• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Öğretmenlik mesleğinden soğudum

YouTube kids bile çocukların önüne sürekli gay ve lezbiyen çiftleri çıkarıyor. Bunlar da çocukların bilinçaltına işleniyor ne yazık ki. Sevgili anneler, çocuklarınızı ekrandan kurtarın. "Challenge" adı altında aptal YouTuberların yaptıkları zorbalıkları, cinsellikle ilgili kafa karışıklıklarını hep sosyal medyadan öğreniyorlar.
Iyiki oğluma izletmiyorum YouTube, pande mi de baya alisti , ben sıkılmasın diye verdim , simdi okula gidiyor, telefonum da YouTube uygulaması dahi yok , çok korkuyorum Allah im nereye gidiyor sonumuz böyle:(

Simdi ki veliler o kadar tuaf ki neler duyuyorum şok oluyorum. Bütün suç velilerde öğretmenler düzgünce işini bile yapamıyorlar, bi şikayet hep bi memnuyetsizlik , anaokul öğrencisi velisiyim , kadin bi etkinlik için malzeme istemeye çekiniyor. Hemen başlıyorlar, biz para veriyoruzlar , para veriyosun diye istiyorlar ki sırtın da tasisinlar , anaokul çocuğuna kizilir mi diyolar , valla kizilir eğitim erken başlar disiplin erken başlar, oglum bazen diyor Anne ogretmenim kızgın beni uyardı, naptin diye soruyorum hep de ogretmen haklı evde zaten benden yüz buluyor , oglum diyorum hak etmişin, ben desem ki asla sana kızamaz cocuk yüz bulmak ne disiplin öğrenir ne kural tanır bencil bi birey olur , onun için şuan ki veliler de bi tuaf şiddete karşıyım ama öğretmenlerin de işine karışılmaz, günümüz öğretmenleri konuşmaya korkuyor , uzuluyorum gerçekten. Eskiden böyle miydi ya , ne terbiye kalmis ne utanma

Şunu da eklim uyarılmasına rağmen oglum okula gitmedi gun gitmek için ağlıyor , o kadar da çok seviyor öğretmenini, bir gün kadinin işine karışmadım , hem kurallara uymayı hemde sosyal bi birey çok sukur , lütfen okuyan velilere de söylüyorum karışmayın hocaların işlerine, tabi ki gereken yerlerde vardır ama ufak şeyler için yapmayın biz kendi ellerimizle bozuyoruz bu çocukları

Bizim okulda mı böyle bilmiyorum ama inanın 4 ayda okuldan soğudum. Pandemide öğrencilerin kontrolsüz kalması da etkili tabii.Ortaokuldayım ve her hafta okula çocuk polis geliyor. Geçen hafta kızlar birbirinin iç çamaşırını indirmiş, erkekler video çekmiş. instagramda grup kurmuşlar. Aman Allahım küfürler. Sınıftaki en akıllı uslu kızın ettiği küfürleri okuyunca inanamadım. Bugün erkek erkeğe öpüşen 7.siniflar. Çocuklarına toz kondurmayan veliler.Kız öğrenci anne ben açtım hesabı, ben yazdım diyor kadın hala okul müdürünün üzerine yürüyüp size hesabını soracagim diye tehdit ediyor. 5. Sınıf erkek öğrenci diğer öğrencinin özel bölgelerine kalem sokuyor, babası okula gelmiş müdür yardımcısına olmuş lan diyor. Meslekten soğudum ve öğrencileri hiç de masum göremiyorum artık.
Aman Allah'ım bunlar nasıl davranışlar.
Bunların ailesi bu küfürleri yapılan hareketleri görmuyormu.kendini kandirrirlar

Bizim okulda mı böyle bilmiyorum ama inanın 4 ayda okuldan soğudum. Pandemide öğrencilerin kontrolsüz kalması da etkili tabii.Ortaokuldayım ve her hafta okula çocuk polis geliyor. Geçen hafta kızlar birbirinin iç çamaşırını indirmiş, erkekler video çekmiş. instagramda grup kurmuşlar. Aman Allahım küfürler. Sınıftaki en akıllı uslu kızın ettiği küfürleri okuyunca inanamadım. Bugün erkek erkeğe öpüşen 7.siniflar. Çocuklarına toz kondurmayan veliler.Kız öğrenci anne ben açtım hesabı, ben yazdım diyor kadın hala okul müdürünün üzerine yürüyüp size hesabını soracagim diye tehdit ediyor. 5. Sınıf erkek öğrenci diğer öğrencinin özel bölgelerine kalem sokuyor, babası okula gelmiş müdür yardımcısına olmuş lan diyor. Meslekten soğudum ve öğrencileri hiç de masum göremiyorum artık.
Daha da beter olacak , benim okul daha masummuş şimdilik , tiktok la büyüyen nesilden ne hayır gelir ki...

