• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Öğretmenler günü kutlamasi

He canım müdüre gidip falanca falanca hoca, şu hocaya sapik dedi ama baak hepsi birlikte dansöz izledi diycem..
Her lafı böyle anliyorsaniz eğer size evlerden ırak diyorum.
Bence biraz daha algılama açısından kendinizi yetiştirin. Yazık.
içinize oturmuş gidememek ,keşke gitseydiniz burda ki gıybetten de çok günaha girdiniz...

öğretmenler günü yemeğiyse adı, hoş sohbet kaynaşma vs vs. yattım kalktım uyudum uyandım dansöze halâ anlam veremedim :) evet mekan çıkarmış ama ne diye gruba atılıyor?

Peki adı, "öğretmenler gününde kafayı çekip, dansöz izleme toplantısı" ise? :KK48:

İnsanlar videoları bize at demiştir, onlar da herkese tek tek atmaktansa gruba atmışlardır, ne var bunda anlamadım?

Aslında konu sahibi ben sizi anladım, bu yıl katılamak istemişsiniz, kafasızda farklı hayal etmişsiniz, hayal kırıklığına uğramışsınız. Hepimizin başına geliyor bu durum ara sıra.

Yapacak tek bir şey var böyle bir durumda; sizin gibi düşünen arkadaşlarla farklı bir toplantı tertip edeceksiniz. Yeri vs belirledikten sonra herkesi davet edeceksiniz. İsteyen gelir isteyen gelmez. Başka yolu yok maalesef.

Ya gerçekten içkili ortama gitsem zorla ağzıma içki dökeceklerini düşündüğümü mu sanıyorsunuz? Bunu en az on kişi örnek vermiş de. Sizin dünyamız epey farklı olmalı .

Beni kimsenin içki içmesini ilgilendirmiyor. İsteyen içsin tabiki özgürdür kendi seçimidir. Ama ben ve benim gibi düşünen "alkollü ortamda" olmamayi tercih eden insanlar var. Bu da bir tercih sinucta ve bence bir cok tercih gibi saygiyi hak ediyir. Bu saygiyi beklemek absurt degil ki. Medeni insanlar bu saygıda buluyorlar. Bizzat yaşadığımı da ifade ettim.

Başka bir arkadaş ramazanda dışarıda yemek yiyen insanlar, oruç tutana da saygısızlık yapıyor diye düşünen zihniyet bu diyor. Hayır arkadaşım hayır.. oruçlu olan sabahtan akşama Sabri öğrenemiyorsa o zaman oruç oruç olmaz zaten. Ki bu meselenin oruçla da zerre alakası yok. Bu konuda kişisel tercihler ve o tercihlere duyulması gereken saygıdan bahsediyorum.

Bu insanlar kendi aralarında eğlence duzenlese kendi arkadaşlarını çağırdı eğlense , ki bunu yapıyorlardır da mutlaka ve doğaldır da, benim birşey demek haddime dusmez. Ama okulun öğretmenler günü yemeği ise bu ( mudur ve butun herkesin gelmesigve soylendigine gore bu bir okul yemegiydi) herkesin tercihine uyan bir yer olmalıydı. Sonuçta alkollü ortamda giren insanlar, alkolsüz ortamlarda da ye.ek yiyorlar. Ha sonra gidip alkol alabilirlerdi. Kendi tercihleri.

Meseleye lütfen daha geniş açıdan bakın .dünya da sadece sizin tercihlerinize sahip insanlar yaşamıyor. Sizin sözünü ettiğiniz dünya benim yaşam alanıma oldukça saygisiz. Saygıdan bahsederken bunu da düşünün.

içinize oturmuş gidememek ,keşke gitseydiniz burda ki gıybetten de çok günaha girdiniz...

Günah diye değil de belki felsefi açıdan tercihim o tür bir ortamı uygun bulmuyor olamaz mı? Benim günah dosyami tutmak sizin haddinize mi kaldı.

Son düzenleme:
şimdi puanları falan bilmiyorum ama kişi okumuş okumuş puanı din kültürü öğretmenliğine yetmiş ve olmuş ama aslında alkol alıyor ee ne olacak?
beden eğitimi hocaları da sürekli spor mu yapıyor ona kalırsa? bizim hoca yapmazdı derste de bir şey yaptığına şahit olmadım :)
veya burada o kadar türkçe öğretmeni doğru düzgün yazı yazamıyor..

tabi ki mesleğini benimseyip ona göre davranan çok fazladır ama bu kişi din kültürü öğretmeni ne işi olur öyle ortamda demek bana göre doğru değil ki belki gidip alkol almadı bunu bilemeyiz :)

Ya alkol alsada beni ilgilendirmez. Ben o adam niye gitmiş demedim ki asla. O adama saygısızlık olmuş dedim. Sapla samanı karıştırmayın lütfen .

