• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Öğretmen

Aynen bugün eşime anlattım bu öğretmen ne beyinsiz böyle dedi
Oğlum başarılı bı çocuk değil kötünün iyisi ama yapamayacak bı çocuk değil yani sadece işin hep kolayna kaçan bı çocuk ama ne gerek var aşağılamaya benim oğlum bu durumu anlamamis aşağıladığı mi ama illaki anlayan çocuk vardır sınıfta

Oğlum 3. sınıfta ödev yapmayı çok sevmeyen bir çocuk, bu sene dönem başından beri çok çabalıyor nedense hırs yaptı sanırım kendince. Her gün öğretmen ödev kontrolü yapıp imzalıyor. Oğlumda bunu sevmiş olacak ki öğretmenim imzalayacak ödevimi yine diye sevinerek yapıp gösteriyor öğretmenine. Geçen gün üzgün bir şekilde geldi, bir sorun mu var diye sordum. "Evet anne öğretmenim bugün bana çok haksızlık yaptı, ödevlerini her gün düzenli yapan çocukları saydı 12 kişi ama benim adımı söylemedi bu bana haksızlık bir daha ödev yapmayacağım, yapınca da ismimi söylemiyor ne de olsa" dedi. Benim tavrım şu oldu; "Öğretmenin senin ödevlerini yaptığını mutlaka farkındadır, senin ve belki bazı arkadaşlarının adını söylemeyi unutmuş olabilir, ama yine de bunun cevabını en iyi öğretmeninden alabilirsin, öğretmeninle konuşmayı denemelisin" dedim. Ertesi gün teneffüste öğretmenin yanına gitmiş ve derdini anlatmış "öğretmenim ben de bu sene her gün ödevlerimi yapıyorum ama benim adımı söylemediniz ve ben çok üzüldüm demiş, öğretmeni ise gayet açıklayıcı bir şekilde; "Evet bu sene ödevlerini düzenli olarak yaptığının farkındayım, ama ismini söylemem için biraz daha çabalamalısın böyle devam edersen bir sonraki sefere senin ismini de söyleyebilirim", o kadar mutlu olmuş ki anne benim biraz daha gayret etmemi istiyor öğretmenim diye geldi eve. Öğretmeni benimle konuştu birkaç gün sonra bu tavrınızı çok beğendim direkt çocuğun benimle iletişim kurması konusunda xxx'i yönlendirmeniz (ki bunu oğlum söylemiş anneme söyledim o da bu sorunu öğretmeninle çözebilirsin ancak bunun cevabını ne düşündüğünü öğretmenin söyleyebilir dedi demiş) çok güzel bir davranış. Çoğu veli gelip benim çocuğuma söyle demişsiniz böyle olmuş diye tartışma ortamı yaratıyor çünkü dedi. Bazen çocukların kendi sorunlarını kendilerinin çözmeleri gerekiyor.

Öğretmenin çocuğunuzun resmine yapmış olduğu şey direk saygısızlık.

Öğretmenin o üzgün suratı çizerkenki yüz ifadesi söylediği söz ses tonu hepsi etkili bunların. Güzel boyayanlara gülen surat çizip diğerlerine birşey yapmasa da olurdu tabi. Ama buna çocuk için çözümsüz bir travma gibi bakmamak lazım.

Son düzenleme:
Bence öncelikle nedeni sorulmalı ve öğretmenin yöntemini anlamaya çalışmalı. Çünkü çoğu yabancı kaynakta çocukları daha küçük yaşta eleştirel düşünmeye yönlendirme konusunda farklı yöntemler izleniyor. Örneğin çocuğun yaptığı resim enine boyuna eleştirilerek olumlu ve olumsuz farkındalık yaratılmaya çalışılıyor. Boş bir ego yerine ayakları yere basan bireyler yetiştirilmeye çalışıyor. Çünkü daha minicik yaşta her yaptığı övülen çocuk, ilerleyen yaşlarda okul ve iş dünyasındaki rekabet ortamında karşılaştığı en küçük bir olumsuzlukta travmaya uğruyor ve bu durumla baş etmesi çok daha güç oluyor. Bence de bir çocuğun yaptığı her şey övülmemeli. Boş ve egolu bireyler yerine ayakları yere basan bireyler yetiştirmeliyiz. Öğretmenin yöntemini anlamaya çalışmadan ateş püskürmeyin.
+1

Ogretmenin yaptigi hos degil fakat cocugun lafiyla harekete gecen anneler hic hos degil.en ufak seyde okul kapisinda veliler.bir arkadasim ogrencinin kafasina kalemle dokundu diye kafamizi deliyor demis ornegin.her gun neler goruyoruz.meslegimden sogudum.eskiden degerliydi simdi ogretmenlerin pacavradan farki yok herkesin gozunde.meb bakani sahip cikmazken kim sahip ciksin ki

