- Konu Sahibi BenAyKizim
bu dediginiz acikca suc olur bunu da ben hatirlatayim. hakliyken haksiz duruma dusersiniz
neyse suçum çekerim onun yaptıgı çok mu dogru
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
bu dediginiz acikca suc olur bunu da ben hatirlatayim. hakliyken haksiz duruma dusersiniz
öncelikle haklısınız ve sessiz kalmamalısınız
öğretmeni ile mutlaka konuşun
ve çocuğunuzu okula alıştırmak için çeşitli sıkıntılar yaşadığınızı bu gibi duru
işte içimdeki içgüdü de aynen böyle yap diyor.kızım da öyle sakin oyle uyumlu bir cocuk ki,nasıl onun basına böyle bir iş gelir anlayamadım.akşama kadar nasıl bekleyecem ki.eşim de gelecek okula onun tepkini hic kestiremiyoryumValla kilina bile dokunamaz. Henuz cocugum yok ama, olursa ve boyle bir durumla karsilasirsam inanin o ogretmeni elimden kimse alamaz. Hangi okul oldugunu soyleyin, gidip kirayim agzini yuzunu zerre pismanlik duymam. Dayak oyle degil boyle atilir diye. Valla sinirimden ellerim titredi, insan bakmaya kiyamiyor minicik minicik 1. Sinif ogrencilerine.
Hic beklemeyin bence ister sakin olsun tavriniz ister fevri, mutlaka o, ......'nun agzinin payini vermelisiniz. Tavir mavir alamaz, kimsenin g.tu basi oynamasin. MEB' e dilekce verin her turlu pisligi yapin, bunlar bundan anliyor cunku.
Biraz sonra ogretmen bir arkadasim var onu arayip bu gibi durumlarda yaptirim nedir onu ogrenecegim, sizi de bilgilendiririm.
"Her çocuğun hatası, heyecanı olabilir hocam, sizler bizden daha tecrübelisiniz ? biz yetişkinler bile arada taşkınlık yaptığımızda bize çocuk olma derler değil mi adı üzerinde çocuk ve biz tutup çocuğumuzu sert bir şekilde cezalandırmazken siz bir EĞİTİMCİ olarak kafasına vurup çocuğumu okuldan uzaklaştırıyorsunuz, sabah okula gitmemek için ağladı sebebini ise yeni öğreniyorum" deyin hem de biraz vicdan azabı çeksinBiraz once kizimi okula biraktim.birinci sinifa basladi.sirasina biraktiktan sonra arkadaslarindan birinin annesi dun ogretmenin,benim ve onun kizinin basina vurdugunu soyledi.hemen sakince kizima sordum.surati dustu sinirlendi.inkar etti.sonra da evet dedi.
Hikaye su,kizimin cantasi isikli.ama bozuk gibi birsey.dun onu tesadufen calistiriyor.o heyecanla arkadasina gosteriyor derste.ogretmen de kafasina vuruyor.bizimki sucluluk psikolojisine girdigi icin sanirim bana birsey anlatmadi.
Ne olursa olsun ogretmene bu hakki kim verdi ki boyle davranabiliyor.sonucta birincisinif cocugu daha.
Simdi ben aksam cikista ne diyeyim ne yapayim bu adama.cok sert cikip cocuguma tavir almasini da istemiyorum.
Oyle bir laf edeyim ki cuk otursun kapak olsun.kendine ceki duzen versin diye.