Öncelikler konu sahibi arkadaşım kolaylıklar dilerim şok oldum 😞 İstanbul da bir okul mu? Çok zor öğretmen arkadaşların işleri.

Bu ortam da sağlık, eğitim için devletten asla vazgeçmem diyen sözlerimi yutuyorum.
6.sınıf ve anasınıfı çocuğum var ben cam fanusta büyüyorum sanırım. Pandemi de gerçekten net kullanımı kontrolden çıktı çocuklar da ama tiktok vs uygulamarı ilkokul hatta anaokulu çocuklara yükleme izletme de ailenin sorunu. Şükür ki tiktok yok 😞hayatımız da. İnterneti hayatımızdan çıkarmada bende başarılı değilim en büyük eksikliğim ama bu bağımlılığı kod yazma, kendi oyunlarını yazmaya yönlendirebildik yine de üzülüyorum. Hele Dijital Baba okudukça yazdıkları ütopya gibi geliyordu sizi okuyunca az yazıyormuş

O cocuklar da sürekli akran zorbalığı görüyor. Ders dinlese hoca senin yüzünden yazı yazdırıyor diyorlar. Küfürleri duymamazlıktan gelse bir türlü, küfürlere karsılık mı versin, bize soylesene dayak yiyecek.
Amacı eğitim almak, öğretmenin bilgilerinden faydalanmak olan öğrenciyi ayirirdim her türlü pozitif ayrımcılığı yapardım açıkçası..diğerleri bu ülke için büyük sıkıntı olacak gibi duruyor cahil saygısız edepsiz tipler dolaşacak sokaklarda bazen hapishanelerin rehabilite merkezlerine dönüştürülmesi gerektiğini düşünüyorum bi sekilde topluma ayak uydurmalari lazim matematik fen bilmeselerde olur insan olsunlar vicdanlı olsunlar yeter..düşündükçe ruhum daralıyor

Dijital baba Orhan Toker instagram hesabını takip etmeyi öneriyorum bu konuya yorum yapıp şaşıran herkese.
Ben o adamın yazdıklarını hep çok abartı buluyordum. Şok oldum şuan. Bende ortaokulda çalıştım bir dönem. Çocuklar acayip yaramazdı tamam ama ben bu yazılanların hiçbirine şahit olmadım. Bu nasıl okul?

Bu nasıl okul bunlar nasıl çocuk ya sok oldum okuyunca benimde 2.sinifa giden kizim var ve malesef internet kullanimi cocuklari çok etkiliyor orda herseyi görüyorlar kizim daha 2.sinif ama hergun binbir tembih ile gönderiyorum okula kizim okula başlamadan önce küfür el hareketi falan hiç bilmezdi şimdi malesef biliyor ve bana gelip soruyor gösteriyor bende elimden geldiğince dilim döndüğünce böyle şeylerin çok yalnıs olduğunu kimseye böyle şeyler yapmamasini yapanlarıda uyanmasını söylüyorum ama mslesef dünya o kadar kötü ki kac kişi çocuğunu güzel yetiştirmeye yada nasıl bir okul hayatı var die düşünen takip eden anne baba sayısı oldukça az kızıma şimdiye kadar telefon tablet almadım almayı da düşünmüyorum ne zaman gerçekten ihtiyacı olacak o zaman alacağım ama daha 4 5 yaşındaki çocukların elinde kendilerine özel telefonlar tabletler var malesef ve bu ellerinde dünyayı yonetmeyide bilmiyorlar anne babada takip etmiyor cocuklarda hem telefondan ve etrafından çpk etkileniyorlar ve bunları normal zannediyorlar ve uyguluyorlar
Televizyonda da neler görüyoruz maalesef 4 yaşındaki çocuğunun yanında sevgilisiyle birlikte olan annemi desen hersey var düşündükçe işin içinden çıkılmaz bir hal alıyor hersey bence hersey anne baba da bitiyor çocuğuna iyi bir şekilde yalnisi doğruyu öğreten hata yapsa bile yanında olan ama tabi yine çok abartmadan kulağını çeken anne babalar lazım bence
Benm çocuğum ne yaparsa yapsın haklıdır diyen bir anne babanın çocuğundan hersey beklenebilir bence
Su saatte bunları okuyunca iki yavrumu daha iyi nasıl yetistirebilirim onları kötü şeylerden nasıl koruyabilirim diye düşünceler düştü aklıma Allah yardımcımız olsun insallah

