• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Öğretmen

Bu bakış açısı çoçuğa göre değişir.
Çoçuğun becerisi o kadar ise yada arkadaşları ile aynı çabayı gösterip ortaya daha kötü bir sonuç koyuyorsa, o ağlayan yüz özgüvenini daha çok kırmaz mı?
Öğretmene niyeti sormak lazım.

Burada mesele öğretmene güvensizlik.
Öğretmen çocuğu ne kadar tanıyor, kendi değerlendirmeleri var mı? Baskıyı kaldırıp kaldıramayacağını biliyor mu? Mesela resim konusunda yeteneksiz olan çocuğun legolarla Harika iş çıkardığının farkında mı? Zor...
Bu sistemde zor.

Anne olarak aynı durumda olsam, beklentim çocuguma, üzgün surat yerine ondan ne beklediğini anlatan öğretmen olur.

Güzel renkler seçmişsin, burayı boyarken yeterince özenli olmamış, bir dahaki sefere daha dikkatli olacağını biliyorum,

Demek pohpohlamak değildir.
Bunu diyip izlesin. Belki çocuk gerçekten fiziksel olarak beceri olarak hazır değil?
Gerekirse anneye sorsun.

Tavuk değil ki bu, minik insan. Özeni ve dikkati hak ediyor
Suçu sisteme atmak kaçış olur.burada sistem kötü demek yerine bu sisteme karşı ne yapabilirim, nasıl çözümler uretebilirim, bunu nasıl avantaja donusturebilirim demek daha mantıklı olur.
Diğer yazdiklariniza gelince konu sahibi anne öğretmen ile ilgili detay vermemiş sadece üzgün surat yaptığını söylemiş (sayfaları tek tek okumadım bu arada) ben de annenin yazdığı üzgün surat üzerinden yorum yaptım sadece. Öğretmeni bilmeden vurun abalıya yapmak yerine konuyu öğrenip ona göre yorum yapmak daha sağlıklı olur diye düşünüyorum.

aslında ben dili de önerilmiyor diye biliyorum ben.
bu direk size bağlı kılıyor çocuğu, öğretmenimi üzmemeliyim diye değil o davranış yanlış olduğu için yapmamalı.

ki anaokulu seviyesinde taşırmadan çizen çocuk da nadirdir ve muhtemelen ya çok yetenekli ya da çok erken yaşta ebeveynleri tarafından resme alıştırılmıştır.

benim oğlum neredeyse tam bir yıl boyunca çizgi çizip bak yol yaptım dedi, ben de olumlu konuştum hep, çok güzel olmuş dedim hep, böyle böyle resme ilgisi arttı, şu an daha anlamlı çizgiler çiziyor. Ben kendi çocuğumu tanıdığım için onun özelinde konuşuyorum sadece, o ilk zamanlar ona yok olmamış böyle yapacaksın desem hemen sıkılır bunalır bırakırdı, halbuki olumlu konuşunca uzun süre başında oturup kendince denemeler yaptı.
Çocuğunuz ile ilgili güzel bir yol izlemişsiniz, çocuğunuzu en iyi siz tanıdığınız için hata yaptığı yerleri de onu bozmadan gosterebilirsiniz.
Öğretmen öğrenciler ile iletişimde birçok yöntem ve metod kullanır, ben dili doğru bir şekilde kullanılırsa birçok yarar sağlar. Ben diline karşı cikilma sebebi burada bir arkadaş da yazmıştı 'çocuğu karşı tarafın duygularına göre hareket eder hale getirme' olayından dolayı. Ancak bu en çok yanlış anlasilmalardan bir tanesi. Çocuğa ben dilini kullanırken'benim duygum beni bağlar' şeklinde mesaj verilmeli.püf nokta bu

