Mecbur bırakılıyoruz napalım.
Psikoloğa uzmana sorarsanız sana vurana gül dalı göster diyor. Vuran kişinin ellerini tut sana vurmamasını söyle diyor. Yahu bana vuran çocuk bunlardan anlamıyor ki,zaten genel olarak laftan anlamayan çocuk vurarak kendini ifade ediyor,evde vurma görmüş dövmek görmüş çocuk hepsi. Neden bizimkiler dayak öğrenip gitmedi okula? Demek ki evde görmeyince bilmiyormuş. Bunu çoğu anneye de öğretmene de anlatamıyoruz.
Oğlum ilkokula başladığında kendisine küfredene küfürle karşılık verdi,dövene de döverek karşılık verdi. Öğretmenler bana tepkiyle geldi ben de o zaman olumsuzluğu ilk gösterene engel olacaksınız,gözünüzü açamıyorsanız göremiyorsanız da çocuğum kendisini savunacak dedim. Sustular. Biz mecbur muyuz dayak yemeye,sırf öğretmen anında göremiyor diye? Görememesini ben zaten anlayabiliyorum,ben de öğretmen kızıyım/torunuyum, sınıfta 24 çocuk var anında nasıl görsünler. Ama onlar bana anlayış göstermiyorlar. Velhasılı şimdi 4.sınıftan mezun oluyoruz anca anlatabildim kendimi. Biz okuldan ayrılıyoruz,geride kalan psikopat çocuklarla size başarılar diliyorum diye gittim geçen gün. İnsana başka çare bırakmıyorlar gerçekten.