- 16 Ekim 2012
- 32.409
- 95.793
- 598
- Konu Sahibi BenAyKizim
Ne dayak atan anneyi/babayi savunurum, ne de dayak atan ogretmeni. Dayak bu , cocugu evden de sogutur, okuldan da. 

Son düzenleme:
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
bahsettiğiniz konuyu çok iyi biliyorum ki her gün bu tür olaylarla birebir karşılaşıyoruz okullarımızda..ben öğretmeni savunmuyorum,velinin aşırı savunmacı tavrınadır tepkim..o da beni hiç ilgilendirmez aslında ama çocuk açısından düşündüm bir anda ve ona üzüldüm de yazdım..sizin bahsettiğiniz (çocuğunuzu maşayla atın eliniz kirlenmesin olayı) da çok nadir yaşanır ya da ben pek şahit olmadım ..bir iki sene değil de bir biraz daha fazla öğretmenlik yapsaydınız benimle aynı fikirde olurdunuz.saygılarbahsettiğimiz konuyu bile bilmiyorsunuz değil mi sevgili hocam? işte bu hep ön yargı, dinlemeden körü körüne savunma..
size bir eğitimci kızı ve zamanında bir iki sene naçizane eğitimcilik yapmış bir anne olarak söyleyeyim, hayır her çocuk ailesinin aynası/ aynısı falan değildir.. çalıştığım okulda toplantıya gelen çok veli vardı ki pırıl pırıl, ama çocuğu maşayla at elin kirlenmesin derdik.. aile utanır, sıkılır ama çocuğun kişiliği ne yazık ki aldığı/ alacağı eğitimi bastırırdı..
o yüzden (tıpkı şimdi olduğu gibi) konuya tam vakıf olmadan ön yargıyla yaklaşmamanızı öneririm..
Ne güzel. Ama burada konu öğretmenin öğrenciye hafif ya da değil bi şekilde vurması. Kimse burada bütün öğretmenler tü kaka demedi ki konu neden öğretmen veli savaşına döndü ki?daha bir kez bile vurmamışımdır öğrencilerime,onlar ağlasa gözüm dolar çok da sever ve sahiplenirim onları..ama velilerin aşırı savunmacı hali çocukları yoldan çıkarıyor ... ve inanın onların bu savunma duvarının arkasında kaybolup gitmelerine tahammül edemiyorum,ödev yapmayan,dinlemeyen,kural tanımayan,anlamayan,işitmeyen bir nesil yetiştirmek istemiyorum...
bahsettiğiniz konuyu çok iyi biliyorum ki her gün bu tür olaylarla birebir karşılaşıyoruz okullarımızda..ben öğretmeni savunmuyorum,velinin aşırı savunmacı tavrınadır tepkim..o da beni hiç ilgilendirmez aslında ama çocuk açısından düşündüm bir anda ve ona üzüldüm de yazdım..sizin bahsettiğiniz (çocuğunuzu maşayla atın eliniz kirlenmesin olayı) da çok nadir yaşanır ya da ben pek şahit olmadım ..bir iki sene değil de bir 15-20 yıl öğretmenlik yapsaydınız benimle aynı fikirde olurdunuz
Kafein lisede biz de yapmistik bunu. Bi siddet olayi yuzunden protesto olarak butun okul bahcede oturmustu tum gun boyunca. Kimse kaldiramadi bizi. Ortaligi da cok guzel ayaga kaldirdik kimse tavir alamadi.
eşler kadınları dövünce boşa diyoruz, ama öğretmenler vurunca "her gün kaç sınıfa giriyoruz biliyor musunuz" muhabbeti başlıyor.. kusura bakmayın sevgili hocalarım, bu dayak atan kocanın yaptığı "her gün kimlerin ağız kokusunu çekiyorum biliyor musun" savunmasından daha farklı değil..
