• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ogretmenin ogluma herkesin ic8nde saf demesi

Bence alın elinize bi tatlı vs. öğretmeni arayın bir randevu isteyin. Onun dediği saatte gidin bir görüşün, suçlayıcı davranmadan, önyargısız bir şekilde kendi sıkıntınızı anlatın. Çocuğum X sizi çok seviyor ama bu sene bir sıkıntı mı yaşadınız acaba onu okula karşı biraz olumsuz görüyorum, okulda yaşadıkları onu üzüyor. Ben de bu haline çok üzülüyorum. Siz 3 senedir çocuğuma çok emek verdiniz, gün içinde benden çok siz onunla zaman geçiriyorsunuz. Gözlemlediğiniz bir şey mi var hocam? Ben çocuğumun aklında ilkokul zamanları çok iyi anılar olarak kalsın istiyorum. O yaşadıklarını ya da sizin uyarılarınızı yanlış anlamlandırıyor olabilir mi? Bana düşen nedir? Sizle dayanışma ve iletişim içinde olalım vs. gibi konuşun.

Burada yaptığınız şey öğretmene şu mesajı vermiş olacak; ben çocuğumu dinleyen ve anlamaya çalışan bir anneyim, ona çok değer veriyorum. Sizin de işinize saygı duyuyorum ama çocuğuma sizin de değer verdiğinizi görmek istiyorum.
bana kalırsa ne kadar iyi ve açık iletişim kurarsanız karşıdan da o kadar iyi tepki alırsınız.
Şu an sınıf değiştirmek, okul değiştirmek, öğretmeni şikayet etmek falan bunlar bence hatalı kararlar olur. Gideceği sınıfa uyum vs. daha zor süreçler. Anlattıklarınız iyi bir iletişimle çözülebilecek sorunlar gibi geldi. 4. sınıftaki bir çocuğa sınıfta dersi etkileyecek şekilde konuşması yüzünden beden eğitimine çıkmasına izin vermemesi ben çok büyük bir soruna neden olmaz aksine 2. tür ceza sayılır, zararlı olduğunu düşünmüyorum ve bence 1 kere yapması yetmiştir, çocuğunuzun şu an sınıf kurallarına uyduğunu sanıyorum çünkü bir yaptırımla karşılaşacağını anlamıştır.
saf saf bakma lafı çok can sıkıcı, orada haklısınız.
Ne kadar güzel yazmışsınız ilk paragrafta kurduğunuz cümleler sanki çocuk gelişimi ile ilgili kitap okuyor fikri uyandırdı bende ama 😊ya da etkili konuşma sanatı diksiyon gibi

Öğretmen hatalı fakat şöyle düşünün aşırı stresli bir iş. Kendimden örnek vereyim: idealist ve mükemmeliyetçi bir öğretmenim. Yani bir konuyu anlatıyorsam o konuyu sınıftaki herkes biraz da olsa anlamalı. Bunun için çeşitli etkinlikler yaptırıyorum ama bazen sabrımın tükendiği zamanlar oluyor. 5 saniye önce söylediğim cümleyi sorduğumda söyleyemeyen öğrenciler beni çok zorluyor. Üstelik dersi baskıcı işleyen biri değilim. Mutlaka son on dakika mola verir sohbet ederim. Bir anlık bunalımına denk gelmiştir. Bu seferlik görmeyiverin. Biraz daha izleyin.

Öğretmen hatalı fakat şöyle düşünün aşırı stresli bir iş. Kendimden örnek vereyim: idealist ve mükemmeliyetçi bir öğretmenim. Yani bir konuyu anlatıyorsam o konuyu sınıftaki herkes biraz da olsa anlamalı. Bunun için çeşitli etkinlikler yaptırıyorum ama bazen sabrımın tükendiği zamanlar oluyor. 5 saniye önce söylediğim cümleyi sorduğumda söyleyemeyen öğrenciler beni çok zorluyor. Üstelik dersi baskıcı işleyen biri değilim. Mutlaka son on dakika mola verir sohbet ederim. Bir anlık bunalımına denk gelmiştir. Bu seferlik görmeyiverin. Biraz daha izleyin.
Nesi hatalı ki
Derste uç yiyenden tut arkadaşının kulağını patlatana kadar her tip vardı bizim sınıfta. Genelde çoğu sınıf böyle. Yerine göre saf saf bakma da denir ne bakıyorsun da denir. Öğretmen o. Öğrencilerin yaşıtı ya da arkadaşı değil.

