Öğretmene iyi mi yaptım

bir arkadaşı bir hareket yapmış, oğlum da öğretmenim neden öyle yaptı demiş...adam bi afralı tafralı sen sorasın diye, sana ne, nabıııcaksın filan diye konuştu. ağzını burnunu ekşitti bi tuhaf dalga geçer mimikler yaptı....daha ılımlı geçiştirebilirdi, dışarda uyarabilirdi.

katılıyorum buna...ben de ona hep sorunlarını kendin çöz derim.fakat hocanın ordaki halini ve alaycı tavrını anlayamadı oğlum.o yüzden ben çok sinirlendim ve müdahale ettim.

Ben de üniversitenin çocuklar için olan yüzme kursuna gitmiştim ve yüzmeyi orda öğrenmiştim. Hoca bir iki atla demişti cesaret edemeyince de diğer hocaya arkadan ittirmişti Haşin öğretiyorlar demek ki. Ama aynı kursa beni annem izlemeye gelse bile çekindiğim hafiften de utandığım yaşlardı oğlunuzun yaşı. Annemin beni koruma adında ilkokul ve ortaokulda rezil ettiğini düşündüğüm ve gıcık olduğum bir süreçti ondan söyleyeyim dedim.
Ne kadar kızsanız da daha sonrasında çocuklar olmadan konuşsanız daha iyiydi. Diğer çocukların yanında hele oğlan çocuğu, gel diyorum falan denildiğinde utanmıştır kesin. Arkadaşlarının önünde küçük düştüğünü hissetmiştir. Öğretmenin azarından daha çok üzüledebilir.

gelmeyeceğini söyledi ve dersin sonuna kadar kalmak istediğini söyleyince ben de çıkartmadım...oğlum derste kaldı.kararına saygı gösterdim
egosundan dolayı böyle...bir şey öğretmek için sert hareket yapmadı yani

Anladım adam o an başka şeye sinirlenmiş sinirini ondan çıkarmış demekki keşke böyle şeyler olmasa.

Bence oğluna sor merak ettim ben de şimdi onun gözünden bakınca iyi mi yaptın kötü mü dicek.. şimdiki çocuklar bizi suya götürüp susuz getirceği için psikolog gibi cevap verir vala..

açıkcası sistematik olarak son haftalarda çocuklara sert hatta zaman zaman kötü davranıyordu.bir anlık tepkisi olsa ben zaten dışarda uyarırdım.
Kurstan almışsınız anladığım kadarıyla bu da bir tepki. Bir kaç Veli daha farkedip uyarılsa hoca da daha dikkatli davranır

Bence oğluna sor merak ettim ben de şimdi onun gözünden bakınca iyi mi yaptın kötü mü dicek.. şimdiki çocuklar bizi suya götürüp susuz getirceği için psikolog gibi cevap verir vala..
sordum....zaten öğretmenin tavırlarındaki yanlışlığiı birkaç kez konuştuk.Özellikle son tavrında yanlışlığını da hem oğlum hem de eşim kabul ediyor.Oğlumla bir problem olmadı yani....

Normalde ogretmenlerin otoritelerinin sarsilmasina karsiyim ama "hoop aloo" tarzinda konusan biri oldugu icin pek sorun degil bence. Birinin haddini bildirmesi gerekiyormus. Ayrica yoruluyorsa da yoruluyor baskalarinin sorunu degil ki bu. Ay basinda maasimi aliyorum ne guzel demiyorsun.

sonuna kadar haklısın. gerizekalı herif. stres yapıyosan çalışma. babanın hayrına çalışmıyon ya. paranı veriyorlar. herkes bi alem anlamadım ki arkadaş

Hocanın tepkisi yanlış evet ancak burada eğer onca çocuğun içinde bu konuşma geçtiyse hiç sık olmamış .İkincisi oglusuna defalarca çık havuzda
diye sert çıkısmissiniz ya hocanin uslubundan ne farkınız kalmış bilemedim şimdi.
Ayrıca bi eğitimci olarak ailelerin çocuğun önünde öğretmenlerle tartışmasını çok ama çok yanlış biliyorum. Çocuğunuza nasıl bir msj verdiğinize dikkatle tekrar bakın lütfen.
Anne olarak haklısınız ancak elestirdiginiz şeyin bi farklısini yapmışsınız sanki

Eğitimin hangi alanında olsun maaşını alıyor tabi yapacak mantığı çok yanlış değil mi sizce.
Karşıdaki de insan evde bi yemek yapıp ev süpürunce kocasına trip atan kadinlar,emeğime saygı duyulmuyor diyen anneler ay sonunda maaşınızi alıp köşesinize cekiliyormusunuz acep.

Nasilda cumleleri hatirlayip yazmissiniz valla catir catir kavga dinledim gibi oldu veee kesinlikle hak veriyorum

Bence haklısinız. Ancak fazla söz söylemeden yazılı dilekçe ile şikayet etseniz daha iyiydi.

Çocuğunuzun yaninda ya da ortalik yerde yapmak hoş olmamış ama ders bitiminde hoca ile konuşup devamında gerekeni yaparım diyebilirsiniz. Bence birsey olursa da çocuğunuzu yanında tepki koymayın utanir yazık.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…