Kesinlikle öyle herkes yavrusunu muhteşem zanneder.Bakın orası ilkokul, kreş değil. Öğretmenleri de anaokulu öğretmeni değil. Bir kere aldıkları eğitim farklı. Hiçbir öğretmen çocuklara sevgi pıtırcığı olmak zorunda değil. Şiddet uygularsa ya da hakaret ederse gerekeni yaparsınız ama mıç mıç değil diye de kimseyi etiketleyemezsiniz.
Mesela ben sertimdir. Yazım tarzımda hitabım da öyledir. Öğretmen değilim ama olsaydım da öyle çiçekli böcekli bir öğretmen olamazdım. Yapıma ters. Bazı iş arkadaşlarım bile evli olup olmadığımı, çocuk sahibi olup olmadığımı bilmez. Konuşmam, anlatmam çünkü. Merhaba der; oturur makalemi yazarım. İşimi eksiksiz yaparım ama.
Bir de şunu kabul edelim; bizim çocuklarımız bize sevimli. Benim de kızım var ve bana göre çok muhteşem. Okuldaki öğretmeni için ise sadece öğrencisi. Bu hep böyle olacak. Öğretmen öğretmendir ve sadece kendi çocuklarının annesidir. Kızınız mezun olunca muhtemelen onu hatırlamayacak. O yüzden de beklentiniz yüksek olmasın. Siz ne öğretiyor ona bakın.
Teşekkür ederim çok yorum için. İnsanlar hakkında çabuk karar verebiliyoruz. Umarım ben evhamliyimdir ve yanılmışım yazarım buraya inssssBenim ilkokul ogretmenim tam sevgi pitircigiydi. Ama 3 tane zengin ogrencisi disinda kimseyi pek sevmezdi bence, berke bora melike.
Veliler ile samimi, gorunuste bagirmaz kizmaz. Ortaokulda 1 ogretmenim olmasa tum guvenimi bitirmisti. Hep en arkada oturdum hic bir gosteriye secmeli derse katilmadim olmadi secmedi oscar almami bekliyordu sanirim. Ve annemle cok samimiydi, derslerim iyiydi. Bende icime kapandikca kapandim ne anlatayimki.
Biraz gozlemleyin, hersey gozuktugu gibi olmayabilir cocuklar anaokuluna gitmedi gunlerce evde kaldi dengeye gelmesi zor olabilir
Sinif değişimi çok elzem durumlar dışında olmuyormuş malesefİçinize sinmediyse değiştirin. Beni eğitimden dersten okuldan soğutan kişi de ilkokul öğretmenimdi. Lisede ancak toplayabildim ben o da özel çabalarla oldu. En en en önemlisi ilkokul öğretmeni kesinlikle. Keşke o zamanlar annem babam da dikkat etselermiş
Aynısını söyledim sınıfta uygunsuz davranan çocuklara kızar dedim. Sen üzerine alınma kurallara uyuyorsan dedim. Teşekkür ederimKızınız öyle olabilir ya da o öğretmene göre öyledir veya oradaki kuralları eksiksiz uygular fakat çocuklar değişiyor. Kreşte söz dinlemeyen çocuk ilkokulda söz dinliyor yada tam tersi olabiliyor. Her şeyi bu kadar kişisel almayın. Kızınız söz dinlese bile bazı uyarılar sınıfa yapılır. Ben çocukken sınıfa yapılan uyarıları üzerime almazdım çünkü öğretmenin kızdığı şeyleri yapmamış olurdum. Hiç etkilenmezdim bile. Bence kızınıza bu bilinci aşılayın.
