• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Öğretmen

ögretmenle konus küçükken benle cok dalga gecti büyükler resim yapamıyor diye .komsu kızıyla karsılastırdılar halbuki onun ablaları vardı .hep kendimi kısıtladım

Normal değil hayır. Resim yapmak çizgileri taşırmadan boymak değil. Aksine resmi taşırmak, hayal gücünü zorlamak çocuğa alan bırakmak demek. Ayrıca her çocuk resim çizebilecek diye bişey yok. Çizemiyorsa bile çabası takdir edilmeli. Üzgün surat ne demek yani. Çok ayıp. Bu çocuk resimden soğur. Resim çizmek zorunda olmasa bile sanat algısını etkiler ya.

Sunu da ekleyeyim,cocugun her yaptigina sirf ozguveni zedenlenmesin diye pohpohlamakta cok yanlis ama bu yas gurubunda sozel olarak uyarmak,hatta gerekirse begenilmedigini sebepleriyle soylemek ve daha iyisini beklemek daha mantikli bir davranis olur.

Ama su da bir gercekki zamane velileri de her seyi biliyorum havasindalar,bir ogrencim arkadasina "heyy suriyeli" diye seslendi, ben de guzellikle uyardim,onun bir ismi var ve ona ismiyle hitap etmen cok daha iyi olur dedim anneside yanindaydi o an bir sey demedi diger gun geldi,benim cocugu uyarmaniz onda ozguven eksikligine sebep olabilir tarzi konusmaya basladi,yani boyle tuhaf velilerde az degil bilin diye yazdim.

Bir de bazi günler tek renk çalismasi diye birsey var.Çocuklarin sadece tek bir renkle resim yapmalari isteniyormus. Baska renkler yasak.Böyle birsey duyan uygulayan var mi acaba?
Evet çocukların renkleri ayırt etmesi açısından ve farkındalık olsun diye böyle günler oluyor. Mesela sarı rengi öğrenirken sarı günü oluyor herkes sarı giyiniyor. Sarı nesneler ön plana çıkarılıyor

eğitim sistemimiz buna izin vermiyor malesef.
5 sayfa yazı vermiş sosyal öğretmeni. kitaptaki deftere . yazmak istemedi anne ben okuyunca anlıyorum zaten çok anlamsız ordan oraya yazmak dedi. bir şey diyemedim zira ilk savunmam yazarken daha iyi öğrenilir üzerineydi. -5 almayı göze alıyorum ben dedi. onun yerine 30 tane fen testi çözdürdüm gıkını çıkarmadan yaptı. daha orta okulda ders saatleri vs çocukların ilgisine göre belirlense keşke..
Haklısın.
Ben bu sene okul değişikliği yaparken (ilkokul hazırlık bu sene kızım)bir özel okula gittim,tamamen akademik başarı odaklı bir okuldu,çift dilde eğitim veriliyordu dedim kendi kendime henüz 5 yaşında bu kadar başarı odaklı bir yerde mutlu dahada önemlisi çocuk olamaz kızım. Koşarak uzaklaştım. 1 sene daha çocuk olduğu kabul edilerek eğitim görsün dedim zaten ilkokulda sistemin çarkına girecek.
Şimdi montessori temelli bir okulda. Ödev veriliyor ama kontrol bile edilmiyor. Amaç sorumluluğunu bilsin. Pazartesi teslim etmesi yeterli oluyor.
Bende zorlanacağım ilkokulda biliyorum aynı senin yavrun gibi olacak çünku angarya sevmiyor benim kızımda. Bak şu an oturup saatlerce yazı yazabilir,seviyor zaten geçen sene yazmayı öğrendi kendi kendine ama resim yapmayı sevmez. Bildiği şeylerle uğraşmak istemiyor genelde ,öğrenme odaklı konular ilgisini çekiyor.
Keşke olabilse dediğin gibi,her çocuk koşarak,severek okula gitse.

