ögretmenlerim bi yardım edin bayanlar

elavinya

Başarmanın yarısındayım,başaracağım dedim çünkü :)
Kayıtlı Üye
13 Haziran 2008
1.542
578
44
Merhabalar bir ögrencim var ders olarak süper olmasada 3lük,4lük babası sınıfta bırakmamı istiyo okula ilk kayıtta 53 aylık yazılmış gelişim olarakta kücük babası eziliyo böyle hepsinden küçük dedi bi yıl tekrar ederse başarısıda artar diyo,hepimiz şaşkınız rehber ögrt.de psikolojik olarak cocuk yıkılır dedi ,baba aciklarız diyor diyelm çocuk anladı arkadas arasında gene ezilcek bunu diger çocuklar anlamazki adam diyoki ben babasıym istiyorum yapın yapmazsanz hayatm boyunca siz yapmadınz diye cocuk böyle oldu düşünürüm dedi ısrarcı olmasada böyle düsünüyo iki arada bir derede kaldım ya yapcam baba beni gelecekte sorgulamasin yada kötüye giderse cocuk beni lanetliycek hayatnda falan kafam 1500 ambale oldum emsal ai durum muydunuzmu?

Adama çocuğunu başka bir okulda istediği sınıfa yazdırmayı teklif etseniz? Haksız sayılmaz, bir veli olarak çocuğu ile ilgili en doğru kararı o verir.

emsal durum yaşamadım ama yaşayana tanık oldum. babası gelip öğretmenler odasına bu çocuğu bırakın. her sene aynı şey demişti. notları kötü olsa da ortalaması tutuyordu geçirdik. sadece sizinle ilgili değil yönetim ile de ilgili. ben lise öğr. olduğum için durum buydu. ilkokulsa çok da yorumlayamıyorum.
ancak şahsi kanaatim kalmaması gereken çocuğun kişisel düşüncelerle bırakılmaması. bu yanlış. etik de değil, profesyonel de değil. çocuk da olsa o bir insan. hayatıyla böyle oynanmamalı.
o adam velisi olabilir. ama çocuğun eğitimi için en iyiyi o biliyor diyebilir miyiz? madem çocukları bu kadar kıymetliydi en baştan erken yazılmaması için çabalamalıydı. artık çocuk başlamış, bu yaptıkları ancak baltalamak olur...

Çok ilginç gerçekten...
Ben yerinizde olsam bırakmazdım.
Eğer derslerdeki durumu çok çok kötü olsaydı, zaten babasının gelip emir vermesine gerek kalmaz siz gerekeni yapardınız.
Ama orta seviyede bir öğrenci için sırf babasının isteği üzerine çocuk sınıf tekrarı yapmamalı.
O baba çocuğunu okula yazdırırken düşünecekti.
Pinpon topu gibi oynamaya başlanmış şimdiden çocukla...

Adama çocuğunu başka bir okulda istediği sınıfa yazdırmayı teklif etseniz? Haksız sayılmaz, bir veli olarak çocuğu ile ilgili en doğru kararı o verir.
rencide olmasin diye zaten bırakirsaniz okuluda degistircem dedi artılari var durumun ama eksileri daha fazla sanki

Çok ilginç gerçekten...
Ben yerinizde olsam bırakmazdım.
Eğer derslerdeki durumu çok çok kötü olsaydı, zaten babasının gelip emir vermesine gerek kalmaz siz gerekeni yapardınız.
Ama orta seviyede bir öğrenci için sırf babasının isteği üzerine çocuk sınıf tekrarı yapmamalı.
O baba çocuğunu okula yazdırırken düşünecekti.
Pinpon topu gibi oynamaya başlanmış şimdiden çocukla...
veli tartismacı bi tavirda degil o kadar só karari sen ver diyor ama lafta soktu kötüye giderse bu önerimi kabul etmedgnz aklima gelcek dedi bende 53 aylik kayit gelsn aklına dedim şuda varki 50aylik kaydolan ögrencm sınıf birincisi tek fark boyu uzun

Çok kritik bir konu, yorum bile getiremedim... Ama idarenin belki bir önerisi tespiti olur?

