Öğretmenler odası kâbusu

daisysun

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Temmuz 2014
485
170
53
Öğretmenim 9 yıllık. Bu okulda 3. yıla girdim. Öğretmenler Odasında kendime yer edinemiyorum. Saolsunlar herkes birbirine karşı dost arkadaş saygılı selamlı merhabalı. Bana gelince yok. İdarwciler hariç 5erkek 26 kadın.
Aslında kimse kimse için ölmüyor ama birbirlerine saygılılar. Teneffüste sohbet ediyorlar. Saçlarını, makyajlarını kıyafetlerini beğeniyor bunu dile getiriyorlar. Bana gelince sus pus. Ne kendilerine laf söyletiyorlar ne birbirlerine çemkiriyorlar. Benim ayrı zamanlarda bi kaç hoca ile tartışmam oldu. Kendim olduğum için demiyorum hakikaten ben haklıydım. Akıllarınca bazıları beni ezmeye çalış tı çalışıyor. Müsade etmedim. Böyle olaylar olmadan önce de bana karşı hep bi sınır vardı. Anlamlandıramadığım bi şekilde bana karşı bi soğukluk , önyargı. Selam veriyorum samimi candan davrandığım bile bana karşı dostluk kurmuyor. bnmle samimiyeti ilerletmiyor
mesleği mi öğrencilerimi çok seviyorum ama bunlara karşı sürekli hakkımı korumaya çalışmaktan da yorulmaya başladım.
Böyle işte aranızda da öğretmen olan muhahhk vardır. Hatta aynı okuldan olduğum da okuyordur burayı. :) öyle ise soruyorum hoca hanım derdin ne benimle? :) Bi arkadaslık, bi sohbet etmek için niye kendini yüksek görüyorsun benden? Ve de bazen kendi kendine benim hakkım olan bi konuda durumda bnm hakkımı çiğniyor bana karşı saygısızlık yapıyor, beni ezmeye çalışıyor saygınlıkta kusur ediyorsun?? Sen gümüşsün ben tunç muyum?
Bu olumsuz kötü ortamdan etkilenmeden zihnimi kuvvetli, berrak nasıl tutabilirim? insanlar beni sevmiyor diye kendime kızdığım bnm de kendimi svmediğim zamanlar oluyor. Herşeye rağmen kendimi nasıl sevmeye devam edebilirim?

az önce aynı konu hakkında konuşuyorduk. işyerinde bana da durduk yere ters davranan insanlar var. ben de ters davranıyorum. artık milletin içine girmeye çalışmıyorum. ya tek takılırım ya biri gelir yanıma. bi özelliğini kıskanıyorlardır muhtemelen. dert etme dersine gir çık takma milleti

30 kişi sıkıntılı bir sizde mi sorun var?
Belki yaşadığınız problemlerden birini yazarsanız örnek olur.
Şahsım adına haklı bile olsa çok sert
, sivri insanları sevmem. Haklı olduğunu söylemenin tek yolu tartışmak değil.

Hocam cok dolmussun bir sakin olmaya calisin.
Gordugunuzden fazla deger vermeyin beklemeyinde.
Her kurum da var gruplasma.belliki sizin tartistiklariniz digerlerini de size karsi doldurmus.
Ogretmenler odasinda pek takilmayin anladigim negatif elektirik aliyorsunuz o ortamdan.
Isi is yerinde birakin.selaminizi almaya tenezzul etmeyene selam vermeyin.
En onemlisi fazla ciddiye alipta kendinizi yipratmayin..

Öğretmenim 9 yıllık. Bu okulda 3. yıla girdim. Öğretmenler Odasında kendime yer edinemiyorum. Saolsunlar herkes birbirine karşı dost arkadaş saygılı selamlı merhabalı. Bana gelince yok. İdarwciler hariç 5erkek 26 kadın.
Aslında kimse kimse için ölmüyor ama birbirlerine saygılılar. Teneffüste sohbet ediyorlar. Saçlarını, makyajlarını kıyafetlerini beğeniyor bunu dile getiriyorlar. Bana gelince sus pus. Ne kendilerine laf söyletiyorlar ne birbirlerine çemkiriyorlar. Benim ayrı zamanlarda bi kaç hoca ile tartışmam oldu. Kendim olduğum için demiyorum hakikaten ben haklıydım. Akıllarınca bazıları beni ezmeye çalış tı çalışıyor. Müsade etmedim. Böyle olaylar olmadan önce de bana karşı hep bi sınır vardı. Anlamlandıramadığım bi şekilde bana karşı bi soğukluk , önyargı. Selam veriyorum samimi candan davrandığım bile bana karşı dostluk kurmuyor. bnmle samimiyeti ilerletmiyor
mesleği mi öğrencilerimi çok seviyorum ama bunlara karşı sürekli hakkımı korumaya çalışmaktan da yorulmaya başladım.
Böyle işte aranızda da öğretmen olan muhahhk vardır. Hatta aynı okuldan olduğum da okuyordur burayı. :) öyle ise soruyorum hoca hanım derdin ne benimle? :) Bi arkadaslık, bi sohbet etmek için niye kendini yüksek görüyorsun benden? Ve de bazen kendi kendine benim hakkım olan bi konuda durumda bnm hakkımı çiğniyor bana karşı saygısızlık yapıyor, beni ezmeye çalışıyor saygınlıkta kusur ediyorsun?? Sen gümüşsün ben tunç muyum?
Bu olumsuz kötü ortamdan etkilenmeden zihnimi kuvvetli, berrak nasıl tutabilirim? insanlar beni sevmiyor diye kendime kızdığım bnm de kendimi svmediğim zamanlar oluyor. Herşeye rağmen kendimi nasıl sevmeye devam edebilirim?
Beni de yalniz biraktilar hatta selami mi bile almiyorlar .Tanima tanisma firsatini bile vermediler hatta ilk gun ben tanittim kendimi hic orali bile olmadilar bir kac gin boyunca erken gittim sohbete gireyim diye yuzume bile bakilmadi bir kac kisi kim bu diye birbirlerine sorarken duydum mutsuz basladim oylede gidiyor .Kendimi isime adadim iki yil oldu tayin bekliyorum .

