• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

öğretmenin davranışı

Benim küçük kuzenim de derste çok konuştuğu için öğretmeni ceza olarak "Bir daha derste konuşmayacağım" diye 2 sayfa yazdırmıştı ama derslerinden ayrı ev ödevi olarak vermişti. Öğretmenlerin bunu vermenlerindeki amaç zorunlu öğretme gibi bir şey şöyle ki tenefüste arkadaşları dışarda gülüp oynarken o ceza olarak aldığı şeyi yapıyor ee bu durumda çocuk ne yapacak ceza olarak verilen şeyi bir daha ki tenefüse çıkmak için yerine getirecek...Öğretmen de çocuğunuzla berabermiş bunda şaşırılacak bir şey yok. Ben yerinizde olsam o öğretmene teşekkür amaçlı hediye alırdım . Ne güzel ki benim çocuğumla ilgilenmiş.

sakin olun
öğretmen düşman değil
1. sınıftaki çocuğa bir şekilde sözünü dinlettirmek zorunda
ne yapsın yani
öğretmenlere verip veriştirenler 1 hafta öğretmenlik yapsalar belki anlardılar

ne varki bunda.bu kadar hassas olmayın bence çocuğunuza karşı.sıradan bi ceza aman çocuğum ağlamasın üzülmesin diye hareket etmek çocuğa zarar.

Çocuk okumayı öğrenmese de öğretmen öğretememiş diye ahlanıp vahlanacaktınız.
Artık öğretmenler de ne yapacağını bilemez duruma geldi sizler yüzünden. Üstelik öğretmen çocuğun yararına yapmış zararına da değil yani nedir bu öfke?
Çocuğu o kadar hassas yetiştirmişsiniz ki teneffüse çıkamadı diye ağlayarak yazmış metni.

Arkadaş alın çocuğunuzu kendiniz öğretin, özel öğretmen tutun.
Ben öğretmenlik mezunuyum ben de çok eleştiririm öğretmenleri, her yaptıklarına doğru diyenleri asla anlamış değilim ama bu kadar da gereksiz eleştirilmez.

Burada öğretmenin yaptiginda kotu bir sey yok.

Ben anlamıyorum bu kk yi. Bu konu ozelinde değil genel konuşuyorum. Hicbir meslekle ilgili bir elestiri yapamiyorsun. Doktora bi sey desen vay efendim ne kadar cok çalışıyoruz , öğretmen vursa ogrenciye hafifce vurulabilir abartmayin , hemsireyi elestirsen kiskancsiniz deniyor.

Evet siz mesleklerinizde mukemmelsiniz ama olmayanlar var iste. Bunlari soyleyince alakasiz bi sekilde mesleklerin zorluklarindan bahsetmek vs cok garip duruyor.

Velhasıl-ı kelam bu konular her zamam gereksiz yere uzayip hicbir sonuca varilmiyor.

Konu sahibi eger bu durumdan cok rahatsiz olduysaniz ogretmenle bir konusun eminim o sizi bu konuda ikna edecektir. Cunku yaptigi yanlis değil

gayet makul bir ceza gibi geldi bana
kendisine verilen bir sorumluluğu düzgün yerine getirmemiş ve bunun sonucuna katlanacak bir şekilde
öğretmen, yapamıyorsa banane diyerek boşverse daha mı iyiydi?

Oğlum 1.sınıfa gidiyor, harfleri yeni öğreniyor..öğretmen tahtadaki metini yazarken hataları var diye 2 teneffüs çocuğa 3 kere aynı metni yazdırmış..diğer çocuklar dışarda oynarken benim çocuğum sınıfta ağlayarak metin yazmış.bu ne kadar doģrudur 1.sınıfs giden çocuk için fazla ağır değilmi?

Simdi burada ogretmenin neden, ne sekilde yaptirdigi onemli bence..

Misal.1: ogretmen cocuga ceza amacli bagirip, kizarak vs. Yazdirdi ise siz haklisiniz..

Misal.2: uzun bir suredir gozlemlemis ve aslinda yapabilecegini anladigi ancak kendini vermedigini anladigi icin yapmis olabilir.Bu durumda ogretmen hakli.

Misal.3:belki gercekten cocugunuz yapamiyordur ve ceza amacli degil iyi niyetle kendi vaktinide cocuga harcayip ogretmeye calismisdir.Ogretmen hakli bu durumda da.