Nesi hatalı ki
Derste uç yiyenden tut arkadaşının kulağını patlatana kadar her tip vardı bizim sınıfta. Genelde çoğu sınıf böyle. Yerine göre saf saf bakma da denir ne bakıyorsun da denir. Öğretmen o. Öğrencilerin yaşıtı ya da arkadaşı değil.
Herkesin içinde olması biraz rencide edici olmuş. Ben kırıcı buldum. Bir tane beden eğitimi öğretmenimiz vardı. Aşırı severdim. Bir kere herkesin içinde bağırmıştı o zaman çok içerlemiştim halen de aklıma gelir. Yani hoş değil. Uyarı başka rencide etmek başka. Ben diliyle konuşup güzelce uyarabilirdi.

Nesi hatalı ki
Bir sınıf var bizim okulda. O sınıfa girince kendimi hababam sınıfı Semra hoca gibi hissediyorum beni aşırı zorluyorlar. 😁😁 Zil çalınca laboratuvara itiş kakış girdiler bir anda ağzımdan "insan gibi girin" çıktı. Son saatlerdi çok yorulmuştum ve son gündü. Bazen oluyor maalesef. Ama çok abartılacak bir şey değil dediğim gibi.

Ne demek saf saf bakma. 4. Sınıf öğrencisi nasıl bakmalıymış? Devlet okulunda mı oluyor bunlar.
Benim çocuğuma öğretmen böyle bir şey dese ortalığı yıkardım. Nasıl bir öğretmenmiş o?
Lütfen okulu yıkın. Öğretmenin yaşadığı apartmanı da ateşe falan verin hatta😀😀😀

Bir sınıf var bizim okulda. O sınıfa girince kendimi hababam sınıfı Semra hoca gibi hissediyorum beni aşırı zorluyorlar. 😁😁 Zil çalınca laboratuvara itiş kakış girdiler bir anda ağzımdan "insan gibi girin" çıktı. Son saatlerdi çok yorulmuştum ve son gündü. Bazen oluyor maalesef. Ama çok abartılacak bir şey değil dediğim gibi.
Ahahah çok tatlısınız söylediğiniz lafı bile kaba bulmuşsunuz. Bizim bir dincimiz vardı sınıftan birini öyle bir dövmüştü ki adamın şekeri yükselmişti dayak atmaktan. Sonra dinlenip tekrar dövmüştü. Anasınıfı öğretmenimiz bize bütün ders boyunca gözleri kapalı durma cezası verirdi. Hem 1 saat gözümüz kapalı durmak zorundaydık hem de konuşmamız yasaktı. Mesela bu azap gibiydi cidden. Ama yok saf saf bakma demiş yok yan oturma demiş bunlar normal şeyler. O kadar tatlı sertlik olur.

Lütfen okulu yıkın. Öğretmenin yaşadığı apartmanı da ateşe falan verin hatta😀😀😀
Ben çocuklarımı yurtdışında okutacağım. Ben kendimde hep özel okulda, özel üniversitede okudum. Hocalarımızın bizi küçük düşürecek söz, hakaret ettiğini hatırlamıyorum.

İki olayda da abartacak hiçbir şey yok. Çocukların evdeki davranışlarıyla sınıf ortamındaki davranışları o kadar farklı ki. Kendi adıma çok dezavantajlı bir bölgede öğretmenim. Çocukları tutup dövsem kimse neden dövdü demez belki öyle bir yer. Ben ama sözlerime bile dikkat ederim. Özellikle ilk başta aşırı dikkatliydim. Çocuklar tepeme çıktı ilk haftalarda sizin dediğiniz gibi her çocuğa kırılgan yaklaşınca. Ders işleyemez olmuştum. E sizin çocuğunuz konuşmak istiyor tamam ama sınıftaki diğer çocukların günahı ne? Şu an diğer çocukların haklarını savunmak adına çocuklara kızıyorum da ceza da veriyorum. Ki verilmeli de. Eğitimde de bu var. Çocuğunuz yaptıklarının karşılığı olduğunu bilmeli. Öğretmenin saf saf bakma demesiyle kırılacak bir çocuk yetiştirmemelisiniz ciddi söylüyorum bunu. Neler neler duyacak ileride. Lisede, mezun olunca. Liste uzar gider. Öğretmen bunu derken kötü niyetli de değilmiş zaten belli ki. Ha siz bu iki olay için kalkıp öğretmeni aramışsınız. Dediğiniz gibi öğrenciler dalga geçseydi sistematik zorbalık olsaydı da o zaman karışsaydınız keşke.