Arkadaşlar bizler öğretmen olarak mesleğimiz gereği diğer meslek grubundaki insanlardan sabır konusunda bir tık önde olmalıyız. Ben yıllardır bu işi yapıyorum çok sorunlu öğrencilerim ve velilerim oldu ama hiçbiri için ' çok da tın' tarzında bir tabir kullanmadım kullanamam da. Konu sahibi arkadaşın yaşadığını yaşasaydım ilk iş çocuğumun okuluna gider öğretmenine uygun bir dille durumu anlatır ve açıklama isterdim eğer şaka amaçlı başını şöyle bir ittiyse neyse ama ciddi manada vurduysa ben direkt olarak sınıfını değiştiririm bu kadar da katıyım bu konuda çünkü ben de bir anneyim evde evet çok sinirlendiğimde oğlumun poposuna şöyle bir vuruyorum ama bu demek değildir ki okulda da öğretmeni istediği şekilde vursun o küçücük bir çocuk annem bana vurdu artık bu eve gitmek istemiyorum demez dese bile sarılınca unutur ama okulda öğretmeni vurursa ben okula gitmek istemiyorum diye tutturabilir aradaki temel fark da budur. Bazı arkadaşlar biz de çok dayak yedik pısırık olmadık gibi şeyler yazmışlar evet bizim neslimiz okulda dayak yedi bu nedenle belki pısırık olmadık ama bize vuran hiçbir öğretmenimizle arkadaş da olamadık. Eğitim korkuyla değil sevgiyle olur arkadaşlar sevmiyorsak bu mesleği yapmamızın bir anlamı yok derslerde bazen öyle çok sinirleniyorum ki resmen gözlerimden ateş çıkıyor ama gidip de boyum kadar olmuş çocuklara el kaldırırsam onlara saygıyı öğretemem ki ben iyi bir öğretmen olmaya çalışıyorum benim çocuğumun da iyi öğretmenleri olsun diye.Allah herkesin kalbine göre versin. Umarım sadece bir yanlış anlaşılma vardır ve hemen düzelir.
Arkadaşlar bizler öğretmen olarak mesleğimiz gereği diğer meslek grubundaki insanlardan sabır konusunda bir tık önde olmalıyız. Ben yıllardır bu işi yapıyorum çok sorunlu öğrencilerim ve velilerim oldu ama hiçbiri için ' çok da tın' tarzında bir tabir kullanmadım kullanamam da. Konu sahibi arkadaşın yaşadığını yaşasaydım ilk iş çocuğumun okuluna gider öğretmenine uygun bir dille durumu anlatır ve açıklama isterdim eğer şaka amaçlı başını şöyle bir ittiyse neyse ama ciddi manada vurduysa ben direkt olarak sınıfını değiştiririm bu kadar da katıyım bu konuda çünkü ben de bir anneyim evde evet çok sinirlendiğimde oğlumun poposuna şöyle bir vuruyorum ama bu demek değildir ki okulda da öğretmeni istediği şekilde vursun o küçücük bir çocuk annem bana vurdu artık bu eve gitmek istemiyorum demez dese bile sarılınca unutur ama okulda öğretmeni vurursa ben okula gitmek istemiyorum diye tutturabilir aradaki temel fark da budur. Bazı arkadaşlar biz de çok dayak yedik pısırık olmadık gibi şeyler yazmışlar evet bizim neslimiz okulda dayak yedi bu nedenle belki pısırık olmadık ama bize vuran hiçbir öğretmenimizle arkadaş da olamadık. Eğitim korkuyla değil sevgiyle olur arkadaşlar sevmiyorsak bu mesleği yapmamızın bir anlamı yok derslerde bazen öyle çok sinirleniyorum ki resmen gözlerimden ateş çıkıyor ama gidip de boyum kadar olmuş çocuklara el kaldırırsam onlara saygıyı öğretemem ki ben iyi bir öğretmen olmaya çalışıyorum benim çocuğumun da iyi öğretmenleri olsun diye.Allah herkesin kalbine göre versin. Umarım sadece bir yanlış anlaşılma vardır ve hemen düzelir.
Hemen celallenmenin, olayı memleket meselesi haline getirmenin bir anlamı yok diye düşünüyorum.
Önce bir görüşün bakalım öğretmenle, izleyin tavırlarını.Adamın dayakla eğitmek gibi bir tavrı varsa, agresifse tabii ki şikayet edersiniz.
Şakasına bile çocuğa vuramaz deyip okul basacak veliler meraklanmasın çocukta herhangi bir psikolojik rahatsızlığa sebep olmaz bu durum.