Aman yarabbim o ne öyle korku okulu gibi
Okulu kökten kaptıp ilaçlatmak lazım o bütün çocuklarında acilen tedavi olması lazım

Sonra da dişinden tırnağından artırıp çocuğunu özel okula yollayan velilere laf söylerler. Neymiş, özel okuldaki öğretmen hep daha kötüymüş de kreşmiş. Arkadaş böyle öğrenci/veli profilli okulda atom parçalayacağına steril özel okulda kreş gibi okusun daha iyi. Eğitimini özel ders/evde anne baba halledilir yani.

Sex education 'daki okul mu kardeş bura nere😳😳😳
Dediklerinden daha fena şeyler oluyor bende lisedeyim zaman inanilmaz değişti ve çok üzülüyorum.. üstelik kenar mahalle değil en lux semtinde okul neyse

Küfür yaşı inanılmaz düştü ben de şahit oluyorum bazen. En son 2 hafta kadar önce akşam eşimi bekliyorum sokakta beni arabayla gelip o noktadan alması için. Okul çıkış saatiymiş galiba (ortaokul yok o çocuklar) bir grup çocuk geldi dağılmadan önce sohbet ediyolar. Birbirlerine ne küfürler ne terbiyesizce imalar. Aşırı rahatsız oldum. Bacak kadar ilkokuk veletleri yanlarından ayrılan kız arkadaşlarının arkasından ne cinsel küfürler midem bulandı

Benim oğlumda 5. Sınıf öğrencisi. Okul açıldığından itibaren 15 günde bir gidip öğretmenleri ile konuşuyorum ne yapıyor ne ediyor önerilerini dinliyorum. Biraz utanıyorum giderken okul çok büyük hepsinin velisi ile konuşsalar bu insanlar ne hale gelir diyorum dinlenme saatlerinden gidiyor sonuçta. Ama rahatsızlık duymadıklarıni hatta hoslarina gittiğini söylediler. Veli toplantısı oldu 23 kişilik sınıftan 4 veli katıldık. Öğretmenler öyle sinirlendi ki.

Ben o adamın yazdıklarını hep çok abartı buluyordum. Şok oldum şuan. Bende ortaokulda çalıştım bir dönem. Çocuklar acayip yaramazdı tamam ama ben bu yazılanların hiçbirine şahit olmadım. Bu nasıl okul?
Ben yeni öğretmenim lux bir semtteyim ve daha çirkin şeylere şahit oldum ama şu anda benim hayata karşı sevincim tükenmiş durumda bununla alakası varmı bilmiyorum ama baska sorunum yok hiç bir şey beklediğim gibi değil içlerinden çok sevdiğim öğrencilerim var ama onlar bile ...

Şimdiki nesil, internet çağı gençliği çok bozuldu. Benim annem ilkokul öğretmeniydi. Ankara Yenimahalle’de yaptı. Düşük gelirli bir semtti. Aradan 30 sene geçmiş. Öğrencileri hala arar, hatrını sorar. “Bizde emeğiniz çok” der.
Bizde öğrenmene saygı vardı. Çekinirdik. Şimdikiler de ne mümkün.
Bizim işletmeye bir kız geldi stajyer. 18’ine yeni basmış. Zengin, emlakçı bir müşterimiz vardı. 35 yaşlarında. “Abla bana bu adamı ayarla. Iphone aldırırım” dedi.
İnternette gördükleri herşeyi istiyorlar. Orda yaşıyorlar. Ana-babaların işi zor.
Benim yeğenlerim özel okula gidiyor. Kardeşim eşek yüküyle para ödüyor. Ama çocukların her gün bir etkinliği var. Bir gün baleye gidiyorlar. Bir gün at binmeye. Başka bir piyano kursları var. Çocukları böyle iyi şeylere kanalize etmek lazım.

Back
X