Anaokulu öğretmeni oğlumun boyamış olduğu resime üzgün bir surat çizmiş.Boyamasını beğenmediği içinmiş.Evi boyarken çizgileri taşırmış diyeymiş.Sizce bu normal mi?Oğlum resmi göstererek böyle anlattı.
Öğretmenle henüz konuşmadım.
Lıt_ran
Anaokulu öğretmeni oğlumun boyamış olduğu resime üzgün bir surat çizmiş.Boyamasını beğenmediği içinmiş.Evi boyarken çizgileri taşırmış diyeymiş.Sizce bu normal mi?Oğlum resmi göstererek böyle anlattı.
Merhabalar
Bu çok normal bir durum değildir öğretmeni ile konuşmalı ve kendisine bu şekil de davranmaması konusun da uyarmalısınız çün ki her kişinin kendine has becerileri ve tevrübeleri var ..
Sizin çocuğunuzun görsel bir hafızasının olmaması durumunu göze almalı ve bu durum da onu eğitmeli çocuğunuz dokunsal yani ( duygusal) bir çocuk olabilir ya da işitsel dediğimiz( duyma odaklı) duyduklarını anlayan ona göre hareket eden bir çocuk olabilir bu sebeple de kendisini bu alan da gösteremeye bilir ..
Mutlaka çocukların yeteneklerini üzgünlükle değil daha çok tekrarlayarak ve üstüne düşerek eğitici ve sevdirici olmalılar pek çok eğitimci bunları bilmediğin den yanlış bir davranış olmuş olabilir öğretmeni de güzel bir dille bilgilendirirseniz çocuğunuz daha verimli bir hale getirilebilir çok sevgiler...

Ya yorumlara bakıyorum inanın hayretler içinde kalıyorum. Nasıl bir cürret ile öğretmene, çocuğuma bunu yapma şunu yap denilecek.
Evet öğretmen doğru bir yöntem izlememiş, çocuğun boyamasini düzeltmesine teşvik etmesinde öğretmenin yaptığını asla savunmuyorum ama öyle bir algı yaratılmış ki öğretmen sanki çocuğu yerle bir etmiş,psikolojisini bozmuş,bağırıp çağırmış ve çocuk hayata küsmüş.. sanki bunlar olmuş da anneyi "git öğretmene hesap sor,onu uyar" diye gaza getiriyorsunuz. Farkında mısınız bir öğretmen var karşınızda,çocuğun bakıcısı ya da yoldan geçen herhangi biri yok.. Ancak çocuğun bakıcısına benim çocuğuma şunu yap,bunu yapma dersin. Öğretmenin eğitim metodu begenilmiyor olabilir o zaman da çocuk o sınıftan alınıp başka okula ya da başka sınıfa verilir. Hiçbir öğretmene benim çocuğum üzülüyor ona bunu-şunu yapma diyemezsiniz. Çocuklarınız sizin için biricik ve tek ama öğretmen için bütün çocuklar aynıdır. Çocuğa sınıfta kötü muamele yapmıyorsa,rencide edip bağırıp çağırmıyorsa ya da sınıfta onu dışlamıyorsa resmine üzgün yüz koydu diye bir öğretmen bu kadar yerden yere vurulmaz ayıp! Bi rahat bırakın şu öğretmenleri de işlerini yapsınlar,sizi rahatsız eden bir durum varsa da çözüm yolu öğretmene işini öğretmek değil sorunun ne olduğunu önce öğretmene sorup ona göre öğretmenle birlikte bir yol çizmektir..

Ya yorumlara bakıyorum inanın hayretler içinde kalıyorum. Nasıl bir cürret ile öğretmene, çocuğuma bunu yapma şunu yap denilecek.
Evet öğretmen doğru bir yöntem izlememiş, çocuğun boyamasini düzeltmesine teşvik etmesinde öğretmenin yaptığını asla savunmuyorum ama öyle bir algı yaratılmış ki öğretmen sanki çocuğu yerle bir etmiş,psikolojisini bozmuş,bağırıp çağırmış ve çocuk hayata küsmüş.. sanki bunlar olmuş da anneyi "git öğretmene hesap sor,onu uyar" diye gaza getiriyorsunuz. Farkında mısınız bir öğretmen var karşınızda,çocuğun bakıcısı ya da yoldan geçen herhangi biri yok.. Ancak çocuğun bakıcısına benim çocuğuma şunu yap,bunu yapma dersin. Öğretmenin eğitim metodu begenilmiyor olabilir o zaman da çocuk o sınıftan alınıp başka okula ya da başka sınıfa verilir. Hiçbir öğretmene benim çocuğum üzülüyor ona bunu-şunu yapma diyemezsiniz. Çocuklarınız sizin için biricik ve tek ama öğretmen için bütün çocuklar aynıdır. Çocuğa sınıfta kötü muamele yapmıyorsa,rencide edip bağırıp çağırmıyorsa ya da sınıfta onu dışlamıyorsa resmine üzgün yüz koydu diye bir öğretmen bu kadar yerden yere vurulmaz ayıp! Bi rahat bırakın şu öğretmenleri de işlerini yapsınlar,sizi rahatsız eden bir durum varsa da çözüm yolu öğretmene işini öğretmek değil sorunun ne olduğunu önce öğretmene sorup ona göre öğretmenle birlikte bir yol çizmektir..
Supersiniz