Beni ilgilendirmez isteyen istediğini yapabilir ama bugün herkese uygun ortam olmalıydı bence. Bu da bir saygı değil midir?
Zaten herkese uygun olsun diye o ortam secilmis bence
Yani isteyen icsin istemeyen icmesin diye
Alkolsuz yere gidilse isteyen icemeyek ya ondan.

Siz biraz fazla ince dusunmussunuz belki alkol almiyorsunuz diye

Gidebilirdiniz
Alkol almazdiniz
Ortam hosunuza gitmezse de erken kalkabilirdiniz

Not; ben de alkol almam ama giderdim ben

Ya alkol alsada beni ilgilendirmez. Ben o adam niye gitmiş demedim ki asla. O adama saygısızlık olmuş dedim. Sapla samanı karıştırmayın lütfen .

demek istediğim belki de ayıp olmamıştır? ama keşke siz de gitseydiniz alkol almazdınız olur biterdi.. gitmediniz şimdi de düşünüp canınızı sıkmayın..

Ben alkol kullanmadığım için işyeri organizasyonlarında kutlamalarda genelde arkadaşlara uyardım, onlar içmek isterdi mekanı seçerlerdi.
Bunu ben dert etmezdim hiç etmedim, size dert olacaksa gitmemeniz normal. Bir sorun haline gelmemeli bence.

Günah diye değil de belki felsefi açıdan tercihim o tür bir ortamı uygun bulmuyor olamaz mı? Benim günah dosyami tutmak sizin haddinize mi kaldı.
elbette uygun bulmamanız bize gayet normal geliyor.Sorun sizin insanların tercihine saygı duymamanız.Sol omuzunuzdaki melek değilim banane sizin günahınızdan sevabınızdan.insanların arasına nifak sokuyorsunuz.Okulda bakışlarından rahatsız oluyormuş ta bilmenne .size mi kaldı namus bekçiliği.
İnsanlara hertürlü lafı söylemek ,tercihlerine laf etmek sizin haddinize mi peki?

Herkesi baz alamazlar,cogunlugun dedigi olur konu kapanir. Dansoz sadece oynayan bir kadin,din kulturu ogretmeninin meslegine veya karakterine bir zarar verecegini sanmam. Bir de konu sahibi gitmemis zaten. Prensibinden oturu gitmedigi bir davetin konsepti artik onu baglamiyor, hem gitmeyip hem de ah vah etmek,gidenleri bu sekilde elestirmek ona dusmemeli,yanlis.

Prensiplerimizden dolayi yaptigimiz secimler bizi uzuyor olmamali yani ozetle.
Aynı şekilde düşünüyorum
Bir ortam hoşuma gitmemiş bende gitmediysem sorun ne
Üstelik çağırılmamış bile

Hocam konunuz tartışmaya açık bir konu çünkü hepimiz dünya görüşümüze ve hayat tarzımıza göre yorum yapıyoruz.
Bu nedenle size hak veren üyeler olduğu gibi acımazsızca eleştirenler de olacaktır.
İlk mesajınızda konuyu sadece kendiniz üzerinden aktarıp din bilgisi öğretmenini karıştırmasaydınız daha doğru olurdu.
Din bilgisi öğretmeni bu durum için 'doğruluk ölçer' değildir.
Ayrıca 'doğru' tartışmalı bir kavram,kime göre?neye göre? Değişiyor.
Dolayısıyla böyle durumlarda uzlaşmak da mümkün olmuyor.

Olan olmuş,zamanı geri getirmek mümkün değil.
Size tavsiyem katılmadığınız bir organizasyonun doğruluğunu tartışıp dahil olamadığınız için üzülmek yerine sonraki organizasyonlarda bulunmak istiyorsanız bunun için nasıl hareket etmeniz gerektiğine kafa yorun.
Bir de niçin davet edilmemiş olabilirsiniz?
Bunu düşünün.
Hayat tarzınız nedeniyle zaten katılmayacağınız mı düşünüldü? Yoksa meslektaşlarınızla iletişiminizde bir sorun mu var?
Aynı durumda olsam benim odaklanacağım konu bu olurdu.

Yani ne diyeyim!Allah aşkına öğretmenlikle ilgili , okulla ilgili konuları açmayın lütfen bu foruma.öğretmenlik mesleğinin dinamiği diğer tüm mesleklerden farklıdır.her okulun bile kendi içinde kurum kültürü ,okul kültürü farklıdır.bizim meslekle ilgili konu açıldıgında bilen bilmeyen herkes öğretmenler hakkında ileri geri konuşma hakkına sahip oluyor.Bir meslektaşımın buna sebebiyet veren konular açmasına üzülüyorum.

