Ögretmen sorunu

Aslında onları anlıyorum bende kereste çalıştım ama bahsettiğiniz yüreğe dokunma meselesi de şart. Güzel anlatımını için tesekkurler

Hiç yanında konuşmadım. Aksine öğretmenin onları ne kadar sevdiğini söylediğini belirttim.

Okul, ders saati, teneffüs, otorite nedir hiç bilmeyen min. 25 çocuğu eğitim ortamına hazırlamak kolay değil. İlk haftalar üniversitelerde bile alışma sürecidir ve kolay geçmez. Her Doğum biraz sancılıdır. Öğretmene de çocuklara da biraz zaman verin. Öğretmeniniz sınıfını nasıl idare edileceğini biliyor ve ona göre bir plan oluşturuyordur kafasında.

Cevap için teşekkür ederim

Okuyacak olan çocuğun azmini hiçbirşey kıramaz. Anasınıfı gibi olmaz çocuğunuz artık gerçek bir okula başladı, öğretmen yeri geldiğinde bağırıcak gerçekten sınıfta ki bazı çocuklar o kadar şımarık oluyor ki onlara da hak verin.

Benim kizimin ogretmeni ,kendisi soylemisti. Basta otorite saglamak icin biraz sert olabilirim . İlk sene cocuklar kurallari benimsedikten sonra yumusak davranirim gibi.
Sinifta herkes uslu cocuk degil malesef . Cok yaramaz ve kural tanimayan cocuklar var. Bu tavir o yuzden biraz.
Kizim ilk okuldan mezun oldu ve ogretmenini cok özlüyor. Ben bile özlüyorum

Veriyorum inanın. Bizim semt zaten Bi facia. Çok zor çocuklar var. Okuldan gelip hemen ödevlerine oturuyor çok hevesli. Insallah dediğiniz gibi olur. Tesekkurler

Çoğu arkadaş yazmış ben de nacizane cevaplayayım. Çocuklar her okul geçişinde bocalar. Yani anaokulunda ilkokuldan ortaokula ortaokuldan liseye..

Ben ortaokul öğretmeniyim kendi adıma eğlenceli ama disiplinli bir öğretmen olduğumu söyleyebilirim. İnanın 5e geçenlere çok otoriter geliyoruzdur. Çünkü onları yeni ortama adapte etmek için uğraşırız bu uğraşımız ilkokuldan sonra onlara sert gelir.

Aynı şey anaokulundan ilkokula geçen çocuk için de böyledir. Anaokulunun o oyuncu sıkı fıkı durumu ilkokulda azalır. Çocuğa ilkokul ortamı sert gelir.

Daha okul çok yeni açıldı biraz daha gözlemleyin. Yavrunuza da artık büyüdüğünü ilkokulun biraz daha ciddi ve oyunun az bir yer olduğunu söyleyebilirsiniz. Düşüncelerinizin zamanla değişeceğini düşünüyorum.

Yaa ne kadar güzel. Allah cocuklarimizi hep iyilerle karşılaştırsın insallah

Insallah. Cevap için teşekkürler. Söylüyorum o dediklerinizin tabii

Yeğenimde adaptasyon sorunu yaşıyor 2,5 yaşından beri kreşteydi az öğrenci ve ilgi çoktu. Çok tecrübeli bir öğretmeni var şuan 29 öğrencili bir sınıfta uyarıları biraz sert oluyor yeğenimde ister istemez diğer öğretmeniyle kıyaslıyor tekrar kreşe gitmek istediğini söylüyor. Sizinle aynı endişeleri taşıyoruz. Bunu bireysel olarak algılamaması gerektiğini filan anlatıyoruz. Umarım biran önce sorunsuz alışırlar.