daha kreşe giden çocuğa mı üzgün surat çizmiş? bi tarafına çizsin o suratı. bu insanlar pedagojik eğitim almıyor mu ya?

Bu kisinin ogretmen oldugundan emin misiniz?
Yani orda o sifatla tamam...
Ama iki yil bilgisayar okuyan tanidigim mesela suan ogretmenlik yapiyor. Cografya tarih muzik neyde acik varsa giriyorum, saat basi ucret aliyorum diyor.

Yoksa yassy de demis... pedagojik egitim aliyorlar. Bunu yapmasi cok anormal.

Ogretmeninizin ilgili alandan mezun olduguna emin misiniz? Abuk subuk bolunlerden gelip ogretmenlik yapanlar var meb de bi arastirin.

Tabiki saçma !
Konuştunuz mu kendisi ile.
Tavrı çok yanlış

Herkes ogretmen olmasin kpss ogretmen secme icin yeterli degil. Herkes ogretmenlerin isine karismasin veliler her olayin icinde.
Sistem berbat umarim duzelir birgün.

Lıt_ran

Merhabalar
Bu çok normal bir durum değildir öğretmeni ile konuşmalı ve kendisine bu şekil de davranmaması konusun da uyarmalısınız çün ki her kişinin kendine has becerileri ve tevrübeleri var ..
Sizin çocuğunuzun görsel bir hafızasının olmaması durumunu göze almalı ve bu durum da onu eğitmeli çocuğunuz dokunsal yani ( duygusal) bir çocuk olabilir ya da işitsel dediğimiz( duyma odaklı) duyduklarını anlayan ona göre hareket eden bir çocuk olabilir bu sebeple de kendisini bu alan da gösteremeye bilir ..
Mutlaka çocukların yeteneklerini üzgünlükle değil daha çok tekrarlayarak ve üstüne düşerek eğitici ve sevdirici olmalılar pek çok eğitimci bunları bilmediğin den yanlış bir davranış olmuş olabilir öğretmeni de güzel bir dille bilgilendirirseniz çocuğunuz daha verimli bir hale getirilebilir çok sevgiler...

Ay bilemezler tabiki çünkü ortalama bir erken eğitim programında çocuk gelişimi kuramları, çocuk psikolojisi, çocuk fizyolojisi, çocuk davranışını anlama ve yönlendirme, ilk çocukluk yıllarında özel eğitim, eğitim psikolojisi, okul öncesi eğitiminde ölçme değerlendirme, erken çocuklukta sanat/fen/müzik/matematik/ilköğretime hazırlık eğitimi dersleri yoktur.

Bir kurs alana 4 sertifika bedava tarzı dandirikten bir şeye kaydolsalar, 5-10 saat online ya da seminer tipi ders alsalar yaşam koçluğu sertifikaları olurdu mesela, üzerine bir de 'yerdeki yıldızlar'ı izlerlerdi o zaman bilirlerdi ki her çocuk özeldir. Böyle kuru kuru eğitimci halleriyle nereden bilecekler? O yüzden lütfen uyarmaktan ve bilgilendirmekten kaçınmayın.

