• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ogretmen ve dayak

bahsettiğimiz konuyu bile bilmiyorsunuz değil mi sevgili hocam? işte bu hep ön yargı, dinlemeden körü körüne savunma..
size bir eğitimci kızı ve zamanında bir iki sene naçizane eğitimcilik yapmış bir anne olarak söyleyeyim, hayır her çocuk ailesinin aynası/ aynısı falan değildir.. çalıştığım okulda toplantıya gelen çok veli vardı ki pırıl pırıl, ama çocuğu maşayla at elin kirlenmesin derdik.. aile utanır, sıkılır ama çocuğun kişiliği ne yazık ki aldığı/ alacağı eğitimi bastırırdı..

o yüzden (tıpkı şimdi olduğu gibi) konuya tam vakıf olmadan ön yargıyla yaklaşmamanızı öneririm..
bahsettiğiniz konuyu çok iyi biliyorum ki her gün bu tür olaylarla birebir karşılaşıyoruz okullarımızda..ben öğretmeni savunmuyorum,velinin aşırı savunmacı tavrınadır tepkim..o da beni hiç ilgilendirmez aslında ama çocuk açısından düşündüm bir anda ve ona üzüldüm de yazdım..sizin bahsettiğiniz (çocuğunuzu maşayla atın eliniz kirlenmesin olayı) da çok nadir yaşanır ya da ben pek şahit olmadım ..bir iki sene değil de bir biraz daha fazla öğretmenlik yapsaydınız benimle aynı fikirde olurdunuz.saygılar

Son düzenleme:
daha bir kez bile vurmamışımdır öğrencilerime,onlar ağlasa gözüm dolar çok da sever ve sahiplenirim onları..ama velilerin aşırı savunmacı hali çocukları yoldan çıkarıyor ... ve inanın onların bu savunma duvarının arkasında kaybolup gitmelerine tahammül edemiyorum,ödev yapmayan,dinlemeyen,kural tanımayan,anlamayan,işitmeyen bir nesil yetiştirmek istemiyorum...
Ne güzel. Ama burada konu öğretmenin öğrenciye hafif ya da değil bi şekilde vurması. Kimse burada bütün öğretmenler tü kaka demedi ki konu neden öğretmen veli savaşına döndü ki?

Burada konu sahibi duydukları karşısında Fevri davranmamis olaydan tam emin olup öyle tepkisini vermek istemiş. Ben anlamıyorum bu konuda neye karşı cikiliyor

bahsettiğiniz konuyu çok iyi biliyorum ki her gün bu tür olaylarla birebir karşılaşıyoruz okullarımızda..ben öğretmeni savunmuyorum,velinin aşırı savunmacı tavrınadır tepkim..o da beni hiç ilgilendirmez aslında ama çocuk açısından düşündüm bir anda ve ona üzüldüm de yazdım..sizin bahsettiğiniz (çocuğunuzu maşayla atın eliniz kirlenmesin olayı) da çok nadir yaşanır ya da ben pek şahit olmadım ..bir iki sene değil de bir 15-20 yıl öğretmenlik yapsaydınız benimle aynı fikirde olurdunuz

kusura bakmayın hocam, 200 sene de yapsam yine de "biz yedik siz de yiyebilirsiniz nolacak" mantığını anlayabilmem mümkün değil.. siz böyle düşünmüyor olsanız bile şu an çocuğuna vurulduğunu düşünen bir velinin konusunda öğretmeni savunuyorsunuz.. bir konuda haklısınız, veliler çok korumacı, çünkü çocuklarımız henüz kendini koruyamıyor.. o yüzden çocukların kendilerine vuran öğretmenlerine "siz bana dokunamazsınız" demelerini öğretmek gerekiyor..

eşler kadınları dövünce boşa diyoruz, ama öğretmenler vurunca "her gün kaç sınıfa giriyoruz biliyor musunuz" muhabbeti başlıyor.. kusura bakmayın sevgili hocalarım, bu dayak atan kocanın yaptığı "her gün kimlerin ağız kokusunu çekiyorum biliyor musun" savunmasından daha farklı değil..

