Ögretmen olan bakabilirmi

Iki çocuğunuzu keisnlikle birbiriyle kıyaslamayın.fatkli olabilirler her çocuk aynı değil.ben öğretmende sıkıntı gördüm.cocuk artık kendine güvenini yitirmiş.ogretmenine soyleyin arada dönütler versin.mesela çok güzel yapmissin ödevini ama daha güzel yapabilirsin başaracağına inanıyorum. Gibi...cocuk bunları duydukça daha da keyif alacaktır yaptığından. Sizde oğlunuza böyle söyleyin.odevini evde yaptı mesela yanlış yapmış bile olsa. Burası yanlış olmuş demeyin.dogru yaptığı yeri gösterip cok güzel olmuş doğru yapmissin aferin.ama bak burası şöyle olmalıydı.ben eminimki sen daha da iyi yapacaksın aferin şeklinde dönütler verin

10 yıllık Sınıf öğretmeni olarak konuşayım.Yapamadıklarından çok yaptıklarına odaklanın. Çocuğunuzu kendisiyle kıyaslayın. Bir süre önce kötü olan bir şeyi bugün biraz daha iyi yapıyorsa ödüllendirin. Kendinden umudu kalmamaya başlamış. Bu da tehlikelidir.

Sorunu siz kendiniz de soylemissiniz zaten. Çocuğunuza surekli psikolojik baskı yaparak özgüvenini kırdığınızın da farkindasiniz. Ikisini kiyaslamayin. Benim de ablam benden daha çalışkandı. O ikinci senesinde universiteyi kazanmisti. Ben dördüncü senemde kazandım. Ama cok da guzel bir bölüm okudum. Simdi bir ilkokulda psikolojik danışmanım. Çocuğun Ogretmeni normal diyorsa normaldir.deftere not yazmasinin nedeni çocuk gayret gostermeye devam etsin diyedir.

selamlar
ogretmenler gununuz kutlu olsun :KK15::KK15::KK15::KK15::KK200:

herkesi bulamadim galiba alantilamak için butun guzel ogretmenlerimizin ozel gunleirni kutlarim ,nice nice basarili yilalriniz olsun bu meslekteki bizim çcouklarimizda sizin gibi aydin olsunlar ayaklari ustunde dursunlar baskalrina faydali insan olsunlar ...

bizim so n duruùmumuza gelirsek

buraya yazdikdan sonra biraz daha yogunlasinca oglumla evde ders çalismadgimizi farkettim, yani odevi yapiyorduk , bir satir var biz okunmasi gereken biz onu okuyorduk hatta ezberliyorduk aama baska bisey yapmiyirduk .. bir gun ogluma degisk bisey sorunca bilemedigini farkettim yani konuyu anlamamis ezberden gidermisiz biz bende okudu odev bitti diye kapatiyirmusum defteri

neyse her aksam en az bir saat ogun okulda gordugunu ettesi gunku gorecegini milyon ornekle anlatmaya çalistim, sinav oalcagi szaman ogretmen yaziyor defetrine su konuda diye,o konuyla ilgili internetden onlarca soru buldum su sinifa su temali sinav sorusu diye yazinca milyon tane çikiyor :))) yazdik çizdik ekrandan cevapladik,bazen SIKIlDI yoruldu ama sabahi ettik çok sukur ,aksamdan yorulduysa sabah uyaninca çalsitik , sabahlari çok iyi kavrar genelde biseyi ..

sonuçlar daha elime gelmedi ama galiba basardik,bir iki yanlisi oluyor yada hiç olmuyor ,artik okuldan hep mutlu geliyor oglum sunu basardim bunu basardim diye hemde defaalrca soyluyor anlatiyor daa anlatiyor susuturamiyorumda :)))cani saolsun napalim pmutlu olunca ben çokkk mutluyum ..

bu arada konuyuda tam zamaninda açmisim bu aralar nerdeyse her gun bi sinavdan geçtiler ...

hepinize çokk ama çokkk tesekkurlerr yardimlariniz için bunda sonra hep boyle olacak insalalh, isin kotusu benim bilgiler orta okulda tikanir kalir o kdr fransizca seviyem yok ya bende ogrenicem ya bilmiyorum nolucak :))

Sevgili konu sahibesi Fransızcam yok yazmışsınız. Eşinizinki nasıl? Evde ders çalıştıracak birini ücretli tutmanız mümkün mü, çocuk Fransızca da pratik yapmış olur.

Sevgili konu sahibesi Fransızcam yok yazmışsınız. Eşinizinki nasıl? Evde ders çalıştıracak birini ücretli tutmanız mümkün mü, çocuk Fransızca da pratik yapmış olur.
esimin yok benim var fransiacam da okul seviyesi yukseldikçe yeterisz kalabilirim demistim
okulumu TR de okudum sonradan geldim buraya ama yok diyemem :)(17 yasinda)
orta okulda yetersiz kalirsam ozel ders aldirrim tabii neden olmasin, insalalh gerek kalmaz

pratik içinde ben ve babasi disinda herkesle fr konusyor zaten,ablasi turk olmayan arkadaslari baya bi pratigi varda ama sunu demsilerdi bana okulda okuyup yazdigi fransizca biraz daha degisik kelimeler barinidiryormus zamanla olur demislerdi

dun ekim ayi nin defetrini gordum

kiz ve erkek isimlerini gruplandirarak yazacak
yukardan asaguya eksik yazmis isimleir yani onunde duruyor bakip kopyaalayacak ama dikkat etmemis 2 ay once nin dersiymis o gerçi, ben biraz yol aldik diye dusnuyorum ama bilemiyorum tabi ogrtemen deilim,isimin herfini eksik yazmis, ayse nin e si yok ays gibi

tr simdi garip oluyorda yabanci isimlerde çok harf karmasiligi oldugu için bu kadr abes durmuyor aslinda :)) sonunda okunmayan bir harf oluyor onu yazmamis :))

Back
X