Yalnız ortalama bir eğitimci şunu muhtemelen bilir ki görsel hafıza sizin zannettiğiniz şey değil, zira görsel hafızanın çizginin içini taşırmadan doldurabilmekle hiçbir alakası yok. Bir de x'i göze almak x riskiyle karşılaşma ihtimalin olmasına rağmen o riski önemsemeden hareket etmektir, siz x'i göz önünde bulundurmalı demeye çalışıyorsunuz. Son olarak kinestetik yani dokunsal zeka ile duygusal zekanın hiç bir alakası yok ve işitsel zekaya sahip olmanın olayı duyduklarını anlamak değil, duyduğunu anlamamak hım işitsel zekası yok demek ki diyerek geçiştirilecek bir durum değil. Siz yine uyarın, yine bilgilendirin ama öncesinde konuyu bildiğinizden bir emin olun bence.

İşini iyi yapanlara saygımız sonsuz.Mesela ben kızımı istediğim öğretmene yazdırmak için iki buçuk ay uğraştım. Eğitim yöntemi farklı bir öğretmen. Bunu anlayabiliyoruz kullandığı metodlardan.Ama bazen bir öğretmenin yapmaması gereken şeyler yapıyor. Kızımın ayakkabısının ipi çözülmüş. Düşmemesi için bağlamak istemiş öğretmeni. Çok takdir edilesi bir şey. Ama bağlarken karnını ısırmış kızımın.öğretmenim çok acıdı demiş yavrum gözleri dolu dolu.Kendince sevmiş,keşke sevmeseymiş.Öğretmen gözüyle bakabiliyorsunuz,bir veli gözüyle baksanız gidip uyarır mıydınız?sadece merakımdan soruyorum. Tavrınız ne olurdu?
Benim cocugum olsa ölmezsin bir isiriktan derdim :) kotu niyet yok zaten.su cocuklarinizi pamuklara sarmalaamaktan vazgecmezseniz omur boyu ozguvensiz bireyler yetistireceksiniz.bu bile cok saacma geldi bana acikcasi anne gibi dusundugumde bile.ya da ben boyle yetistim bilemiyorum.cok sukur bugun cogu insana gore dirayetliyim.sizin anneniz boyle bir sey icin ogretmeni suclar miydi misal bir dusunun bizlerin yetisme tarzi ile simdi ki nesil ne yazik ki cok farkli.cogu evladima uzuluyorum.. (bastan yanlis ogretmen ayrimi yapmakla baslamiss zaten :) iyi bir ogretmen.neye gore kime gore ? Daha 1.siniftan cocuklara omur boyu annem babam var nasil olsa izlenimi veriyorsunuz bile o cocuklarda zaten ogretmeni takmiyor.ogrencimin arkadssima annem seni gebertecek dedigini bilirim :) )

Ay bilemezler tabiki çünkü ortalama bir erken eğitim programında çocuk gelişimi kuramları, çocuk psikolojisi, çocuk fizyolojisi, çocuk davranışını anlama ve yönlendirme, ilk çocukluk yıllarında özel eğitim, eğitim psikolojisi, okul öncesi eğitiminde ölçme değerlendirme, erken çocuklukta sanat/fen/müzik/matematik/ilköğretime hazırlık eğitimi dersleri yoktur.

Bir kurs alana 4 sertifika bedava tarzı dandirikten bir şeye kaydolsalar, 5-10 saat online ya da seminer tipi ders alsalar yaşam koçluğu sertifikaları olurdu mesela, üzerine bir de 'yerdeki yıldızlar'ı izlerlerdi o zaman bilirlerdi ki her çocuk özeldir. Böyle kuru kuru eğitimci halleriyle nereden bilecekler? O yüzden lütfen uyarmaktan ve bilgilendirmekten kaçınmayın.

