• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ogretmen ve dayak

velıelrın her hakkı var zaten canım her ıstedıklerını ıstedıklerı gıbı sıkayet edebılıyorlar bak sana sahıt oldugum bır olayı anlatıyım korıdorda 2 çocuk kavga ettıler yumruk attılar bırbırlerıne bırının kaşı patladı hemen ordakı arkadasım olayamudahale ettı hastaneye gıdıldı velıler de geldı hemen yumruk yıyen çocugun babası çocugumu öğretmen dövdu dedı nıye bılıon mu öyle olunca hemen velıler bastacımız ya ne derlerse hemen yapılır öğretmenler hizmet kulları ya soz hakları yoktur velıler o durumda para koparma peşindeydıler boyle bırsuru ınsan var hergun de gelıyolar okula kadın cocugun basına odunla vurmus cocugun kafada 5 dıkıs var gelmiş öğretmene bagırıyo psikolojısını bozdun dıye velıler böyle csevgılı arkadasım dısardan konusmak çok kolay mantık yuruttugunu sanmak tabı çok kolay ama reelde öyle olmuyor da gercı ben nıye anlttım bunları anlamanızın benım için pek de bı anlamı yok :KK16:
bunlar istisna.
Gazetede bir haber okudum. Benim babam da subay olduğu için dikkatimi çekmişti. Bilmem nerenin Kuvvet Komutanının kızı bilmem hangi okuldaymış. Öğretmen de kızın durumundan şüphelenmiş ve yazılı esnasında üstünü aramış. Babası resmi kıyafetiyle aynı gün okulda. Kızı da öğretmeni de çağırmış müdür.

Babası kızına diyor ki: ya sen diyemedin mi ben kuvvet komutanının kızıyım benim üstümü arayamazsın diye.
Allah’ım dedim. Nasıl bir durum bu? Onun babasının rütbesi nasıl geçer okulda. Biz 1 gün kullanmadık.
Sonra öğretmene diyor: seni sürdüreceğim bu okuldan falan..
Ve öğretmen sessizliğini korumuş..
Kopya durumları nasıl çözülüyor şu an okullarda ama şu adamın yaptığı alçaklığa bak sen.
Sen kimsin ki rütbenle adam korkutuyorsun? Bu modelden bahsetmiyorum.

senin dediğin veli gurubu da her zaman olan insanlar hayatımızda. sana öyle der, belki gelir buraya ya neden benim malzememi bugün üretime almıyorsunuz diye olay çıkarır. gider hastaneye doktora girişir gibi..
Ama herkesin bir çözüm yöntemi vardır.

bunlar istisna.
Gazetede bir haber okudum. Benim babam da subay olduğu için dikkatimi çekmişti. Bilmem nerenin Kuvvet Komutanının kızı bilmem hangi okuldaymış. Öğretmen de kızın durumundan şüphelenmiş ve yazılı esnasında üstünü aramış. Babası resmi kıyafetiyle aynı gün okulda. Kızı da öğretmeni de çağırmış müdür.

Babası kızına diyor ki: ya sen diyemedin mi ben kuvvet komutanının kızıyım benim üstümü arayamazsın diye.
Allah’ım dedim. Nasıl bir durum bu? Onun babasının rütbesi nasıl geçer okulda. Biz 1 gün kullanmadık.
Kopya durumları nasıl çözülüyor şu an okullarda ama şu adamın yaptığı alçaklığa bak sen.

senin dediğin veli gurubu da her zaman olan insanlar hayatımızda. sana öyle der, belki gelir buraya ya neden benim malzememi bugün üretime almıyorsunuz diye olay çıkarır. gider hastaneye doktora girişir gibi..

Kesinlikle, her meslek grubu ariza insanlarla karsilasir. Her meslegin zor tarafi var. Henuz hem eglenip hem de para kazanan insan gormedim. Bizler sorunlarimizi nasil herhangi bir temasla cozemiyorsak, ogretmenlerin de cozum yontemi bu olmamali. Ben kabul etmiyorum "uyari anlaminda hafifce basina dokunmayi" bile! Ve evet cozum olarak bu yola basvuran ogretmenlerden tiksiniyorum ve onlari kucumsuyorum. Boyle bir sebepten kimse kimseyi yerinden edemeyebilir, ama ben kendi capimda tepkimi koyarim. Ogretmene bisey olmaz deyip, ya da cocuguma tavir almasin deyip boyun egilmemeli.

bunlar istisna.