Ogretmenin yaptigi hos degil fakat cocugun lafiyla harekete gecen anneler hic hos degil.en ufak seyde okul kapisinda veliler.bir arkadasim ogrencinin kafasina kalemle dokundu diye kafamizi deliyor demis ornegin.her gun neler goruyoruz.meslegimden sogudum.eskiden degerliydi simdi ogretmenlerin pacavradan farki yok herkesin gozunde.meb bakani sahip cikmazken kim sahip ciksin ki

İşini iyi yapanlara saygımız sonsuz.Mesela ben kızımı istediğim öğretmene yazdırmak için iki buçuk ay uğraştım. Eğitim yöntemi farklı bir öğretmen. Bunu anlayabiliyoruz kullandığı metodlardan.Ama bazen bir öğretmenin yapmaması gereken şeyler yapıyor. Kızımın ayakkabısının ipi çözülmüş. Düşmemesi için bağlamak istemiş öğretmeni. Çok takdir edilesi bir şey. Ama bağlarken karnını ısırmış kızımın.öğretmenim çok acıdı demiş yavrum gözleri dolu dolu.Kendince sevmiş,keşke sevmeseymiş.Öğretmen gözüyle bakabiliyorsunuz,bir veli gözüyle baksanız gidip uyarır mıydınız?sadece merakımdan soruyorum. Tavrınız ne olurdu?

kızlarımızın çoğu üni diploması olsada çetin iş hayatına adapte olamıyorlar çok narin yetiştirildikleri için erkeklere ise küçük yaşta sorumluluk verilmiyor onlardada ayrı bir ego oluyor
Önceki mesajınızda da bu mesajınızda da dediklerimiz tamamen katılıyorum. Çocuğun gücünün yetebileceği ve yapabileceği düzeyde yine çocuğun düzeyine uygun eleştiride bulunmak çocuğa olumlu anlamda katkı sağlar diye düşünüyorum

Lut_ran Lut_ran oğlunuz hazırlık sınıfındaysa öğretmeni ince motor becerilerini geliştirmek, yavaştan düzgün kalem tutmaya alıştırmak istiyor olabilir sınıfını. Taşırmadan çizgi içlerini boyama bu açıdan güzel bir egzersizdir. Dikkat ettiyseniz özellikle küçük çocuklar kenarları boyarken kalemi düzgün kavrarlar ortayı boyarken daha acemice tutuşlara geçerler. Bu yüzden öğretmenin çizgileri taşırmadan boyama talimatı verip sonra bu talimata uyulmasını beklemesi o kadar da abes birşey değil.

Sonuç olarak bir öğretmen serbest resim çizme direktifi verip sonra çocukların boyama becerilerine göre resimlerini değerlendirmiyorsa, art&craft aktivitesi olarak yaptırdığını gördüğünüz tek şey çizgileri taşırmadan boyama değilse, çocukların ürettiği her parçayı nizami olup olmadığına göre değerlendirmiyorsa -ki bence dönem ortası ilk kez böyle birşeyle karşılaşıp şaşırdığınıza göre değerlendirmiyor- çocuğumun yaratıcılığını öldürecek, sanat hevesini kıracak diye endişelenmenize gerek yok. Zaten çizgi birleştirme ya da makas egzersizleri ne kadar sanat aktivitesiyse taşırmadan boyama yapmak o kadar sanat aktivitesi.

Anaokulu öğretmeni oğlumun boyamış olduğu resime üzgün bir surat çizmiş.Boyamasını beğenmediği içinmiş.Evi boyarken çizgileri taşırmış diyeymiş.Sizce bu normal mi?Oğlum resmi göstererek böyle anlattı.
Öğretmenle henüz konuşmadım.
Hiç normal değil. Kuzum benim üzgün suratı görünce nasıl üzülmüştür kimbilir. Gülen surat koyup, bir dahakine taşırmadan yaparsan bu gülen surat kahkaha atacak deseymiş keşke...İşte herkes eğitimci olmamalı...

Sırf sorumluluk sahibi yapmak için bir öğretmenin

çocukları ana okulu döneminde her çocuğa çiğ yumurta verip

bunu bir hafta boyunca okula getir götür yapmasını ama hiç bı şekilde kirmamasi gerektiğini duymuş bı insan olarak buna hiç sasirmadim

Ve tüm sınıf evde veya okulda bı şekilde kırmış yumurtayı çok saçma bişey değil mi özgüven kaybı bu

Hiç normal değil. Kuzum benim üzgün suratı görünce nasıl üzülmüştür kimbilir. Gülen surat koyup, bir dahakine taşırmadan yaparsan bu gülen surat kahkaha atacak deseymiş keşke...İşte herkes eğitimci olmamalı...
Eğitimcilerin kesinlikle bı psikolog kadar bilgileri olmalı aşağılayan küçümseyen hor gören kişiler isterse sınavlarda birinci olsun öğretmen olmamalilar özgüven siz birey yetişmesine sebep oluyorlar

