- 22 Ekim 2010
- 1.519
- 1.069
- 333
Suçu sisteme atmak kaçış olur.burada sistem kötü demek yerine bu sisteme karşı ne yapabilirim, nasıl çözümler uretebilirim, bunu nasıl avantaja donusturebilirim demek daha mantıklı olur.Bu bakış açısı çoçuğa göre değişir.
Çoçuğun becerisi o kadar ise yada arkadaşları ile aynı çabayı gösterip ortaya daha kötü bir sonuç koyuyorsa, o ağlayan yüz özgüvenini daha çok kırmaz mı?
Öğretmene niyeti sormak lazım.
Burada mesele öğretmene güvensizlik.
Öğretmen çocuğu ne kadar tanıyor, kendi değerlendirmeleri var mı? Baskıyı kaldırıp kaldıramayacağını biliyor mu? Mesela resim konusunda yeteneksiz olan çocuğun legolarla Harika iş çıkardığının farkında mı? Zor...
Bu sistemde zor.
Anne olarak aynı durumda olsam, beklentim çocuguma, üzgün surat yerine ondan ne beklediğini anlatan öğretmen olur.
Güzel renkler seçmişsin, burayı boyarken yeterince özenli olmamış, bir dahaki sefere daha dikkatli olacağını biliyorum,
Demek pohpohlamak değildir.
Bunu diyip izlesin. Belki çocuk gerçekten fiziksel olarak beceri olarak hazır değil?
Gerekirse anneye sorsun.
Tavuk değil ki bu, minik insan. Özeni ve dikkati hak ediyor
Diğer yazdiklariniza gelince konu sahibi anne öğretmen ile ilgili detay vermemiş sadece üzgün surat yaptığını söylemiş (sayfaları tek tek okumadım bu arada) ben de annenin yazdığı üzgün surat üzerinden yorum yaptım sadece. Öğretmeni bilmeden vurun abalıya yapmak yerine konuyu öğrenip ona göre yorum yapmak daha sağlıklı olur diye düşünüyorum.