Yalnız ortalama bir eğitimci şunu muhtemelen bilir ki görsel hafıza sizin zannettiğiniz şey değil, zira görsel hafızanın çizginin içini taşırmadan doldurabilmekle hiçbir alakası yok. Bir de x'i göze almak x riskiyle karşılaşma ihtimalin olmasına rağmen o riski önemsemeden hareket etmektir, siz x'i göz önünde bulundurmalı demeye çalışıyorsunuz. Son olarak kinestetik yani dokunsal zeka ile duygusal zekanın hiç bir alakası yok ve işitsel zekaya sahip olmanın olayı duyduklarını anlamak değil, duyduğunu anlamamak hım işitsel zekası yok demek ki diyerek geçiştirilecek bir durum değil. Siz yine uyarın, yine bilgilendirin ama öncesinde konuyu bildiğinizden bir emin olun bence.
Öncelikle görsel hafıza ( dokunsal ) yani kin estetik dediğimiz ayrıca işitsel duyduğuna odaklı hafıza dediğimiz kısımların hepsini yeterince biliyorum bu alan da yurt dışı dahil olmak la bir çok eğitim aldım nlp eğitimini de yeterince aldım benim eğitimimi ve bilgimi sorgulamak dan ziya de karşımız da bilgi sahibi olmak isteyen bir kişiye bilgi vermeyi tercih etmeniz daha doğru olacaktı.
Görsel hafızayı da çizgi doldurmakla ifade etmedim bir daha okursanız daha iyi anlamış olacağınızı düşünüyorum .
Orada anlatmak istediğim kısım eksik yanların doldurulması idi sanırım siz bu konu da biraz eksik öğrenmişsiniz bir kez daha üzerin den geçmenizi tavsiye ederim okuduğunuzu anlamayı tercih edin empati kurarak ego kullanmayarak ..
Amacım sadece kişiyi bu konular dan eksik olduğu konusun da uyarmak dı öğretmen kısmın dan bahsediyorum ki uyarılması gereken kişi zaten öğretmen eksik olan zaten öğretmen bunları öğrenmek için illa bir yaşam koçluğu eğitimi almalarına da gerek yok nlp eğitimi alınması çok daha yeterli olacaktır ..
Çocuk piskolojisi kısmın da yeterince eğitim almış pedegoglarımız var .
Programlamayı doğru bilip doğru öğrettiklerin de mutlaka hem faydalı bir öğretmen hem de faydalı öğrenciler yetiştirecekler dir..
Yaşam koçluğu ve nlp eğitimleri türkiye de kısa bir zamandır var bilmemeleri ve haber dar olmamaları da çok normal bir durum bu sebeple burada ki eksiklik bu özelliklere sahip kişilerin eğitimin içerisin de devlet tarafın dan da desteklenmesi eğer böyle bir eğitimi zorunlu kılarlarsa çok başarılı çocuklar çok başarılı iş adamları iş kadınları yetiştirmek çok daha kolay olacaktır sevgilerimle...

Ya oradan buradan kısa yoldan alınmış eksik eğitimlerle bilgi satışı yapıyorsunuz ya cidden enteresan bir durum.
Çoklu zeka kuramindan bahsedimeye çalışılmış ama hepsi de birbirine karıştırmıştırılmış. Komik..
Eğitim Fakültelerinde çocuk psikolojisi,eğitim psikolojisi,öğretim ilke ve yöntemleri,erken çocukluk eğitimi,eğitim yönetimi,etkili öğrenme ve öğretme teknikleri vb.daha birçok ders alınıyor. Hangi mantık ile öğretmenlerin bu konuda hiçbirşey bilmediklerini dile getirip burada birçok annelerde öğretmenler hiçbirşey bilmiyor algısı yaratabilirsiniz(!) Bu eğitimi alıyoruz ama bazı öğretmenler bunları pratiğe dökmüyor o ayrı.. İnsanın kendini geliştirmesi güzel birşeydir ama eğitim fakültesi mezunu olan insanlara da yaşam koclugu,nlp eğitimi alsınlar demek biraz absürd oldu..

konuşun tabi ki. Ben kötü ogretmen kurbanıyım şu hayatta.
Öğretmenlerin tamamı kutsal filan değil, bazıları bildiğin problemli insanlar. Bence cocugun durumu herzaman takipte olunmalı.