Zamanında annemde bana vuran ya da kardeşime vuran öğretmenlerle konuşmak için okula gelmişti. Bir kaç kez bizde yaşadık bu durumu. Annem geldi öğretmenlere karşı bizi korudu diye, kardeşimde bende şımarmadık, okulu birbirine katmadık, hocaya yada arkadaşlarımıza küfür etmedik.

Ben anne olsam, çocuğum gelip bana böyle bir şey anlatsa, çocuğumun yalan söylediğini düşünmem. Yetiştirdiğim evlada güvenirim. Siz belki de çocuğunuz yalan söylüyor ya da abartıyor diyorsunuz da eğer çocuğuyla ilgili bir anneyse konu sahibi, eminim çocuğunun doğru söylediğini düşünüyordur. Ayrıca tutumu hiçte agresif değil, gelmiş burada bizden akıl istiyor, neyine kızdınız ki bu kadar?

Benim çok agresif öğretmenlerimde oldu, çok iyi ve değerli öğretmenlerimde. Hatta ortaokulda sınıfta sürekli bizi azarlayan ve kötü davranan bir öğretmenimiz vardı, öğrendik ki evinde sorunları varmış.

Öğretmen olmayı çok kutsal bir görev olarak görüyorum ben. Herkes yapamaz, herkesin karakteri öğretmen olmaya uygun değildir. O yüzden öğretmenler eleştirildiğinde sakin olun eğitimci arkadaşlar, sizi eleştirmiyorlar, "o" öğretmeni eleştiriyorlar. Siz çok iyi öğretmenler olabilirsiniz, kötüleri de var. Her meslekte olduğu gibi, sizin içinizde de çürük elmalar var.

Daha geçen gün öğrencinin yaptığı resimle, konuşma tarzıyla dalga geçen yeni mezun öğretmen arkadaşımın facebook yorumlarını okudum, herkes sizin gibi değil, inanın öğretmenlik mesleğinin kıyısından geçmemesi gereken insanlar var içinizde.

Konu sahibi sende sakin sakin git okula, durumu hocaya sor. Açıklamasını sakince dinle. Eğer şakayla karışık yaptığını söylerse, ona göre nazik bir şekilde uyarırsın. Üste çıkmaya kalkar, agresif davranırsa, yönetime bildirirsin.

Kafein lisede biz de yapmistik bunu. Bi siddet olayi yuzunden protesto olarak butun okul bahcede oturmustu tum gun boyunca. Kimse kaldiramadi bizi. Ortaligi da cok guzel ayaga kaldirdik kimse tavir alamadi.

çok da güzel yapmışsınız.birde olan size olur diyolar.küçücük çocuğa gençlere şiddet uygulayanlar düşünsün.onlara olmalı olan.çok yaşadığım için öfkeliyim.ben şikayetimi babamın geri kafalılığı yüzünden geri çekmek durumunda kalmıştım.aslında milli eğitim müdürlüğünde herkes beni babamdan dolayı tanımıştı ama haber vermemelerini söylemiştim.soruşturma yapanlardan birinin haberi olmayınca bana ulaşamayıp babamın yanına gitmiş.babamda kocaman kadın senden özür mü dilesin diye geri çekmemi istedi.zaten kadının başka bi soruşturması daha vardı.benim şikayetimle çok büyük ihtimalle ceza gelicekti.o soruşturma devam ettiği için geri çektim.ama hala içimde kaldı.çocuğumun başına gelse asla göz yummam.

Son düzenleme:
eşler kadınları dövünce boşa diyoruz, ama öğretmenler vurunca "her gün kaç sınıfa giriyoruz biliyor musunuz" muhabbeti başlıyor.. kusura bakmayın sevgili hocalarım, bu dayak atan kocanın yaptığı "her gün kimlerin ağız kokusunu çekiyorum biliyor musun" savunmasından daha farklı değil..

Daha güzel izah edilemezdi bencede..