Karşı zümremin velileri de beni sert sinirli olarak görüyorlarmis. Bir tanesi öğretmen gidince benim sınıfa geldi. Kadın velimin dediği şu oldu aslında siz sadece öyle görünüyormussunuz. Çocuklar sizi çok seviyor. Bazen bağırmak zorunda kalıyoruz. Evet bazen ses aşırı çıkabiliyor bakışlar keskinlesebiliyorda ama çocukla kurduğun bağda bunun dengesini sağladığın gibi sorun kalmıyor. Güneydoğu da sınıf mevcutları 35 40 arasında olan bir okulda görev alıyorum . Anne baba okuma yazma ya hiç bilmiyor ya ilkokul mezunu. Veli desteği yok denecek kadar az. Çocuklar aşırı sokak kültürü etkisinde mecbur bir yerde sert olmak zorunda kalıyoruz. Dediklerinize katılıyorum. Kurallar şu dönemin çocuklarının kabul etmekte en çok zorlandıkları noktaÇocuğunuzun her yaptığını ödüllendirip resim diye karaladığı çizgileri '' voooov afferiiiin benim ressam prensesim'' diyerek abarttıysanız telefonda youtube videosu açabiliyor diye üstün zekalı sıfatı yapıştırdıysanız çocuğunuz çok zorlanacaktır.
Çünkü gerçek hayatta buna benzer dönütler almayacak.
Bazı veliler çocuklarını özgüvenli olarak ifade ediyor ama aslında çocuk bildiğiniz şımarık ve arkadaşlarının haklarını hiçe sayan biri olarak çıkıyor.
Öğretmen sınıf kontrolünü sağlamakta zorlanmış sebebi çocukların kuralları henüz kavramamış olmaları bazen sabır taşıyor bazen biz bile kendi çocuğumuza sabır gösteremiyoruz. Ki karşısında bir degil en az 20 çocuk var
Benim bir akrabamin kızı öğretmeni yüzünden içine kapandı bir yıl tedavi gördü yeni yeni düzeliyor. Öğretmen malesef çocukla inatlasip üzerine gitmiş çoğu zaman susturmus korkutmuş vs umarım başına gelmezMerhabalar
1.sinifa başladı kızım.
Otoriter ve sinirli bir ogretmeninimiz var.
Size sormak istediğim şey kızım kendine güvenen, girişken ,azimli mutlu bir çocuk.
Öğretmenimizin duygusal bir bağ olayı kesinlikle sıfır anladığım kadarıyla.
Hani deriz ya ogretmen çok önemli özellikle de ilk okulda.
Öğretmenin yaklaşımı kızımın hevesini azmini kırar mi? Yada kendine güvenen duruşunu baskı ve bagirmalarla söndürür mu?
Silik bir çocuk haline getirebilir mi bir ogretmen?
Sizce ogretmen ne kadar etkilidir?
Lütfen yazın bana, çok moralim bozuk
Anasinifi öğretmeni takdir eden, gerektiğinde başını oksayabilen bir hanımdi. Anne öbür öğretmenim çok iyiydi diyor kızım. Büyük hayal kırıklığı içerisindeyim
Aslında sevgi varmış ki seni yıllar sonra bulmuş aslında sizlerden hiç gözünü eksik etmemiş. Canım öğretmenim. Öperim o güzel ellerinden. Umarım birgün bir öğrencim de benim için bunları yazar çünkü benim seste mahalle muhtarından tut cami imamına kadar gidiyorİlkokul öğretmenimin sesi okul kapısından girince gelirdi. Felaket disiplinli ve sertti. Dediğiniz gibi asla öyle sevgi, mıçmıç, ilgi, pohpoh falan görmedik biz. Velilerle de sürekli toplantı yapardı ve velilere de kızardıAmaaa inanılmaz bir temelle yetiştirdi bizi. O sınıftan 8 doktor çıktı, üniversite okumayan olmadı. Harvard da yüksek lisans yapan bile var. 90larda yetişmiş bir sınıf için büyük başarı tabi. Kızım bir yaşında falandı Facebookta beni bulup mesaj attı torunum nasıl adı ne diye. Biraz konuştuk ettik, işe geri dön çok uzatma , ben seni ev hanımı ol diye yetiştirmedim dedi Emredersiniz öğretmenim dedim , annem de diyorki iş bak bari duymasın evde olduğunu Yani evet , otoriter olabilir ama bu kötü olduğu anlamına gelmez. Eğitimine bakın bence ona göre verin değişim kararınızı