Her anne doğası gereği çocuğunu biricik görür ve ona en az kendisi kadar naif davranılmasını ister. Ama eğitim sistemi öğretmene farklı bir rol ve duruş verir. Kk'da annelerin yazdıklarını okuyorum çocuğum hakkında en doğrusunu ben bilirim yazıyor çoğu. O kadar şaşırıyorum ki buna çünkü bazen yanlışlığı toplumca kabul edilmiş şeyleri bile bir miktar yapmanın doğru olduğunu savunuyorlar örn: 3 yaş altına tv izletmek vb. gibi. Anlatamıyor oluşumuz zeka veya anlayıştan değil de annelerin kabullenmek istemeyisinden.
bende anneyim , cocugum benim biricigim tabi ki ama baskalrindan ona oyle davranmasini beklemiyorum , cocuklarimin mukemmel yadatiklar olmadigini da biliyorum , eksik yanlari da var kotu huylari da
siz nerde ogretmenlik yapiyirsunuz bilmiyorum ama nedense size hep kotu ebeveynler denk gelmis tepkilerinizden bunu anliyorum
ayrica bence bir ogretmen de tek bir noktada takilip kalmamali , daha onceki yorumlarinizda soylediginiz "ben dili" pek cok egitimci tarafindan kabul edilmiyor , oglumun ogretmeni de kabul etmiyor
takip edersiniz etmezsiniz ozgur bolat'in yazdigi yazilar var bu konuda , her dogru sizin dogrunuz degil

@nilmil
melekeda melekeda class dojo hakkındaki fikirleriniz nelerdir?
Bizde kullanıyoruz class dojo,yazmadan duramadım. Bence güzel program,doğru kullanılırsa işe yarayabilir.
Bize genelde duyurular geliyor,yemek listesi geliyor. Branş öğretmenleri (ingilizce,müzik vs) hangi konuyu işlediklerini bildiren bilgiler gönderiyor. Atıyorum 10 kasım tören için şu marşı çalışıyoruz destekleyebilirsiniz gibi. Yada ingilizce öğretmeni link gönderiyor tekrar yapabilirsiniz diye.
Aynı zamanda okulda bir sorun olduğunda akşam aramak yerine oradan iletişime geçtim öğretmeni ile,müsait olduğunda konuştuk.
Bizde değerlendirme kısmı pek kullanılmıyor,henüz bir değerlendirme paylaşılmadı,bunuda belitmekte fayda var sanırım.

Yorumların çoğunu okudum, arkadaşlar başka yerlere takılmışlar. Hiçbir öğretmenin yöntemine tarzına karışmak elbetteki hakkımız değil ama bir anne olarak çocuğunun üzülmesinin nedenini sorması kadar normal bir şey Yok bence. Bizler tabiki öğrencilerimize olumlu ya da olumsuz ger dönüşler vermeliyiz ama bunu öğrencimizin davranışları üzerinden yapmalıyız. Onlar da bir birey ve yaptıkları çalışmaları beğendim beğenmedim diye yorumlamak da kimsenin haddine değil diye düşünüyorum. Amaç çocuğun yaptıklarını birine beğendirmeye çalışması değil bir şeyler üretmesini düşünmesini desteklemektir. Konu sahibi arkadaşım bi görüş öğretmenle nedenini öğren bakalım tatmin olacak mısın

Bizde kullanıyoruz class dojo,yazmadan duramadım. Bence güzel program,doğru kullanılırsa işe yarayabilir.
Bize genelde duyurular geliyor,yemek listesi geliyor. Branş öğretmenleri (ingilizce,müzik vs) hangi konuyu işlediklerini bildiren bilgiler gönderiyor. Atıyorum 10 kasım tören için şu marşı çalışıyoruz destekleyebilirsiniz gibi. Yada ingilizce öğretmeni link gönderiyor tekrar yapabilirsiniz diye.
Aynı zamanda okulda bir sorun olduğunda akşam aramak yerine oradan iletişime geçtim öğretmeni ile,müsait olduğunda konuştuk.
Bizde değerlendirme kısmı pek kullanılmıyor,henüz bir değerlendirme paylaşılmadı,bunuda belitmekte fayda var sanırım.

hımm biz bunlar için moddle kullanıyoruz.
dojo sadece + - puanlama için kullanılıyor.
ödevini mi yapmadı -5 derste konuştu mu al sana -5 ödevini yaptı +5 derse katılım gösterdi vs şeklinde.

