Öğretmen olan var mı, bir sorum var da

Sayısal bölümdeyim sadece kendimi vermedim bu sene fizik ve biyolojiyi çok seviyorum, eşit ağırlıkta yapamam
yani kuzum nasıl bir sistem var şimdi bilmiyorum
Hocalarınla konuşsan olmaz mı? Eğer geçmiş senelerde başarılı bir öğrenciysen zaten sana yardımcı olurlar.
Ya da bize anlatamadığın başka bir şey mi var
Neden bu sene böyle oldu?

yani kuzum nasıl bir sistem var şimdi bilmiyorum
Hocalarınla konuşsan olmaz mı? Eğer geçmiş senelerde başarılı bir öğrenciysen zaten sana yardımcı olurlar.
Ya da bize anlatamadığın başka bir şey mi var
Neden bu sene böyle oldu?
Annemle babamın arası iyi değil, evde sürekli kavga falan oldu. Sonra 11. sınıf heyecanı ben yapamam sandım ama sonra anladım. Sonra deprem olayı, sonra başka bir sorun bunlar bahane olmadığı için bilmiyorum

Annemle babamın arası iyi değil, evde sürekli kavga falan oldu. Sonra 11. sınıf heyecanı ben yapamam sandım ama sonra anladım. Sonra deprem olayı, sonra başka bir sorun bunlar bahane olmadığı için bilmiyorum
Rehber öğretmenle konuş, kalma durumu için değil, bu başarısızlık durumu, evdeki geçimsizlik durumu, bunlar konusunda ilk destek elini vermesi gereken okulunuzun rehberlik öğretmeni olacaktır.

Okul müdürünüzle,rehber öğretmeninizle durumunuzu görüşün mutlaka. Ailevi sorunlarınızı anlatın. Sınıfta kalacaksanız da ona göre bir rota çizersiniz.

Bahane ediyor demez mi
Bence ailevi sıkıntıların derslerine yansıyor oluşu senin açından olumsuz bir durum,
Uzman görüşü almanın faydalı olacağını düşündüğüm için öneriyorum.

Sınıfta kalıcam galiba diye yalaka öğrenci gibi değil de, ne yapacağımı bilmiyorum, evde de problemler var şeklinde görüşmek.
Sebepleriniz ve motivasyonunuz konusunda destek ihitiyacınız varsa gerekli yönlendirmeleri sağlamaya çalışacaklardır.

Kuzum cevaplayayım. 11. Sınıf olduğun halde sınıfta kalacaksan seneye de 11. Sınıf olacaksın demektir bu.
11. Sınıflar zaten alan seçtiler. Yani senin bir alanın zaten var. Seneye de aynı alandan devam edersin otomatikmen. Sen bu sene eşit ağırlık mıydın sayısal mı önce bi onu söyle :)

Onun dışında öğretmenler bi şeye engel olmazlar niye olsunlar, okulunda sayısal bölüm varsa başvurunu rehberlik öğretmenlerine ve idarene söyle dönem başlamadan yardımcı olmalarını iste.

Öğretmenler yardım eder mi kısmı da çok belirsiz bir soru. Okulundaki öğretmenlerin öğrencilere yaklaşımı sınavlara yaklaşımı nasıldır bilemeyiz ki. Sen kısacası bölüm seçeceksen öğretmenlerin geçirip geçirmemesine göre değil, hangi dersleri yapabildiğine ve ileride hangi mesleği seçmek istediğine göre yol almalısın. Arkadaşların da dediği gibi rehber öğretmeninden yardım alırsan iyi olur:)

Sınıfta kaldığın için de üzülme, her şey hallolur diğer sene belki de yeni bi şans senin için 🌸

11. Sınıfım ama sınıfta kalacağım galiba, şimdi alan seçimi nasıl olacak? Ea Tm gibi… 10. sınıflar yerleşmiş midir, beni okuldan atarlar mı? Bi de sayısal seçmek istiyorum, öğretmenler engel olabilir mi? Ben eşit ağırlıkta yapamam çok sıkıcı
Bence de yatkınsanız sayısal seçin. Meslek yelpazesi daha geniş