Şu an öğretmen olmak aşırı zorlaştı eskiye göre. Sizin yaptığınız gibi bu şekilde arayanları ne ben ne meslektaşlarım sevemiyoruz. Tek sizin çocuğunuz yok sınıfta. Ve bize işimizi öğretmeye kalkıyor bazı veliler, cidden can sıkıcı. Ha öğretmenin yerinde olsam bu tavrınızdan sonra çocuğa ekstra duyarlı davranırdım ama bütün iyi niyetimi de kaybederdim. Şu an çocuklara maaş karşılığı yapmam gerekenlerden fazlasını yapıyorum. Boş zamanımda onlara ders anlatmak, ekstra hediyeler vermek vs gibi. Siz bu şekilde tavırlarla anlatayım geçeyim ne yaparlarsa yapsınlar davranışını pekiştiriyorsunuz insanda. Öğretmeni satın almış gibi davranmayı bırakın. Seneye o öğretmeni çocuğunuz görmeyecek bile. Ama bu tavırlarla yetiştirdiğiniz çocuk en basitinden üniversite hocalarını görünce nasıl afallayacak göreceksiniz. Yani ne diyebilirim ki yeni nesil veliler ve çocuğunu dünyanın merkezinde gören anneler yüzünden bundan 10 20 sene sonramız ne olacak çok merak ediyorum

Daha 3.gün diyorsunuz ama kuralın 1. günü 3.günü olmaz. Dahası çocuğunuz 4.sınıf, öğretmeni onu ilk kez görüyor değil ki hadi 3.gün diye görmezden gelsin. Kurallara uymuyorsa ceza alması normal. Orası öğretmenin alanı, siz yoktunuz sınıfta neticede. Saf hakaret kelimesi de ben mi bilmiyorum? Neyine bu kadar bozuldunuz anlamadım. Aramış konuşmuşsunuz kadın özür dilemiş. Daha ne yapsın istiyorsunuz? Ortada ciddi bir durum olmadığı sürece velilerin sınıfa müdahelesini doğru bulmuyorum. Yazdıklarınız da ciddi nir durum kategorisinde değil bana göre.

Burda dövme de yok hakaret de yok abartmayın.
Sizin fikriniz saygı duyarım. Saf saf bakma denmesi benim için hakarettir sizin için değildir.Neden bu şekilde bir tutum sergileyeceğimi konudaki diğer mesajlarımda da bildirdim. Konu sahibi en doğru kararı kendisi verecektir.

4 e başladı oğlum.gecen sene çok iyi olan öğretmen 4. Sınıfta oğluma karşı değişti.okulun ilk 3. Günü çok konuştuğu için herkes beden eğitimine çıkarken sen cezamızın deyip çıkartmamış.daha 3.gün.cocuk okula yeni başladı.cocuk ağladı.arâdim.kendisinin bedene çıkmadığını falan söyledi.inanmadim.aradan 1 ay geçti bu sefer çocuğa öyle saf saf bakma demiş.aradim.ilk önce kabul etmedi sonrasında dedim ama sakın sakın durma anlamında dedim dedi.ozur diledi.cocugun iddiası herkes konuşsa da birşey demiyor bana bağırıyor.bu sefer de hakaret etti.
Açıkçası canım sıkkın.bu nasıl düzelir.sinifini değiştirsem bu sene son senesi.sikayet etsem herşey daha kötü olacak.kadin başarı belgesi almış.bu kadını tutarlar.acayip kafam takılıyor.bunlar bilinçaltında kalır diye korkuyorum
Cimere şikayet edin.
Not: döverdim ama siz yapmayın 😂

Bir öğretmen olarak özellikle ilkokul öğrenci veli öğretmen ilişkilerinde böyle konuları okudukça bu öğrencilerin ortaokul ve lise hallerini velilerine izletme isteği oluşuyor. İlkokulda henüz masum olan çocuklar, ortaokulda velilerin özellikle öğretmenlere karşı olan bu hesap sorma tutumlarına alışmış ve kullanmaya başlamış oluyor. Öğretmen dersi dinlemiyorum diye bana yan baktı anne,öğretmen konuşuyorum diye sus dedi ama bence bağırdı bana anne... Ben daha neler yazarım. Herkesin çocuğu sütten çıkma ak kaşık. 8. Sinif öğrencisi kızı dudağından öpmüş, nöbetçi öğretmen tutanak tutmuş,velileri okulu bastı siz hiç genç olmadınız mı diye.Şu saatten sonra öğrencileri genellikle görmeden geçiyoruz.Ne desek travma oluyor, ne desek psikolojileri bozuluyor. Ama onlar birbirlerine okul bahçesinde ana avrat duymaya utandığım küfürleri ederken o psikoloji sağlam kalıyor

Bilinçaltında kaladabilir,kalmayadabilir.
Çocuğunuzla konuşun kendisini rahatsız eden bir durum olursa öğretmeni ile alakalı anlatabileceğini söyleyin. Bir durum olursa haberiniz olur ona göre adım atarsınız.

