Hiç üzülmeyin öğretmenim.
Benim 8.sınıfa giden bir kızım,2.sınıfta oğlum var, senelerce ailelerin koştur koştur para toplayıp hediye alıp,kendi almış gibi öğretmene teslim etmesinden olsa gerek,çocuklar bizim dönemimizde olduğu gibi kutlamıyorlar özel günleri.
Ben çocukken ailemizle alır bir hediye paketler verirdim öğretmenime. Onun heyecanıyla uyuyamazdım gece ,hediyeleşmenin tadını bilirdim.
Kızımda ilkokulda bunu yaptım birlikte kutu hazırladık,(şık bir kutuya ufak tefek hediyeler,cikolata ,kahve vs ceşitli şeyler ekleyip) ,anaokulunda da yaptım,ortaokulda ilk sene yapabildim(tüm branş öğretmenlerine almistım ufak hediyeler),ama sonra oğlumda surdüremedim ne yazık ki. Çoğunu tanımıyorum diyerek,çoğunluğa uymaya başladım bende.
Şu an para toplayalım deniyor, veriyorum alınıyor veriliyor,branş öğretmenleri atlanabiliyor böyle olunca da zira istenen miktar fazla bulunuyor,sınıfın yarısı katılıyor vs. Bu sene kızımın sınıfında katılım azdi,miktar fazla gelince vazgeçenler de olunca bence yeterli bir para toplanmadı. Bazı branş öğretmenlerine hediye alamamış sınıf temsilcisi,öğretmenler odasına tatlı almış. Bence keşke hepsine alsaydı toplu bir tatlı almak yerine ama işte o da kendince öyle ayarlamış,uğraşıp emek etmiş diye birşey demedim.
Bizler(veliler)çocukları bu hale getirdik bence. Bu da öz eleştiri olarak dursun burda.
Gününüz kutlu olsun.