• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ögretmen olan bakabilirmi

15 yıllık öğretmenim. Sınıf değiştirebilirseniz iyi olur. Yeni ortam , yeni ogretmen , yeni arkadaşlar.
Başarısızlığı da eski sınıfta bırakır belki.

Başarısız olduğunu hissettiği bir ortam var. Kendisi için bir adım atmaya çabalar belki.

Ha bir de şu çocuklara bir şeyler yaptırmak için ödül verme olayını bırakın Allah'ın adını verdim artık. Ödül çocuğa sorumluluk kazandıran bir şey değil, çocuk bunu ödevini yapması gerektiği için yapmaz ödül almak için yapar. Ayrıca şu mesajı verirsiniz "Hmm demek ki ödev aslında yapmamam gereken bir şey ki annem yapmam için rüşvet veriyor". Ödül vermeyi bıraktığınız an çocuk da ödev yapmayı bırakır. Ayrıca ödülün sonu yok. Bugün çikolata verdin, yarın daha fazlasını isteyecek yeterli gelmemeye başlayacak, beğenmeyecek. Yapması gereken, görevi olan bir şeyi yaptırmak için ebeveynler çocuğun elinde oyuncak oluyor. Ödev yaptırabilmek için son model bilgisayar alan biliyorum, yapmayın yani iyilik değil bu kötülük.
yok iste ben oduk vermiyorum her seferinde, siz dediniz diye vericem :)
baska sey için neysede odev iççin odul banada saçma geliyor ben yemek yapiyorum odulmu aliyom gorevim bu onlarin gorevide ogrencilik :)

15 yıllık öğretmenim. Sınıf değiştirebilirseniz iyi olur. Yeni ortam , yeni ogretmen , yeni arkadaşlar.
Başarısızlığı da eski sınıfta bırakır belki.

Başarısız olduğunu hissettiği bir ortam var. Kendisi için bir adım atmaya çabalar belki.
oyle bisey mumkun deil okul kurallarina aykiri :(

Hayır lütfen umutsuz olmayın. Tabiri caizse koyduğu bir noktayı bile takdir edin.Bunu öğretmen de yapmalı. Küçük bir çocuğun defterine orta vs.benzeri notlar ilistirecegine yildizli stickerlar yapıştırabilir.Yanlışı varsa da yapıştırmaz.
Sizde lütfen tepkilerinizi doğru verin çocuğunuz kendisini yetersiz hissetmesin.
Gerekirse farklı bir öğretmenden destekleyici takviye alın yani özel ders en azında o öğretmeni ona özel davranarak ve eksiklerini tamamlatarak özguvenini ve başarısını yükselebilir.
var oyle biiri haftaada bir saat goruyor,o kadin sinfta bi sorun olduguna inanmiyor iste bi sorun olamaz bu çocukda herseyi dogru yapiyor diyor çok sever oglum onu
haftada bir saat goruyor ama:(

yok iste ben oduk vermiyorum her seferinde, siz dediniz diye vericem :)
baska sey için neysede odev iççin odul banada saçma geliyor ben yemek yapiyorum odulmu aliyom gorevim bu onlarin gorevide ogrencilik :)

Sırf size yönelik söylemedim yanlış anlamayın burada genel olarak ödül vermeyi övenler çok fazla, ondan sonra da aynı veliler "Ödül beğenmiyor, ödül vermeyince işleri yapmıyor yoruluyorum artık" falan diye geliyorlar. Bir öğrencinin annesi anlatmıştı oğluna "Yatağını topla" demiş, çocuğun ilk söylediği şey "Toplarsam ne vereceksin?" Sistem kafadan yanlış çünkü.

bi soru çozuyor cevabi 5 buluyor ama kagida 6 yaziyor .. neden diyorum yanlsidir diye dusunmus:KK43:
dogru olan 5 .. bu ne deemek

Kendine güvenmiyor.
Bildiğini söylemeye bile cesareti yok.

Bildiğine inan, kendinden emin ol gibi yönlendirmeler yapın.
Onu başkasıyla değil kendisi ile yarıştırın.
Küçük bir ilerlemeye bravo harikasın.
Daha da iyisini yapabilirsin gibi teşvik edici cümleler kurun.

Her çocuk zehir gibi olacak diye bir şey yok.
Bu gerçeği unutmayın.
Onun da yetenekli olduğu başka alanlar vardır bunları yakalamaya çalışın.

Sinifini ve ogretmeni degistirin. Cocugunuz ozguvenini daha fazla kaubetmeden acilen. Alisamaz demeyin alışır hatta cok daha iyi olacaktır.

ha bide vucut oalrak sinifta ama kafasi burda deil diyor ogrtemen
kendi haline hayal dunyalarina daliyormus:işsiz:
evde sordum ne dusunuyon diye buyyunce ne olcagini dusunuyormuss :)))))
Bende şubat annesiyim tanıyorum seni :) benimde büyük oğlum 2. Sınıfta geçen sene öğretmen bana hep bunu söylüyordu.