Eğitimci olmakta zor. Sesinden, şikayetinden dolayı değil aslında örnek olmaları gerektikleri için büyük bir sorumluluk alıyorlar.

Ne kadar itici bir insansınız.
Saf demiş olsa bile açıklamasını yapmış, demek ki saf saf bakmış çocuğunuz zor anlıyormuş, bu sebeple ağzından çıkmış., üstelik gayet yerinde güzel isabetli bir sözcük. Hakaret falan değil.
Herkesin içinde derken?? Kenara çekip söylese kenara çekti diyeceksiniz. Bir de telefon edip hesap sormuşsunuz böyle sıradan birşey için.
Bundan sonra o çok değerli oğlunuz her gün okuldan haberler getirir. Israrla sorarsınız bugün öğretmen ne yaptı ne dedi diye.. Bazı günler söyleyecek birşey bulamadığında uydurur dikkat çekmek için.
Çünkü evde duymak isteyen elinde telefon bekleyen bir anne var
O kadar belli ki

4 e başladı oğlum.gecen sene çok iyi olan öğretmen 4. Sınıfta oğluma karşı değişti.okulun ilk 3. Günü çok konuştuğu için herkes beden eğitimine çıkarken sen cezamızın deyip çıkartmamış.daha 3.gün.cocuk okula yeni başladı.cocuk ağladı.arâdim.kendisinin bedene çıkmadığını falan söyledi.inanmadim.aradan 1 ay geçti bu sefer çocuğa öyle saf saf bakma demiş.aradim.ilk önce kabul etmedi sonrasında dedim ama sakın sakın durma anlamında dedim dedi.ozur diledi.cocugun iddiası herkes konuşsa da birşey demiyor bana bağırıyor.bu sefer de hakaret etti.
Açıkçası canım sıkkın.bu nasıl düzelir.sinifini değiştirsem bu sene son senesi.sikayet etsem herşey daha kötü olacak.kadin başarı belgesi almış.bu kadını tutarlar.acayip kafam takılıyor.bunlar bilinçaltında kalır diye korkuyorum
Ben ilkokuldaydım bir İngilizce öğretmeni vardı. Kocasıyla arası bozukmuş ve hamile kalmış içi içini kemiriyormus mutsuzuma. Diğer çocukları hatırlamıyorum ben kırıldığım için net hatırlıyorum çok incitmişti beni. Aradan yıllar geçti kardeşimin öğretmeni oldu eyvah dedim göndermeyelim o kadin gitmiş mükemmel biri gelmiş açıkça sordum anlattı gebelikten çok kötüydüm diye.

Bu kadinin da öyle bir derdi mi var acaba

Ben de başlığa bakınca salak dedi zannettim öğretmen. Genelde öğrencilerde şöyle bir şey oluyor. Çok yaşıyorum. Mesela arkadaşina vuruyor.ogretmwn de görüyor.Niye yaptın oğlum , yapma diyorsun.O da etrafina bakıyor sanki kendi vurmamis gibi.olayi atlatmaya çalışıyor.inek Şaban filmlerindeki Kemal Sunal gibi düşünün.kim ben mi diyenini çok gördüm.o zaman saf saf bakma oğlum gördüm ya az önce demiş olabilir.o zaman bu bişey ifade etmez.ne travma olur ne arkadaşları alay eder.Ama dersi anlamamistir ,soruyu cevaplamamistir da demiştir o zaman haklısınız.

Çocuğum babasız.ben çalışıyorum.ben onun için gerekeni yaptığımdan emin olmak istiyorym
Bence öğretmenle ciddi şekilde konusun. Çocuğunuzun zaten özel durumu olduğunu ve bu kızmalarının devam etmesi durumunda şikayet edeceğinizi söyleyin. Oğlunuza da söyleyin çok ses çıkarıp olay çıkarmasın. Benim de oğlum var çocuklar dikkat çekmek için saçma komiklikler yapmayı çok seviyor özellikle erkek çocukları

Back
X