İlkokul öğretmenimin sesi okul kapısından girince gelirdi. Felaket disiplinli ve sertti. Dediğiniz gibi asla öyle sevgi, mıçmıç, ilgi, pohpoh falan görmedik biz. Velilerle de sürekli toplantı yapardı ve velilere de kızardıAmaaa inanılmaz bir temelle yetiştirdi bizi. O sınıftan 8 doktor çıktı, üniversite okumayan olmadı. Harvard da yüksek lisans yapan bile var. 90larda yetişmiş bir sınıf için büyük başarı tabi. Kızım bir yaşında falandı Facebookta beni bulup mesaj attı torunum nasıl adı ne diye. Biraz konuştuk ettik, işe geri dön çok uzatma , ben seni ev hanımı ol diye yetiştirmedim dedi Emredersiniz öğretmenim dedim , annem de diyorki iş bak bari duymasın evde olduğunu Yani evet , otoriter olabilir ama bu kötü olduğu anlamına gelmez. Eğitimine bakın bence ona göre verin değişim kararınızı
Güzel anlatim için teşekkür ederim öncelikle.Bu konu üzerinden bir veli olarak benden dertleneyim velilerden. Bir salın şu öğretmenleri ve öğrencileri artık ya. Kızımın öğrenci gruplarından gına geldi artık. Öğretmenin bir çocuğa verdiği söz hakkı sayısının eksik olmasını bile dert eden veliler var. Ona üç söz hakkı vermiş , öbürüne dört vermiş diye.
Öncelikle kıyaslamanız yanlış asla bir ilkokul öğretmeni ile ana sınıfı öğretmeni bir olmaz. Zira ana okulunda işler çocuğun birşeyler öğretme gayesi ile değil, temel becerilerini geliştirme ve sosyalleşme üzerine kurulu oyunla yürür, amaçta zaten çekirdek aile içinde yetişen çocuğun toplumsal hayata hazırlanması ve akranları ile sosyalleşmesidir. Kurallar bile oyun dahilinde öğretilir, öğretmen bir otorite olduğu kadar oyun kurucu ve oyun arkadaşıdır. Çocukların sorumlulukları yoktur tuvalet, yemek gibi aktivitelerinde bile oyun ablaları yardımcı olur. Ama ilkokul kuralların olduğu , işlerin sevmekten önce saygı ile yürüdüğü, çocuğun gerçek anlamda birçok şeyi yardım almadan tek başına yaptığı ve öğrendiği yerdir. Burada öğretmen çocukların sevdikleri kadar çekindikleri ve saygı duyduğu bir figür olmalı ki işler yürüsün. Zaten çocuğunuz dediğiniz gibi saygılı sosyal ve akıllı bir çocuksa kısa sürede öğretmenin taktirini kazanır. Anladığım kadarı ile şimdiye kadar bireysel bir sorun yaşamamışsınız. Ayrıca bir anne olarak size tavsiyem eğer ciddi sorunlar veya bir uzman önerisi yoksa çocuğunuzun öğretmen değişimi gibi konularda bu kadar kolay hayatına müdahile etmeyin, hayat böyle bir yer değil çocuğunuza mücadele etme şansı tanıyın yoksa ilerde sizin müdahile edemeyeceğiniz alanlarda daha fazla başarısızlığa uğrar kızınız.
Şiddeti otoriteyle bagdastirmak dogru degil, cocuk korkuyorsa bu otorite yanlistir. Yillardir otorite adi altinda cocuklarin ozguvenini bitirdiler. Sinirlilik ogretmenin asmasi gereken bi problem. Ogretmen yetiskin onlar cocuk ayni enerjide olmamak cok normal degil mi? Korkutarak egitmek cok yanlisMerhabalar
1.sinifa başladı kızım.