Ben bir ogretmen degilim, veliyim.Ancak ortada bir durum oldugunda cocuguma da ogretmene de kulak veririm.Siddet ve ortada asagilama ya da cocugu gercekten okuldan sogutma gibi durumlar yok ise benim icin problem degildir.Cocugum henuz kucuk anasinifi ogrencisi, tabii okulun vaad ettikleride onemli.Ama bu durumda ogretmenle de konusmalisiniz.Bakalim ne icin yapmis..

Ve ben bu tur cozemedigim zamanlarda cocugumla ogretmen_ogrenci oyunlari oynarim.Ona caktirmadan isin dogrusunu o vakit daha dogru anlarim.Cunku normalde soylemedikleri seyleri bile bülbül gibi sakiyorlar.tavsiye ederim.Ama biz okul hayati baslamadan once baslamisdik.Zamanla ara ara hala oynariz.Bircok yonden faydasi oluyor.

Bîraz hırslı belli ki öğretmeniniz, ama o kadar korkunç bir durum yok. Çocuğa tenefüse çıkmama cezası vermesi demek, öğretmenin de tenefüse çıkamayıp çocuğun başında beklemesi demek, siz cocuğum tenefüse çıkamamış dediğinizde bunu duyacaksınız muhtemelen.

Ayrıca çocukların ağlaması o kadar trajik bir durum değil, çocuk bu birşeyler istemediği gibi gelişince ağlar, ama istedikleri herşey kendileri için yararlı olmayabilir.

Burada öğretmenin yaptiginda kotu bir sey yok.

Ben anlamıyorum bu kk yi. Bu konu ozelinde değil genel konuşuyorum. Hicbir meslekle ilgili bir elestiri yapamiyorsun. Doktora bi sey desen vay efendim ne kadar cok çalışıyoruz , öğretmen vursa ogrenciye hafifce vurulabilir abartmayin , hemsireyi elestirsen kiskancsiniz deniyor.

Evet siz mesleklerinizde mukemmelsiniz ama olmayanlar var iste. Bunlari soyleyince alakasiz bi sekilde mesleklerin zorluklarindan bahsetmek vs cok garip duruyor.

Velhasıl-ı kelam bu konular her zamam gereksiz yere uzayip hicbir sonuca varilmiyor.

Konu sahibi eger bu durumdan cok rahatsiz olduysaniz ogretmenle bir konusun eminim o sizi bu konuda ikna edecektir. Cunku yaptigi yanlis değil

Ögretmen haklı o yüzden savunuyoruz.Siz de hem haklı diyorsunuz hem savunulmasini saçma buluyorsunuz asıl saçma olan bu.Diger zorluklardan bahsetme nedenim de savunma nedeniyle. Alıntı yaptığım mesaja bakın o kişi bi genelleme yapmış ben de genellemesinin yanlış olduğunu savundum.Yani durup dururken öğretmen adı geçen her yere girip öğretmenleri savunmuyorum.Hakli olduğunu düşündüğümde savunuyorum.

Ben mi fazla rahatım yoksa işler mi çığırından çıktı. Biz ne ara öğretmenlere olan güvenimizi bu kadar kaybettik? Ben de konuyu okurken herhalde bağırıp çağırdı darp etti dedim.

Çocuğunuza ekstra vakit ayırmış ve onunla ilgilenmiş ne güzel. Çocuğunuzun ağlaması normal aklı dışarıda ama öğrenmesi gereken bir şey var! İlgilenmese bu kez bir kaç ay sonra dönem bitince benim çocuğum hala yavaş okuyor yanlış yazıyor diye de kızarsınız aynı öğretmene. Öğretmenlerin işi hakikaten zor. Bir kez daha minnetdar oldum!

psikolojiden anlamayan öğretmen olmasın..... lütfen yani... buradaki öğretmenleri anlamıyorum, burda apaçık bir hata var ve hala körü körüne meslektaşınızı savunuyorsunuz...

Ben mi fazla rahatım yoksa işler mi çığırından çıktı. Biz ne ara öğretmenlere olan güvenimizi bu kadar kaybettik? Ben de konuyu okurken herhalde bağırıp çağırdı darp etti dedim.