Bu arada öğretmen değilim..
Aile danışmanıyım.
cok sevindim öyle olmanıza sıkısıp kaldim resmen dogudaym kücük bi ilcedeym bugün pedgog aradm yok burda fikirleriniz abdurrahman ve benim icin önemli

emsal durum yaşamadım ama yaşayana tanık oldum. babası gelip öğretmenler odasına bu çocuğu bırakın. her sene aynı şey demişti. notları kötü olsa da ortalaması tutuyordu geçirdik. sadece sizinle ilgili değil yönetim ile de ilgili. ben lise öğr. olduğum için durum buydu. ilkokulsa çok da yorumlayamıyorum.
ancak şahsi kanaatim kalmaması gereken çocuğun kişisel düşüncelerle bırakılmaması. bu yanlış. etik de değil, profesyonel de değil. çocuk da olsa o bir insan. hayatıyla böyle oynanmamalı.
o adam velisi olabilir. ama çocuğun eğitimi için en iyiyi o biliyor diyebilir miyiz? madem çocukları bu kadar kıymetliydi en baştan erken yazılmaması için çabalamalıydı. artık çocuk başlamış, bu yaptıkları ancak baltalamak olur...
haklisın etik degil ögretmeniyim ve okuma hakkina kast tıs bu yoksa suc olmasn bide amanın

müdürüm 20.ben 10.yılımdaym ikimızde duymadk böyle olay oda soruştruyor ama kalmamasi taraftarıyız
Evet gerçekten sınıf atlamayi duydum da, sinifta birak diyeni ilk defa duyuyorum. Araştirmak en iyisi, milli egitimden belki bir öneri gelir...

Gayet mantıklı buldum, çok erken başlamışlar okula.
İlgili ve çözüm arayan bir veli, ne güzel.
Ben de hep 1 yıl geç başlatsalardı keşke dedim, zorlandım.
Rehber öğretmenin görüşü önemli tabii.

Elbette çocuğun derslerindeki durumu, sınıf içindeki uyumunu siz biliyorsunuz.
Anlattığınız kadarıyla sınıfta kalmasını gerektirecek bir sorun yok.
Bu durumda olayı içinden çıkılmaz hal almasına getirmeye lüzum da yok.
Görülüyor ki, babanın çocuğundan beklentisi çok yüksek, o yüksek beklenti karşılanmayınca sınıfı tekrar etmesini istemiş.
Şöyle düşünün, sınıfta tekrarı yapması gereken bir çocuğun velisi gelip çocuğunun sınıfını geçmesi için bir konuşma yaparsa sizinle, geçirir misiniz? bırakır mısınız?
Bu cevabı kendinize verin ve gerekeni yapın.
"İleride şöyle olursa böyle olursa sizden bileceğim" gibi konuşma da çok gereksiz.
Olasılıkları gözden geçirin, babanın çocuktan yüksek beklentisinin nelere sebep olabileceği ile alakalı..
Diyelim ki sınıf tekrarı yaptı, çocuk notları tekrar ettiği sınıfta da yine aynı seviyelerde.. Ne yapacak bu veli?
Tekrar mı ettirecek yine, yoksa çocuğa mı yüklenecek... ?
Ayrıca,
Umarım bu konuşmalardan çocuğun haberi yoktur.

Bir öğretmen olarak kesinlikle kalmaması gerektiğini düşünüyorum. 1.sınıfa sadece okumayı öğrenerek gelen çocuklar bile çok sıkılıyor, arkadaşlarına uyum sağlayamıyor, derslerden kopuyor. Bu çocuk ise başarısız bile değil. Koca 1 yılı yok yere çocuğa tekrar ettirmek büyük haksızlık bence.

Hele bir de sinif arkadašlari sinifta kaldığini ogrenirlerse, vay haline çocuğun. Sinif tekrari yapanlara nasil gozlerle bakildiğini hepimiz biliriz kendi oğrenciliğimizden. Hele ki o yaşta çocuklar çok acimasiz olabilirler.

Her şeyi geçtim, yazik o çocuğun psikolojisine. Elinden geleni yapip, kendince orta karar bir derece yakalamiş. Şimdi sinifta kalirsa, kalan hayati boyunca özgüvensiz kalir ve başarisizlik korkusundan kurtulamaz. Bir şekilde ikna edin bence..

