tamam bi daha agzimi açmiycam yapamdiklairyla ilgili10 yıllık Sınıf öğretmeni olarak konuşayım.Yapamadıklarından çok yaptıklarına odaklanın. Çocuğunuzu kendisiyle kıyaslayın. Bir süre önce kötü olan bir şeyi bugün biraz daha iyi yapıyorsa ödüllendirin. Kendinden umudu kalmamaya başlamış. Bu da tehlikelidir.
tamam,bi tane pek iyi olunca onu on kere soyluyor zaten anne bak aldim diyeKendine güveni kalmamış demek. Çocuğun yapamadıklarını değil yaptıklarını görün.
tamam duzeltme yolunuda soyleyin lutyfenSorunu siz kendiniz de soylemissiniz zaten. Çocuğunuza surekli psikolojik baskı yaparak özgüvenini kırdığınızın da farkindasiniz. Ikisini kiyaslamayin. Benim de ablam benden daha çalışkandı. O ikinci senesinde universiteyi kazanmisti. Ben dördüncü senemde kazandım. Ama cok da guzel bir bölüm okudum. Simdi bir ilkokulda psikolojik danışmanım. Çocuğun Ogretmeni normal diyorsa normaldir.deftere not yazmasinin nedeni çocuk gayret gostermeye devam etsin diyedir.
Yapıyor ama yaptığından emin değil. Siz çocuğunuzu bir süre sınıf arkadaşlarıyla değil kendisiyle kıyaslayın. Aa! bak bunu önceden yapamıyordun. Şimdi yapmaya başlamışsın. Gibi cesaretini kazandıracak cümleler kurun. Sınıfımda kendine güveni kalmamış öğrencilerime söylerdim. Parmak kaldır. yanlışsa bile düzeltiriz, korkma! diye. Siz de oğlunuza diyebilirsiniz. Yanlış olursa düzeltiriz. korkma! bildiğini söyle diyerek.tamam,bi tane pek iyi olunca onu on kere soyluyor zaten anne bak aldim diye(
kuzum benim ..
bi soru çozuyor cevabi 5 buluyor ama kagida 6 yaziyor .. neden diyorum yanlsidir diye dusunmus
dogru olan 5 .. bu ne deemek
Korkmayın yaşı küçük zamanla artar güveni. En kötü ihtimal gerçekleşse bile siz rahat olun. Sizin rahatlığınız ona yansır. Zaten anlattığınıza göre çocukta bir sıkıntı yok. Kendine güveni geldikçe notları da yükselir. Sınıfta da kalmaz. Ama diyelim ki kaldı stres yapmayın.tek kelime etmiycem soz veriyorum kotu notlarla ilgili , oz guveni zamanla olusurmu çokmu kotu bi durumdayiz ..
okulda yanlis bildigi soruyu evde soruyorum dogrsunu soyluyorKorkmayın yaşı küçük zamanla artar güveni. En kötü ihtimal gerçekleşse bile siz rahat olun. Sizin rahatlığınız ona yansır. Zaten anlattığınıza göre çocukta bir sıkıntı yok. Kendine güveni geldikçe notları da yükselir. Sınıfta da kalmaz. Ama diyelim ki kaldı stres yapmayın.
insallah çok saolunKorkmayın yaşı küçük zamanla artar güveni. En kötü ihtimal gerçekleşse bile siz rahat olun. Sizin rahatlığınız ona yansır. Zaten anlattığınıza göre çocukta bir sıkıntı yok. Kendine güveni geldikçe notları da yükselir. Sınıfta da kalmaz. Ama diyelim ki kaldı stres yapmayın.
Çocuğunuza ona güvendiğinizi soyleyin ve bunu hissettirin. Ona görevler verin. Basit konularda bile onun yardımını istemekten çekinmeyin. Birseyleri yapabildiğini görsün kendine guveni yerine gelsin. Başarılarını tebrik edin. Iyi yaptığı şeyleri takdir edin. Baska insanlarin yaninda onu övün. Örneğin: oğlum cok guzel basketbol oynar. Veya oglum annesine çok yardimcidir. Sofrayı serer, toparlar. Elim ayağım o benim. Vs...tamam duzeltme yolunuda soyleyin lutyfen
İş sizde bitiyor. Kalacağını sanmıyorum. Siz kalsan bile önemli değil seneye daha güzel çalışırız mesajını verirseniz o da bir süre sonra rahatlar. Şimdi çocuğunuz bocalamış. Bocaladığı dönemde başarısızım etiketini kendine yapıştırmış. Şimdi o etiketi kaldırmasına yardım etmelisiniz. Başarısız değilsin. Kalsan bile bu, senin başarısız olduğunu göstermez. Yabancı ülke ve farklı bir dilde eğitim görüyorsun. bu bocalamalar olabilir duygusunu alırsa sizden rahatlar. Sınıfta kalırsam stresi azalır. Gerçek kapasitesini gösterir. Siz sakin ve rahatlatıcı olmalısınızokulda yanlis bildigi soruyu evde soruyorum dogrsunu soyluyor
gecenlerde diktesi vardi tr ne bilmiyorum,
auto dicte : karisina çalsitigi cumleyi yazacakdi ezberinden bildigini biliyorum adim gibi
ogretmen auto dikte yaz deyince kagida autodicte yazip birakmis devamini yazmayi dusunememis,yanlis anlamis yada bilmiyorum herneyse
eve geldi yazdi yazmasi gerkeen o cumleyi ezberden
sinifta kalmasi için benim için farketmez kuuzm o benimama o çok uzulur buna ... uzulmesine izin vermemeliyim ..biseyler yapmaliyim
tamam saolunÇocuğunuza ona güvendiğinizi soyleyin ve bunu hissettirin. Ona görevler verin. Basit konularda bile onun yardımını istemekten çekinmeyin. Birseyleri yapabildiğini görsün kendine guveni yerine gelsin. Başarılarını tebrik edin. Iyi yaptığı şeyleri takdir edin. Baska insanlarin yaninda onu övün. Örneğin: oğlum cok guzel basketbol oynar. Veya oglum annesine çok yardimcidir. Sofrayı serer, toparlar. Elim ayağım o benim. Vs...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?