• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ogretmenin ogluma herkesin ic8nde saf demesi

Bir sonraki adımı mı? Öğretmeni söylediği cümleden sonra hatasını anlamış. Sizce sizin öğretmeniniz bunu anlar mıydı?

Kadın ne diyecek mesela 4. Sınıf çocuğumun sınıfını değiştirmek istiyorum öğretmeni saf dedi uyardım. evet fark etti ama dememeliydi bunun bir sonraki adımı olabilir mi?
Ne diyecekti ki ogretmen evet oğlunuz saf saf bakıyordu bende böyle bir kelime kullandım mi?

Tabi
Ki Tokat yemenizi beğenmedim kimse kimsenin çocuğuna vurma hatta dokunma hakkına sahip değil,ama konu sahibinin yazdığıyla sizin ki bambaşka ,burada basit bir olay yani öğretmen basit uyarıcı bir ceza vermiş beden dersine çıkarmamış,saf saf derken hakaret de etmemiş evet demese daha güzel olurdu ama öğretmenin çocuğuna taktığını düşünmüyorum
Taktığını söylemedim. Herkesin içinde aşağılayıcı kelimeler kullanamaz. Bir öğretmen olarak örnek teşkil etmeli. Bir çocuk çıkıp tenefüste bir arkadaşın öğretmeninden duyduğu şeyi söylese?

Yo özür dilemiş öğretmen konu sahibi yazmış konuda.
Söylemek istediğim şu, elbette ki özür dileyecek. Oğlunuz saf saf bakıyordu ben de bu yüzden bu şekilde bir uyarı da bulundum ona demeyecekti.

Benim bu konuda kötü bir anım var onun için tutumum diğer insanların tutumuna kıyasla daha katı olabilir bugün hakaretimsi uyarıda bulunan yarın şiddete başvurabilir yaşadığım tecrübe bu şekilde idi.(Özür bile dilese.)

Çözüm yöntemim bu nedenle diğerlerinden farklı ve abartılmış olarak algılanabilir bunu yadırgamam.

En doğru kararı konu sahibi verir çocuğunu tanıyan, öğretmenin çocuğuna etkisini en yakın gözlemleyen kişi o. Bilinçaltında kalıyor mu diye sormuş 21 yıldır olayı anlatırken anı yaşıyorsam kalmıştır örnek verdim.

Diğer konular hakkında yorumum yok ama beden dersine çıkarmadı diye ne kadar abartmışsınız. Hiç ceza vermeden bu çocuklar sınıfta nasıl disiplin içinde duracak? Sizin çocuğunuz derste konuşmak istiyor diye neden fakir, tek şansı sınıfta öğretmeni dinlemek olan çocuklar dersten kalsın veya odaklanamasın? Çocuk derste konuşuyorsa öğretmen haklı gayet.

Biraz abartmamış mısınız? Yani şimdi bana kızanlar olacaktır ama saf saf bakmışsa saf saf bakma denir ne denir ki başka? Soru sormuştur cevap alamamıştır. Konuşma cezası da gayet normal. Çocuğunuzu hatalarının sonuçsuz kaldığı bir baloncukta mi yetiştiriyorsunuz anlamadım? Yarın öbür gün daha neler duyacak insanlardan.
Onların yaş grubunda hocanın söz tonu , söyledikleri kendi aralarında dalga sebebi olabilir. Bize basit geliyor ama o yaş aralığındaki insanları cidden etkileyebiliyor. Ben çok zorbalığa maruz kaldım oradan biliyorum. 🥲 Hocaların tutumu da zorbalığı artırmıştı mesela...

Çok yanlış düşünüyorsunuz. Az önce yorumda da yazdım.
7 yaşımda arkadaşımın silgisini aldım diye herkesin içinde tokat yedim öğretmenden. 31 yaşımdayım. İlk günkü gibi aklımda ve hala çok kırıcı. Annemin haberi dahi olmamıştı. Kimse bana o yaşımda unutmamayı öğretmedi.
Sizin dönemin eğitim sistemiyle şu an arasında dağlar kadar fark var. O zamanın tanrıları öğretmenlerdi, şimdinin ise öğrenciler. Bu zamanda çocuğu dövmeye kalksa televizyona bile çıkar. O yüzden öğretmen çocuğu uyarmak zorunda kalıyorsa çocuk sınıfta gerçekten gürültü yapmış olmalı.