Neden bir insan bir çocuğa, hatta çocuk yetişkin farketmez, bir insana vurur ki? Bence el kaldıran kişinin, şaka niyetiyle de olsa, iletişim sorunu vardır. Benim annem sabah akşam çocukların olduğu bir ortamda çalışıyor.Bizzat onlarla meşgul oluyor. Yaramaz olan çocukları bile 1 hafta içerisinde tatlı diliyle söz dinleyen çocuklar haline getirmiş. Hatta bir tanesi, annem beni hiç dinlemez, sen benimle sohbet ediyorsun, beni dinliyorsun, bana bebek muamelesi yapmıyorsun, ben seni çok seviyorum demiş anneme. Kısaca, çocuklar o kadar kolay doğruya ve iyiye yönlendirilir ki. Biraz sağduyu işi çözecektir.

Arkadaşlar bizler öğretmen olarak mesleğimiz gereği diğer meslek grubundaki insanlardan sabır konusunda bir tık önde olmalıyız. Ben yıllardır bu işi yapıyorum çok sorunlu öğrencilerim ve velilerim oldu ama hiçbiri için ' çok da tın' tarzında bir tabir kullanmadım kullanamam da. Konu sahibi arkadaşın yaşadığını yaşasaydım ilk iş çocuğumun okuluna gider öğretmenine uygun bir dille durumu anlatır ve açıklama isterdim eğer şaka amaçlı başını şöyle bir ittiyse neyse ama ciddi manada vurduysa ben direkt olarak sınıfını değiştiririm bu kadar da katıyım bu konuda çünkü ben de bir anneyim evde evet çok sinirlendiğimde oğlumun poposuna şöyle bir vuruyorum ama bu demek değildir ki okulda da öğretmeni istediği şekilde vursun o küçücük bir çocuk annem bana vurdu artık bu eve gitmek istemiyorum demez dese bile sarılınca unutur ama okulda öğretmeni vurursa ben okula gitmek istemiyorum diye tutturabilir aradaki temel fark da budur. Bazı arkadaşlar biz de çok dayak yedik pısırık olmadık gibi şeyler yazmışlar evet bizim neslimiz okulda dayak yedi bu nedenle belki pısırık olmadık ama bize vuran hiçbir öğretmenimizle arkadaş da olamadık. Eğitim korkuyla değil sevgiyle olur arkadaşlar sevmiyorsak bu mesleği yapmamızın bir anlamı yok derslerde bazen öyle çok sinirleniyorum ki resmen gözlerimden ateş çıkıyor ama gidip de boyum kadar olmuş çocuklara el kaldırırsam onlara saygıyı öğretemem ki ben iyi bir öğretmen olmaya çalışıyorum benim çocuğumun da iyi öğretmenleri olsun diye.Allah herkesin kalbine göre versin. Umarım sadece bir yanlış anlaşılma vardır ve hemen düzelir.

Arkadaşlar bizler öğretmen olarak mesleğimiz gereği diğer meslek grubundaki insanlardan sabır konusunda bir tık önde olmalıyız. Ben yıllardır bu işi yapıyorum çok sorunlu öğrencilerim ve velilerim oldu ama hiçbiri için ' çok da tın' tarzında bir tabir kullanmadım kullanamam da. Konu sahibi arkadaşın yaşadığını yaşasaydım ilk iş çocuğumun okuluna gider öğretmenine uygun bir dille durumu anlatır ve açıklama isterdim eğer şaka amaçlı başını şöyle bir ittiyse neyse ama ciddi manada vurduysa ben direkt olarak sınıfını değiştiririm bu kadar da katıyım bu konuda çünkü ben de bir anneyim evde evet çok sinirlendiğimde oğlumun poposuna şöyle bir vuruyorum ama bu demek değildir ki okulda da öğretmeni istediği şekilde vursun o küçücük bir çocuk annem bana vurdu artık bu eve gitmek istemiyorum demez dese bile sarılınca unutur ama okulda öğretmeni vurursa ben okula gitmek istemiyorum diye tutturabilir aradaki temel fark da budur. Bazı arkadaşlar biz de çok dayak yedik pısırık olmadık gibi şeyler yazmışlar evet bizim neslimiz okulda dayak yedi bu nedenle belki pısırık olmadık ama bize vuran hiçbir öğretmenimizle arkadaş da olamadık. Eğitim korkuyla değil sevgiyle olur arkadaşlar sevmiyorsak bu mesleği yapmamızın bir anlamı yok derslerde bazen öyle çok sinirleniyorum ki resmen gözlerimden ateş çıkıyor ama gidip de boyum kadar olmuş çocuklara el kaldırırsam onlara saygıyı öğretemem ki ben iyi bir öğretmen olmaya çalışıyorum benim çocuğumun da iyi öğretmenleri olsun diye.Allah herkesin kalbine göre versin. Umarım sadece bir yanlış anlaşılma vardır ve hemen düzelir.