Bu grup son 5 yıldır çok çok fazla,ve inan istisna değiller artık..
Geçtiğimiz yıl fen öğretmenleri çocuklara deneme sınavında fenden 3 yanlıştan fazla yapan çocuklara sözlü notu 50 vericem,ona göre çalışıp girin sınava demiş.Benim oğlanda dahil sınıfın tamamı 3 ve fazlası yanlış yapmış.Oğlum öğretmenin söylediğini anlattı,''o zaman haketmişsin ,yapacağımız bir şey yok,sen çalışmamayı seçmişsin ve bu notu alacaksın'' dedim.
Ertesi gün okula 12 veli gelmiş(sınıfta zaten 22 çocuk var) öğretmeni şikayet etmeye.Okulu birbirine katmışlar,öğretmeni ağlatmışlar.
Benim eğitim anlayışımda bunlar yok.Çocuklarım çok kıymetli,ama doğru,düzgün,adaletli çocuklar yetiştirmek isterim.,kendi ayakları üzerinde duramayan,alacağı not için bile arkasını bana dayayacağını düşünen çocuklar yetiştirmek istemiyorum.

Bu grup son 5 yıldır çok çok fazla,ve inan istisna değiller artık..
Geçtiğimiz yıl fen öğretmenleri çocuklara deneme sınavında fenden 3 yanlıştan fazla yapan çocuklara sözlü notu 50 vericem,ona göre çalışıp girin sınava demiş.Benim oğlanda dahil sınıfın tamamı 3 ve fazlası yanlış yapmış.Oğlum öğretmenin söylediğini anlattı,''o zaman haketmişsin ,yapacağımız bir şey yok,sen çalışmamayı seçmişsin ve bu notu alacaksın'' dedim.
Ertesi gün okula 12 veli gelmiş(sınıfta zaten 22 çocuk var) öğretmeni şikayet etmeye.Okulu birbirine katmışlar,öğretmeni ağlatmışlar.
Benim eğitim anlayışımda bunlar yok.Çocuklarım çok kıymetli,ama doğru,düzgün,adaletli çocuklar yetiştirmek isterim.,kendi ayakları üzerinde duramayan,alacağı not için bile arkasını bana dayayacağını düşünen çocuklar yetiştirmek istemiyorum.
Aslında son yıllarda topluca psikoterapiye ihtiyacımız var. Tek veliler mi herkes bence eskisi kadar hoş görülü değil. Tahammül sınırlarımız eskisi kadar geniş değil. Eskiden kadın cinayetleri bu kadar var mıydı? sapıklar? Çocuk hırsızları? Komşu kavgaları? Altta oturan komşumuzu tanımıyoruz artık. Toplum daha doğrusu insanlık olarak çıkmazdayız. Şımarık veli değil sorun.

O kucumsediginiz ogretmenler kosuyor her seye gordunuz mu? Cocugunuza ilk yardim yapmis. Daha kotu bir sey olsa hastaneye de goturur basini beklerdi. Aslinda yukumlu degil bunlari yapmakla. Iste ogretmenler fedakar oluyor. Sizin o begenmediginiz, kucumsediginiz, yuzune tiksinerek baktiginiz ogretmenler...
Allah Allah nerede kucumsemisim ben ogretmeni?tiksinerek bakmisim felan oyle birsey yazmadim ki.ne bicim konusma bu ayip.

bir öğretmen olarak burada öğrecisine vurma durumu olan bir arkadaşı savunan meslektaşlarıma çok şaşırıyorum.bu konudaki öğretmen çocuğa vurmamış ve yanlış anlaşılma olmuş sorun çözülmüş de sanki hiç böyle arkadaşlarımız yok gibi sürekli öğretmenler şöyle fedakar böyle bilmem ne diye garip bir savunmaya geçmek neyin nesi? konu bu değil ki.