Sınıfta ama aslında değil :D

Dikkati çok dağınık aslında bildiği şeyler çok zeki ama aklı başka biryerde hayal dünyası çok geniş çok güzel hikaye anlatıyor derdi .

Bu sene okul değişti öğretmen beğeniyor ama geçen seneye göre maşallah biraz dikkatini vermeye başladı ufak tefek sorunlar oluyor mesela; harfleri ters yazıyor yada eşyasını okulda unutuyor :)

Normal bence sizin çocuk, çok üstelemeyin.

Her çocuk özel, farklı yetenekleri var .

Yönlendirin mutlaka ve duygusal zekası ağır basıyor sanırım.

Daha dikkatli kelimeler seçin.

Kendine güvenmiyor.
Bildiğini söylemeye bile cesareti yok.

Bildiğine inan, kendinden emin ol gibi yönlendirmeler yapın.
Onu başkasıyla değil kendisi ile yarıştırın.
Küçük bir ilerlemeye bravo harikasın.
Daha da iyisini yapabilirsin gibi teşvik edici cümleler kurun.

Her çocuk zehir gibi olacak diye bir şey yok.
Bu gerçeği unutmayın.
Onun da yetenekli olduğu başka alanlar vardır bunları yakalamaya çalışın.
çok tesekkurler

evet yetengini biliyorum tesadufen yakaladik karate de çok basarili
tabiri caise cekirge gibi yerindedurmuyor tabi disiplin dahilinde:) hocalari çok memnun karatede

Doğan Cüceloğlu bir kitabında "Çocuklarınizla iletisiminiz çiftçinin bitkiyle olan iletisimi gibi olsun.Hiçbir çiftçi elma ağacina armut agaci bakimi yapmaz.Sizlerde cocuklarınizin ozelliklerine,ilgi ve yeteneklerine göre yaklasin,ona yapamayacağı seyler konusunda baskı yapmayin"Aklimda kaldığı şekliyle yazdim.Kiyaslamayin ve ne ise cocugunuz o yönlerine odaklanin.Kendine guveni gitmesin yavrunuzun.Her çocuk kendine ait ozelliklere sahip bu ozelliklerini bulup gelistirmek konusunda rehber olmaktan öteye gitmeye,cocuklarimizi zorlamaya hakkimiz yok bence.

yok çocugum zeki ogretmen orta kotu not veriyor demedim ben

bu notlarla ortami yoksa daha mi kotu olur sizce dedim seviye oalrak,yani sorun varda gormuyoalr mabinda
defterde yazani goruyorum zaten
zeka nerden çikdi hem :) ben oraya gelmedimki

neyse benim derdim daha çok evde ve okulda farkli olmasi çocugun.yanlislarim oldugunu soiyyledi hocalarim saolsunlar duzelticem insalalh ..
Rehberlik hocaları ile görüşebilirsiniz.

Doğan Cüceloğlu bir kitabında "Çocuklarınizla iletisiminiz çiftçinin bitkiyle olan iletisimi gibi olsun.Hiçbir çiftçi elma ağacina armut agaci bakimi yapmaz.Sizlerde cocuklarınizin ozelliklerine,ilgi ve yeteneklerine göre yaklasin,ona yapamayacağı seyler konusunda baskı yapmayin"Aklimda kaldığı şekliyle yazdim.Kiyaslamayin ve ne ise cocugunuz o yönlerine odaklanin.Kendine guveni gitmesin yavrunuzun.Her çocuk kendine ait ozelliklere sahip bu ozelliklerini bulup gelistirmek konusunda rehber olmaktan öteye gitmeye,cocuklarimizi zorlamaya hakkimiz yok bence.
tesekkurler
ben sorunu anladim buyuk kisim bende çozucem insallah

dunku odev yardiminda gordugu bayan a okul defterini dosyasini goturduk , onlarihiç gormuyordu çunku hafta sonu eve gliyor pazartesi gidiyor o notlat,hafta içideokulda kaliyor

neyse

orada yapaamdgi sorulari gostermis yapmis,degisik sekilde sormus hepsini bilmis oglum
teke tek ogrteim de sorun yok ama sinif ta baska bi çocuk oluyor oglum
dunku yardim eden kisi sizin dedikelrinizi der hep ogluma, supersin harikasin falan diyor ,sorun okul ogretmeniyse bisey yapamam okulda boyle degisiklik yapmiyoalr,okuluda degistirememem :(

"ben okula gidiyorum "cumlesinde fiili bul diyor ogretmeni oglum bos kagit veriyor
dunku kadin degisik cumleler sormus hepsini bilmis fiilleri

ogrtemenle konussam ne diyecem ..senle sorun var baskasiyla yok mu diyecem..

Back
X