• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ögretmen olan bakabilirmi

İş sizde bitiyor. Kalacağını sanmıyorum. Siz kalsan bile önemli değil seneye daha güzel çalışırız mesajını verirseniz o da bir süre sonra rahatlar. Şimdi çocuğunuz bocalamış. Bocaladığı dönemde başarısızım etiketini kendine yapıştırmış. Şimdi o etiketi kaldırmasına yardım etmelisiniz. Başarısız değilsin. Kalsan bile bu, senin başarısız olduğunu göstermez. Yabancı ülke ve farklı bir dilde eğitim görüyorsun. bu bocalamalar olabilir duygusunu alırsa sizden rahatlar. Sınıfta kalırsam stresi azalır. Gerçek kapasitesini gösterir. Siz sakin ve rahatlatıcı olmalısınız
kendimden utaniyorum kotu bi anneyim ben
ama bilmiyordum bunlarin olacagini
boyle devam ederse sinifta kalabilecegini soyledim, kalanalri ornek gostrdim kotu notlar geldiginde
bana ne deseniz hakettim ..

bu pazarda musabakasi var karatede insaallah iyi derece alir bende hediye ayarlayim bari :)
İyi derece almasını beklemeyin. Çok güzel mücadele ettin deyip ordan girin. Önce övmek için somut bir şey beklemeyin. Zamanla somut şeylerde övmeye başlayın

kendimden utaniyorum kotu bi anneyim ben
ama bilmiyordum bunlarin olacagini
boyle devam ederse sinifta kalabilecegini soyledim, kalanalri ornek gostrdim kotu notlar geldiginde
bana ne deseniz hakettim ..
Yoo siz kötü anne değilsiniz. Kendinize de haksızlık etmeyin. Hepimiz zaman zaman yaşıyoruz. İyi bir annesiniz. Sadece ne yapmanuz gerektiği konusunda kafanız karışmış.

İyi derece almasını beklemeyin. Çok güzel mücadele ettin deyip ordan girin. Önce övmek için somut bir şey beklemeyin. Zamanla somut şeylerde övmeye başlayın
tamam ,her adimimi buraya yazicam yardiminizla ogluumu iyilestiricem insallah
yani ozguvenini iyilestircem

çocuğun orta halli olması değil de şu söylediği söz önemli bence;

ben nasil olsa almiycam anne biliyorum dedi,

ona da herkesin aynı olmayabileceğini, onun ilgi alanlarının farklı olabileceğini, elinden geleni yapmasını, yapıyosa da sizin bu durumu bildiğinizi vs anlatın.

son bir soru daha
simdi ben oglana yuruyunce kizim noluyoruz diycek,ben her zaman aliyorum byle notlar bana niye bisey demiyon diycek
dogru soyluyor ama o 4 yildir boyle zaten her zaman ki hali ne diyebilirimki,okulda çalismak dersleri dinlemek vs zaten çocugun tek gorevi deilmi :)

yanii karnesi guzel geldiginde fln sevidirci biseyler yaoiyorumda her Allahin gunu na picam

ben beceremiyorum yaa bu isi ....

Disleksi olabilir mi?
Pedegogla görüşmenizi tavsiye edebilirim.
ortofoni dedigim kisi onlarla ilgileniyordu,sadece dil problemi var demisti
1. sinifin basinda harfleri karsitiryordu m e n yi p ve b yi o yuzden goturmustumama artik o sorunu yok sene içinde kayboldu gecen yil

5 sene fiilen öğretmenlik yaptım şimdi ise akademisyenim. Sert yazacağım baştan uyarayım; bakın siz yurtdışındaymışsınız yani buraya göre eğitimin oldukça kalifiye olduğu bir yerdir diye düşünüyorum. Bunu şundan dolayı yazdım; çoçuğunuz gerçekten çok zeki olsa muhtemelen özel eğitim sınıfına alınırdı yani çocuğunuz ortalama bir çocuk ki zaten bunu sizde belirtmişsiniz. Burada önemli olan sizin tutumunuz. Ben sizde hata buldum. Siz kıyaslamışsınız. Bakın bunu yapmayın, her çocuk kendine özeldir. Eğer bu şekilde devam ederseniz çocuk diğer arkadaşlarını alttan alttan kıyaslamaya ve kıskanmaya başlar. Bu da onu daha kötü etkiler. Öğretmen ne ise onu yazar. İyiyse öyle yazar kötüyse öyle yazar. Rehberlik servisi varsa görüşebilirsiniz.

son bir soru daha
simdi ben oglana yuruyunce kizim noluyoruz diycek,ben her zaman aliyorum byle notlar bana niye bisey demiyon diycek
dogru soyluyor ama o 4 yildir boyle zaten her zaman ki hali ne diyebilirimki,okulda çalismak dersleri dinlemek vs zaten çocugun tek gorevi deilmi :)

yanii karnesi guzel geldiginde fln sevidirci biseyler yaoiyorumda her Allahin gunu na picam

ben beceremiyorum yaa bu isi ....
Kızınıza anlatın durumu. Neden böyle yaptığınızı bilsin. Onunla bir sır paylaştığınız için o da mutlu olur zaten. Yine de ara ara onu da ödüllendirin. Ödül ille maddi bir şey olmaz bazen beraber yaptığınız bir şey bile ödüldür.

