Evlenince daha kötü oluyor malesef size göre ne var çift maaşlısınız demeye başlıyorlarEvlen bereketlenir
mv nedir?
özel sektör ozenilecek mi. bir arkadaş 2 maseri olmasına rağmen askeri ücret bile almıyordu. geçinmek istiyorsaniz ev arkadaşı edinin. parada biriktiritsiniz.
Bence sukredin. Ozel sektorde uc kurus parayls her an isten atilma korkusuyls yssayan binlerce insan var.. sukredin halinize
İsraf eden biri değilim ama ilk bir yıl ben de bütün paramı bitiriyordum hiç bereketi yoktu.Evlenince daha kötü oluyor malesef size göre ne var çift maaşlısınız demeye başlıyorlar
İsraf eden biri değilim ama ilk bir yıl ben de bütün paramı bitiriyordum hiç bereketi yoktu.
Sonra evlendim üstelik eşimin maaşı benden çok çok çoookkk düşüktü. Ama bereketlendi. Çok şükür.
Çevremde de öyle bakıyorum 5 yıllık evlilerin(karı koca öğretmen) en azından arabası var. 10 yıllık olanlarında evi var.
Arkadaslar bence bir cok meslege gore öğretmenlerin aldiklari maaslar gayet iyidir. Mesela esim polis gece gunduz calisiyor duzeni alt ust oluyor maasimiz hemen hemen ayni hatta gecen ay ben ondan cok aldim. Bende yeni atandim ve sukur gercekten buyuk rahatlik kadrolu öğretmen olmak.
Ama su konuda sana kesinlikle hakveriyorum bize de ayni gozle bakiyorlar ikiside memur kesin para icinde yuzuyorlardir cok paralari vardir falan diye ama malesef oyle olmuyor bizim zaten aylik odemelerimiz 5500 u buluyor bize 200 - 300 lira harclik ancak kaliyor o da yetmiyor biledavulun sesi uzaktan hos gelir ama malesef gelir ne kadar coksa giderde cok oluyor gecim oyle kolay degil
yaşadığın ile göre de değişir. mesela bizim burda kiralar 400-500. ama istanbul gibi bi yerde yaşıyosan 700-800 liran kiraya gider.
ama ilerde para birikiyor merak etme. benim de ilk yılımda çok masrafım oldu. evde hiçbi eşya yoktu. şimdi eşyalar tamamlandı çok şükür. artık her ay aileme 500 gönderebiliyorum ve aylık 500 lira da arttırıyorum.
Polisler bizden an az bin lira fazla alıyor geçen haberlerde de gördüm. Bir de nerdeyse en düşük memur maaşlarından biri ek dersi yoksa bide. Hayır şükretmediğimden falan değil ama burda öğretmenliği sadece derse girip çıkmak olarak gören bir öğretmenin bile böyle yorum yapması yani diyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?