Malesef çok yumuşak öğretmende de farklı sorunlar ortaya çıkıyor.
Kızım birinci sınıfa başladığında öğretmenimizden çok memnundum.Ne güzel sevgi dolu,yumuşak,sakin.Cocuklarla oyun oynayan,müzik açıp dans eden bir öğretmen,ne şahane ! Ama yanildiğim nokta,orası kreş değil artık.Daha ciddiyet isteyen bir ortam. Bu sene 4. sınıfta ve üzgünüm ki geriye dönüp baktığımda akademik olarak çocuklara pek bir şey katamadi. Daha doğrusu asgari duzeyde anlatıp geçti hep,2 gram fazlası yok.Keşke biraz otoriter olsaydı. Biraz zorlasaydi,farklı soru çeşitleri çozseydi.

Demem o ki acele etmeyin,yumuşak öğretmen daha verimli olacak diye bir şey yok. Çocuğun yanında öğretmene kötü bir şey söylemeyin,her gün sorguya çekmeyin. Sizden etkilenip olumsuz etkilenmesin.

Insallah hersek gönüllerince olur. Teşekkür ederim cevap icin

Tecrübenizi paylaştığınız için teşekkür ederim. Sanirim ortası yok bu işin. Haklısınıziz her ikiside iyi olmayabiliyor. Yüreği sevgi dolu bir insanla karşılaştığınız için olumlu bakın bana kalırsa. Sevgi her şeyin ilacı

Bazı öğretmenler okulun ilk zamanları çocukları disipline alıştırmak için çok sert davranır. Yıl içinde yavaş yavaş yumuşar normal haline döner. Eğer bu taktiği uyguluyorsa endişelenmeyin, zamana bırakın. Öğretmen ne yaptığının bilincindedir.
Tabi kendi özel meselelerinden dolayı sinirli ve agresifse o ayrı. O zaman profesyonel değildir. Onu da zamanla anlayabilirsiniz.
Şiddet, hakaret vs yoksa bence zamana bırakın. Her öğretmenin yöntemi farklıdır. Bir de şu var genellikle daha ciddi bir öğretmenin yetiştirdiği öğrenciler daha disiplinli ve başarılı oluyor. Benim zamanımda öyleydi yani. Dediğim gibi hemen karar vermeyin. Zamana bırakın. Çocuğunuz olumsuz etkilenirse başka bir sınıfa veya okula geçiş yaparsınız.

11 senedir öğretmenlik yapıyorum. Çok öğrencim oldu, çok sınıfa girip çıktım. Şimdi eğri oturup doğru konuşmak lazım. Lay lay lomla , canım cicimle öğrencilere bir şey öğretemiyorsunuz. Sınıf ortamı maalesef kitaplarda yazıldığı gibi olmuyor. Farklı kültürlerden, çok problemli ailelerden gelen çocuklar var. Her çocuk sizin kızınız gibi değil. Dolayısıyla ortak bir dil oluşturmanız gerekiyor. Sizi dinlemeleri çin üzerlerinde belli bir otorite kurmanız şart. Başka türlü ders anlatamazsınız. Bu da yumuşak bir yüzle olmuyor maalesef. Ancak ben bağırıp çağırmaya da karşıyım. Çok sinirli öğretmenlere anlam veremiyorum. Ama herkesin de öğretmenlik yapma şekli aynı olmuyor. Öğretmenin öfke problemi yoksa, işini iyi yaptığını düşünüyorsanız bence bir sorun yok burda. Sevgi yumağı gibi davranması şart değil, bunu yapmaması iyi bir öğretmen olmadığı anlamına gelmez. Dediğim gibi herkesin öğretmenlik yapma şekli, kişilik yapısı farklıdır. Ben de öğrencilere genelde mesafeliyim ama onları sevdiğimi bilirler. Şunu da ekleyeyim 1.sınıf her zaman zordur. Hatta 2.sınıfın yarısı da öğretmenleri çok zorlar. Hem okuma yazma öğretmek, hem davranış kazandırmak, hem de sınıf disiplinini, kuralları oturtmak zorundasınızdır. Bütün bunlarla aynı anda baş etmeye çalışmak öğretmeni mental ve fiziksel olarak fazla yorar. O nedenle tavrı çok otoriter ve sinirli yansımış olabilir size. Çünkü bizler baştan ipleri sıkı tutmak isteriz. Zamanla çocuklar öğretmene, öğretmen çocuklara alışır ve sınıf düzeni oturur merak etmeyin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…