Öğretmene iyi mi yaptım

uzun kirpik

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Ağustos 2015
1.598
1.224
48
45
9 yaşında oğlum havuza gidiyor.13 çocuk var grupta.Öğretmen biraz agresif.Birkaç kez ''akşama kadar çalışıyorum, yoruluyorum, sinirleniyorum, beni yormayın, hoop arkadaşım, alooo,'' vs gibi anlamsız ve sert sözlerine şahit oldum.En son da oğlum bir konuda neden diye sormuş ve öğretmen de alaycı bir şekilde ''sen sorasın diye !!!!! sana ne ya sus '' gibi konuştu.Bi baktım benimkine konuşuyor.Hemen oğluma seslendim ve çık dersten dedim.Oğlum gelmeyince birkaç kez tekrat ettim ve hoca müdahale edip sorun mu var dedi.Oğluma yaptığı gibi sertçe ''evet var dedim, oğlum kendisine karşı bu şekilde davaranan birinin dersinde kalamaz!!!!'' dedim.Benim dersimden çocuk alamazsınız dedi, öyle de bi alırım kiiii dedim.Dışarda konuşalım hanımefendi dedi, siz benim oğlumla meydanda konuşuyorsunuz ben niye sizinle dışarda konuşayım dedim.Ben eğitimciyim dedi, hiç de eğitilmiş gibi durmuyorsunuz gayet de terbiyesizsiniz, bu sizin eğitilmiş haliniz mi dedim.Sizin karşınızda bilardo arkadaşınız yok, küçücük çocuklar var, kimse sizin egonuzla sinir harbinizle savaşamaz, ben bile tribünde strese giriyorum, işinizle ya layıkıyla yapın yada layıkıyla yapacak olanlara yer açın dedim.Bana dedi ki, gidin amirliğe şikayet edin.Sizden öğrenmeyeceğim ister amire ister bakan giderim dedim.Sonra amire gittim.Olayı anlattım.Siz burayı nasıl denetliyorsunuz dedim.O hoca hiç şikayet edilmedi dediler.Denetim için şikayet şart mı, öyle olsa sizi her gün burda tutmazlar ve şikayet üzerine gönderilirdiniz buraya dedim.Sonra da ''sözlü şikayetimi iletiyorum, tekrarı halindde gerekli video kaydını yapıp hem internette yayarım hem de o hocayla beraber sizi de şikayet ederim.tazminatsız atılırsınız'' dedim.
Sinirim zıpladı ya, hoca bozuntusu sen kimsin de küçücük çocuklara böyle davranıyorsun.Son birkaç haftadır ufak tefek vardı ancak tekrar etmesi, birden fazla çocuğa yapıyor olması beni çileden çıkarttı.
Hafiften bir abarttım mı acaba diye düşündüm ama .......herhalde pek abartmadım dimi?Siz olsanız naparsınız

Konunun basinda size hak vermistim. Ama hocanin disarda konusalim demesine tepkinizden sonra hakliyken haksiz olmussunuz. Olmamis.
o da oğlumla dışarda veya bir kenarda konuşssaydı. kendisine gelince hangi muameleyi istiyorsa başkalarına da aynı hassasiyeti göstersin. bilerek dışarda konuşmadım

Evet yaptığı hoş değil ama abartmissiniz.
Video kaydında ne cekebilirsiniz ki ?
Aloo arkadaşım demesini mi ?
Demek ki adamın ağzı böyle. Değişmez maalesef.
Başka kursa yazdırın.
çocuklara bağırıyor, sert hareketleri var, elini ayağını parmağını sıkıyor, bi acayip şeyleri var.onları çekerim

Öğretmene kızmakta haklısınızdır belki de oğlunuz muhtemelen çok utanmıştır. Ben o yaşlarda annem beni koruduğunda ben büyüdüm artık diye cidden sinirleniyordum isyan noktasına geliyordum. Çocuğunuzun üstünde baskı kurarsınız. Ben ortaokulda bundan biraz pısırık kaldım açıkçası ondan söylüyorum. Annem baskındı hep korurdu beni sağolsun ama sayesinde ben pıştım kaldım kendi koruyamaz olmuştum. Sonra lisede anneme artık karışma haksızlığa da uğrasam ben çözerim dedim de öyle lisede düzgün arkadaşlıklar kurabildim. Bu kadar korumacı olursanız çocuğunuz kendini koruyamaz ve kendini ifade edemez bence

katılıyorum buna...ben de ona hep sorunlarını kendin çöz derim.fakat hocanın ordaki halini ve alaycı tavrını anlayamadı oğlum.o yüzden ben çok sinirlendim ve müdahale ettim.

iyi yapmışsın, küçücük çocukların gururunu ve özgüvenini kıran davranışlar aslında bunlar.
otursun düşünsün, kendine çeki düzen versin.
...yani valla özellikle bu şekilde yaptım.kendisi çocuklara napıyorsa aynısını görsün.seyirci tribününden tepki beklemiyordu. şaşırdı....bi daha da yapacağını sanmam

Bence iyi yapmışsın.. ben de olsam aynısını yapardım sanırım.. o yüzden tü-ka-ka diyemicem..
birine bir şey öğretmek zor, öğretmendir bazen sert de olabilir, her şey sevgiyle olmayabilir...ama bi görseniz halini tavrını, haftalardır giderek artan şekilde...dışardan müdahale olmadan kendini düzeltecek gibi değildi yani...

aldım zaten derhal

ya aslında sen tepki vermesen o tepki vermese böyle böyle çoğalır bu tarz hocamsı bünyeler..yüz bulur.hiçbişey demeden başka kursa yazdırsan adam kalanlara karşı iyice güçlenecek.bir nevi yılanın başı küçükken ezilmiş :)
böyle sert tepki görümesi çok iyi olmuş.

Burda oğlunuz ne yaptı da öyle karşılık verdi bilemem ama ben sizin yerinizde olsam oğlumun iyiliği için onun ve çocukların yanında değil dışarda söyleyeceğimi söylerdim. Eğer bu kadar korumacı ve savunmacı bir tavır sergilerseniz çocuğunuz büyüyünce hiç baş edemezsiniz. Sonuçta memnun değilseniz başka bir kursa gönderin.

geçen haftadan zaten 6 yaşında bir çocuğa yaptıkları nedeniyle dolmuştum zaten. vallahi çocuk öyle korkuyor ki, zaten ufacık tefecik....benimkinde patladım işte.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…