Şu da var öğretmen herkese gülen yüz çizse, her arkadaşından daha çok çaba harcayıp uğraşan çocuk çabasının yersiz olduğunu düşünmez mi? Ya da haksızlığa uğradığını.

evet o tüm sınıf gülen yüz aldı diye üzülen çocuğun annesi de benim

oğlum ödevine özenir dersini dinler öğretmenin dediklerini yapar kurallara uyar ya da o kendini böyle tanımlar

bir de akademik başarısı daha az olan bunu geçtim dersi dinlemeyen huzuru bozan, kurallara uymayan vs vs arkadaşı var

geçen sene 1. sınıftı

arkadaşının karnesini görmek istiyordu zira o pekiyi alırken arkadaşı da pekiyi alırsa bunun kendisine haksızlık olacağını onun gibi "umursamaz" olursa da öğretmen pekiyi verecekse ya da gülen surat yapacaksa daha iyisi için neden mücadele edeceğini kavrayamıyordu

bu sene biraz daha büyüdü hala da herkese "eşitmiş gibi" yapılmasının doğru olmadığını düşünüyor

bu sıkıntıyı anaokulunda da yaşadı şimdi de yaşıyor ve ben tahmin ediyorum ki ortaokul lisede de yaşayacak

zira bir kısım motive olurken daha başarılı olan kısım silikleşiyor

bu nedenle ben ödül ceza olmayan eğitimi destekliyorum dönütler tabiii ki olmalı ama kişisel olmalı

lakin sınıf içerisinde çocuklar çok iyi gözlemci sonuçta tüm sınıfa okuma yaptırılırken Ayşe nin çok iyi okuduğunu duyup Arzu nun hiç okuyamadığını çocuk değerlendiriyor

ogreymen degilim bir anne olarak merakimdan soruyorum
ben diliyle konusup uzuldugumu soylesem cocuk bundan olumsuz etkilenmeyecek mi?
sonraki eyleminde kendisinden ziyade beni ve benim duygilarimi ön plana alacak ve bu dogru mu sizce?
ozellikle bizimki gibi bir toplumda baskalarini dusunme , onlari uznemek adina yapilan fedakarliklar sizce kisisel yikima yol acmiyor mu?
Sizi anlıyorum çocuğunuzu çok seviyor ve önemsiyorsunuz ancak size ve çocuğa faydalı olmak adına Internetten ben dili ile konuşma/ sen dili ile konuşma konusunu araştırmanizi öneririm.sizin zannettiğiniz gibi bir şey degil.

ozgur bolat'in 1 ekim 2015 tarihli bir yazisi var okumanizi tavsiye ederim
Özgür bolati beğenirim dediğiniz yazıyı paylaştığınız için teşekkür ederim.özgür bolat 'ben dili'nin nasıl olması gerektiğini çok çok güzel anlatmış. Lakin bu yazıda özgür bey ben diline karşı çıkmıyor, konunun özünde ben dilinin yanlış kullanımına karşı çıkıyor. Benim de anlatmak istediğim aslında özgür bey ile aynıydı, ancak takdir edersiniz ki buradan yorum yazmak ile belli bir yere kadar oluyor.

Ben de bir eğitimciyim ve bu mesajı aradım yorumlarda. Burada annelere anlatamazsınız dönüt nedir hayır diyebilmenin yada bu olmamış tekrar dene demenin de çocuklarını geliştireceğini. Öğretmenler çocuklarınızın anne babası değildir her şeye olumlu yaklaşmak olumlu sonuç doğurmaz. Aman bu da öğretmen mi deyip üyeyi gaza getirmeyin sonra çocuklarınıza öğretmenleri kötülemeye başlıyorsunuz. Hepimiz öğretmenlerimizden olumsuz dönüt aldık bu hayatımızı sonsuza dek dönülmez yola sokmadı ya. Şu da var öğretmen herkese gülen yüz çizse, her arkadaşından daha çok çaba harcayıp uğraşan çocuk çabasının yersiz olduğunu düşünmez mi? Ya da haksızlığa uğradığını. Anneler sadece çocukları üzülür gözüyle bakıyor ama öğretmenler hem tüm sınıfı hem öğrenci gelişimi için doğru olanı düşünmek zorundadır.
Söylediklerine aynen katılıyorum, herkese gülen yüz dağıtsak gülen yüzün ne değeri kalır?
Ayrıca özgüven öğretmen aracılığıyla kazanilmaz ki, özgüveni aslında çocuğa aile, en çok da anne kazandırır.
Okulda başarılı olup özgüveni düşük çocuklara sıkça rastlıyoruz. Burada da işinde başarılı olup özgüveni yerlerde olan birçok insanı okuyoruz, görüyoruz.işte bunun sebebi aileden özgüvenin eksik kalmış olması.
Başarı her zaman özgüven getirmez. Özgüven başarıyı getirir.

Çocuğa özellikle kastı yoksa bence normal bir şey. Hep iyi yapıyorsun demek yerine hata yapabileceğini de öğrenir.

• Beğen
Reactions: Den
Back
X