her meslekte olduğu gibi bizim içimizde de iyiler ve kötüler var demek çok mu zor? bazı yorumlarda Allah öğretmenleri şöyle kötü yapsın hepsi şöyle berbat gibi msjlar var onlar ne kadar yanlışsa bir öğretmenin hata yapamayacağını düşünüp de savunmaya geçmek bir o kadar yanlış bence.11 yıllık öğretmenlik hayatımda neler neler gördüm..mesela birgün bir öğretmen arkadaş kaynaştırma öğrencisi bir çocuğu sınıftan fırlatıp ben bu gerizekalıyı sınıfımda istemiyorum diye böğürmüştü hiç unutmam.savunulur mu bu adam şimdi? başka bir öğretmen arkadaşım da kendi maaşından harcayıp durumu olmayan çocuklara neler neler yapardı onlar için canını bile verirdi işte ikisi de öğretmen.

geçmişte burada doktorlarla ilgili konular açılırdı birden bütün doktor üyeler konuya gelir savunmaya geçerdi şimdi aynısını biz yapıyoruz.

konu sahibi demek ki diğer veli öğretmeni yanlış anlamış bence kızınızın öğretmeni hem iyi bir insan hem de iyi bir öğretmen.
Su yorumun ustune daha kimse laf etmesin.ben sorunumu sakin ve insancil bir sekilde cozdum.nokta.

Biraz once kizimi okula biraktim.birinci sinifa basladi.sirasina biraktiktan sonra arkadaslarindan birinin annesi dun ogretmenin,benim ve onun kizinin basina vurdugunu soyledi.hemen sakince kizima sordum.surati dustu sinirlendi.inkar etti.sonra da evet dedi.
Hikaye su,kizimin cantasi isikli.ama bozuk gibi birsey.dun onu tesadufen calistiriyor.o heyecanla arkadasina gosteriyor derste.ogretmen de kafasina vuruyor.bizimki sucluluk psikolojisine girdigi icin sanirim bana birsey anlatmadi.
Ne olursa olsun ogretmene bu hakki kim verdi ki boyle davranabiliyor.sonucta birincisinif cocugu daha.
Simdi ben aksam cikista ne diyeyim ne yapayim bu adama.cok sert cikip cocuguma tavir almasini da istemiyorum.
Oyle bir laf edeyim ki cuk otursun kapak olsun.kendine ceki duzen versin diye.
Hadi kizlar akil verin bana.

bir öğretmen olarak size tavsiyem öğretmenle kavga etmekten ziyade onunla sakince konuşup onu kendi yaptığı karşısında küçük düşürmeniz, utandırmanız. yaptığı hatanın farkına varması ve vicdan geliştirmesi önemli. size tavsiyem budur. kavga etmek sorunu çözmez, tam tersi başka birçok boyuta taşır o anlaşmazlığı. umarım bi daha böyle birşey yaşanmaz. malesef bir çocuğa karşı nasıl davranacağını bilmeyen çok meslektaşım var ve bundan dolayı utanıyorum.

Tum ogretmenler melek olmadigi gibi,
insanligini yitirmis veliler de var.dunya artik eski dunya degil.saygi ve sevgiden yoksun bir nesil oldu.
Lutfen evlatlarimiza yitirmeye basladigimiz guzellikleri geri kazandiralim.

Konu sahibi arkadaşım konuyu en uygun şekilde çözmüşsün umarım benzeri bir olayı tekrar yaşamazsın. Bu arada yaptığım yoruma cevap veren arkadaşlarıma da çok teşekkür ederim yazdığınız her sözcük beni onurlandırdı. Hepimiz anneyiz veya bir gün olacağız çocuklarımız da en kıymetlilerimiz ben de bu konuda çok hassasım ve hassas olan anneleri çok iyi anlıyorum.Allah hepimize çocuklarımızı kendi çocukları gibi görebilen öğretmenler nasip etsin. İşin güzel tarafı bu zihniyete sahip birçok kıymetli öğretmenimiz var.

