Sorun ettiğim şey bu değil aslında. Duygusal bir bağ olmayışı. Resmi ve sürekli bağırması. Kızım her şeyi ayrıntısına kadar anlatirDefterle masaya vurup susun artık mı diyormuş? Tez kellesi vurula. Çok yumuşak huylu öğretmenleri çocuklar ciddiye almıyor ve çok şımarıyorlar. Onlar da otorite sağlamaya çalışıyor. Abartılcak bir şey yok.
Çocuklar söz konusu olunca çok ayrıntılı düşünüyorum evet. Birde ogretmen anneden sonraki ikinci kişi gibi geliyor hep bana.Daha okullar yeni açıldı. Acele etmeyin bu kadar, bekleyin biraz zaman geçsin. Tek bir olay üzerinden iki haftada böyle bir çıkarımda bulunmak doğru gelmedi
Çocuklar söz konusu olunca çok ayrıntılı düşünüyorum evet. Birde ogretmen anneden sonraki ikinci kişi gibi geliyor hep bana.
Sizde ogretmensiniz sanirim, memnun oldum cevabiniz için.Sınıf ortamını bizzat 6 saat deneyimlemeden yorum yapmamak gerek.
Benim yaş grubum ilkokul değil ama cidden ders işleyebilecek bir ortam hazırlamak kolay değil.
Beşler mesela, oyuna o kadar odaklılar ki derse odaklanmayı sağlamak zor oluyor. Sert bir öğretmen değilim, derslerime eğlence katmayı severim. Ama her şeyin fazlası zarar.
Adı üstünde çocuk onlar, tabi ki oyun isteyecekler. O yüzden başlarında birer yetişkin oluyor ki yönlendirebilsin. Onlar için iyi olana karar versin.
Fazla arkadaş gibi, mıç mıç, gevşek öğretmen iyi bir şey değil bana göre. Ondan sonra akademik olarak eksik kalır çocuklar.
Yeri geldi mi ipleri eline alması, yeri geldi mi inisiyatif de kullanabilmesi gerekir.
Biraz daha bekleyin derim. Hemen karar vermemek gerek.
Hayır, öğretmenlerin çocuklar üzerindeki etkilerini tecrübeli insanların fikirlerini almak için actimHepimizin çocuğu var, tek anne siz değilsiniz merak etmeyin. Kafanızda bir doğru var ve esnemiyorsunuz anladığım kadarıyla. Bu konuyu insanlar size destek olsun diye mi açsınız?
Değiştirdiniz diyelim, bir sonraki hoca da aynı mizaçta olursa ne olacak? Kaç kere değiştireceksiniz?Sizde ogretmensiniz sanirim, memnun oldum cevabiniz için.
Peki ya geç kalırsam bekledikten sonra. Sinif degisimide çok zor oluyor sanirim
Öğretmen 1. sınıf düzeyindeki bir çocuğa her şeyden önce şevgi ve şefkatle yaklaşmalı aksi takdirde çocuğun zihninde okul imgesi olumsuz yönde şekillenir.Eskiden otoriter öğretmenler için iyi öğretmen algısı (!) vardı.Dedigim gibi bu durum eskide kaldı artık.Merhabalar
1.sinifa başladı kızım.
Otoriter ve sinirli bir ogretmeninimiz var.
Size sormak istediğim şey kızım kendine güvenen, girişken ,azimli mutlu bir çocuk.
Öğretmenimizin duygusal bir bağ olayı kesinlikle sıfır anladığım kadarıyla.
Hani deriz ya ogretmen çok önemli özellikle de ilk okulda.
Öğretmenin yaklaşımı kızımın hevesini azmini kırar mi? Yada kendine güvenen duruşunu baskı ve bagirmalarla söndürür mu?
Silik bir çocuk haline getirebilir mi bir ogretmen?
Sizce ogretmen ne kadar etkilidir?
Lütfen yazın bana, çok moralim bozuk
Anasinifi öğretmeni takdir eden, gerektiğinde başını oksayabilen bir hanımdi. Anne öbür öğretmenim çok iyiydi diyor kızım. Büyük hayal kırıklığı içerisindeyim
Hayir öyle bir anne değilim. Yapamadıklarını söyleyip çalışıp ugrasmasini anlatan bir anneyim.Çocuğunuzun her yaptığını ödüllendirip resim diye karaladığı çizgileri '' voooov afferiiiin benim ressam prensesim'' diyerek abarttıysanız telefonda youtube videosu açabiliyor diye üstün zekalı sıfatı yapıştırdıysanız çocuğunuz çok zorlanacaktır.
Çünkü gerçek hayatta buna benzer dönütler almayacak.
Bazı veliler çocuklarını özgüvenli olarak ifade ediyor ama aslında çocuk bildiğiniz şımarık ve arkadaşlarının haklarını hiçe sayan biri olarak çıkıyor.
Öğretmen sınıf kontrolünü sağlamakta zorlanmış sebebi çocukların kuralları henüz kavramamış olmaları bazen sabır taşıyor bazen biz bile kendi çocuğumuza sabır gösteremiyoruz. Ki karşısında bir degil en az 20 çocuk var
Bence biraz bekleyin okul daha yeni açıldı.
Küçük bebelere laf geçirmek çok zor, belki başta otoriter görünüp sonra yumuşayacaktır. Biraz zaman verin bence, kızınıza da zaman vermesini, acele etmemesini söyleyin...
Cevaplarınız için teşekkürler. Duymak istediklerim bunlardı sanirim.Değiştirdiniz diyelim, bir sonraki hoca da aynı mizaçta olursa ne olacak? Kaç kere değiştireceksiniz?
Pamuk gibi görünüp de çok sorunlu olan insan da var bu arada. Onu da hesaba katmak lazım.
Bir de her öğretmen anaç olacak diye bir şey de yok bana kalırsa. Çok sevgi pıtırcığı olup da zerre bir şey öğretmeyen hocalarım oldu. Keşke fazla ponçik olmayıp da azıcık derse baksaydık. Acısı ÖSYM sınavlarında çıkıyor sonra.
Çocuğa ikinci bir anne/baba gibi olmasını da pek doğru bulmuyorum. Her çocuğun bir annesi/babası var zaten.
Rica ederim ama karar vermek için erken bence.Cevaplarınız için teşekkürler. Duymak istediklerim bunlardı sanirim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?