Yere göğe sığdıramadığım öğretmenlik mesleğini hala hakkıyla , yüreğiyle yapmaya çalışan eğitimcilerin olduğunu görmek inanılmaz mutlu etti beni . Çok kıymetli , çok önemli mesleğiniz ve bir o kadar da zor .
Genel olarak kk daki öğretmen üyelerin yazdıklarını okuduktan sonra sarsilan güvenimi tazelediniz .
Teşekkürler :KK52:

iki oğlumun da öğretmeni aynı sizin gibi ve çocuklarım öğretmenlerine resmen aşık.. ne diyeyim mükemmelsiniz, iyi ki var sizin gibi öğretmenler..

Ayrica bi cocugun kendisini sindirmeye calisan hakaret eden ogretmene hooop noluyo diyecek ozguveni olmali. Bizler ezik yetistik. Ben lisedeyken ogretmen hooot dedi mi susuyoduk. Bi kiz vardi ozel okuldan gelme. Istanbulun en iyi bikac lisesinden birindeyiz bu arada. Ogretmene bana annem bagiramaz boyle ne bicim konusuyosunuz dikkat edin sozlerinize dedi. Biz hepimiz sok olmakla beraber kiza hayran kalmistik. Cok da akli basinda basarili ozguvenli mukemmel bi isi olan hatun bugun kendisi. Keske hepimiz o kadar ozguvenli olabilseydik de ogretmenler sinifla basa cikamayinca hakaretlerini savuramasalardi.

Hemen celallenmenin, olayı memleket meselesi haline getirmenin bir anlamı yok diye düşünüyorum.
Önce bir görüşün bakalım öğretmenle, izleyin tavırlarını.Adamın dayakla eğitmek gibi bir tavrı varsa, agresifse tabii ki şikayet edersiniz.
Şakasına bile çocuğa vuramaz deyip okul basacak veliler meraklanmasın çocukta herhangi bir psikolojik rahatsızlığa sebep olmaz bu durum.
Oğlum 8. Sınıf öğrencisi bir ergen. Matematik öğretmeni her derste enaz 5 kez kafasına vuruyormuş. Sadece benim çocuğuma değil, bütün çocuklara yapıyor bunu.(hafifçe bir vurmadan bahsediyorum) Ama o ergenlerin en sevdiği ve saygı duyduğu hocaları Matematikçileri.
Bizimkiler dayak arsızı heralde.:KK48:
Adamın sevme şekli bu çocukları, veya ödüllendirme.Cezalandırmak istediği çocuklarla muhattab olup kafasına vurmuyor.Üzülüyor o zaman çocuklar.Bazen görünenden çok daha farklı olabilir durum.

