Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
yok iste ben oduk vermiyorum her seferinde, siz dediniz diye vericem :)Ha bir de şu çocuklara bir şeyler yaptırmak için ödül verme olayını bırakın Allah'ın adını verdim artık. Ödül çocuğa sorumluluk kazandıran bir şey değil, çocuk bunu ödevini yapması gerektiği için yapmaz ödül almak için yapar. Ayrıca şu mesajı verirsiniz "Hmm demek ki ödev aslında yapmamam gereken bir şey ki annem yapmam için rüşvet veriyor". Ödül vermeyi bıraktığınız an çocuk da ödev yapmayı bırakır. Ayrıca ödülün sonu yok. Bugün çikolata verdin, yarın daha fazlasını isteyecek yeterli gelmemeye başlayacak, beğenmeyecek. Yapması gereken, görevi olan bir şeyi yaptırmak için ebeveynler çocuğun elinde oyuncak oluyor. Ödev yaptırabilmek için son model bilgisayar alan biliyorum, yapmayın yani iyilik değil bu kötülük.
oyle bisey mumkun deil okul kurallarina aykiri15 yıllık öğretmenim. Sınıf değiştirebilirseniz iyi olur. Yeni ortam , yeni ogretmen , yeni arkadaşlar.
Başarısızlığı da eski sınıfta bırakır belki.
Başarısız olduğunu hissettiği bir ortam var. Kendisi için bir adım atmaya çabalar belki.
var oyle biiri haftaada bir saat goruyor,o kadin sinfta bi sorun olduguna inanmiyor iste bi sorun olamaz bu çocukda herseyi dogru yapiyor diyor çok sever oglum onuHayır lütfen umutsuz olmayın. Tabiri caizse koyduğu bir noktayı bile takdir edin.Bunu öğretmen de yapmalı. Küçük bir çocuğun defterine orta vs.benzeri notlar ilistirecegine yildizli stickerlar yapıştırabilir.Yanlışı varsa da yapıştırmaz.
Sizde lütfen tepkilerinizi doğru verin çocuğunuz kendisini yetersiz hissetmesin.
Gerekirse farklı bir öğretmenden destekleyici takviye alın yani özel ders en azında o öğretmeni ona özel davranarak ve eksiklerini tamamlatarak özguvenini ve başarısını yükselebilir.
yok iste ben oduk vermiyorum her seferinde, siz dediniz diye vericem :)
baska sey için neysede odev iççin odul banada saçma geliyor ben yemek yapiyorum odulmu aliyom gorevim bu onlarin gorevide ogrencilik :)
bi soru çozuyor cevabi 5 buluyor ama kagida 6 yaziyor .. neden diyorum yanlsidir diye dusunmus
dogru olan 5 .. bu ne deemek
bi soru çozuyor cevabi 5 buluyor ama kagida 6 yaziyor .. neden diyorum yanlsidir diye dusunmus
dogru olan 5 .. bu ne deemek
Bende şubat annesiyim tanıyorum seni :) benimde büyük oğlum 2. Sınıfta geçen sene öğretmen bana hep bunu söylüyordu.ha bide vucut oalrak sinifta ama kafasi burda deil diyor ogrtemen
kendi haline hayal dunyalarina daliyormus
evde sordum ne dusunuyon diye buyyunce ne olcagini dusunuyormuss :)))))
benim elimde deilki buSinifini ve ogretmeni degistirin. Cocugunuz ozguvenini daha fazla kaubetmeden acilen. Alisamaz demeyin alışır hatta cok daha iyi olacaktır.
uzman gordu oyle buseyden hiç bahsetmediDisleksi gibi bişey olabilir mi?
çok tesekkurlerKendine güvenmiyor.
Bildiğini söylemeye bile cesareti yok.
Bildiğine inan, kendinden emin ol gibi yönlendirmeler yapın.
Onu başkasıyla değil kendisi ile yarıştırın.
Küçük bir ilerlemeye bravo harikasın.
Daha da iyisini yapabilirsin gibi teşvik edici cümleler kurun.
Her çocuk zehir gibi olacak diye bir şey yok.
Bu gerçeği unutmayın.
Onun da yetenekli olduğu başka alanlar vardır bunları yakalamaya çalışın.
Rehberlik hocaları ile görüşebilirsiniz.yok çocugum zeki ogretmen orta kotu not veriyor demedim ben
bu notlarla ortami yoksa daha mi kotu olur sizce dedim seviye oalrak,yani sorun varda gormuyoalr mabinda
defterde yazani goruyorum zaten
zeka nerden çikdi hem :) ben oraya gelmedimki
neyse benim derdim daha çok evde ve okulda farkli olmasi çocugun.yanlislarim oldugunu soiyyledi hocalarim saolsunlar duzelticem insalalh ..
oyle bir ogretmen yok galiba bizim okuldaRehberlik hocaları ile görüşebilirsiniz.
tesekkurlerDoğan Cüceloğlu bir kitabında "Çocuklarınizla iletisiminiz çiftçinin bitkiyle olan iletisimi gibi olsun.Hiçbir çiftçi elma ağacina armut agaci bakimi yapmaz.Sizlerde cocuklarınizin ozelliklerine,ilgi ve yeteneklerine göre yaklasin,ona yapamayacağı seyler konusunda baskı yapmayin"Aklimda kaldığı şekliyle yazdim.Kiyaslamayin ve ne ise cocugunuz o yönlerine odaklanin.Kendine guveni gitmesin yavrunuzun.Her çocuk kendine ait ozelliklere sahip bu ozelliklerini bulup gelistirmek konusunda rehber olmaktan öteye gitmeye,cocuklarimizi zorlamaya hakkimiz yok bence.
Evet ya da pedagog.oyle bir ogretmen yok galiba bizim okulda
TR de deilim
burdada hiç duymadim, piskolog mu oluyor rehberlik
okul psikologu var ,ozguvenden mi bahsedeyim onaEvet ya da pedagog.
okul psikologu var ,ozguvenden mi bahsedeyim ona