Bilinçaltında kalıyor. 3. Sınıfta iki basamaklı çarpma işlemini tahtaya kaldırdı yapamadım yanındaki herkes yaptı yerine geçti ben yapamadım beni yerime oturtmak yerine bekletti bekletti surekli. En son bana hakaretler edip öyle bir tokat attı ki. 9 yaşındaki çocuk yerin dibine girdi. Bugün 30 yaşındayım ne ona karşı nefretim geçti ne affettim onu. Keşke yolda görsem bana böyle yapmistiniz diye bir tokat geçirmek isterim suratına cidden öyle içime oturdu o tokadı.Sinifini değiştirin yada okulunu çok net söylüyorum bunu.
Sizin yaşadığınızla bu olayın alakası yokki. Sizin öğretmeniniz açıkça art niyetli agresif biriymiş. Sizin üzerinizden o küçük egosunu tatmin etmiş aklınca. Böyle insanlar öğretmen olmasa keşke.

Konu sahibinin oğlunun yaşadığı hoş değil ama okul değiştirecek şikayet edecek bir olay da değil bence. Çocuk ısrarla öğretmeni dinlemeyip konuşursa öğretmen ne yapacak? Ceza vermek zorunda kalmış. Sizin örneğinizdeki gibi art niyetli bir şey yok sadece yanlışından caydırmaya çalışıyor çocuğu iyi davranışa yönlendirmek sınıfın düzenini sağlamak onun görevi saldım çayıra şeklinde mi davransın? Saf saf demesini yanlış buldum ama özür dilemiş ve o anki dialog da önemli neye karşılık dediği. Konu sahibinin yapması gereken bundan sonrasını gözlemlemek.

Sizin yaşadığınızla bu olayın alakası yokki. Sizin öğretmeniniz açıkça art niyetli agresif biriymiş. Sizin üzerinizden o küçük egosunu tatmin etmiş aklınca. Böyle insanlar öğretmen olmasa keşke.

Konu sahibinin oğlunun yaşadığı hoş değil ama okul değiştirecek şikayet edecek bir olay da değil bence. Çocuk ısrarla öğretmeni dinlemeyip konuşursa öğretmen ne yapacak? Ceza vermek zorunda kalmış. Sizin örneğinizdeki gibi art niyetli bir şey yok sadece yanlışından caydırmaya çalışıyor çocuğu iyi davranışa yönlendirmek sınıfın düzenini sağlamak onun görevi saldım çayıra şeklinde mi davransın? Saf saf demesini yanlış buldum ama özür dilemiş ve o anki dialog da önemli neye karşılık dediği. Konu sahibinin yapması gereken bundan sonrasını gözlemlemek.

Benim bu konuda kötü bir anım var onun için tutumum diğer insanların tutumuna kıyasla daha katı olabilir bugün hakaretimsi uyarıda bulunan yarın şiddete başvurabilir yaşadığım tecrübe bu şekilde idi.(Özür bile dilese.)

Çözüm yöntemim bu nedenle diğerlerinden farklı ve abartılmış olarak algılanabilir bunu yadırgamam.

En doğru kararı konu sahibi verir çocuğunu tanıyan, öğretmenin çocuğuna etkisini en yakın gözlemleyen kişi o. Bilinçaltında kalıyor mu diye sormuş 21 yıldır olayı anlatırken anı yaşıyorsam kalmıştır örnek verdim.

Onların yaş grubunda hocanın söz tonu , söyledikleri kendi aralarında dalga sebebi olabilir. Bize basit geliyor ama o yaş aralığındaki insanları cidden etkileyebiliyor. Ben çok zorbalığa maruz kaldım oradan biliyorum. 🥲 Hocaların tutumu da zorbalığı artırmıştı mesela...
Üstteki yorumlarımdan birinde iş zorbalığa giderse ebeveyn muhakkak dahil olmalı diye yazmıştım aslında.

Üstteki yorumlarımdan birinde iş zorbalığa giderse ebeveyn muhakkak dahil olmalı diye yazmıştım aslında.
Tüm yorumları okumadım.😁 Ama iş zorbalığa dönüştüğünde zaten artık önüne geçmek çok zor oluyor. O yüzden belli yaş aralıklarında öğretmenler buna yol açacak kelimelere dahi dikkat etmeliler.

Taktığını söylemedim. Herkesin içinde aşağılayıcı kelimeler kullanamaz. Bir öğretmen olarak örnek teşkil etmeli. Bir çocuk çıkıp tenefüste bir arkadaşın öğretmeninden duyduğu şeyi söylese?
Valla günümüz çocukları bizim hayatımızda duymadığımız kullanmadığımız küfürleri biliyor ve söylüyorlar 😂 keşke dediğiniz gibi saf kelimesini o anda öğrense yani. Bu öğretmenin saf demesini haklı çıkarmaz tabi o ayrı. Yeni nesil çok farklı kendi öğrencilik hayatınızda karşılaştırmayın o yüzden. Konu sahibi özellikle senin oğlunu kast ederek söylemiyorum bunları yanlış anlama lütfen. 2 farklı okulda staj deneyimimim oldu ordan gözlemlediklerim sadece.

