öğretmen olduk ama sanki mv maaşı alıyoruz :(

Bilemem artık başımızdakiler şöylr iyiyiz enflasyon şu kadar şöyle geliştik hatta diğer ülkeler bizi kıskanıyor falan diyor. Ben de bunu maaşlarda aldığım ürünlerde falan görmek istiyorum. Onun için söyleyen fikri de bulsun diyorum

Sanirim benden bahsediyorsunuz :) hala ayni fikirdeyim k.bakmayin ama yasamayan bilemez ben birebir yasiyorum. Tabiki bizde cok fazla emek veriyoruz ugrasiyoruz kesinlikle bende dogudayim dogma buyume istanbullu bir insanin buraya gelip bu kulture alismasi ogrencilerini herseyden once sevmesi en buyuk fedakarlik zaten ki onun disinda bircok ugrasimiz var ama ben esim polis oldugu icin onu ornek verdim polislerle kiyaslayinca tekrar soyluyorum bizim maasimiz iyi cunku esim gecen ay 2664 lira maas aldi aramizda 500 lira fark var ama onun yasadigi psikoloji cok cok farkli...

Ay su sukredin diyenlere sormak istiyorum ogretmenlik pazarda mi satiliyo da siz aldiniz biz alamadik sukredin deniliyor acaba

Unv tercihi yaparken simdi ozelde atilma korkusuyla calisanlar o zamanlar burun kiviriyodu hih ogretmenlik yzmiycam ben daha yuksek bolumler istiyorum diyorlardi

Ogretmen olmak cok kolaysa buyrun olun biz sukrumuzu ediyoruz zaten rabbime binlerce sukur olsun ki bana akil verdi zeka verdi unv okudum kpssyi gectim ogretmen oldum simdi ekdersle nirlikte 2600 para gecio elime ohhh sukurler olsun

Bir hizmetli sizden az is mi yapiyor? En kotusumilletin kirlettigi ortamlari temizliyor,cay kahve vs cabasi ve ne olursa olsun en ufak seyde hor gorulme mutlaka oluyor. Bence hepimizden cok is yapan onlar ve an acısı da okuma secme olmamis insanlar onlat bizim kadar sansli degiller

kızlar korkutmayın beni, evlenecegim, şehir degiştirecegim ve ilk aylar 1500 tl ile kirada geçinmek zorunda kalacagız, bence halinize şukredin.
Bu arada ögretmen maaşının ulkeyle alakası yok, birçok avrupa ulkesi gezdim, her ulkede ögretmen maaşı duşuk malesef, polis maaşıyla kıyaslanması normal degil bence, neticede ögretmenlik polislikten çok daha kolay ve risksiz bir meslek.
Not : bende ogretmenlik yaptım (özelde) ve sevilerek yapıldıgı taktirde kolay ve yorucu olmayan bir meslek

Bende onu demek istemistim canim yani onlar bu kadar riskli ve psikolojik olarak zor bir is yaparken bizden sadece 500 lira fazla aliyorlar o yuzden bence bizim maasimiz iyi yani gonul isterki her meslek grubu hakettigini alsin ama su durumda da bence iyi yani

öğretmen ve hizmetli kıyaslaması yapmak bana hep saçma gelmiştir ancak bizim okulda 5 tane hizmetli arkadaş var bu dediklerinizin hiç birisini yapmıyorlar..hatta öğretmen tuvaletini bile bir öğretmen arkadaşım dayanamadı çamaşır suyuyla temizledi geçen gün.yani öyle hepimizden çok çalışıyorlar falan gibi bir durum yok.tabii genelleme yapmıyorum.

iş yapmiyanlar var. çoğunluktalar bizim kurumdada böle o konuda hakilisin. birde onlardan ilksan gibi bazı kesintiler yok. derece- kademesi yüksek ve evli cocuklu dur.

Her ay onbeşinde maaş ilk yattığı an bir miktarını al ayır bir köşeye. Ben ilk mesleğe başlarken maaşımız 600 dü ben hemen 100 tl ayırırdım öyle öyle birikti yoksa birikmiyor. O parayı yokmuş gibi kabul edeceksin hiç görmeyeceksin. Az az bir bakmışsın istediğin miktarı bulur.

öle hizmetli varsa bizim kuruma gelir mi acaba.

çok nadir işini hakkıyla yapan. hizmetli değil sadece herkes için gecerli.

Benim de demek istediğim buydu . İşini yapan vardır . Tuveletler pis kokusun sınıflara giriyor . En önemlisi kalorifer biz gelince yakıyor ve ısınması bizim çıkışımızı buluyor zaten Birde bizden para istiyor . Hani belki bulunduğum ortamdan dolayı bu intiba oluştu kafamda .

bizim okulda da durum bu ve abartmıyorum.hiçbir şey dışarıdan göründüğü gibi değil.

canm bende aynı durumlardan gectim , evlenene kadar babam para gönderiyordu hesabıma komik ama evet, adam birikmeyeceğini anlayıp kazandğmı kenara koyayım bari diye düşündü galiba,,, birde ev arkadaşı edinmek tabıkı kesnlıkle anlaşabilecek kişilerle gerçekten her yonden gerekli, hem manevi, hem maddi, biz 1 yıl 4 kişi kaldık, sonra 2 kişi ama kısmet ki oyle iyi insanlardı ki, tabi doğunun dibiydi, onunda etkisi ile herkes birbirne sarılıp harika dostluklar kuruyor.... herkesi salla, çok şükür halımıze ama dediklerin harfiyen doğru, tek kişi aileden uzakta ancak yetiyor. hele ilk yerleşme ayları paso masraf.... bu hali yaşamayan öyle konuşur sadece , eş dost cevreden başkalarıdan da duyacaklar ki inansınlar,,, şükür deyip hayatın tadını çıkarın, biriktirmek için tadınızı sakııın kacırmayın :)

Asgari ücretle ev geçindiren, 3 çocuk bakan babam ne yapsın?

8 yıllık öğretmenim, gecen seneye kadar gezdim tozdum yedim ..iki senedir ancak birikim yapabiliyorum, ssna tavsiyem 100 lirada olsa güne falan gir, ancak o şekilde birikiyor

Aslında öğretmenler odasında gün yaptık işte aralık da başladık hazirana kadar aylık 250 tl den güne girdik o şeklide para birikiyor . Ama şimdi iki hafta sonra eve gideceğim ilk atandım herkese bir şeyler yapmam gerekiyor . O yüzden de kasıldım ben . Bir de işte biriktir biriktir baskıları kafam yoruldu .

Asgari ücretle ev geçindiren, 3 çocuk bakan babam ne yapsın?

Canım tabiki zor olduğunu biliyoruz . Ben 300 -400 tl çalıştım . Ama şuan sitem ettiğim üzerimde para biriktirme ve işte toplumun öğretmeni gözünde maaşını büyütmesi . İşşte ne kadar geliyorsa o kadar masraf oluyor . Milletvekiline sorsan ona da 16 bin yetmiyor demi.

8 yıllık öğretmenim, gecen seneye kadar gezdim tozdum yedim ..iki senedir ancak birikim yapabiliyorum, ssna tavsiyem 100 lirada olsa güne falan gir, ancak o şekilde birikiyor

evet yaptık aslında aylık 250 tl den yaptık . O şeklide birikimim olacak . İşte şimdi eve gideceğim iki hafta sonra ya bir hesap yaptım kalmıyor telefon almam lazım en ilkel telelfon benim kaldı .Kurban keseceğim . İşte akrabaların yemeğe getir götür . Kasıldım şuan kara kara düşünüyorum .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…