• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Öğretmenler Günü

Ikibinonyedi

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
31 Temmuz 2018
142
314
103
35
Yıllardır öğretmenim ve ilk kez bu yıl kendimi çok değersiz, yetersiz hissettim. Her öğretmenler gününde kucağım dolup taşmasa da beni düşünüp hediye getiren öğrencilerim olurdu. Yeni bi okuldayım ve sanki görünmezim. Ne çok istemiştim atanmayı... Kalbim kırık. Amaç hediye almak değil elbet. İnsan düşünülmek istiyor. Şimdiye kadar hep işimi iyi yaptığım, çok emek verdiğimle ilgili yorumlar duydum. Ama bütün bunlar öğrenciye geçmiyor sanki. Ders anlatmayan, bol keseden not verip öğrenciyi sıkmayanlara bakıyorum ne kadar kıymetliler... Yapım gereği soğuk bir tipim. Keşke daha sıcakkanlı ve sevecen olabilseydim...

Bu kadar insan çocuk aynı şeyi yapmamışsa bi nedeni vardır illa ki üzülmeyin bazen böyle oluyor

Yıllardır öğretmenim ve ilk kez bu yıl kendimi çok değersiz, yetersiz hissettim. Her öğretmenler gününde kucağım dolup taşmasa da beni düşünüp hediye getiren öğrencilerim olurdu. Yeni bi okuldayım ve sanki görünmezim. Ne çok istemiştim atanmayı... Kalbim kırık. Amaç hediye almak değil elbet. İnsan düşünülmek istiyor. Şimdiye kadar hep işimi iyi yaptığım, çok emek verdiğimle ilgili yorumlar duydum. Ama bütün bunlar öğrenciye geçmiyor sanki. Ders anlatmayan, bol keseden not verip öğrenciyi sıkmayanlara bakıyorum ne kadar kıymetliler... Yapım gereği soğuk bir tipim. Keşke daha sıcakkanlı ve sevecen olabilseydim...
Canımcım öncelikle günümüz kutlu olsun.Yılların öğretmeniyim.Ailemiz de çok öğretmen var.Babam ablam eniştem ben yeğenim eşim de yıllarca akademisyen lik yapmış.Her yıl gururla bu günü kutlayıp paylsşım yapardım mutlaka.İlk defa bir şey paylaşmak gelmedi içimden.Öğretmenin bu kadar değersizleştiği bir zamanı hatırlamıyorum .Eğitim sistemi diye bir şey kalmadı.Şehit öğretmenleri olan bu ülkede neyin kutlamasını yapacağız bilmiyorum.Hediye almayı severim vermeyi sevdiğim gibi ama öğrenciden değil.Onların bana sevgiyle bakan gözlerinden başka bir beklentim yok.Seni anlıyorum ama inan bir öğretmen olarak vicdanımız rahatsa bu en büyük hediyedir bizim için.🌸

Öncelikle öğretmenler gününüz kutlu olsun hocam 🩷
Branş öğretmeni misiniz? Yoksa sınıf mı? Branş öğretmenleri çok es geçiliyor, lisede falansanız ondan olabilir mi? Okul idaresi küçük bi jest yapmadı mı çiçek vs
Bizim müdür her gün kedinin fareyi gözlediği gibi gözler derse giriş çıkışımızı takip ederdi.Bugün adamı görmedim resmen.Bırak çiçeği böceği adam nezaketen gününüz kutlu olsun bile demedi.Yüzünü bile görmedim bugün 😀

Öncelikle öğretmenler gününüz kutlu olsun öğretmen hanım.🌸
Sıcakkanlı, öğrencinin nabzına göre şerbet döken bir öğretmen belki öğrenciler arasında kısa zamanda sempati ve popülerlik kazanabilir ama tutarlı, adil ve kaliteli bir öğretmen uzun vadeli saygı ve sevgi kazanır. Çocukların çoğu bu tarz öğretmenlerin değerini yaşları ilerledikçe anlar ve onu güzel hatırlar. Her öğretmenin iz bıraktığı öğrencileri vardır. Bazıları bunu öğrencinin ağzından bizzat duyar bazılarının haberi bile olmaz. Ortaokul lise döneminde duygusal derinliği olan, olayları daha kapsamlı algılayan öğrenci sayısı çok azdır. Yüzeyseldir sevgi anlayışları, çoğunlukla da menfaate dayalı. Kim sınavları daha kolay soruyorsa, derste boş bırakıyorsa, öğrenciyle rahat sohbet ediyorsa onu seviyor gibi görünürler.

Ben yıllar geçti Türkçe öğretmenime hâlâ kadar minnettarım ki. Yazmayı, okumayı ne kadar sevdiğimi kendim bile farkında değilken o beni fark etmişti. Yine yabancı dil öğrenmeye merakım da muhtemelen İngilizce öğretmenimin etkisiyle oldu. Bizi 2 saatlik dersin 1 dersinde muhakkak konuştururdu. O zaman kaçacak yer arardı herkes, disiplinli ders işleyiş stilini sıkıcı bulurlardı. Şahsım adına söyleyeyim onun eğitim metotlarının bana ne kadar fayda sağladığını çok sonradan fark ettim. Bu iki insan şu an nerededir bilmiyorum fakat kalbimde çok özel ve saygın bir konumdalar.