Lisede fizik hocamız sınıfta konuşan oldugu zaman konuşan öküzler sussun derdi.Ilkokulda bir psikopat öğretmenimiz matematik problemini çözemeyen cocuklari tahtada cömeltip tekme atardi neden bilemediniz diye.O hocanın dersi olacagı sabah hep karnım ağrırdı okula gitmezdim matematiğim egitim hayatım boyunca hep zayıftı.Beden egitimi dersinde cok aktif bir cocuk değildim ufakken geniz eti bademcik sorunum vardi terleyince hasta olurdum hareket edemezdim tıkanırdım ögretmenim bunu bildigi halde sadece kanaat notuyla beden egitimine not vermesine rağmen beden egitimime 1 yazmıstı hep bana bagırırdi uyusuk geride kaldin diye ne yapayım tikayıyorum diyordum ogretmen el hareketi yapmıstı herkes gülmüstü öğretmen travmalarım bitmez daha anlatmadıgım cok travma var benim ve arkadaslarimin😃Bunları yasayıp anlatmamışız ailelerimiz bilse de bir sey yapar mıydı bilmem o zamanlar eti senin kemigi benim mantığı vardı cok yanlış zamanda öğrenci olmuşuz vallahi ne yazık ki cocukluk cagındayken öğretmenlerimizin tavırları bizleri cok etkiliyor.Psikolojisı yetmeyen öğretmen olmasin saf saf durma demek öğretmene kalmadı..

Arkadaşlarının arasından zorbalar olacak, minik manipülasyon ustaları olacak. Olacak da olacak. Öğretmeni savunmak kısmında değilim ben. Çocukların bu kadar hassas olmaması gerektiğini düşünüyorum. Öğretmenin dediğinde yine söylüyorum bir şey görmüyorum. Saf bakmak hiçbir yerde hakaret kabul edilmez ki? Konu sahibinin kendisiyle nasıl konuştuğunu bilmiyorum ama ben öğretmenle birebir olarak kendisine suçlayıcı olmadan bu peşpeşe tavırların sebebini öğrenmek için uğraşması gerektiğini düşünüyorum. Direkt öğretmeni şikayet etmek falan ki sizin dediğiniz gibi özür dilediği halde, bunlar çok büyük adımlar.
Iyide ne bakıyorsun saf saf denince çok iyi niyetli,temiz kalplisin anlamında söylenmiş olmuyor ki bu. Baya baya argo tarafa kayıyor.
Hoş olmamış altını çiziyorum,öğretmene yakışan bir söylem hiç olmamış.
Arkadaşlarına da zemin hazırlayan bir tavır/söylem bu sebeple bence kabul edilemez. Ha zorbalıkta olacak,lakapta takılacak ama öğretmen buna çanak tutmasın bir zahmet.

Sizin dönemin eğitim sistemiyle şu an arasında dağlar kadar fark var. O zamanın tanrıları öğretmenlerdi, şimdinin ise öğrenciler. Bu zamanda çocuğu dövmeye kalksa televizyona bile çıkar. O yüzden öğretmen çocuğu uyarmak zorunda kalıyorsa çocuk sınıfta gerçekten gürültü yapmış olmalı.
Çocuğu uyarmıyor yalnız. Saf diyor çocuğa

Saf demekle saf saf bakma demek farklı şeyler yalnız. Muhtemelen derse karşı ilgisiz tutumuna yönelik demiştir.

Ayrıca şunu da eklemek isterim. Öğrencilerde ve velilerde, hoca bana taktı-hoca bana uyuz gibi algılar olabiliyor. Ama dersten çıktığımız an yaşadıklarımızın %90-95 i gidiyor. Hepsini akılda tutmaya çalışsak kafayı yeriz. Ayrıca öğretmenlik profesyonel bir meslek ve karşımızdakilerde çocuk. Çocuğa karşı tavır yapacak olan mesleği bırakıp başka iş yapsın.

Olmaz bir ogretmen cocugu herkesin icinde oyle cezalandirmaz. Herkes beden dersine cikarken onun kalmasi ne demek, saf saf bakma demek salak misin hadi cevap ver demek. Cocuklae cok zeki sevilip sevilmedigini anlarlar.. Bir ogretmen olarak soyluyorum ki sizin ogretmeninizin tarzi ve davranislari cok yanlis. Bu durumu ogretmeni incitmeden guzel bir dille konusmalisiniz. Simdi oglunuza da cephe almasin. Evet ogretmenler bazen etik davranamayabiliyorlar.

Back
X