Oğlum 8. Sınıf öğrencisi bir ergen. Matematik öğretmeni her derste enaz 5 kez kafasına vuruyormuş. Sadece benim çocuğuma değil, bütün çocuklara yapıyor bunu.(hafifçe bir vurmadan bahsediyorum) Ama o ergenlerin en sevdiği ve saygı duyduğu hocaları Matematikçileri.
Bizimkiler dayak arsızı heralde.
Adamın sevme şekli bu çocukları, veya ödüllendirme.Cezalandırmak istediği çocuklarla muhattab olup kafasına vurmuyor.Üzülüyor o zaman çocuklar.Bazen görünenden çok daha farklı olabilir durum.
Çocuğa terbiye verdikten sonra böyle şeyler yaşamazsınız.Valla ogretmenler simdi savunmaya gecmis ama benim cocuguma degil ogretmeni kim olursa olsun vuramaz o yasta.kimse kusura bakmasin ortaligi yikarim.
Yok yahu ne münasebet. Çocuklar her daim haklıdır, ağadır, paşadır, prensestir.Siz öğretmen eleştirmeye utanmiyor musunuz?
Ha gayret cocuk kafasına vurdurttugu için suçlu çıkacak. Az kaldı.
Ne güzel yazmışsınız..Arkadaşlar bizler öğretmen olarak mesleğimiz gereği diğer meslek grubundaki insanlardan sabır konusunda bir tık önde olmalıyız. Ben yıllardır bu işi yapıyorum çok sorunlu öğrencilerim ve velilerim oldu ama hiçbiri için ' çok da tın' tarzında bir tabir kullanmadım kullanamam da. Konu sahibi arkadaşın yaşadığını yaşasaydım ilk iş çocuğumun okuluna gider öğretmenine uygun bir dille durumu anlatır ve açıklama isterdim eğer şaka amaçlı başını şöyle bir ittiyse neyse ama ciddi manada vurduysa ben direkt olarak sınıfını değiştiririm bu kadar da katıyım bu konuda çünkü ben de bir anneyim evde evet çok sinirlendiğimde oğlumun poposuna şöyle bir vuruyorum ama bu demek değildir ki okulda da öğretmeni istediği şekilde vursun o küçücük bir çocuk annem bana vurdu artık bu eve gitmek istemiyorum demez dese bile sarılınca unutur ama okulda öğretmeni vurursa ben okula gitmek istemiyorum diye tutturabilir aradaki temel fark da budur. Bazı arkadaşlar biz de çok dayak yedik pısırık olmadık gibi şeyler yazmışlar evet bizim neslimiz okulda dayak yedi bu nedenle belki pısırık olmadık ama bize vuran hiçbir öğretmenimizle arkadaş da olamadık. Eğitim korkuyla değil sevgiyle olur arkadaşlar sevmiyorsak bu mesleği yapmamızın bir anlamı yok derslerde bazen öyle çok sinirleniyorum ki resmen gözlerimden ateş çıkıyor ama gidip de boyum kadar olmuş çocuklara el kaldırırsam onlara saygıyı öğretemem ki ben iyi bir öğretmen olmaya çalışıyorum benim çocuğumun da iyi öğretmenleri olsun diye.Allah herkesin kalbine göre versin. Umarım sadece bir yanlış anlaşılma vardır ve hemen düzelir.
Tamam da Koalina olay o zaten..Bu konudan bağımsız olarak çocuk ne kadar serseri berbat,çekilmez olursa olsun çocuğa vurma hakkı yok öğretmenin.Bu veliye direkt savunma isteği olarak dönüyor ve öğrenci haklı duruma geliyor.Görevi kötüye kullanmak oluyor yani.Çocuğa terbiye verdikten sonra böyle şeyler yaşamazsınız.
Ne çocuklar var insanı canından bezdiriyorlar gerçekten.
Bugün sınıfımdan biri okul müdüründen dayak yedi, her gün bir olay. Baksan 9 yaşında minik ama gözümde canavardan farksız. Evladım olsa sevmem diyeyim.
Yok yahu ne münasebet. Çocuklar her daim haklıdır, ağadır, paşadır, prensestir.
Az kaldı neden ödev yapmadın diyoruz diye çocuklardan dayak yiyeceğiz zaten:)