Çocuğunuza ekstra vakit ayırmış ve onunla ilgilenmiş ne güzel. Çocuğunuzun ağlaması normal aklı dışarıda ama öğrenmesi gereken bir şey var! İlgilenmese bu kez bir kaç ay sonra dönem bitince benim çocuğum hala yavaş okuyor yanlış yazıyor diye de kızarsınız aynı öğretmene. Öğretmenlerin işi hakikaten zor. Bir kez daha minnetdar oldum!
yapmayın nolur, çocugu 2 kere tenefuse çıkarmamış.. herkes oyun oynarken ağlayarak ödev yapmıs daha 5 yasında bu çocuk...

Ögretmen haklı o yüzden savunuyoruz.Siz de hem haklı diyorsunuz hem savunulmasini saçma buluyorsunuz asıl saçma olan bu.Diger zorluklardan bahsetme nedenim de savunma nedeniyle. Alıntı yaptığım mesaja bakın o kişi bi genelleme yapmış ben de genellemesinin yanlış olduğunu savundum.Yani durup dururken öğretmen adı geçen her yere girip öğretmenleri savunmuyorum.Hakli olduğunu düşündüğümde savunuyorum.
Bir daha okuyun bence okuduğunuzu anlamamissiniz. Genel konuştuğumu ifade etmiştim.

psikolojiden anlamayan öğretmen olmasın..... lütfen yani... buradaki öğretmenleri anlamıyorum, burda apaçık bir hata var ve hala körü körüne meslektaşınızı savunuyorsunuz...

Peki öğretmenlerden bekleneni üstündeki baskıyı biliyor musunuz? O zaman öğretmene baskı uygulamayacaksınız !Seneye 2. sınıfta denemeler yapıp sonuçlarının hesabını sormayacaksınız ! Okuma yazmaya öbür okuldakiler geçmiş bile siz niye geçemediniz demeyeceksiniz.Sistem baştan yanlış.Herkesin kolayına geliyor heralde öğretmeni suçlamak.O kadar duyarlıysanız yazın BİMER'e .Öğrencilere çok yüklenildiğinden bahsedin.Teog yakında 6. sınıflara kadar düşecek.Kim acıyor o küçüklere ?Oyun oynaması gerekirken daha neden girdiğini anlayamadığı bir sınava hazırlanıyor.Sadece öğrenci değil öğretmen de baskı altında unutmayın.Öğretmen kendinden bekleneni yapıyor.Ben İngilizce öğretmeniyim.2 ve 3lerde yazma okuma yok.Ama okullarda deneme yapılıyor.Ve bize soruluyor neden yapamıyorlar İngilizce'yi diye.Sesimizi kime duyuracağız ? OKUMA yok YAZMA yok deneme yapılıyor.Yarınlar rahatına kıyanlarındır ;)

Bir daha okuyun bence okuduğunuzu anlamamissiniz. Genel konuştuğumu ifade etmiştim.

Hayır anladım da sizin öğretmenin haklı olduğu açık olan bir konuda savunmamıza gerek olmadığını söylemenizi anlamadım.Haksız bi eleştriyse heralde savunurum.Onu demek istiyorum.Ben de genel konuşuyorum

Psikoloji okudum.yaninda toplumsal bilimleri de okudum. Burada hata yok

Öğretmenin hatalı olduğunu düşünmüyorum. Çocuğunuz öğrenmesi gerekenleri şu an öğrenmezse, ileride arkadaşları dalga geçtiğinde daha çok üzülecek, daha çok ağlayacaktır. Biraz daha ılımlı düşünülmesi taraftarıyım.

Henüz çok küçük çocuğunuz, bu nedenle haklı bulamadım öğretmeninizi. İlkokul 3.sınıfa giden bir çocuğa yapılsa haklı diyebilirdim, yaşı, okula alışmış olması vs sebebiyle.
Ama 5 yaşında okula yeni başlamış bir çocuğa yapılması uygun gelmedi bana.
Adapte olması zaman alabilir çok doğal, tolere edebilirdi öğretmen ceza vermeden bu durumu.
Çocuk okula gitmek istemese hakkı yani.
Öğretmen ile konuşun gidip. Çocuğunuzun duygusal olduğunu, bu tavıra icerledigini, okula gitmek istemediğini güzelce anlatın, sonrasında gözlemleyin çocuğunuzu, sorun, değişmiyorsa yönetim ile irtibata geçersiniz. Ama inanıyorum doğru uslupla öğretmenle konuşursanız tavrı değişecektir.
Kolaylıklar dilerim.

Back
X