Şiddete uğrayan,tehdit edilen; bazen veli- idare- üst amirler tarafından baskılara maruz kalan ama yine de her şeye rağmen öğrencilerine her daim yol gösterici olan sırf kendilerine özel bir günde Içkili mekana gittiler diye, bu forumda mesleğin kutsallıgını ihlal eden, resmi ortamı bozan, ahlaksız , düşüncesiz ilan edilen meslektaşlarım adına çok üzüldüm.

konu sahibi bu tür etkinlikler de tek tek gel gel denmez.beni davet etmediler demişsiniz ya.bir kaç restoran adı ortaya atılır onun yemeği iyi bunun servisi iyi derken bir mekan belirlenir.sonra da çogunluk için tamam mı denir.rezervasyon için bir kağıt gezer gelmek isteyen kaç kişi gelecekse adını yazar.

Ben de alkol kullanmıyorum.Ama bu tür etkinliklere katılırım her zaman.Alkol alınmayan yere de gidildigi oldu,alınan da.Size uymamış gitmemişsiniz.bu kadar rahatsız olacaksanız gitseydiniz.yetmemiş gidenleri ayıplamış üstüne de buraya konu açmışsınız.Bir de müdüre şikayet edip komik duruma düşmeyin.
Hayır oruç da tutuyorum yanlıß anlasılmasın ramazan aylarında da okulda iftar yemekleri düzenlenir.ona oruç tutmayan arkadaşlar da katılır bazen.e bize uymuyor demediler hiç
her kelimesine katılıyorum
insanlar tamamıyla kendilerine ait bir ortamda ve zamanda eğlenmeye gittiler diye ayyaş takımı ilan edildiler ki aralarında içki içmeyip ortama katılmak isteyende olabilir kime ne
bizi biz yapan değer kalmamışmış
çünkü insanlar nasıl eğleneceğine karışmak onları yaftalamak bizi biz yapan bir değer

Bence haklısınız beraber karar verilmeliydi hadi yine ortam neyse içen içer içmeyen içmez de dansöz ne

Yazdığınız şeyler de sizi ilgilendiren tek bir şey bile yok.Alkol var diye gitmek istememişsiniz ;dansözden haberiniz bile yokmuş dansözü ne diye yazdınız şimdi,hele ki din kültürü hocasını ?
İnsanların nasıl eğleneceğine karışmayın bir zahmet.Ne yapsınlar resmi bir mekanda oturup sizin dilediğiniz gibi 2 saat sohbet edip mi ayrılsınlar ? Bu sene böyle yapmak istemişler,katılmak istemiyorsanız katılmayın bu kadar basit.

Hayır okulun başka sorulmayan var mı bilmiyorum çünkü öğretmenler odasında genele sorulmuş gibiydi. Bir tek bana sorulmadi bence. Bir de iki hoca daha var onlara da sormamis olabilirler .konuşmadım kimseyle. Ama bu durumu müdürle konuşmak istiyorum.

İyi de size de sorulmuş

Yani bir kişi gezip herkese sormaz ki

Birkaç kişi gördüğüne söyler o da kendi yakın çevresine ya da zümresine

Okulda herkesi aynı anda bulup duyurmak vs mümkün değil

Peki adı, "öğretmenler gününde kafayı çekip, dansöz izleme toplantısı" ise? :KK48:

İnsanlar videoları bize at demiştir, onlar da herkese tek tek atmaktansa gruba atmışlardır, ne var bunda anlamadım?
ama ismi öyle değilmiş? müdürün bile olduğu ortam sonucta. neyse benim de tasvip etmeyeceğim bi ortamdır. bu sizin fikriniz saygı duyarım, ama ben şahsen rahatsız olurdum

Adı öğretmenler günü kutlaması ama eğlencenin bahanesi aslında.

Herkesin eğlence anlayışı farklıdır.
Kalabalıkta herkesin gönlünü yapmak imkansızdır.
Bizde de müdür yardımcısı fire vermeden toplanalım arkadaşlar dedi ama alkollü ortam istemeyen bir arkadaş
beni çok isteyen ona göre ortam seçer diyerek katılmadı.
Haklı da hani, doğru..

Ben de keyfim istemediği için gitmedim, aklımda kalmadı.

Tavsiyem aklınızın kalacağı ortamlar için biraz uyumlu olun.
Uyamayacağınız ortama giremediğiniz için de dertlenmeyin.

Back
X