öğretmenlik utanılacak bir meslek mi:(:(YAZIK....

gün geçmiyor ki forumda öğretmenliğin sorunlarıyla ilgili bir topik açılmasın... bu, forumda öğretmenlerin çoğunlukta olmasından kaynaklanıyor galiba. çünkü her mesleğin kendine göre binbir zorluğu var.. ahh ahh ben bi başlasam anlatmaya destan olur da neysss...

helal para olduktan sonra meslegın önemi yok cnm ama inşallah beş yıl emek verdiğimm meslekte çalışırım..

sağol canımm...inşallah sen de ben de bütün öğretmenlik okuyanlar da atanır.. kolay değil çünkü okumakkk..saçlarım dökülüyoo...gözlerim bozuldu ders çalışmaktann ama...

Yalnız değilsin ben de öyleyim.

Stres topuna döndüm yemin ederim.

Dediğim gibi,yarın başla hemen ve hiç aksatma çalışmalarını.

tabiki de her meslek zor..öğretmenlikte polislikte doktorlukta...ama öğretmenlikkk konusu türkiyenin kanayan yarasıı....AMA İNSANLLARA NE DİYECEKSİN Kİ..BUGÜN TÜRKİYENİN BAKANI ÇIKIP 'ÖĞRETMENLER NE YAPIYOR Kİ O KADAR AZ ÇALIŞIP O KADAR MAAŞ ALIYORLAR' diyosa insanlarda herseyi der tabi..haklılar..

bır de alan sınavı getırıldı. bari şimdiden nasıl oldugu anlatılsa da ona gore ınsanlar yoluna baksa.

Bunu Başbakan söylemişti.

Ögretmenlik utanılacak meslek degil,
hazzını aldıktan sonra gurur duyulacak meslek.
Bunu da yaşamadan bilemezsin.

Atanmak çok zor evet,
inşallah atanırsın...

kpss denen illetten kurtulmuş biri olarak şöyle söyleyeyim;
evet bazı bölümler çok şanssız, senin bölümün de bunlardan biri.
ama hiçbirşey imkansız değil.
matematiği halletmeye bak ,sizin bölümde çoğu kişi matematiği yapamıyor zaten çok da üzme kendini

kızlar biraz kpss hakkında bilgiye ihtiyacım var ..matematiksiz kazanabilr miyim en büyük sorun.bi de benim bölüm 85 le falan atıyomuş..85 almak için tahmini kaç soru yapmak lazım bileniniz var mı..

off 4+4+4 le sosyal bilgilere ihtiyaç artıyo deniyo ama bilmiyorum ya..

eğitimli insanlar bazı şeylerin farkındadır. bu yüzden insanların kaliteli eğitim almalarını istemiyolar.
bunun yolu da öğretmene yüklenip, onu küçük düşürmekten geçiyo.
tvde bile bir programda süreklisapık öğretmen yakalandı,yakalanacak diye söyleyip duruyorlardı.
hal böyle olunca öğretmenlik itibarı her anlamda yerle bir oldu.adam yakalandı da yeni yayın döneminde adımız geçmeyecek neyse ki
bende öğretmenim ve öğretmen olduğum için de çok mutluyum. mesleğimi seviyorum.
kpssyi de yaparsın kendine güven ve düzenli çalış. yapanların senden bi farkı yok unutma.

Son düzenleme:
Eğitim bu ülkenin kanayan yarasıdır.Dışarıdan ahkam kesmekle olmuyor.
Sistemin içine girmeden eğitimin nasıl bir hal aldığını, öğretmenlerin nasıl bu çarkın içinde yok edilmeye çalışıldığını göremiyorsun malesef.
İnsanların öğretmenliği bu kadar ayaklar altına alması malesef son yıllarda oldu.
Çünkü bize ne bakanımız, ne başbakanımız sahip çıkıyor.
Öyle ki insanlar öğretmenleri sadece oturduğu yerden para kazanan insanlar olarak görüyor.
Ne tatilimiz kaldı göze batmayan ne de başka bir şey.
Ama üzülme, bunlar seni daha da hırslandırsın.Hırslan ki her mesleğe değer veren, insana değer veren bireyler yetiştir.
Ben de hala atanamadım 5 yıldır uğraşıyorum.Branşım Türkçe.
Benim neler çektiğimi kimse bilmiyor.İnsanlar sadece soruyor, küçümsüyor.
Duymuyorum ben artık kimseyi.Sen de öyle yap.

inşallahhhhhhh inşallahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh:)

ben de edebiyat bölümündeyim
soranlara söylüyorum öğretmenlik olacağını ve hiç burun kıvıranla karşılaşmadım
her zaman onur duyarak cevap verdim
ve kolay da değil çok zor bir bölümdeyim tek sıkıntım bu
bence sizin karşılaştıklarınız haset eden insanlar kafanıza takmayın

yahu kardeşim madem atamayacaksın, neden bu kadar eğitim fakültesi ya da fen edebiyat açarsın? açtın madem istihdam et insanları. neyse Allah herkesi mesleğiyle mutlu etsin ve para kazanmak nasip etsin....

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…