11. Sınıfım ama sınıfta kalacağım galiba, şimdi alan seçimi nasıl olacak? Ea Tm gibi… 10. sınıflar yerleşmiş midir, beni okuldan atarlar mı? Bi de sayısal seçmek istiyorum, öğretmenler engel olabilir mi? Ben eşit ağırlıkta yapamam çok sıkıcı
2. Defa kaldığınizda atilirsiniz.

11 sınıfsan alan seçmiş oluyorsun zaten. Yine aynı alandan devam edeceksin 11.sınıfı okuyacaksın yani.
Yani benim anlamadığım okuldan bir haber gibisin

Sayısal 11 ozellikle çok zor. Bir biyoloji öğretmeni olarak söylüyorum. Sonraki sene de bu seneki gibi sorunların devam edecekse hiç sayısal dusunme hatta sozele geç. Sonra 12. Sinifta TYT ye çalış sadece 2 yıllık çok güzel sağlık bölümleri var. Ataması da rahat olan. Oradan devam edersin.

Sozelde başarılı olma ihtimali daha yüksek. Sözeli küçümsediğimi düşünmeyin lütfen. Ben turkce öğretmeni olmayı çok istemiştim. Ama şu da bir gerçek sayısalda ozellikle fizik kimya matematik konulari cok zor.
Saka yapiyorum zaten. Ben tam bir sozelciyim, bir sene icinde 5 farkli tarih dersimiz vardi ve cok zevk aliyordum, okulu dereceyle bitirdim. Ama kabul ediyorum, sozeli en azindan sinavlara yetecek kadar ezberleyip gecmek mümkün.
Genelde, bizim siniftaki arkadaslar da dahil, cogunluk hicbir alani dogru duzgun yapamayip en azindan geceyim yeter diye sozeli sectigi icin sozel tutkunu olarak bu kanayan yaram sadece :D

Matematik, fizik bende ortaokulda bile zor :D benim matematik kesirlerden sonra yok mesela. Orada kaldim ben :D

Sozelde başarılı olma ihtimali daha yüksek. Sözeli küçümsediğimi düşünmeyin lütfen. Ben turkce öğretmeni olmayı çok istemiştim. Ama şu da bir gerçek sayısalda ozellikle fizik kimya matematik konulari cok zor.
Peki tekrar alan seçtirirler mi yoksa aynı mı olur

Kuzum cevaplayayım. 11. Sınıf olduğun halde sınıfta kalacaksan seneye de 11. Sınıf olacaksın demektir bu.
11. Sınıflar zaten alan seçtiler. Yani senin bir alanın zaten var. Seneye de aynı alandan devam edersin otomatikmen. Sen bu sene eşit ağırlık mıydın sayısal mı önce bi onu söyle :)

Onun dışında öğretmenler bi şeye engel olmazlar niye olsunlar, okulunda sayısal bölüm varsa başvurunu rehberlik öğretmenlerine ve idarene söyle dönem başlamadan yardımcı olmalarını iste.

Öğretmenler yardım eder mi kısmı da çok belirsiz bir soru. Okulundaki öğretmenlerin öğrencilere yaklaşımı sınavlara yaklaşımı nasıldır bilemeyiz ki. Sen kısacası bölüm seçeceksen öğretmenlerin geçirip geçirmemesine göre değil, hangi dersleri yapabildiğine ve ileride hangi mesleği seçmek istediğine göre yol almalısın. Arkadaşların da dediği gibi rehber öğretmeninden yardım alırsan iyi olur:)

Sınıfta kaldığın için de üzülme, her şey hallolur diğer sene belki de yeni bi şans senin için 🌸
Sayısaldayım, sayısalda kalırım değil mi yani zorla seçtirmelerinden korkuyorum eayı

Back
X