Hadi kizlar akil verin bana.
hayır sussun demiyorum konuşsun uyarsın ama ....şikayet ettiği zaman tavır olunur demek istedim....evet sınıf değiştirilebilir de o zaman da çocuklar zaten arkadaşa zor adapte oluyor hooop başka sınıfa ....gittiği sınıftada ister istemez dışlanıyor....Susmak da ne demek, okulda başka öğretmen mi yok sanki kötü muamele görürse sınıfı değişir. Sanki vurduktan sonra vicdan azabı mı çekti sanıyorsunuz bazı insanlar gerçekten acımasız
Proseduru ogrendim. Oncelikle gidip ogretmen ile konusmanizi tavsiye etti. Cocugun bu olay yuzunden okuldan sogumasindan, icine kapanmasindan cekindiginizi belirtmenizi ve tekrari durumunda MEB 'e sikayet edeceginizi soylemenizi istedi.işte içimdeki içgüdü de aynen böyle yap diyor.kızım da öyle sakin oyle uyumlu bir cocuk ki,nasıl onun basına böyle bir iş gelir anlayamadım.akşama kadar nasıl bekleyecem ki.eşim de gelecek okula onun tepkini hic kestiremiyoryum
çok teşekkür ederim duyarlılığınız için.diğer arkadaşlara da teşekkür ederim.nasıl konuşacagımı tavrımı belirledim sayenizde.akşamı zor ederim valla.P
Proseduru ogrendim. Oncelikle gidip ogretmen ile konusmanizi tavsiye etti. Cocugun bu olay yuzunden okuldan sogumasindan, icine kapanmasindan cekindiginizi belirtmenizi ve tekrari durumunda MEB 'e sikayet edeceginizi soylemenizi istedi.
Eger sinif icerisinde bir kere degil, surekli tekrarlanan bir durum ise sikayet etmenizi, mufettislerin gelip savunma alacagini, ogrencilerden birkaci ile gorusulup, duruma gore para cezasi, uyari gibi yaptirimlar uygulanacagini belirtti. Ayrica cocugunuza karsi tavir alma gibi bir olay olurda, sube degisikligi istemenizi ve sebep olarak ogretmenin davranislarini gostermenizi iletti.
"Gidip agzini dagitmak daha kesin olmaz mi?" Diye sordum, adamdan sayarlar ceza alirsin, gorev basinda devlet memuruna darptan dedi.
defalarca sordum veliye de vurmak var ikaz var diye.o da kızına göstermesini söylemiş.böyle miydi şöyle miydı diye.anlatmasına bakarsan sert vurmuş.Vurmak var, vurmak var.. 1. sınıf çocuğuna şiddet uygulayacak kadar vicdansız değildir heralde öğretmen, belki uyarı olarak şiddet dozu minimumda yapmıştır, öğretmenle bir görüşün veli sizi doldruşa getirmiş olabilir. Şiddet olduğuna inanıyorsanız da, Okulda dayak yasak zaten şikayet edin. Siz evde bağırdıktan sonra bile üzülüyorsunuz, öğretmenin dövmesine tabiki sessiz kalmayın.
Ben onun yaptığını savunmuyorum yanlış anlaşılmasın. Sınıfta otoriteyi sağlamak adına bir güç gösterisi yapmış demek ki. Üstelik daha senenin başında bu kadar tahammülsüzse ilerleyen dönemlerde tekme tokat dalacak o zaman. Önlemini tabiki de al.defalarca sordum veliye de vurmak var ikaz var diye.o da kızına göstermesini söylemiş.böyle miydi şöyle miydı diye.anlatmasına bakarsan sert vurmuş.
ama ne olursa olsun hızlı ya da yavas kafasına ya da vucudunun herhangi bir yerıne darbe dokunus neyse birşey mı yapmalı?
agzımızın içine dil koymus Allah.onunla işimiz derdimizi çözelim diye
eşim de aynı seyi söyledi şimdiden böyleyse ilerleyen zamanlarda neler yapar diye.offf içim şişti yaa....Ben onun yaptığını savunmuyorum yanlış anlaşılmasın. Sınıfta otoriteyi sağlamak adına bir güç gösterisi yapmış demek ki. Üstelik daha senenin başında bu kadar tahammülsüzse ilerleyen dönemlerde tekme tokat dalacak o zaman. Önlemini tabiki de al.
akşam çıkışta kızımdan iyice öğrenip öyle konuşacam öğretmenle.gelişmeleri yazarım buradan.Ya belki dokunmustur kafasina. Hemen siddet diyosunuz. Vurmak var vurmak var.