öğretmen olduk ama sanki mv maaşı alıyoruz :(

Ben ilk atandığımda -7 yıl önce- 4 kişi kocaman ısınmayan bi ev tutmuştuk üstelik çok da eski bi ev sırf şehir merkezinde diye.
Öyle yüksek doğalgaz faturası geliyordu ki bir ay 600 tl geldi. 7 yıl önce düşün.
Sonra sözleşmeliler atandı onca ortak masraf yapmıştık üstlerine düşen eşya paralarını alıp gittiler.
Düşün gelen giden hep ayrı bi masrafı oluyor. Sen en iyisini yapmışsın tek olmakla.
Şimdiki aklım olsa okulumun yanından şehir merkezine uzak da olsa tek başıma da olsam 350 liraya ev tutar eşyalarımı da yavaş yavaş alırdım elin ikinci el kırık dökükleriyle uğraşcağıma.
İsraf etme asla dökülcek kadar çok yemek yapma israf etmek bereketi kaçırır. Bu konuyla ilgili açtığım bi konu var oraya da takılabilirsin.
Ayrıca evlenme ile ilgili tavsiyemi de yabana atma
Hayırlı bi kısmet denk geldi mi bekleme..
Hakkında hayırlısı olsun.

canım tahminim doğu bölgesi sayılan bi yerlerde çalışıyorsun. benim meslekte 7. yılım. 2008de atandım hiç unutmam ilk maaşım 1240 tl idi. ek dersle 1800 civarı alırdım o zamanlar. ben de doğuda çalıştığım için bahsettiğin koşulların hepsini çok iyi biliyorum. ailenin yanında olmadığın sürece illakimasrafın oluyor. ancak ben hep ev arkdaşlığı yaptım.bazen 3,bazen 4 kişi kaldım. hatta bi ara 5 kişi kaldığım bile oluyordu. masrafların bölünmesiyle yük biraz azalıyor. zaten oralar yalnız hiç çekilmiyor. eğer yalnız kalıyorsan yanına birilerini bulmanı tavsiye ederim. bir de düzenin oturdukça işler daha kolaylaşacaktır inan.

dr_yad
haberlerdeki memur maaşı 2 çocuk eşi çalışmayan için. öğretmen de duz memur da bu hesapla habetlerde yer alıyor.

Ailenize yani anne babaniza faturalari da gösterip tek tek harcama kalemlerini yazip toplayip kalan bu parayla araba alinir mi.diyin:)

Disaridan soranlaraysa simdi öğrenim.kredisi oduyorum o bitince almayi düşünüyorum kendimi zora sokmaya gerek yok kenara atiyorum para diyin geçin.. Hatta arabasi yoksa ee sen ne zamana aliyorsun kismetse diyin:)

Yani kisaca çok takmayin

İşte bende onu dedim. Ben de öğretmenim şükür yetiriyoruz da. Ama bazılarının çoğu insana göre iyi maaş alıyorsun alıyoruz vb söylemleri ciddi anlamda sinirimi bozmaya başladı. Hele burda kendi öğretmen olan biri yazmış az önce ben onun için demiştim

Kızlar en düşük öğretmen maaşı değil benim eşim devlete daha yeni atandı. Ne olduğunu söylemiyim.
1450 maaşı var. Ek ile 2000 i buluyor. Yani bir ay yıllık izin alsa 1450 maaş alcak.

ayrıca bence Türkiye şartlarında maaşımıza ne çok az denebilir ne de çok fazla. bence ne uzarsın ne kısalırsın diyorlar ya, aynı o hesap. bir de yaşadığın yerle para biriktirmenin çok ilgisi var diye düşünüyorum ben de. büyükşehirlerde şartlar biraz daha zorlayıcı.

@herseyhayal15 hizmetli maaşı nasıl yüksek. 20 yıllı askin ve emekliliği gelmiş evli çocukları olan bi hizmetliyle karşılaştırmayin yahu...

Çok da azımsanacak bir ücret değil bence.Şartlarınız ağır tek başınıza kalıyorsunuz bu yüzden böyle.Öğretmen arkadaşlarım var onlarda doğuya atandılar ev arkadaşıyla kalıyor.Maddi olarak daha rahat.Yukarıda olanlara bakıyorsunuz kızabilirsiniz bana ama biraz kendinden düşüklere bakmak gerek.Bu insanlar nasıl geçiniyor diye düşünülmeli.Sonuç olarak çalışma saat bakımından diğerlerine göre daha az çalışılıyor.Araba almaya yetmeyebilir belki ama biraz birikim yapılabilir.Asgari ücretle birikim yapmaya çalışan insanlarda var.

Biliyorum zaten fazla fazla da yazıyorlar oraya ama yine de en düşük ler inden biri sonuçta herkesinkini aynı mantıkla hesaplıyorlar.

