• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Öğretmenler günü kutlamasi

arkadaslar bayanin demek istedigi keske oyle bir ortam olmsaydi seven var sevmeyen din kulturu ogretmeni .uyum saglsmis falan. gecin bunlari uygar olmak icin kotu ortamda eglenmeye gerek yok. arkadas ortamdan dolayi uzuntu yasiyor ve arkadaslariyla. kutlamamak onu tabi uzuntuye .sokar

Kötü ortam değil işte buralar. Siz böyle düşünüyorsunuz diye herkes böyle düşünecek yaşayacak diye bir şey yok.

Resmi kayıtlara geçiyor. Toplantı tutanaklarına filan. Hatta oradan için imza takıbi de yapılıyor. Yani gayet "resmi" deniyor. Teknolojiyi takip edin lütfen, çok şey kaçırıyorsunuz :)

Böyle bir şey olamaz. Yani sizin okul yapmış ama çok yanlış. Ben olsam o gruptan çıkardım. WhatsApp kisisel bir uygulama. Telefon da okulun size verdiği değil kendi paranız ile aldığınız bir telefon.

Bu WhatsApp grupları tehlikelidir. Yanlış mesaj göndermeler çok oluyor bence hiç gerek yok.

Merhaba hanımlar.
Bir konuda benim düşüncelerim mi garip olay mi garip anlamlandıramadim.
Öğretmenim ve öğretmenler bu akşam için bir yemek yiyelim dediler. Bir mekan ayarlanmış ama alkollu diye gitmedim halbuki bu yıl eşimle o yemeğe katılmayı çok istemiştim. Birşey olmaz alkol almazsin gel dediler ama içime sinmeyen birşey vardı ve gitmedim.

Bence herkese uygun bir yer ayarlanmalıydi ama neyse artık dedim. Şimdide video falan yolladılar böyle bariz meyhane havası ve en son videoda da dansöz oynamış, bildiğiniz dansöz yani. Orada din kültürü hocası bile var. Yani bilmiyorum çok absürt değil mi hanımlar ya.
Hem gitmek isteyip alkollü olacağı için gidemediğime üzüldüm hem de ortam böyle olunca çevremde ki insanlarin bu durumu normal görmesi bir ilginç geldi.

Sizce herkesin birlikte olabileceğı bir yerin seçilmesi gerekmez miydi? Alkollü dansözlü yerde okul müdürünun bile olduğu bu ortam garip değil mi? Yoksa başka okullarda da durum böyle mi?
Merhaba Hocam. Öncelikle öğretmenler günümüz kutlu olsun. Ben de böyle bir eğlence ortamına katılmak istemezdim. Bizim okulumuz mütevazi bir okul olduğundan yemek yiyip hediye takdimi ve teşekkürle biten bir restoranda kutlama yaptık. Bu akşam eşimin kutlama yemeğinde de canlı müzik var.Aslinda dansözlü bir ortam bir çok kişi için rahatsız edici olabilir. Çocuğunuzla gidecekseniz hiç de uygun olmayabilir.İdare ayarladıysa hassasiyetleri de hesap etmeliydi. Amaç bir arada olmaksa herkese uyabilecek bir organizasyon daha şık olur...

Resmi kayıtlara geçiyor. Toplantı tutanaklarına filan. Hatta oradan için imza takıbi de yapılıyor. Yani gayet "resmi" deniyor. Teknolojiyi takip edin lütfen, çok şey kaçırıyorsunuz :)
Whatsapp grupları resmi değildir, ben çıktım mesela gruptan. Derste oturup orayı okumak zorunda değilim, eski bir telefon kullanıyor olabilirim, internetim olmayabilir; neye göre resmi yani? Whatsapptan yapılan duyurular tebliğ edilmiş sayılmıyor, en fazla şu yazımız imzaya çıktı denebilir.

Bu tarz mekanlarda alkollü ve
alkolsüz menü var yani iki seçenekli ,içene de uyar içmeyene de ve bence okulunuzun secimlerinde bir sıkıntı yok gayet adil.Siz neden size uymadigini düşündünüz ki ayrica din öğretmeni olmak bu tarz mekanlara gidilmeyecek ,yaninda icki icilmeyecek ,eglenilmeyecek anlamina gelmez.Din hocasi da ortama uyum saglamis ve gününü kutlamis.Dansoz de beni rahatsiz etmedigi icin zevkle izlerdim dansöz ne yapiyorki sonucta niye bu kadar onyargilisiniz.Ve şunu da söyleyim ben de alkol almayan bir ogretmenim ve pek cok etkinlige de seve seve katılırım ne demis atalarimiz "istendigin yere erinme istenmedigin yere görünme"..Alkol almamak benim tercihimdir ve tercihime uygun menü ile eglenmeye bakarim begenmedigim cok absürt birseyle de karsilasirsam ki daha karsilasmadim mekandan ayrilirim.Bence bu kadar duygusal bakmayin konuya gitseydiniz gayet de guzel eglenirdiniz.

din kültürü öğretmeni olması neyi değiştiriyor ki? o sadece bir meslek bana göre..
bir de ortam zaten herkese uygunmuş herkes ayak uydurmuş gitmeyen sizsiniz.. durumda bir tuhaflık yok bence

Siz christmas ama neden bu kadar takıldın? Bütün yorumlarınızda örnek o var? Merak ettim de
çünkü christmas olsaydı ben bunu asla abes karşılamazdım. şöyle örnek vereyim ve objektif olun;
ben size bir arkadaşımın christması kutladığını söylüyorum. aklınızda canlanan müzikli eğlenceli alkollü kopmalı bir yerdir. ben size başka bir arkadaşımın bu gece öğretmenler günü yemeğine gittiğini söylüyorum. aklınızda canlanan nedir?