5 sene fiilen öğretmenlik yaptım şimdi ise akademisyenim. Sert yazacağım baştan uyarayım; bakın siz yurtdışındaymışsınız yani buraya göre eğitimin oldukça kalifiye olduğu bir yerdir diye düşünüyorum. Bunu şundan dolayı yazdım; çoçuğunuz gerçekten çok zeki olsa muhtemelen özel eğitim sınıfına alınırdı yani çocuğunuz ortalama bir çocuk ki zaten bunu sizde belirtmişsiniz. Burada önemli olan sizin tutumunuz. Ben sizde hata buldum. Siz kıyaslamışsınız. Bakın bunu yapmayın, her çocuk kendine özeldir. Eğer bu şekilde devam ederseniz çocuk diğer arkadaşlarını alttan alttan kıyaslamaya ve kıskanmaya başlar. Bu da onu daha kötü etkiler. Öğretmen ne ise onu yazar. İyiyse öyle yazar kötüyse öyle yazar. Rehberlik servisi varsa görüşebilirsiniz.
yok çocugum zeki ogretmen orta kotu not veriyor demedim ben

bu notlarla ortami yoksa daha mi kotu olur sizce dedim seviye oalrak,yani sorun varda gormuyoalr mabinda
defterde yazani goruyorum zaten
zeka nerden çikdi hem :) ben oraya gelmedimki

neyse benim derdim daha çok evde ve okulda farkli olmasi çocugun.yanlislarim oldugunu soiyyledi hocalarim saolsunlar duzelticem insalalh ..

Kızınıza anlatın durumu. Neden böyle yaptığınızı bilsin. Onunla bir sır paylaştığınız için o da mutlu olur zaten. Yine de ara ara onu da ödüllendirin. Ödül ille maddi bir şey olmaz bazen beraber yaptığınız bir şey bile ödüldür.
tamadir çok saolun
bu aksamki odulum tost olacak :))
bakalim odevlere ne dedi ogrtemen

bi soru çozuyor cevabi 5 buluyor ama kagida 6 yaziyor .. neden diyorum yanlsidir diye dusunmus:KK43:
dogru olan 5 .. bu ne deemek

Özgüvenini yitirmiş o yüzden. Hep hataları merkeze alınmış gerek öğretmeni gerek siz tarafından o yüzden çocuk kendini genelleyip "Ha nasılsa ben doğru bulmamışımdır" diyor. Yurtdışında olanaklarınız nasıl, diliniz akıcı mı bilmiyorum ama bence önce öğretmeniyle konuşup çocuğunuzun özgüveninin sarsıldığından bahsedin. "Düzgün yaz" diye geçiştirmesin yani "Burası güzel ama (atıyorum) X'i biraz daha okunaklı yazabilirsin" gibi geribildirimler versin. Sırf hatalarına odaklanmadan doğru yaptığı şeyleri takdir edip hatalarını da doğrusuyla düzelterek adamakıllı anlatması lazım çocuğa. Çocuk hatalı olduğunu biliyor ama nerede hata yaptığını bilmiyor problem bu. Siz de motive edin, mesela "Bak bu soruyu doğru düşünmüşsün diğer sorularda da aynı şekilde düşüneceksin sen yapabilirsin biliyorum." gibi. Bir de çocuklarınızı kıyaslamayın, bu en çok yaralayıcı olan ve özgüven kaybettiren şey. Biri ayrı bir birey, diğeri ayrı.

tek kelime etmiycem soz veriyorum kotu notlarla ilgili , oz guveni zamanla olusurmu çokmu kotu bi durumdayiz .. :KK43:
Hayır lütfen umutsuz olmayın. Tabiri caizse koyduğu bir noktayı bile takdir edin.Bunu öğretmen de yapmalı. Küçük bir çocuğun defterine orta vs.benzeri notlar ilistirecegine yildizli stickerlar yapıştırabilir.Yanlışı varsa da yapıştırmaz.
Sizde lütfen tepkilerinizi doğru verin çocuğunuz kendisini yetersiz hissetmesin.
Gerekirse farklı bir öğretmenden destekleyici takviye alın yani özel ders en azında o öğretmeni ona özel davranarak ve eksiklerini tamamlatarak özguvenini ve başarısını yükselebilir.

Ha bir de şu çocuklara bir şeyler yaptırmak için ödül verme olayını bırakın Allah'ın adını verdim artık. Ödül çocuğa sorumluluk kazandıran bir şey değil, çocuk bunu ödevini yapması gerektiği için yapmaz ödül almak için yapar. Ayrıca şu mesajı verirsiniz "Hmm demek ki ödev aslında yapmamam gereken bir şey ki annem yapmam için rüşvet veriyor". Ödül vermeyi bıraktığınız an çocuk da ödev yapmayı bırakır. Ayrıca ödülün sonu yok. Bugün çikolata verdin, yarın daha fazlasını isteyecek yeterli gelmemeye başlayacak, beğenmeyecek. Yapması gereken, görevi olan bir şeyi yaptırmak için ebeveynler çocuğun elinde oyuncak oluyor. Ödev yaptırabilmek için son model bilgisayar alan biliyorum, yapmayın yani iyilik değil bu kötülük.

Back
X