Bazı kızlarımızın kadınlık hormonu başlarına bela oluyor bunun nedeni de şekerli katkı gıdalı ürünler ,
Hormonları etkiliyor tabi ortaokulda her hafta erkek arkadaş değiştiren birbirlerine aşık olan sevgili olan vardır ama tabi masum olan da bence ebeveyn kontrolü elden bırakmayacak cep telefonun şifreleri bilecek hafta bir öğretmeni ile özel görüşecek kadınların mutfaktan çıkmaları şart kek pişirme ile çocuğun karnını doyurmakten çok çocuğun ruhunu birşeyler katacak etkileyecek yazmak kolay tabi ortaokul gibi zor sürece girmiş oluyor anneler lise daha zor tabi aşk ve sevgili işlerinde
Yorumun bir kısmına katılmakla beraber bir annenin ergen cocugunun telefonunu karıştırmasi hoş bi şey mi? Benim yakın arkadaşım ergenken annesi günlüğünü okurdu- Hesapta
sorumlu anne olduğu için. Sonuç olarak bugün 31 yaşında kız hala annesine bu olaydan dolayı uyuz oluyor, günlük yazmayı da hislerini insanlara açmayı da bıraktı. Benim annem bizi fanusta büyütmek isteyen - dış dünyaya karismamizdan korkan biriydi. Bazen beni bir yere gonderir,
çok sorumlu anne olduğu icin arkadan takip ederdi trafik ışıklarına uyuyor muyum,arabalara dikkat ediyor muyum diye. Sonuçta bir süre izlenme fobisi sahibi oldum. Devamlı izlendigin hissine kapılırdim,zor kurtuldum.
Ergenlik çok travmatik zamanlardir. Orada yaşanan bir olaya çok daha fazla takilirsin,seni çok daha fazla etkiler.
Benim zamanımda telefon kilidi yoktu, telefonumda da çok özel şey yoktu. Ne bileyim sigara içki icmezdim, erkek arkadaşım yoktu vs. Ama yine de uyurken telefonu kıyafetimin icine atardım ki annem karistirmasin.
O yaşlarda çocuğun özeli özelidir yani, buna müdahale etmek yarardan cok zarar verir.
"Sen bir insan / birey değilsin" demek bence bir insanın telefonunu karıştırmak..hem onun özeline hem arkadaşlarının özeline tecavüz etmektir.
O yüzden buradan annelere söylüyorum, sakın çocuğun telefonunu karıştırıp onu kontrol etmeyin. Bunun kimseye yararı olmaz. Bir kere yakalarsınız çocuğu, sonrasında ya mesajları siler- sevgilisinin numarasini kaydetmez de ezbere gonderir, sorun teşkil edecek insanların ismini kaydetmez, şifreli şekilde kağıda yazar lazım oldukça ondan bakar atar, ne bileyim WhatsApp kullanmaz tonla uygulama var . Onlardan kullanıp telefonunu ortaya bıraktığında siler , ya da sorunlu uygulamalarını gizler - xiaomi gibi telefonu varsa ikinci ekranda yapar ne yapıyorsa, siz birinci ekranı kurcalar temiz sanarsiniz. Sonuç olarak ergen çocuk bir şeyi gizlemek istiyorsa her halükarda o şeyi gizler. Sizi de aptal yerine koyar.
O yüzden başka başka yollar arayın çocuktan haberdar olmak için.