Anaokulu öğretmeni oğlumun boyamış olduğu resime üzgün bir surat çizmiş.Boyamasını beğenmediği içinmiş.Evi boyarken çizgileri taşırmış diyeymiş.Sizce bu normal mi?Oğlum resmi göstererek böyle anlattı.
Öğretmenle henüz konuşmadım.
Normal değıl. Bende çocuk gelişimi okudum şimdide üni okuyorum çocuk gelişmi staj +kreşte çalışıtım. Ancak bu cok anormal. Zaten orda resim boyamanın amacı çocukların küçük kaslarının gelişimi ince motorları gelişmeden zaten dışına taşırmadan boyayamaz. Çocuğun öz güvenini kırıcı bi durum bu. Bence öğretmeni ils konusun çocuğunuza yüzleşirim o şekilde tepki bırakın..

bende anneyim , cocugum benim biricigim tabi ki ama baskalrindan ona oyle davranmasini beklemiyorum , cocuklarimin mukemmel yadatiklar olmadigini da biliyorum , eksik yanlari da var kotu huylari da
siz nerde ogretmenlik yapiyirsunuz bilmiyorum ama nedense size hep kotu ebeveynler denk gelmis tepkilerinizden bunu anliyorum
ayrica bence bir ogretmen de tek bir noktada takilip kalmamali , daha onceki yorumlarinizda soylediginiz "ben dili" pek cok egitimci tarafindan kabul edilmiyor , oglumun ogretmeni de kabul etmiyor
takip edersiniz etmezsiniz ozgur bolat'in yazdigi yazilar var bu konuda , her dogru sizin dogrunuz degil
Ben dilini hiç kullanmadım sanıyorum başka yorumla karıstiriyorsunuz.

Ben de bir eğitimciyim ve bu mesajı aradım yorumlarda. Burada annelere anlatamazsınız dönüt nedir hayır diyebilmenin yada bu olmamış tekrar dene demenin de çocuklarını geliştireceğini. Öğretmenler çocuklarınızın anne babası değildir her şeye olumlu yaklaşmak olumlu sonuç doğurmaz. Aman bu da öğretmen mi deyip üyeyi gaza getirmeyin sonra çocuklarınıza öğretmenleri kötülemeye başlıyorsunuz. Hepimiz öğretmenlerimizden olumsuz dönüt aldık bu hayatımızı sonsuza dek dönülmez yola sokmadı ya. Şu da var öğretmen herkese gülen yüz çizse, her arkadaşından daha çok çaba harcayıp uğraşan çocuk çabasının yersiz olduğunu düşünmez mi? Ya da haksızlığa uğradığını. Anneler sadece çocukları üzülür gözüyle bakıyor ama öğretmenler hem tüm sınıfı hem öğrenci gelişimi için doğru olanı düşünmek zorundadır.

Ben dilini hiç kullanmadım sanıyorum başka yorumla karıstiriyorsunuz.

benim hatam , alinti yaptiginiz kisi yazmis ben dilini , aklimda siz alintilayinca siz yazmissiniz gibi kalmis , pardon

