- 20 Ağustos 2015
- 1.598
- 1.224
- 48
- 45
- Konu Sahibi uzun kirpik
-
bir arkadaşı bir hareket yapmış, oğlum da öğretmenim neden öyle yaptı demiş...adam bi afralı tafralı sen sorasın diye, sana ne, nabıııcaksın filan diye konuştu. ağzını burnunu ekşitti bi tuhaf dalga geçer mimikler yaptı....daha ılımlı geçiştirebilirdi, dışarda uyarabilirdi.Burda oğlunuz ne yaptı da öyle karşılık verdi bilemem ama ben sizin yerinizde olsam oğlumun iyiliği için onun ve çocukların yanında değil dışarda söyleyeceğimi söylerdim. Eğer bu kadar korumacı ve savunmacı bir tavır sergilerseniz çocuğunuz büyüyünce hiç baş edemezsiniz. Sonuçta memnun değilseniz başka bir kursa gönderin.
katılıyorum buna...ben de ona hep sorunlarını kendin çöz derim.fakat hocanın ordaki halini ve alaycı tavrını anlayamadı oğlum.o yüzden ben çok sinirlendim ve müdahale ettim.
Ben de üniversitenin çocuklar için olan yüzme kursuna gitmiştim ve yüzmeyi orda öğrenmiştim. Hoca bir iki atla demişti cesaret edemeyince de diğer hocaya arkadan ittirmiştiHaşin öğretiyorlar demek ki. Ama aynı kursa beni annem izlemeye gelse bile çekindiğim hafiften de utandığım yaşlardı oğlunuzun yaşı. Annemin beni koruma adında ilkokul ve ortaokulda rezil ettiğini düşündüğüm ve gıcık olduğum bir süreçti ondan söyleyeyim dedim.
Ne kadar kızsanız da daha sonrasında çocuklar olmadan konuşsanız daha iyiydi. Diğer çocukların yanında hele oğlan çocuğu, gel diyorum falan denildiğinde utanmıştır kesin. Arkadaşlarının önünde küçük düştüğünü hissetmiştir. Öğretmenin azarından daha çok üzüledebilir.
Anladım adam o an başka şeye sinirlenmiş sinirini ondan çıkarmış demekki keşke böyle şeyler olmasa.bir arkadaşı bir hareket yapmış, oğlum da öğretmenim neden öyle yaptı demiş...adam bi afralı tafralı sen sorasın diye, sana ne, nabıııcaksın filan diye konuştu. ağzını burnunu ekşitti bi tuhaf dalga geçer mimikler yaptı....daha ılımlı geçiştirebilirdi, dışarda uyarabilirdi.
açıkcası sistematik olarak son haftalarda çocuklara sert hatta zaman zaman kötü davranıyordu.bir anlık tepkisi olsa ben zaten dışarda uyarırdım.Anladım adam o an başka şeye sinirlenmiş sinirini ondan çıkarmış demekki keşke böyle şeyler olmasa.
birine bir şey öğretmek zor, öğretmendir bazen sert de olabilir, her şey sevgiyle olmayabilir...ama bi görseniz halini tavrını, haftalardır giderek artan şekilde...dışardan müdahale olmadan kendini düzeltecek gibi değildi yani...
Kurstan almışsınız anladığım kadarıyla bu da bir tepki. Bir kaç Veli daha farkedip uyarılsa hoca da daha dikkatli davranıraçıkcası sistematik olarak son haftalarda çocuklara sert hatta zaman zaman kötü davranıyordu.bir anlık tepkisi olsa ben zaten dışarda uyarırdım.
sordum....zaten öğretmenin tavırlarındaki yanlışlığiı birkaç kez konuştuk.Özellikle son tavrında yanlışlığını da hem oğlum hem de eşim kabul ediyor.Oğlumla bir problem olmadı yani....Bence oğluna sor merak ettim ben de şimdi onun gözünden bakınca iyi mi yaptın kötü mü dicek.. şimdiki çocuklar bizi suya götürüp susuz getirceği için psikolog gibi cevap verir vala..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?