Bilemem artık başımızdakiler şöylr iyiyiz enflasyon şu kadar şöyle geliştik hatta diğer ülkeler bizi kıskanıyor falan diyor. Ben de bunu maaşlarda aldığım ürünlerde falan görmek istiyorum. Onun için söyleyen fikri de bulsun diyorumcok az yetmıyor dıye ınsanın kendını yıpratmasından daha iyidir bence kanaat etmek. O kadar veriliyor ya da kazanılabiliyorsa bunu nasıl değiştirebiliriz ki? Varsa muhteşem fikirler biz de yapalım yükselsin maaşlar.
okulda bordalara baktım öyle ham maaş hocam hemde ilkokul mezunu u bizden çok alıyor diye konuşuyoruz . Ek derslerle geçiyoruz . bekar öğretmen maaşı 2.148 hizmetli maaşı 2,400 ayın 15 inde yatan hizmetimiz genç bir adam yaşlı değil. İnanın hizmetli diyorsunuz ama biz daha çok yoruluyoruz hem saatlerce ders anlat bizim okul 9 saat oluyor . Öğrencilerin psikolojik anlamda yorması ayrı zaten . Hizmetli ne kadar iş yaptığını görüyoruz . Hani savunanlar olacaktır ama genelde rahatlar diyebiliriz onlarla yaşıyoruz .[/QUOTBı ogretmen olarak konu maas yada baska bısey dahı olsa kendınızı hızmetlılerle kıyaslamamalısınız.Bu hızmetlılerı kucumsedıgımden dıgıl sonucta o da bı meslek ama sız ogretmen olmayı kendınız tercıh etmıssınız ve bana gore cok kutsal bır meslek ama o hızmetlı dedıgınız belkı okuyamadıgı ııcın o ısı yapmaya mecburdur ama sızınkı tercıh edılmıs bı meslek ondan kıyaslama yapmamalısınız.
İşte bende onu dedim. Ben de öğretmenim şükür yetiriyoruz da. Ama bazılarının çoğu insana göre iyi maaş alıyorsun alıyoruz vb söylemleri ciddi anlamda sinirimi bozmaya başladı. Hele burda kendi öğretmen olan biri yazmış az önce ben onun için demiştim
kızlar korkutmayın beni, evlenecegim, şehir degiştirecegim ve ilk aylar 1500 tl ile kirada geçinmek zorunda kalacagız, bence halinize şukredin.
Bu arada ögretmen maaşının ulkeyle alakası yok, birçok avrupa ulkesi gezdim, her ulkede ögretmen maaşı duşuk malesef, polis maaşıyla kıyaslanması normal degil bence, neticede ögretmenlik polislikten çok daha kolay ve risksiz bir meslek.
Not : bende ogretmenlik yaptım (özelde) ve sevilerek yapıldıgı taktirde kolay ve yorucu olmayan bir meslek
Bir hizmetli sizden az is mi yapiyor? En kotusumilletin kirlettigi ortamlari temizliyor,cay kahve vs cabasi ve ne olursa olsun en ufak seyde hor gorulme mutlaka oluyor. Bence hepimizden cok is yapan onlar ve an acısı da okuma secme olmamis insanlar onlat bizim kadar sansli degiller
okulda bordalara baktım öyle ham maaş hocam hemde ilkokul mezunu u bizden çok alıyor diye konuşuyoruz . Ek derslerle geçiyoruz . bekar öğretmen maaşı 2.148 hizmetli maaşı 2,400 ayın 15 inde yatan hizmetimiz genç bir adam yaşlı değil. İnanın hizmetli diyorsunuz ama biz daha çok yoruluyoruz hem saatlerce ders anlat bizim okul 9 saat oluyor . Öğrencilerin psikolojik anlamda yorması ayrı zaten . Hizmetli ne kadar iş yaptığını görüyoruz . Hani savunanlar olacaktır ama genelde rahatlar diyebiliriz onlarla yaşıyoruz .
Bir hizmetli sizden az is mi yapiyor? En kotusumilletin kirlettigi ortamlari temizliyor,cay kahve vs cabasi ve ne olursa olsun en ufak seyde hor gorulme mutlaka oluyor. Bence hepimizden cok is yapan onlar ve an acısı da okuma secme olmamis insanlar onlat bizim kadar sansli degiller
öğretmen ve hizmetli kıyaslaması yapmak bana hep saçma gelmiştir ancak bizim okulda 5 tane hizmetli arkadaş var bu dediklerinizin hiç birisini yapmıyorlar..hatta öğretmen tuvaletini bile bir öğretmen arkadaşım dayanamadı çamaşır suyuyla temizledi geçen gün.yani öyle hepimizden çok çalışıyorlar falan gibi bir durum yok.tabii genelleme yapmıyorum.
Benim de demek istediğim buydu . İşini yapan vardır . Tuveletler pis kokusun sınıflara giriyor . En önemlisi kalorifer biz gelince yakıyor ve ısınması bizim çıkışımızı buluyor zatenBirde bizden para istiyor . Hani belki bulunduğum ortamdan dolayı bu intiba oluştu kafamda .
Her ay onbeşinde maaş ilk yattığı an bir miktarını al ayır bir köşeye. Ben ilk mesleğe başlarken maaşımız 600 dü ben hemen 100 tl ayırırdım öyle öyle birikti yoksa birikmiyor. O parayı yokmuş gibi kabul edeceksin hiç görmeyeceksin. Az az bir bakmışsın istediğin miktarı bulur.
Asgari ücretle ev geçindiren, 3 çocuk bakan babam ne yapsın?
8 yıllık öğretmenim, gecen seneye kadar gezdim tozdum yedim ..iki senedir ancak birikim yapabiliyorum, ssna tavsiyem 100 lirada olsa güne falan gir, ancak o şekilde birikiyor
öğretmenlerin hepsi işini çok mu iyi yapıyor?öle hizmetli varsa bizim kuruma gelir mi acaba.
çok nadir işini hakkıyla yapan. hizmetli değil sadece herkes için gecerli.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?