Vallah bikac gün önce oglumun sinifiyla günlük geziye gittim, yardimci anne olarak, 25 tane cocuk, vallah Allah ögretmenlere sabir versin, biz kendi cocugumuza bazen dayanamiyorken, onlar cesitli karakterdeki onca cocugu idare etmek zorunda arti biseyler ögretmek zorunda... Tabii ki dövmek cok yanlis, naptiniz bilmiyorum yorumlari okuyamadim daha, eger hafiften kafasini ittiyse (ki buda dogru degil tabii) büyütmemek lazim ama yinede dile getirmek lazim, kizinizi kimsesiz arkasinda hak aramayan aile var sanmasin, eger gercek vurduyasada iyi bi uyariyi hak ediyor, hatta tek onunla degil müdürlede konusun...:KK14:

Hemen celallenmenin, olayı memleket meselesi haline getirmenin bir anlamı yok diye düşünüyorum.
Önce bir görüşün bakalım öğretmenle, izleyin tavırlarını.Adamın dayakla eğitmek gibi bir tavrı varsa, agresifse tabii ki şikayet edersiniz.
Şakasına bile çocuğa vuramaz deyip okul basacak veliler meraklanmasın çocukta herhangi bir psikolojik rahatsızlığa sebep olmaz bu durum.
Oğlum 8. Sınıf öğrencisi bir ergen. Matematik öğretmeni her derste enaz 5 kez kafasına vuruyormuş. Sadece benim çocuğuma değil, bütün çocuklara yapıyor bunu.(hafifçe bir vurmadan bahsediyorum) Ama o ergenlerin en sevdiği ve saygı duyduğu hocaları Matematikçileri.
Bizimkiler dayak arsızı heralde.:KK48:
Adamın sevme şekli bu çocukları, veya ödüllendirme.Cezalandırmak istediği çocuklarla muhattab olup kafasına vurmuyor.Üzülüyor o zaman çocuklar.Bazen görünenden çok daha farklı olabilir durum.

Parkonn Allah hepp ama hep senin gibi veliler nasip etsin bize :)
1.sinif ogretmeni daha 2.haftada cocugun kafasina vurdugunu dusunmuyorum bu demek degilki baska zamanlarda vurabilir.Cocuklar heleki hayata karsi ilk adim attiklari yerde o tedirginlikle cok cok farkli anlamlandiriyorlar bazi durumu.Anne babanin goaterdigi ilgiyi sevkati "ayricaligi" davranisi herkesten bekliyorla.Bence izlemeye alin parkonun dedigi gibi hemen alevlenmeye gerek yok.

Valla ogretmenler simdi savunmaya gecmis ama benim cocuguma degil ogretmeni kim olursa olsun vuramaz o yasta.kimse kusura bakmasin ortaligi yikarim.
Çocuğa terbiye verdikten sonra böyle şeyler yaşamazsınız.
Ne çocuklar var insanı canından bezdiriyorlar gerçekten.
Bugün sınıfımdan biri okul müdüründen dayak yedi, her gün bir olay. Baksan 9 yaşında minik ama gözümde canavardan farksız. Evladım olsa sevmem diyeyim.
Siz öğretmen eleştirmeye utanmiyor musunuz?

Ha gayret cocuk kafasına vurdurttugu için suçlu çıkacak. Az kaldı.
Yok yahu ne münasebet. Çocuklar her daim haklıdır, ağadır, paşadır, prensestir.
Az kaldı neden ödev yapmadın diyoruz diye çocuklardan dayak yiyeceğiz zaten:)

Ne güzel yazmışsınız..
Bu ülkenin sizin gibi öğretmenlere ihtiyacı var.. :KK9:

Çocuğa terbiye verdikten sonra böyle şeyler yaşamazsınız.
Ne çocuklar var insanı canından bezdiriyorlar gerçekten.
Bugün sınıfımdan biri okul müdüründen dayak yedi, her gün bir olay. Baksan 9 yaşında minik ama gözümde canavardan farksız. Evladım olsa sevmem diyeyim.

Yok yahu ne münasebet. Çocuklar her daim haklıdır, ağadır, paşadır, prensestir.
Az kaldı neden ödev yapmadın diyoruz diye çocuklardan dayak yiyeceğiz zaten:)
Tamam da Koalina olay o zaten..Bu konudan bağımsız olarak çocuk ne kadar serseri berbat,çekilmez olursa olsun çocuğa vurma hakkı yok öğretmenin.Bu veliye direkt savunma isteği olarak dönüyor ve öğrenci haklı duruma geliyor.Görevi kötüye kullanmak oluyor yani.:KK51:

Back
X