evet arkadaşlar sorunu çözdük şükür.kızımı almaya gittim.hemen sakın bir yere cekip güzelce sordum.çantasını arkadaşlarına göstermiştam dersin ortasında.öğretmeni de ensesine dokunup uyarmış.acıdı mı canın dedim acımadı dedi.diğer öğrenci velisinin abarttıgını anladım.ben de aldım kızımı gittim öğretmenin yanına. x bey dün tatsız bir hadise yasanmış sanırım,siz de kızımı ve arkadaşlarını sevdiniz aslında dimi dedim.ama öyle bir ses tonuyla söyledim ki şaştı kaldı bir an.eveet dedi.ben onları cok seviyorum vs. vs.bu tarz konusmam ıyı oldu.gereklı mesajı nazik bir sekilde aldı.diğer velilinin anlattığı gibi değilse de bundan sonra olacaksa da önünü kesmiş oldum inşallah.
zaten kızım bugun düşmüş dizleri dirsekleri kanamış.öğretmeni ilgilenmiş yarasını temizlemiş.uslu durdugu için ona sınıfta kimseye vermediği bir etket vermiş.boyadığı resmi panoya asmıs felan.diğer velinin gazına gelmeyip öğretmenimizin üstüne körükörüne saldırmadığım iyi oldu.
veee burada atıp tutan,azıcık dokunsak,iteklesek felan nolucak diyen öğretmen( !)ler,biz cok dayak yedik nolucak diyenler size diyecek tek kelime bulamıyorum.asla ve asla bugün neler yasadığımı anlayamazsınız.benim yedi yıl boyunca hasretini cektiğim,aldığı her nefes için Allah a binlerce şükrettiğim yavruma hiç kimse el kaldıramaz.şaka ya da ciddi.pes diyorum pess.
yine de konuşmuş olmanız iyi olmuş rahatlamış oldunuz sonuçta. Konuşmamış olsaydınız sürekli kafanızda gelecekle ilgili kötü senaryolar üretirdiniz. İnsanlar birbirini ancak konuşarak diyalog kurarak anlar. önemli olan suç kesinleşmeden insanın üstüne saldırırcasına gitmemektir. Sizde zaten yumuşak dille konuşmuşsunuz.
Bu arada ben yorumları ayrıntılı okumadım ama sayet çocuğu iteklemek vurmakta ne var yorumlarını yapanlar olduysa onların kötü bir çocukluk geçirdiklerini ve psikoloji bozukluğu yaşadığını düşünüyorum. Normal değil çünkü küçük bir çocuğa vurmak normal bir insan bir anlık öfkesine yenilip vurduysa bile sonrasında kalbinde vicdanı sızı hisseder, yaptığını savunmaz.

şu veliler de bazen çok enteresanlar. çocugu yollamışsın okula, artık hayata başlamış ucundan... bırak da utanmayı da ögrensin, suçluluk hissetmeyi de, üzülmeyi de, yaptıgı bazı şeylerin dogru olmadıgını da... çok ciddi bir durum olursa karışılır ama her olayda karışmak nedir yani... oldu olacak özel hoca tut cam fanusa koy, yukarıdaki delikten oksijen ver. tabi organik oksijen olmalı, çocuga bir şey olmasın aman, psikolojisi bozulur, nem kapar falan...

ögretmenler, senin bir tanesine bakmaktan yoruldugun çocukların 30 tanesine aynı anda bakıyorlar her gün. bunun içinde sevimsizi var, şımarıgı var, hiperaktifi var, küstahı var, terbiyesizi var, gerizekalısı var, çıtkırıldımı var... ögretmenler de insan en nihayetinde. bazen kontrollerini kaybedebilirler veya kendi yöntemi budur...

en ufak sıkıntıda hemen ögretmene koşan, müdürlere şikayette bulunan veliler garipsiniz. ya 5-6 saatligine çocuguna bir başkası bakıyor, bir şeyler ögrensin diye ugraşıyor, çogu şımarıklıgını sineye çekiyor... falan... bir de gelip velinin pimpirikligini mi çeksin yani bu insanlar? o kadar pimpirikliysen, o kadar kıyamıyorsan çocuguna sosyal hayata gönderme, üstteki tavsiyemi uygula koy cam fanusa. çocugunun yanından milimetre dahi ayrılma.

