Aslında onları anlıyorum bende kereste çalıştım ama bahsettiğiniz yüreğe dokunma meselesi de şart. Güzel anlatımını için tesekkurlerÖğretmen 1. sınıf düzeyindeki bir çocuğa her şeyden önce şevgi ve şefkatle yaklaşmalı aksi takdirde çocuğun zihninde okul imgesi olumsuz yönde şekillenir.Eskiden otoriter öğretmenler için iyi öğretmen algısı (!) vardı.Dedigim gibi bu durum eskide kaldı artık.
Öğretmenlik içerisinde birçok duyguyu ve niteliği barındırır.Fakat bu nitelikler arasında sevgi ve şefkat yoksa çocuğun yüreğine dokunamaz.
Hiç yanında konuşmadım. Aksine öğretmenin onları ne kadar sevdiğini söylediğini belirttim.Karar vermekte acele etmeyin. Ön yargılı da davranmayın. Endiselerinizi çocuğun yanında dile getirmeyin ki öğretmenine karşı soğukluk yaşamasın, olayı büyütüp icsellestirmesin. 1.sınıf öğrencilerinde otorite kurmak kolay değil.
Teşekkür ederiz. InsallahBence biraz bekleyin okul daha yeni açıldı.
Küçük bebelere laf geçirmek çok zor, belki başta otoriter görünüp sonra yumuşayacaktır. Biraz zaman verin bence, kızınıza da zaman vermesini, acele etmemesini söyleyin.
Cevap için teşekkür ederimOkul, ders saati, teneffüs, otorite nedir hiç bilmeyen min. 25 çocuğu eğitim ortamına hazırlamak kolay değil. İlk haftalar üniversitelerde bile alışma sürecidir ve kolay geçmez. Her Doğum biraz sancılıdır. Öğretmene de çocuklara da biraz zaman verin. Öğretmeniniz sınıfını nasıl idare edileceğini biliyor ve ona göre bir plan oluşturuyordur kafasında.
Otoriter ve sinirli bir ogretmeninimiz var.
Okuyacak olan çocuğun azmini hiçbirşey kıramaz. Anasınıfı gibi olmaz çocuğunuz artık gerçek bir okula başladı, öğretmen yeri geldiğinde bağırıcak gerçekten sınıfta ki bazı çocuklar o kadar şımarık oluyor ki onlara da hak verin.Merhabalar
1.sinifa başladı kızım.
Size sormak istediğim şey kızım kendine güvenen, girişken ,azimli mutlu bir çocuk.
Öğretmenimizin duygusal bir bağ olayı kesinlikle sıfır anladığım kadarıyla.
Hani deriz ya ogretmen çok önemli özellikle de ilk okulda.
Öğretmenin yaklaşımı kızımın hevesini azmini kırar mi? Yada kendine güvenen duruşunu baskı ve bagirmalarla söndürür mu?
Silik bir çocuk haline getirebilir mi bir ogretmen?
Sizce ogretmen ne kadar etkilidir?
Lütfen yazın bana, çok moralim bozuk
Anasinifi öğretmeni takdir eden, gerektiğinde başını oksayabilen bir hanımdi. Anne öbür öğretmenim çok iyiydi diyor kızım. Büyük hayal kırıklığı içerisindeyim
Veriyorum inanın. Bizim semt zaten Bi facia. Çok zor çocuklar var. Okuldan gelip hemen ödevlerine oturuyor çok hevesli. Insallah dediğiniz gibi olur. TesekkurlerOkuyacak olan çocuğun azmini hiçbirşey kıramaz. Anasınıfı gibi olmaz çocuğunuz artık gerçek bir okula başladı, öğretmen yeri geldiğinde bağırıcak gerçekten sınıfta ki bazı çocuklar o kadar şımarık oluyor ki onlara da hak verin.
Yaa ne kadar güzel. Allah cocuklarimizi hep iyilerle karşılaştırsın insallahBenim kizimin ogretmeni ,kendisi soylemisti. Basta otorite saglamak icin biraz sert olabilirim . İlk sene cocuklar kurallari benimsedikten sonra yumusak davranirim gibi.
Sinifta herkes uslu cocuk degil malesef . Cok yaramaz ve kural tanimayan cocuklar var. Bu tavir o yuzden biraz.
Kizim ilk okuldan mezun oldu ve ogretmenini cok özlüyor. Ben bile özlüyorum
Insallah. Cevap için teşekkürler. Söylüyorum o dediklerinizin tabiiÇoğu arkadaş yazmış ben de nacizane cevaplayayım. Çocuklar her okul geçişinde bocalar. Yani anaokulunda ilkokuldan ortaokula ortaokuldan liseye..