Hanımlar öncelikle belirtmeliyim ki sizlerin yani annelerin çocuklarının okul hayatına olan ilgisi beni çok mutlu etti.:KK9: Ben de bir öğretmenim ve öğrencilerimin birçoğunun velisini benim evde boş vakitlerimde aramama rağmen umursamayan, geri dönüş yapmayan, okula uğramayan ve benim çocuğum okulda acaba nasıl bir ortamda eğitim görüyor diye hiç düşünmeyen kişilerle çok karşılaştım. Öğrenci eğer arkasında annesinin ve babasının olduğunu bilirse ve onların desteğini görürse okulda daha başarılı olabiliyor. Bunu öğretmenlik yaptığım yıllar içinde yoğun bir şekilde gözlemledim. Konuya gelecek olursak küçük yaşlarda resim çizmek ve onu boyamanın en önemli ve birincil amacı hayal gücünü kullanmayı öğrenmek, onu bir şekilde somutlaştırmaktır. Bu yüzden küçük yaşta bir çocuğun yaptığı resmi eleştirmenin anlamsız olduğunu sadece onu yönlendirmek gerektiğini düşünüyorum. Her öğretmen farklıdır ve öğretim anlayışı da buna göre değişir. Anne tabiki bunu sorgulayabilir ve öğretmenle görüşebilir. Çocuğunun etkilendiğini belirtebilir. Ancak bu öğretmenin diploması mı yokmuş, kasaptan mı alınmış gibi yorumları hak edecek derecede büyük bir sorun değildir diye düşünüyorum. Ayrıca annenin öğretmenine karşı cephe aldırılması ilerleyen zamanlarda çocuğunu okula gönderirken bir ön yargı oluşmasına neden olacaktır.

Hanımlar öncelikle belirtmeliyim ki sizlerin yani annelerin çocuklarının okul hayatına olan ilgisi beni çok mutlu etti.:KK9: Ben de bir öğretmenim ve öğrencilerimin birçoğunun velisini benim evde boş vakitlerimde aramama rağmen umursamayan, geri dönüş yapmayan, okula uğramayan ve benim çocuğum okulda acaba nasıl bir ortamda eğitim görüyor diye hiç düşünmeyen kişilerle çok karşılaştım. Öğrenci eğer arkasında annesinin ve babasının olduğunu bilirse ve onların desteğini görürse okulda daha başarılı olabiliyor. Bunu öğretmenlik yaptığım yıllar içinde yoğun bir şekilde gözlemledim. Konuya gelecek olursak küçük yaşlarda resim çizmek ve onu boyamanın en önemli ve birincil amacı hayal gücünü kullanmayı öğrenmek, onu bir şekilde somutlaştırmaktır. Bu yüzden küçük yaşta bir çocuğun yaptığı resmi eleştirmenin anlamsız olduğunu sadece onu yönlendirmek gerektiğini düşünüyorum. Her öğretmen farklıdır ve öğretim anlayışı da buna göre değişir. Anne tabiki bunu sorgulayabilir ve öğretmenle görüşebilir. Çocuğunun etkilendiğini belirtebilir. Ancak bu öğretmenin diploması mı yokmuş, kasaptan mı alınmış gibi yorumları hak edecek derecede büyük bir sorun değildir diye düşünüyorum. Ayrıca annenin öğretmenine karşı cephe aldırılması ilerleyen zamanlarda çocuğunu okula gönderirken bir ön yargı oluşmasına neden olacaktır.
ed304fd4c1569dc016f8b65a5d422977.webp

öğretmen anormal bu çocuk ana sınıfı öğrencisi ressamlar gibi profesyonel bir resim mi bekliyor

Anaokulu öğretmeni oğlumun boyamış olduğu resime üzgün bir surat çizmiş.Boyamasını beğenmediği içinmiş.Evi boyarken çizgileri taşırmış diyeymiş.Sizce bu normal mi?Oğlum resmi göstererek böyle anlattı.

çocuğun tasirmasi normal anaokulu cocugundan bahsediyoruz ogretmenin yaptigi anormal bence cocugun psikolojisini hic mi dusunmuyorlar ya ne kadar uzulmustur kim bilir kiyamam

konuşmalısınız.

çok saçma bir davranış içine girmiş.ayrıca taşırsa ne olur çocuk o daha.

aksineee, ana okulu öğretmeni biz bu boyama konusunda çocuga baskı yapıp taşırma demeyin diye ikaz ederdi, bırakın boyasın önce ellerini parmak kaslarını kullanmayı öğrensin derdi, çok doğru bu, durum cidden buysa yanlış,,,

Back
X