- 11 Aralık 2017
- 15
- 20
- 3
- 35
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Aynen bugün eşime anlattım bu öğretmen ne beyinsiz böyle dedi
+1Bence öncelikle nedeni sorulmalı ve öğretmenin yöntemini anlamaya çalışmalı. Çünkü çoğu yabancı kaynakta çocukları daha küçük yaşta eleştirel düşünmeye yönlendirme konusunda farklı yöntemler izleniyor. Örneğin çocuğun yaptığı resim enine boyuna eleştirilerek olumlu ve olumsuz farkındalık yaratılmaya çalışılıyor. Boş bir ego yerine ayakları yere basan bireyler yetiştirilmeye çalışıyor. Çünkü daha minicik yaşta her yaptığı övülen çocuk, ilerleyen yaşlarda okul ve iş dünyasındaki rekabet ortamında karşılaştığı en küçük bir olumsuzlukta travmaya uğruyor ve bu durumla baş etmesi çok daha güç oluyor. Bence de bir çocuğun yaptığı her şey övülmemeli. Boş ve egolu bireyler yerine ayakları yere basan bireyler yetiştirmeliyiz. Öğretmenin yöntemini anlamaya çalışmadan ateş püskürmeyin.
kızlarımızın çoğu üni diploması olsada çetin iş hayatına adapte olamıyorlar çok narin yetiştirildikleri için erkeklere ise küçük yaşta sorumluluk verilmiyor onlardada ayrı bir ego oluyor
Ogretmenin yaptigi hos degil fakat cocugun lafiyla harekete gecen anneler hic hos degil.en ufak seyde okul kapisinda veliler.bir arkadasim ogrencinin kafasina kalemle dokundu diye kafamizi deliyor demis ornegin.her gun neler goruyoruz.meslegimden sogudum.eskiden degerliydi simdi ogretmenlerin pacavradan farki yok herkesin gozunde.meb bakani sahip cikmazken kim sahip ciksin ki
Önceki mesajınızda da bu mesajınızda da dediklerimiz tamamen katılıyorum. Çocuğun gücünün yetebileceği ve yapabileceği düzeyde yine çocuğun düzeyine uygun eleştiride bulunmak çocuğa olumlu anlamda katkı sağlar diye düşünüyorumkızlarımızın çoğu üni diploması olsada çetin iş hayatına adapte olamıyorlar çok narin yetiştirildikleri için erkeklere ise küçük yaşta sorumluluk verilmiyor onlardada ayrı bir ego oluyor
Hiç normal değil. Kuzum benim üzgün suratı görünce nasıl üzülmüştür kimbilir. Gülen surat koyup, bir dahakine taşırmadan yaparsan bu gülen surat kahkaha atacak deseymiş keşke...İşte herkes eğitimci olmamalı...Anaokulu öğretmeni oğlumun boyamış olduğu resime üzgün bir surat çizmiş.Boyamasını beğenmediği içinmiş.Evi boyarken çizgileri taşırmış diyeymiş.Sizce bu normal mi?Oğlum resmi göstererek böyle anlattı.
Öğretmenle henüz konuşmadım.
Eğitimcilerin kesinlikle bı psikolog kadar bilgileri olmalı aşağılayan küçümseyen hor gören kişiler isterse sınavlarda birinci olsun öğretmen olmamalilar özgüven siz birey yetişmesine sebep oluyorlarHiç normal değil. Kuzum benim üzgün suratı görünce nasıl üzülmüştür kimbilir. Gülen surat koyup, bir dahakine taşırmadan yaparsan bu gülen surat kahkaha atacak deseymiş keşke...İşte herkes eğitimci olmamalı...
Şu da var öğretmen herkese gülen yüz çizse, her arkadaşından daha çok çaba harcayıp uğraşan çocuk çabasının yersiz olduğunu düşünmez mi? Ya da haksızlığa uğradığını.
Sizi anlıyorum çocuğunuzu çok seviyor ve önemsiyorsunuz ancak size ve çocuğa faydalı olmak adına Internetten ben dili ile konuşma/ sen dili ile konuşma konusunu araştırmanizi öneririm.sizin zannettiğiniz gibi bir şey degil.ogreymen degilim bir anne olarak merakimdan soruyorum
ben diliyle konusup uzuldugumu soylesem cocuk bundan olumsuz etkilenmeyecek mi?
sonraki eyleminde kendisinden ziyade beni ve benim duygilarimi ön plana alacak ve bu dogru mu sizce?
ozellikle bizimki gibi bir toplumda baskalarini dusunme , onlari uznemek adina yapilan fedakarliklar sizce kisisel yikima yol acmiyor mu?
Özgür bolati beğenirim dediğiniz yazıyı paylaştığınız için teşekkür ederim.özgür bolat 'ben dili'nin nasıl olması gerektiğini çok çok güzel anlatmış. Lakin bu yazıda özgür bey ben diline karşı çıkmıyor, konunun özünde ben dilinin yanlış kullanımına karşı çıkıyor. Benim de anlatmak istediğim aslında özgür bey ile aynıydı, ancak takdir edersiniz ki buradan yorum yazmak ile belli bir yere kadar oluyor.ozgur bolat'in 1 ekim 2015 tarihli bir yazisi var okumanizi tavsiye ederim
Söylediklerine aynen katılıyorum, herkese gülen yüz dağıtsak gülen yüzün ne değeri kalır?Ben de bir eğitimciyim ve bu mesajı aradım yorumlarda. Burada annelere anlatamazsınız dönüt nedir hayır diyebilmenin yada bu olmamış tekrar dene demenin de çocuklarını geliştireceğini. Öğretmenler çocuklarınızın anne babası değildir her şeye olumlu yaklaşmak olumlu sonuç doğurmaz. Aman bu da öğretmen mi deyip üyeyi gaza getirmeyin sonra çocuklarınıza öğretmenleri kötülemeye başlıyorsunuz. Hepimiz öğretmenlerimizden olumsuz dönüt aldık bu hayatımızı sonsuza dek dönülmez yola sokmadı ya. Şu da var öğretmen herkese gülen yüz çizse, her arkadaşından daha çok çaba harcayıp uğraşan çocuk çabasının yersiz olduğunu düşünmez mi? Ya da haksızlığa uğradığını. Anneler sadece çocukları üzülür gözüyle bakıyor ama öğretmenler hem tüm sınıfı hem öğrenci gelişimi için doğru olanı düşünmek zorundadır.