çalışmak için çocugunun bütünü sorumlulugunu bakıcıya verenler gibi... sen çocugunun bütün sorumlulugunu para kazanmak için at başından, sonra da bakıcı bir hata yapınca ''vay benim çocugum çok kıymetli, çocugum için ortalıgı yıkarım, sen ne biçim çocuk bakıyorsun...vs''. o kadar kıymetlinse otur çocugunun başına kendin bak dimi? ama para için çocugu bırakmayı biliyorsun... eh tabi bakıcı da güzel bir günah keçisi oluyor bu durumda.

ögretmene de aynısı yapılıyor tabi. sen at çocugu başından günün 6-7 saati egitim alsın diye. yık bütün sorumlulugu ögretmene... 30 tane çocugun sorumlulugu ögretmenin üzerinde... sonra ufak bir sorunda ''benim çocugumun kılına dokunamazlar, her yeri yıkarım'' yaygarası. ögretmenler de günah keçisi haline getiriliyor aynı şekilde.

ben yeri geldiginde ögretmenin hafif vurmasına da karşı degilim açıkçası.

konu sahibi sana özel olarak degil, ortaya yazdım. kendi üzerine düşeni alırsın.

Biraz once kizimi okula biraktim.birinci sinifa basladi.sirasina biraktiktan sonra arkadaslarindan birinin annesi dun ogretmenin,benim ve onun kizinin basina vurdugunu soyledi.hemen sakince kizima sordum.surati dustu sinirlendi.inkar etti.sonra da evet dedi.
Hikaye su,kizimin cantasi isikli.ama bozuk gibi birsey.dun onu tesadufen calistiriyor.o heyecanla arkadasina gosteriyor derste.ogretmen de kafasina vuruyor.bizimki sucluluk psikolojisine girdigi icin sanirim bana birsey anlatmadi.
Ne olursa olsun ogretmene bu hakki kim verdi ki boyle davranabiliyor.sonucta birincisinif cocugu daha.
Simdi ben aksam cikista ne diyeyim ne yapayim bu adama.cok sert cikip cocuguma tavir almasini da istemiyorum.
Oyle bir laf edeyim ki cuk otursun kapak olsun.kendine ceki duzen versin diye.
Hadi kizlar akil verin bana.

Benim calıstıgım okulda da dayak var maalesef. En cici görünen yeni mezun atanmıs ögretmenlerimiz bile ögrenci dövebiliyor. Kızarsın uyarırsın hatasını anlatırsın ama bir insanı dövemezsin yani benim vicdanım el vermez.
Önce ögretmene birsey demeden müdür ya da müdür yardımcısıyla konusun. Onlar gereken uyarıyı yapacaklardır. Eger bunlara ragmen cocugunuza tavır takınıp siddet gösteriyorsa Milli Egitime kadar yolu var. İnsanlar devlet okullarında mebin dagıttıgı kitapların haricinde ek kaynak aldıran ögretmenleri bile mebe sikayet edebiliyor ki bu maddiyat yani. Sizin canınız cocugunuz. :KK14:

şu veliler de bazen çok enteresanlar. çocugu yollamışsın okula, artık hayata başlamış ucundan... bırak da utanmayı da ögrensin, suçluluk hissetmeyi de, üzülmeyi de, yaptıgı bazı şeylerin dogru olmadıgını da... çok ciddi bir durum olursa karışılır ama her olayda karışmak nedir yani... oldu olacak özel hoca tut cam fanusa koy, yukarıdaki delikten oksijen ver. tabi organik oksijen olmalı, çocuga bir şey olmasın aman, psikolojisi bozulur, nem kapar falan...