Çok mantıksız tamam düşük olanlar var. Ee iyi desin herkes otursun o zaman. Zaten yaptıkları da bu değil mi. Yokluğu gösterip aza kanaat ettirmek. Keşke asgari ücret bu kadar düşük olmasa o yaptıkları zam ne zaten öyle. İşte hep bunlar neyse

@herseyhayal15 hizmetli maaşı nasıl yüksek. 20 yıllı askin ve emekliliği gelmiş evli çocukları olan bi hizmetliyle karşılaştırmayin yahu...

okulda bordalara baktım öyle ham maaş hocam hemde ilkokul mezunu u bizden çok alıyor diye konuşuyoruz . Ek derslerle geçiyoruz . bekar öğretmen maaşı 2.148 hizmetli maaşı 2,400 ayın 15 inde yatan hizmetimiz genç bir adam yaşlı değil. İnanın hizmetli diyorsunuz ama biz daha çok yoruluyoruz hem saatlerce ders anlat bizim okul 9 saat oluyor . Öğrencilerin psikolojik anlamda yorması ayrı zaten . Hizmetli ne kadar iş yaptığını görüyoruz . Hani savunanlar olacaktır ama genelde rahatlar diyebiliriz onlarla yaşıyoruz .

cok az yetmıyor dıye ınsanın kendını yıpratmasından daha iyidir bence kanaat etmek. O kadar veriliyor ya da kazanılabiliyorsa bunu nasıl değiştirebiliriz ki? Varsa muhteşem fikirler biz de yapalım yükselsin maaşlar.

bende öğretmenim evet maaşımız birçok meslek grubuna göre az çünkü biz ne hakkımızı aramayı biliyoruz ne birleşip bir şeylere karşı koymayı.% 3 zam yapıyorlar susup oturuyoruz..neyse siyaset yapmayayım şimdi :)

bana siz de biraz abartıyormuşsunuz gibi geldi,maaşın yanında ek ders ücretlerimizde var bekar bir öğretmen için geçinilemeyecek bir miktar değil.ha 4 aylık bir öğretmenden de araba almasını beklemek de ayrı bir gariplik zaten.

Bu mesaji kimr yazdiniz bilmiyorum ama soyle diyim benim esim polis ve maasi gecen ay 2664 tl ydi haberlerde yazan esi calismayan ve iki çocuk parasiyla birlikte hesaplanmis halidir. Ogretmenlik asla kolay bir meslek degil ama bazi meslekler varki ogretmenlikten cok daha zor... ama asla ogretmenlik icin verdigim emekleri neler yasadigimi asla asla tahmin edemezsiniz yani cok emekler cok fedakarliklar yapiyoruz babasinin umursamadigi cocuklarla kendi cocugumuz gibi ilgileniyoruz hepimiz hic kolay degil

bu işler böyle ne yazıkki
işe başlayınca yol masrafları ev masrafları kılık kıyafet vs. hepsi birden maaşı alıp götürüyor ilk zamanlar. ama kimse harcamalarla ilgilenmiyor. herkes gelen maaşa bakıyor nedense.
neyse çok söylenmeyimde bereketi kaçmasın

evet çalışma bakımından daha az mı çalışıyoruz evet atanmadan önce öyle düşünüyordun o hiç de öle değilmiş işte . Bizim işimiz beynimizde bitmiyr . Sokak da da bitmiyor . Evde de bitmiyor . Hayatımız mesleğimiz oluyor . Günde 9 saat ayakta ders anlatmak değil o ergenlerin olduğu sınıfta onları zaptetmek ders anlatmaya çalışmak evde ders hazırlıkları projeler , ödevlre , sınav hazırlama, sınav kağıtları okuma , e okula giriş , raporlar vs o kadar vakit alıyor ki akşam eve geldik mi ayaklarımızı uzatamıyoruz

Asgari ücretin nasıl geçindiğini biliyorum . Bende asgari ücretten daha az ücrete çalıştım .

Herkesin yaşadığı şehir ortamı farklı işte masraflar farklı oluyor .

Evimden dışarıda ilk kez bir hayat yaşıyorum . Bocalamam oldu .

Henüz mesleğimin 4. ayındayım .

Yani bu akşam gurbet ellerde tek başıma için sıkıldı bu konudan sizlerle konuşayım bari dedim . Sağolun gene de ;:)

Esim ve ben ogretmeniz
Ilk evlendik kayinbabama arkadaslari iki seneye 5 katli apartman dikerler cok sanslisin dediler
Kayinbabam da hep bekledi
Onlara bol bol para yedirmemizi
Biz 8 senedir evliyiz cift maasiz kit kanaat gecinmekten oteye gidemedik.

Davulun sesi uzaktan hos geliyor
Herkes mv maasi aldigimizi saniyor
Yapacak bisey yok

Annemler de araba alalim diye diretiyor
Once ev aldik 6 senedir oduyoruz bitince bi de araba borcuna girecegiz insallah.

Evlenince bereketlenmedi. Bekarken borcum yoktu paara da kalmiyordu ama kasmiyordum harcarken
Simdi milimi milimine hesap yapiyorum

Bugunumuze sukur
Devletimiz bu sene bize 54 tl layik gordu
Bozdurup bozdurup harcamayi planliyoruz esimle

Artanini da sayin mv sadaka olarak verecegiz belki bizden kotudur durumlari.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…