Otoriter ve sinirli bir ogretmeninimiz var.
Size sormak istediğim şey kızım kendine güvenen, girişken ,azimli mutlu bir çocuk.
Öğretmenimizin duygusal bir bağ olayı kesinlikle sıfır anladığım kadarıyla.
Hani deriz ya ogretmen çok önemli özellikle de ilk okulda.
Öğretmenin yaklaşımı kızımın hevesini azmini kırar mi? Yada kendine güvenen duruşunu baskı ve bagirmalarla söndürür mu?
Silik bir çocuk haline getirebilir mi bir ogretmen?
Sizce ogretmen ne kadar etkilidir?
Lütfen yazın bana, çok moralim bozuk
Anasinifi öğretmeni takdir eden, gerektiğinde başını oksayabilen bir hanımdi. Anne öbür öğretmenim çok iyiydi diyor kızım. Büyük hayal kırıklığı içerisindeyim
Umarım asabilirler. Zor meslek tabi ama onlar çok çok küçüklerŞiddeti otoriteyle bagdastirmak dogru degil, cocuk korkuyorsa bu otorite yanlistir. Yillardir otorite adi altinda cocuklarin ozguvenini bitirdiler. Sinirlilik ogretmenin asmasi gereken bi problem. Ogretmen yetiskin onlar cocuk ayni enerjide olmamak cok normal degil mi? Korkutarak egitmek cok yanlis
Teşekkür ederimegitimden zerre anlama ama annelik icgudusu diye bisey var. biraz daha gozlemleyin bubdonemi yada 1. sinifi bitirsin icinize sinmezse degistirin
Sinif degistirmediler değil mi? Sansliymissiniz gelen gideni aratır olmamışBen sizi anladım. İlk çocuğumda ilkokulda bu yüzden okul değiştirdim. Ama bizim öğretmenimiz çocuklara küfre varan hakaret eden, çocuğun öğretmene sarılmak istemesini bile külfet olarak velilere şikayet eden emeklilik için gün sayan öğretmen demeye bin şahit biriydi. Çocuklara hergun gün boyu hakaret ederdi, benden başka on veli daha aldı cocugunu okuldan. Çok değişik bir insandı. Birde sürekli aile problemlerini anlatırdı velilere. Çocuknher gün ağlayarak gelirdi eve. Sonra okul değiştirdim kurtuldu çocuk.
Öğretmenlik bu kadar kolay olmamalı bilmiyorum iyi insan kötü insan gibi kötü ogretmende var. Daha sonra çok anaç bir öğretmene denk geldi hala hatırladıkça özler arada arar konuşur. Bence ilk okul öğretmenleri biraz anaç olmalı daha çok küçük çocuklar çünkü.
İkinci çocuğumda tam bahsettiğiniz gibi bir öğretmene denk geldi. Otoriter çok disiplinli. Her hafta sınav yapıyor sağolsun :) çocuklara bağırıyor ama şimdiki çocuklar çok farklı sınıfı ders dinlemeye hazır hale getirmesi gerekiyor malesef. İlk ogretmenle bundaki fark birisi bıkmış bir şekilde hakarete varan bagirmalar yaparken, küçük cocugumun öğretmeni ders anlatabilmek için sınıfı düzene sokmak için bağırıyor. Yani ikisi arasındaki fark önemli buna dikkat edin gözlemleyin. Tabi bende isterdim biraz da anaç olsun yavrum kuzum diye sarilsin çocuklara aynı zamanda disiplinide sağlasın filan ama her insanın karakteri farklı insanlara karakter ekleme özelliğimiz yok :) iyi bir ogretmen ve çocuklara gerçekten emek harcıyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?