ögretmenler, senin bir tanesine bakmaktan yoruldugun çocukların 30 tanesine aynı anda bakıyorlar her gün. bunun içinde sevimsizi var, şımarıgı var, hiperaktifi var, küstahı var, terbiyesizi var, gerizekalısı var, çıtkırıldımı var... ögretmenler de insan en nihayetinde. bazen kontrollerini kaybedebilirler veya kendi yöntemi budur...

en ufak sıkıntıda hemen ögretmene koşan, müdürlere şikayette bulunan veliler garipsiniz. ya 5-6 saatligine çocuguna bir başkası bakıyor, bir şeyler ögrensin diye ugraşıyor, çogu şımarıklıgını sineye çekiyor... falan... bir de gelip velinin pimpirikligini mi çeksin yani bu insanlar? o kadar pimpirikliysen, o kadar kıyamıyorsan çocuguna sosyal hayata gönderme, üstteki tavsiyemi uygula koy cam fanusa. çocugunun yanından milimetre dahi ayrılma.

çalışmak için çocugunun bütünü sorumlulugunu bakıcıya verenler gibi... sen çocugunun bütün sorumlulugunu para kazanmak için at başından, sonra da bakıcı bir hata yapınca ''vay benim çocugum çok kıymetli, çocugum için ortalıgı yıkarım, sen ne biçim çocuk bakıyorsun...vs''. o kadar kıymetlinse otur çocugunun başına kendin bak dimi? ama para için çocugu bırakmayı biliyorsun... eh tabi bakıcı da güzel bir günah keçisi oluyor bu durumda.

ögretmene de aynısı yapılıyor tabi. sen at çocugu başından günün 6-7 saati egitim alsın diye. yık bütün sorumlulugu ögretmene... 30 tane çocugun sorumlulugu ögretmenin üzerinde... sonra ufak bir sorunda ''benim çocugumun kılına dokunamazlar, her yeri yıkarım'' yaygarası. ögretmenler de günah keçisi haline getiriliyor aynı şekilde.

ben yeri geldiginde ögretmenin hafif vurmasına da karşı degilim açıkçası.

konu sahibi sana özel olarak degil, ortaya yazdım. kendi üzerine düşeni alırsın.

Ne ilgisi var bunların yahu? Devlet okulu ya da özel okul dövemezsin siddet gösteremezsin ögrenciye. Mentaliteniz cok degisik. Cocugunu baktıran da basıyor parayı baktırıyor. O bakıcı da paşa paşa bakacak kılına zarar getirmeyecek ne diye para alıyor? İnsan dövülür mü ya? Hele ki cocuk :KK59:

Ne ilgisi var bunların yahu? Devlet okulu ya da özel okul dövemezsin siddet gösteremezsin ögrenciye. Mentaliteniz cok degisik. Cocugunu baktıran da basıyor parayı baktırıyor. O bakıcı da paşa paşa bakacak kılına zarar getirmeyecek ne diye para alıyor? İnsan dövülür mü ya? Hele ki cocuk :KK59:

bastırıyor parayı baktırıyor nedir ya. kendi çocugunun bütün sorumlulugunu başından 'para bastırarak' atan anne, babalar yeri geldiginde ''benim çocugum, kimse dokunamaz gerekirse Roma'yı da yakarım'' diyemezler çünkü çocugu zaten kendi başlarından atanlar en başta bu anne babalar. çocugun o kadar kıymetliyse otur kendin bak.

ögretmenlere parayı bastırdıgınız falan da yok ayrıca. ha özel hoca tutarsın saatligine 300-400tl ödersin, çektigi sıkıntıya degecek bir para olur, o zaman söylenmeye hakkın olur. hem 1 tane çocuga bakıyordur altı üstü..

ama 30 tane her türden çocuga bakan, az para alan ögretmene gidip de köle muamelesi yapmak yanlış. ''benim vergimle alıyorsun maaşını!'' diye köle muamelesi yapılmaz. tabi bunun önünü de devlet açtı. . ögretmenin kendi insiyatif hakkı bulunmalı, kendi yöntemlerini belli ölçüde kullanma hakkı bulunmalı. veliler iki de bir müdahale edip ögretmene nasıl egitim vermesi gerektigini anlatırsa bu komik olur.