Ben de öğretmen adayıyım, ama hala göremedim o müthiş odayı. :KK53: Alice Harikalar Diyarı gibi bir imajı var bende :D

Şaka bir yana cidden derse hazırlanmaktan, öğrencilerle ilgilenmekten birbirimizi yemeye fırsatımız kalmaz diye düşünüyordum ben. Kalıyor mu ya?:KK14:

Yorumlarınıza Teşekkürler. 30 kişi haksız ben haklıyım demiyorum. Ya da tam tersi 30u haklı olup ben haksız gibi düşünülmez. Bende de bi sorunlar varsa bu ancak sohbet muhabbet etmede kendini geri çekme hakkını doğurur ama bana karışma aklınca beni ezme gibi davranışlar sergileme sözler etme hakkını kimseye vermez. Değil mi?

hayatımda en kasvetli bulduğum yerlerden biridir öğretmenler odası mayın tarlası:bicak:

Yorumlarınıza Teşekkürler. 30 kişi haksız ben haklıyım demiyorum. Ya da tam tersi 30u haklı olup ben haksız gibi düşünülmez. Bende de bi sorunlar varsa bu ancak sohbet muhabbet etmede kendini geri çekme hakkını doğurur ama bana karışma aklınca beni ezme gibi davranışlar sergileme sözler etme hakkını kimseye vermez. Değil mi?
İnsanlar cok farkli ben sizi anliyorum .Haksizliga tahammulumuz olmadigi icin dogrulari soyledigimiz icin kabul gormuyoruz .Digerleri gibi de alcak tondan degilde sert birsekilde konustugunuzdan dislanabiliyoruz .Devir durustluk devri degil herkes cok guzel oynuyor birakin ogretmenler odasini sinifinizda vakit gecirin ,bahceye cikin cok gitmek zorunda kalirsaniz alin bir kitap onunla oyalanin muhattap olmayin kimseyle .

Şimdi 2 ihtimal geldi aklıma.

1. gerçekten de sinir bozucu bi özelliğiniz vardır ama farkında değilsinizdir. mesela şunu örnek vereyim size, öğretmen bi tanıdığım var, komşum. fazlaca samimi değiliz ama az çok muhabbetimiz var. bu kadın her zaman okuldakilerden böyle şikayet ederdi, aynı sizin gibi. bana karşı böyleler, şöyleler... ben de o zamanlarda çok muhabbete girmediğimden, tanımadığımdan sevmemek için bi sebep bulamazdım kadında. ''ya neden ki hoş kadına benziyor iyi biri gibi'' derdim.

gel zaman git zaman sohbet muhabbet arttı biraz, evine gitmeye başladım, bana gelmeye başladı. ve kadında beni iten bi şeyler oldu. düşündüm düşündüm buldum sonunda. uzaktan bakıldığı zaman aslında gayet normal iyi biri ama detaylara inildiği zaman konuşma tarzı, söyledikleri, düşünceleri, zihniyeti beni irite etmeye başladı. mesela bir partiden konu açılır, kendi tuttuğu partisini över över, diğer partililere aptal, cahil muamelesi yaparak konuşur, halbuki benim kendisiyle aynı düşünmediğimi bildiği halde. sanki bana laf çarpar gibi.

ya da başka bi örnek, ben nişanlandım, nişanlın şunu yapmıyor mu bunu almıyor mu soruları sordu, buraya kadar sorun etmedim, ama sonra kendi gelinlerine aldığı şeyleri saydı bana, yani ''baak ona neler aldık sana hiçbir şey almamışlar'' imalarıyla, mimikleriyle...

ya da oturuyoruz tv de müzik kanalı açık, mor saçlı bi şarkıcı kız çıkmış, benim o kızı tatlı bulduğumu bilir, ayrıca mor, pembe rengarenk saçlardan hoşlandığımı bilir ama bunu bile bile kurduğu cümle ''ayy şuna bak başımıza taş yağacak iyice zıvanadan çıktılar o saç ne öyle''

kendisi kapalı bi insandır, beni alakadar etmez ama laf aralarında açıklık kötü, kapalılık iyi imaları...

daha bunun gibi bi çok küçük detay... beni ne kadar da itti kadından. belki siz de böylesinizdir, farkında değilsinizdir, kendinizi övüyorsunuzdur, ne bileyim başkalarının düşüncelerine saygılı olmuyorsunuzdur, kendinizi haklı gördüğünüz için tartışırken itici görünüyorsunuzdur. bunlar olabilir.

2. ihtimal ise bunların hiçbirini yapmıyorsunuzdur, belki de sadece sizi kıskanıyorlardır. çekememezlik vardır.

İnsanlar sevmiyoruz diye başkasının hakkını çiğnemeye nerden hak bulabiliyor?
Sorunum sevilmemekten çok akıllarınca bazılarının benim hakkımı ezmeye çalışması. Yalnız bir tip olunması bu insanlar kolaylıkla ezilebilir yargısı oluşturmamalı

Ezme denilen nedir mesela bahsetseniz?

mobbinge benzettim, güçlü durum ezdirmeyin kendinizi

Back
X