Eğitimci olarak Geçip kalmasına sizin karar vermeniz gerekir. Ben lise öğretmeniyim, bizde sınıf tekrarı çok büyük yıkım öğrenci için. Ya
Ileride öğrenci sizi suçlarsa hayatından boşuna 1 yıl Gittiği için?? Çocuk geçmeyi hak ediyorsa geçecek tabi ki...bence de velinin beklentisi çok yüksek...

Ben altı yaşında başladım. Boyum sınıf içinde uzundu öğrencilerin beni ezmesi söz konusu değildi ve o dönem aile içinde kötü olaylar yaşıyorduk sırf bu nedenle derslere ilgili değildim. Derslerime adapte olamamıştım. İlkokul öğretmenim benim "gerizekalı" olduğumu anneme söyleyip zeka testi istedi. Neticede o zeka testim yaşımdan büyük çıktığı için sesini çıkaramadı ama beni en arka sıralara da itelemekten geri kalmadı. Okuldan soğutan kendisi oldu ve liseye kadar hep kötü bir öğrenciydim. Ama fenden başarısızdım ve lisede fen derslerinden kurtulur kurtulmaz da takdir alan bir öğrenci oldum.
Netice de o öğretmen benim yaşımın ufak ve zekamın yetmediğini düşünmesi nedeniyle ben okuldan soğudum. Bu kadar anlayışlı ve velisine rağmen öğrencisini düşünen bir öğretmen olduğunuz için ben teşekkür ederim size. Zira o kadını hala iyi anmam ve gerçekten sınıfta kast sistemi kurduğu için de hakkım varsa helal etmiyorum.
Kuzenim 5 yaşında başladı ilkokula ve 16sında üniversiteyi de kazandı. Şu an gayet başarılı bir birey oldu. Çünkü benim kadar şansız değildi ve öğretmen sınıfta onun ezilmesini engelledi. Sınıfta bırakılsaydı belki benim gibi o da okul hayatından soğurdu.
Öğretmen değilim ama sınıfta kalmak yada başarısız olduğunu ilkokul çağında duymak öğrencileri kötü etkiliyor bunu biliyorum. Yine de bu duyarlılıkla en iyi karara varacağınızdan eminim.

Madem o kdar dusunuyolardi nicin erkenden yaZdirdar okula? Simdi onemli degil gibi olsada hayattan giden koskoca bi yil az degil.... Psikolojisini dusunemiyorum bile.. Yeterszse cocuk cozum bu olmamali. Ek dersler aktivitelerle yetisebilir.

Ben velinin yaklaşımını doğru bulmadım, o şu an kendince çocuğunu ufak tefek diye diğer çocuklardan korumaya çalışıyor ama çocuğun psikolojisini düşünerek hareket ettiğini sanmıyorum. Eğer bu kadar düşünceli bir veliyse tüm bunları ilkokula yazdırmadan önce düşünecekti. Çocuk o zamanlar da anlattığınız gibiydi öyle değil mi? Birden bire diğer arkadaşlarından daha küçük minyon hale gelmedi bu çocuk. Benimde oğlum var 6 yaşında, bu sene başında ilkokula yazdırmadım, bir yıl daha anaokuluna gönderdim. Bu sene tam yaşında başlayacak okula.

Ben velinin yaklaşımını doğru bulmadım, o şu an kendince çocuğunu ufak tefek diye diğer çocuklardan korumaya çalışıyor ama çocuğun psikolojisini düşünerek hareket ettiğini sanmıyorum. Eğer bu kadar düşünceli bir veliyse tüm bunları ilkokula yazdırmadan önce düşünecekti. Çocuk o zamanlar da anlattığınız gibiydi öyle değil mi? Birden bire diğer arkadaşlarından daha küçük minyon hale gelmedi bu çocuk. Benimde oğlum var 6 yaşında, bu sene başında ilkokula yazdırmadım, bir yıl daha anaokuluna gönderdim. Bu sene tam yaşında başlayacak okula.
evet tabiiki o zamanda kücüktü zaten kisa boylu bir cocuk aslinda bunun boy posla hic alakasi yok kizimdan biliynrum 1.sinifta ve sinif arkadasi 6yasinda oldukca kisi hatta tedavi görüyo bu konuda ama dersleri süper oyunlarda lider sinif baskani bu ögrencimdeki kapasite bu kadar bence

X