Ben ortaokul öğretmeniyim kendi adıma eğlenceli ama disiplinli bir öğretmen olduğumu söyleyebilirim. İnanın 5e geçenlere çok otoriter geliyoruzdur. Çünkü onları yeni ortama adapte etmek için uğraşırız bu uğraşımız ilkokuldan sonra onlara sert gelir.
Aynı şey anaokulunda ilkokul geçen çocuk için de böyledir. Anaokulunun o oyuncu sıkı fıkı durumu ilkokulda azalır. Çocuğa ilkokul ortamı sert gelir.
Daha okul çok yeni açıldı biraz daha gözlemleyin. Yavrunuza da artık büyüdüğünü ilkokulun biraz daha ciddi ve oyunun az bir yer olduğunu söyleyebilirsiniz. Düşüncelerinizin zamanla değişeceğini düşünüyorum.
Yeğenimde adaptasyon sorunu yaşıyor 2,5 yaşından beri kreşteydi az öğrenci ve ilgi çoktu. Çok tecrübeli bir öğretmeni var şuan 29 öğrencili bir sınıfta uyarıları biraz sert oluyor yeğenimde ister istemez diğer öğretmeniyle kıyaslıyor tekrar kreşe gitmek istediğini söylüyor. Sizinle aynı endişeleri taşıyoruz. Bunu bireysel olarak algılamaması gerektiğini filan anlatıyoruz. Umarım biran önce
Insallah hersek gönüllerince olur. Teşekkür ederim cevap icinYeğenimde adaptasyon sorunu yaşıyor 2,5 yaşından beri kreşteydi az öğrenci ve ilgi çoktu. Çok tecrübeli bir öğretmeni var şuan 29 öğrencili bir sınıfta uyarıları biraz sert oluyor yeğenimde ister istemez diğer öğretmeniyle kıyaslıyor tekrar kreşe gitmek istediğini söylüyor. Sizinle aynı endişeleri taşıyoruz. Bunu bireysel olarak algılamaması gerektiğini filan anlatıyoruz. Umarım biran önce sorunsuz alışırlar.
Tecrübenizi paylaştığınız için teşekkür ederim. Sanirim ortası yok bu işin. Haklısınıziz her ikiside iyi olmayabiliyor. Yüreği sevgi dolu bir insanla karşılaştığınız için olumlu bakın bana kalırsa. Sevgi her şeyin ilacıMalesef çok yumuşak öğretmende de farklı sorunlar ortaya çıkıyor.
Kızım birinci sınıfa başladığında öğretmenimizden çok memnundum.Ne güzel sevgi dolu,yumuşak,sakin.Cocuklarla oyun oynayan,müzik açıp dans eden bir öğretmen,ne şahane ! Ama yanildiğim nokta,orası kreş değil artık.Daha ciddiyet isteyen bir ortam. Bu sene 4. sınıfta ve üzgünüm ki geriye dönüp baktığımda akademik olarak çocuklara pek bir şey katamadi. Daha doğrusu asgari duzeyde anlatıp geçti hep,2 gram fazlası yok.Keşke biraz otoriter olsaydı. Biraz zorlasaydi,farklı soru çeşitleri çozseydi.
Demem o ki acele etmeyin,yumuşak öğretmen daha verimli olacak diye bir şey yok. Çocuğun yanında öğretmene kötü bir şey söylemeyin,her gün sorguya çekmeyin. Sizden etkilenip olumsuz etkilenmesin.
Bazı öğretmenler okulun ilk zamanları çocukları disipline alıştırmak için çok sert davranır. Yıl içinde yavaş yavaş yumuşar normal haline döner. Eğer bu taktiği uyguluyorsa endişelenmeyin, zamana bırakın. Öğretmen ne yaptığının bilincindedir.Merhabalar
1.sinifa başladı kızım.
Size sormak istediğim şey kızım kendine güvenen, girişken ,azimli mutlu bir çocuk.
Öğretmenimizin duygusal bir bağ olayı kesinlikle sıfır anladığım kadarıyla.
Hani deriz ya ogretmen çok önemli özellikle de ilk okulda.
Öğretmenin yaklaşımı kızımın hevesini azmini kırar mi? Yada kendine güvenen duruşunu baskı ve bagirmalarla söndürür mu?
Silik bir çocuk haline getirebilir mi bir ogretmen?
Sizce ogretmen ne kadar etkilidir?
Lütfen yazın bana, çok moralim bozuk
Anasinifi öğretmeni takdir eden, gerektiğinde başını oksayabilen bir hanımdi. Anne öbür öğretmenim çok iyiydi diyor kızım. Büyük hayal kırıklığı içerisindeyim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?