazanmisti. Ben dördüncü senemde kazandım. Ama cok da guzel bir bölüm okudum. Simdi bir ilkokulda psikolojik danışmanım. Çocuğun Ogretmeni normal diyorsa normaldir.deftere not yazmasinin nedeni çocuk gayret gostermeye devam etsin diyedir.

tamam duzeltme yolunuda soyleyin lutyfen

tek kelime etmiycem soz veriyorum kotu notlarla ilgili , oz guveni zamanla olusurmu çokmu kotu bi durumdayiz ..

tamam,bi tane pek iyi olunca onu on kere soyluyor zaten anne bak aldim diye (
kuzum benim ..
Yapıyor ama yaptığından emin değil. Siz çocuğunuzu bir süre sınıf arkadaşlarıyla değil kendisiyle kıyaslayın. Aa! bak bunu önceden yapamıyordun. Şimdi yapmaya başlamışsın. Gibi cesaretini kazandıracak cümleler kurun. Sınıfımda kendine güveni kalmamış öğrencilerime söylerdim. Parmak kaldır. yanlışsa bile düzeltiriz, korkma! diye. Siz de oğlunuza diyebilirsiniz. Yanlış olursa düzeltiriz. korkma! bildiğini söyle diyerek.

bi soru çozuyor cevabi 5 buluyor ama kagida 6 yaziyor .. neden diyorum yanlsidir diye dusunmus
dogru olan 5 .. bu ne deemek

Valla ne yalan soyleyeyim benim yasim 30 ben hala matematikte cevabi 2 buluyorum gidip şıklarda 3ü işaretliyorum ama benimki dikkatsizlikten.. bence skmayin kendinizi hic cocugunuzu da kiyaslamayin kimseyle..
Bakin Bbenim ilkokul ogretmenim anneme birgun, 'bu kizdan ne ev hanimi olur ne is kadini' demisti.. ilkokul 3.sinifta falandim.. ama ben ne yaptim universitemi de okudum evlendim de simdide anne oldum.. yani demem o ki üzülmeyin hepsi geciyor.. bu kadar kisi sorun yok diyorsa belki ögretmende sorun vardir..

tek kelime etmiycem soz veriyorum kotu notlarla ilgili , oz guveni zamanla olusurmu çokmu kotu bi durumdayiz ..
Korkmayın yaşı küçük zamanla artar güveni. En kötü ihtimal gerçekleşse bile siz rahat olun. Sizin rahatlığınız ona yansır. Zaten anlattığınıza göre çocukta bir sıkıntı yok. Kendine güveni geldikçe notları da yükselir. Sınıfta da kalmaz. Ama diyelim ki kaldı stres yapmayın.

okulda yanlis bildigi soruyu evde soruyorum dogrsunu soyluyor

gecenlerde diktesi vardi tr ne bilmiyorum,
auto dicte : karisina çalsitigi cumleyi yazacakdi ezberinden bildigini biliyorum adim gibi
ogretmen auto dikte yaz deyince kagida autodicte yazip birakmis devamini yazmayi dusunememis,yanlis anlamis yada bilmiyorum herneyse
eve geldi yazdi yazmasi gerkeen o cumleyi ezberden

sinifta kalmasi için benim için farketmez kuuzm o benimama o çok uzulur buna ... uzulmesine izin vermemeliyim ..biseyler yapmaliyim

insallah çok saolun
iyiki sormusum çok faydaniz oldu Allah razi olsun ..

tamam duzeltme yolunuda soyleyin lutyfen
Çocuğunuza ona güvendiğinizi soyleyin ve bunu hissettirin. Ona görevler verin. Basit konularda bile onun yardımını istemekten çekinmeyin. Birseyleri yapabildiğini görsün kendine guveni yerine gelsin. Başarılarını tebrik edin. Iyi yaptığı şeyleri takdir edin. Baska insanlarin yaninda onu övün. Örneğin: oğlum cok guzel basketbol oynar. Veya oglum annesine çok yardimcidir. Sofrayı serer, toparlar. Elim ayağım o benim. Vs...

İş sizde bitiyor. Kalacağını sanmıyorum. Siz kalsan bile önemli değil seneye daha güzel çalışırız mesajını verirseniz o da bir süre sonra rahatlar. Şimdi çocuğunuz bocalamış. Bocaladığı dönemde başarısızım etiketini kendine yapıştırmış. Şimdi o etiketi kaldırmasına yardım etmelisiniz. Başarısız değilsin. Kalsan bile bu, senin başarısız olduğunu göstermez. Yabancı ülke ve farklı bir dilde eğitim görüyorsun. bu bocalamalar olabilir duygusunu alırsa sizden rahatlar. Sınıfta kalırsam stresi azalır. Gerçek kapasitesini gösterir. Siz sakin ve rahatlatıcı olmalısınız

tamam saolun
karate ye gidiyor,çokk basarili her goren antrenor parmakla gosteiryor ben ordan giryim en iyi bildigi seyden :))

bu pazarda musabakasi var karatede insaallah iyi derece alir bende hediye ayarlayim bari :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…