Ya oradan buradan kısa yoldan alınmış eksik eğitimlerle bilgi satışı yapıyorsunuz ya cidden enteresan bir durum.
Çoklu zeka kuramindan bahsedimeye çalışılmış ama hepsi de birbirine karıştırmıştırılmış. Komik..
Eğitim Fakültelerinde çocuk psikolojisi,eğitim psikolojisi,öğretim ilke ve yöntemleri,erken çocukluk eğitimi,eğitim yönetimi,etkili öğrenme ve öğretme teknikleri vb.daha birçok ders alınıyor. Hangi mantık ile öğretmenlerin bu konuda hiçbirşey bilmediklerini dile getirip burada birçok annelerde öğretmenler hiçbirşey bilmiyor algısı yaratabilirsiniz(!) Bu eğitimi alıyoruz ama bazı öğretmenler bunları pratiğe dökmüyor o ayrı.. İnsanın kendini geliştirmesi güzel birşeydir ama eğitim fakültesi mezunu olan insanlara da yaşam koclugu,nlp eğitimi alsınlar demek biraz absürd oldu..[/QUOTEmerhabalar
Siz zaten hem sorunuz içerisin de sorunuzu sormuş hem de yanıtını vermişsiniz ...
Bazı öğretmenler pratik yapma taraftarı değiller ki yapmamlılar biz çocuklarımızı siz öğretmenlere emanet ediyoruz...
Bu arada ben kimse yaşam koçluğu eğitimi alsınlar demedim hatta almalarına gerek olmadığını söyledim .. iki kelime söyleyip kendinizi tatmin etmek amaçlı boş şeyler yazmayın bence doğru okuyun ne demek istediğimi nlp alınmalı kısmına gelince tam da doğru bir şey yazdığımı verdiğiniz tepki den de anlıyorum..
Biz insanlar eğitimin her türlüsüne açız öğrenmek öğretmek gelişmek ne kadar da güzel eksik bilgiler demişsiniz ner den biliyorsunuz ne mezunuyum ne okuduk ne bitirdim de eksik olduğuna karar verdiniz anlam veremedim bir yer de bir eksiklik olduğunu ben de anladım (!) nlp çoklu zeka kuralı değildir öğrenip gelirseniz benim ne demek istediğimi çok daha iyi anlayacağınızı umuyorum eksik okumuşsunuz yazdıklarımı ....

Benim cocugum olsa ölmezsin bir isiriktan derdim :) kotu niyet yok zaten.su cocuklarinizi pamuklara sarmalaamaktan vazgecmezseniz omur boyu ozguvensiz bireyler yetistireceksiniz.bu bile cok saacma geldi bana acikcasi anne gibi dusundugumde bile.ya da ben boyle yetistim bilemiyorum.cok sukur bugun cogu insana gore dirayetliyim.sizin anneniz boyle bir sey icin ogretmeni suclar miydi misal bir dusunun bizlerin yetisme tarzi ile simdi ki nesil ne yazik ki cok farkli.cogu evladima uzuluyorum.. (bastan yanlis ogretmen ayrimi yapmakla baslamiss zaten :) iyi bir ogretmen.neye gore kime gore ? Daha 1.siniftan cocuklara omur boyu annem babam var nasil olsa izlenimi veriyorsunuz bile o cocuklarda zaten ogretmeni takmiyor.ogrencimin arkadssima annem seni gebertecek dedigini bilirim :) )
Karnındaki diş izini görseniz bile mi?Enteresan.Bence bu öğretmenim bana her şeyi yapabilir izlenimi uyandırır çocukta ki,çok yanlış.Bir de yine veli gözüyle,tarafsız bakamamışsınız.Objektif olmanızı bekleyerek boşuna uğraşmışım.Yine tarafsız bakamadınız.
Size göre tüm öğretmenler donanımlı mı yani?
Hani öğretmen seçmek ömür boyu annem babam var izlenimi bırakıyormuş ya çocukta.
Seçmesem ve diğer öğretmene gitse ne olurdu biliyor musunuz?
Diğer öğretmen bundan önce iki kez mezun vermiş.ve bursluluk kazanan hiç öğrencisi yok.
Çocuklar sıkılmasın diye hiç ödev vermiyor.
Ek kitap almıyor,devlet kitabı ona göre yeterli(bilen bilir,devlet kitaplarının içeriği üzgünüm ki çok yetersiz. )
Bugün olsa yine seçerdim. Yine elimden geleni yapardım.Eminim siz de çocuğunuz için en iyisini ister,hatta özel okula gönderirdiniz:))

Son düzenleme:
Back
X