Bir de kendinize biraz zaman tanıyın. Yeni okul, yeni bağlar, yeni tanıma süreci. Bunlar kolay şeyler değil ve henüz süreç tamamlanmadı. Öğrencilerin sizi tanıyıp bağ kurması için yeterli zaman geçmemiş muhtemelen. Siz yıllarca belli bir öğretmen öğrenci bağına, belli bir görünürlük düzeyine alışmışsınız. Yeni okul bu bağı kopardığından hâliyle siz de "eski öğrencilerim beni severdi” düşüncesiyle üzülüyorsunuz. Hiç üzülmeyin, bir çeşit adaptasyon sürecinden geçiyorsunuz zamanla bu okulda da kök salan bir çiçek olacağınıza eminim.

Son düzenleme:
Bir süre atanamadım ama köylerde çalıştım ailem bile öğretmen değilsin gözüyle bakıyordu. Bazı meslektaşlarımızın bakışı çok çirkindi. Bunlar önemli değil önemli olan kendinizi nerede gördüğünüz. Kalplere dokunmak önemli olan. Dersleri dolu da geçseniz boş da geçseniz kolay bir branş da olsanız zor bir branş da olsanız önemli olan öğrenciyle o enerjiyi yakalamak olduğunu düşünüyorum. Branşım zor bir branş öğrencilerime her zaman; dersimi sevmek zorunda değilsiniz ama Türk eğitim sistemine göre sınavda yapmak zorundasınız o yüzden öğrenmeye bakın diyorum bu şekilde motive ediyorum. Başarılı olmuşlar olmamışlar banane, ilerde karşılaştığımızda notlarını değil; bir güleryüz, bir anlayışı hatırlayacaklar.
Öğretmenler gününüz kutlu olsun 💐

Aynı dertten uyuyamadım şuanda.
Bende lisede öğretmenim. öğrencilerimi çok severim. Maddi manevi ihtiyaçları olsa ilgilenirim. Arada birşeyler ısmarlarım. onları ders konusunda gelecek konusunda yüreklendirim ama öğretmenler günümü kutlamadılar bile. O kadar üzüldüm ki.

O kadar kayıtsızlar ki. Anlamak çok zor.
Nerde yanlış yapıyorum bilemiyorum.

Aynı dertten uyuyamadım şuanda.
Bende lisede öğretmenim. öğrencilerimi çok severim. Maddi manevi ihtiyaçları olsa ilgilenirim. Arada birşeyler ısmarlarım. onları ders konusunda gelecek konusunda yüreklendirim ama öğretmenler günümü kutlamadılar bile. O kadar üzüldüm ki.

O kadar kayıtsızlar ki. Anlamak çok zor.
Nerde yanlış yapıyorum bilemiyorum.

Hiç üzülmeyin, yeni nesil böyle bir acaip🙄🙄

Sizin gibi öğretmenlerin kıymeti öğrenciler hayata atılınca anlıyor. Lisedeyken matematik harici bütün derslerimi severdim ve matematik dışında ortalamam 90 ustu idi matematik öğretmenine karşı dersi sevmediğim için hep bir on yargım vardı o da sizin gibi ciddi duruşlu biriydi. Matematigi sevmediğimi bile bile her soruyu bana cozdurtmeye çalışırdı kendi kendime kurulurdum hoca bana taktı ya diye. Bir gün tahtaya çıkardı yapamadım soruyu anlamıyorum diyorum niye beni çıkartıyorsunuz dediğim De yüksek sesle aptal mısın sen bütün dersleri yapıp bunu mu anlamıyorsun diyerek azarlamisti. Suan ki aklımla düşünüyorum çok haklıymış. Bilerek beni kaldirmasi benim hırs yapmam içindi tamamen ama o zaman ergen kafasıyla anlamadım hocamı dinleyip matematiğe ağırlık verseydim çok farklı yerlerde olabilirdim. Ve o ciddi gözüken hocalarımin anlattığı her sey hala aklımda biliyor musunuz 😅 colugundsn çocuğundan bahseden hocadansa mezun olunca sizin gibilerin kıymeti hep.biliniyor merak etmeyin. Öğretmenler gününüz kutlu olsun🌸 bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olunur🌸

Öncelikle öğretmenler gününüz kutlu olsun hocam 🩷
Branş öğretmeni misiniz? Yoksa sınıf mı? Branş öğretmenleri çok es geçiliyor, lisede falansanız ondan olabilir mi? Okul idaresi küçük bi jest yapmadı mı çiçek vs
Çok teşekkür ederim. Evet lisede branş öğretmeniyim. İdare güzel jestler yaptı

Benim kızların ilk öğretmenler günü kutlaması olduğu için zaten aşırı duygusalım 🙁 Bugün bir kaç haber gördüm. Doğu’nun uçra köşelerinde tek öğrencisi olan öğretmenleri. Canla başla yine de o tek öğrenciyi kazanmaya çalışıyorlar. Şimdi de bu kızı gördüm. Öğretmenlik gerçekten severek yapılacak bir meslek ve ne şartlar altında yapanlar var. 🙁 Yapım soğuk diyorsunuz ama bir şekilde öğrencilerle iletişim kurmayı sağlamalısınız. Ergen çocukların zor olacağını düşünüyorum. Allah yardımcınız olsun. Öğretmenler gününüz kutlu olsun 🌷

Ne güzel şeyler yazmışsınız, hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim. Lisede bir branş öğretmeni olmam tabii etkilidir bu durumda. Önceki yıllarda mezun olan öğrencilerimden güzel mesajlar aldım. İnsan şimdi de bekliyor ama biraz zamana ihtiyaç var galiba

Back
X