sen çalışıyor musun bilmiyorum. sana maaş ödeyen her kimse, gelip sana 'parayı bastırdıgı için' sana her türlü sorumlulugu yüklese ve ardından en ufak hatanda gelip yaygara koparsa ne derdin? ''evet bu benim görevim, çünkü parayı bastırdı'' mı derdin? hem burada çocuklarla ugraşmaktan bahsediyoruz. oldukça zor bir iş. çocuklar bitti bir de velilerle ugraş çıktı :KK70:

aynısı hastaneler için de geçerli. mesela bazı hastalar, hasta yakınları resmen g.zekalıdır. sorun çıkarırlar ve kendi çıkardıkları sorundan dolayı hastaneyi doktoru falan suçlarlar. böyle hastaların da kapı dışarı edilmesi taraftırıyım açıkçası. doktorlara saygısızlıgın boyutu aşılmamalı yani, doktora işini nasıl yapacagını ögretenler gitsin başka hastaneye...

aynı ögretmenlerin durumu işte. ögretmene nasıl egitim vermesi gerektigini söyleyecek anne baba gider başka okul bulur ya da özel hoca tutar. kimse kimsenin çocugunun şımarıklıgını çekmek zorunda bırakılmamalı. aynen doktorların böyle muameleye maruz bırakılmamalı gerektigi gibi.

bastırıyor parayı baktırıyor nedir ya. kendi çocugunun bütün sorumlulugunu başından 'para bastırarak' atan anne, babalar yeri geldiginde ''benim çocugum, kimse dokunamaz gerekirse Roma'yı da yakarım'' diyemezler çünkü çocugu zaten kendi başlarından atanlar en başta bu anne babalar. çocugun o kadar kıymetliyse otur kendin bak.

ögretmenlere parayı bastırdıgınız falan da yok ayrıca. ha özel hoca tutarsın saatligine 300-400tl ödersin, çektigi sıkıntıya degecek bir para olur, o zaman söylenmeye hakkın olur. hem 1 tane çocuga bakıyordur altı üstü..

ama 30 tane her türden çocuga bakan, az para alan ögretmene gidip de köle muamelesi yapmak yanlış. ''benim vergimle alıyorsun maaşını!'' diye köle muamelesi yapılmaz. tabi bunun önünü de devlet açtı. . ögretmenin kendi insiyatif hakkı bulunmalı, kendi yöntemlerini belli ölçüde kullanma hakkı bulunmalı. veliler iki de bir müdahale edip ögretmene nasıl egitim vermesi gerektigini anlatırsa bu komik olur.

sen çalışıyor musun bilmiyorum. sana maaş ödeyen her kimse, gelip sana 'parayı bastırdıgı için' sana her türlü sorumlulugu yüklese ve ardından en ufak hatanda gelip yaygara koparsa ne derdin? ''evet bu benim görevim, çünkü parayı bastırdı'' mı derdin? hem burada çocuklarla ugraşmaktan bahsediyoruz. oldukça zor bir iş. çocuklar bitti bir de velilerle ugraş çıktı :KK70:

Yasınız kac? Saati 300-400 liralık ögretmen var mı? Ben de ögretmenim de ilk kez duydum. Ben de 30 tane daha dogrusu 30x8= 240 tane ögrenciye 3 kurusa ders anlatıyorum kadrolu degilim.
Konu egitimin nasıl olması gerektigi degil. Egitim ayrı bir boyut. Konu ögretmenin sınıf yönetimi ve hal-hareketleri ögrenciye karsı tutumu. "Para bastırmak" evet, tabir agır olabilir ama öyle. Senli benli konusmadan önce tanımadıgınız birine siz demeyi ögrenin. Kimsenin kimseye köle muamelesi yaptıgı yok ne kadar abartmıssınız. Bir anne siddet gören cocuguna sahip cıkıyor bunun neresi tuhaf? Cocugu basından atmak falan ne kadar cirkin tabirler. Ögretmenler de bunları düsünüp cocuklara siddet göstermeyi haklı buluyorsa vay o ögretmenin aklına gelecegine.

Back
X