ama işte sorun biraz da o.
ortak yemek değilmiş ki. herkes çağrılmamış konu sahibesi de.
okulun düzenlediği bir yemek değilmiş zaten.
bir kaç öğretmenin kendi aralarında kafa dengi olduğu öğretmenlerle düzenlediği bir eğlence. din öğretmeni de dahil bu kafa denklerine..
3-5 öğretmenin gittiği eğlenceyi neden okulun grubuna atsınlar? konu sahibi çağrılmadım derken zaten sürekli okulun öğretmenler günü yemeği diye konuşuluyormuş. belki de yazılı veya sözlü olarak kimse çağrılmadı zaten biliniyor yani herkesce.

din kültürü öğretmeni olması neyi değiştiriyor ki? o sadece bir meslek bana göre..
bir de ortam zaten herkese uygunmuş herkes ayak uydurmuş gitmeyen sizsiniz.. durumda bir tuhaflık yok bence

Sadece bir meslek değil; yaşam tarzı. Öyleymiş gibi görünülerek çocuklara örnek olunmaz. Önce kişi kendisi bazı davranışları içselleştirmeli, hayatına geçirmeli ondan sonra çocuklara örnek olmalı. Yoksa tutarsızlık olur.

Sana hocalar toplanıp dansöz çıkarttılar. Mekan mekan gezen kemancı + dansöz oluyor öyle bir yere denk gelmiş olabilirler. Mekana özel çıkıyor olabilir bunu da bilmiyor olabilirler. Dansöz dediğin nedir. Görmek istemiyorsan başını çevir
görmek istemeyen başını çevirir telefonu eline bi alır aaa telefonunda belirmiş o video. neden gruba atıyorlar ben bunu sorguluyorum. çocuk değil bu insanlar aklı başında öğretmen.

İyi de herkese uyan bir yerin seçilmesi gerekmez miydi? İçmek isteyen içsin yine lafım yok ama bu akşam bütün öğretmenler düşünülmeli değil miydi? :KK43:

Herkese uyan yer nasıl oluyor?
Belli ki birileri alkol almak istemiş ve çoğunluk o yönde olduğu için o mekanda karar kılınmış. Alkol alınmayan bir mekan seçilseydi o kişiler gelmeyecekti.
Yani herkese uyan mekan yoktur.
Ayrıca din hocası dansöz izleyemez mi ?

Sadece bir meslek değil; yaşam tarzı. Öyleymiş gibi görünülerek çocuklara örnek olunmaz. Önce kişi kendisi bazı davranışları içselleştirmeli, hayatına geçirmeli ondan sonra çocuklara örnek olmalı. Yoksa tutarsızlık olur.

Hayır tutarsızlık falan olmaz.
Öğretmenin mesleki sıfatı din kültürü ve ahlak bilgisidir.
Islam kültürü ve islam ahlaki değildir dolayisiyla istediği gibi yasama hakkina sahip

şimdi puanları falan bilmiyorum ama kişi okumuş okumuş puanı din kültürü öğretmenliğine yetmiş ve olmuş ama aslında alkol alıyor ee ne olacak?
beden eğitimi hocaları da sürekli spor mu yapıyor ona kalırsa? bizim hoca yapmazdı derste de bir şey yaptığına şahit olmadım :)
veya burada o kadar türkçe öğretmeni doğru düzgün yazı yazamıyor..

tabi ki mesleğini benimseyip ona göre davranan çok fazladır ama bu kişi din kültürü öğretmeni ne işi olur öyle ortamda demek bana göre doğru değil ki belki gidip alkol almadı bunu bilemeyiz :)

Alkol de sıkıntı yok ama dansöz hoş değil.sonuçta oraya ciplak kasli erkekler gelip dans etselerdi oda hoş olmazdı.kuruma ait eglence yapildigi icin orta düzeyde bir eglence duzenlenebilirdi.yoksa arkadaşlarınla çıkarsın içersinde kendinde dans edersin dansci da dansozde gelir sıkıntı olmaz.

Son düzenleme:
Herkese uyan yeri ayarlamalari imkansiz, cogunluga uyan mekan secilir, azinlik katilmaz, normali budur.
Benim cevremde de haremlik selamlik, okumali dugunler yapiliyor katilmiyorum mesela, neden boyle yapiyorlar, ne garip de demiyorum, tercih meselesi, zaten katilmamissiniz, sorun nedir anlamadim, hep birlikte ogretmenlerin dedikodusunu mu yapalim burda?

E ben de öğretmenim ben de bugün rahat ortamda arkadaşlarımla muhabbet edip müzik dinleyip eşlik etmek isterdim. Yine kendi içlerinde özel yapsınlar böyle bir gece, ama bu gece benim de öğretmenler gunumdu
gitseydiniz oza
Müdüre bu duruma üzüldüğümü söyleyeceğim tabiki de. Çok mu normalmiş acaba dansözlü ortam da bütün okul .
Hayır oradaki hocalar okuldaki bir erkek hocanın bakışlarından nasıl rahatsız olduklarını bangır bangır söylerken bu şekilde dansöz izlemek tezat yani. Okul etkinliğiyse şayet nasıl bir okul etkinliği acaba diye soracağım.
size ne milletin eğlencesinden keyfinden .Yani gerçekten size ne?
İnsanlar içer kime ne ,günahı onlara .
herkese uygun ortamdan kastınız sadece size uygun olan ortam olsun istiyorsunuz aslında.

Back
X