- 25 Mart 2008
- 1.782
- 24
- 358
- Konu Sahibi sensoylehayat21
-
alan sınavı zaten çook uzun zamandır olması gereken bişeydi bence...hatta ağırlıklı eğitim bilgileri ve alan bilgisi olmalı...ben İngilizce öğretmeniyim...matematikle yıllardır uzaktan yakından ilgim kalmamış...eğitimini aldığım alan bir kenara atılmış ve bu saçmasapan sınavda matematik yaparak atanmam isteniyor...sınavı geçebilmek için işim olan ingilizceyi bırakıp matematik çalışıyorum sınavdan hemen sonra matematikle yine ilgim kalmıyor....fazlası ile mantıksız
öğretmenlik mesleğinin değerini kimse düşüremez..."güneş balçıkla sıvanmaz"... öğretmenler kendilerinin değerlerini, kendilerinin önemli olduğunu, haklarını bilip peşinde koşarlarsa kim ne derse desin buhar olur uçar gider...
bu arada kpss için de sınav odaklı değil "öğrenme" odaklı çalışmalı..."yani ben bu sınavı geçmeliyim" değil "ben bu konuları bilmeliyim" diye çalışmalı gerçi her sınav için öyledir ve öğrenmenin arkası başarıdır ...
4+4+4le ilköğretimde branş öğretmenlerine ihtiyaç arttı muhtemelen önümüzdeki atamalarda sosyal bilgiler, fen bilgisi, ilköğretim matematik öğretmenliği gibi branşlarda alım artacaktır. kaç puanla atanıyorsunuz bilmiyorum ama sanırım ki 85'in altında değildir. 85 puanı matematik yapmadan almak zor diyebilirim. ben 88'le atanmıştım sayısalcı olmama rağmen matematik inanılmaz zordu o sene 19 net yapabilmiştim diğer derslerim de ortalamanın üstündeydi istersen ösym'nin sitesinden netlerime bakabilirim senin için fikir olması açısından.
son sınıfa geçecekmişsin ben şöyle yapmıştım kpss hakkında 0 bilgim vardı atanmak için iyi bir puana ihtiyacım olduğundan dershaneye yazılmaya karar verdim. kesinlikle tavsiye ederim dershane insana belli bir disiplin de veriyor. dershane parasını karşılamak için de özel ders vermiştim. haftada bir saat özel ders versen aylık dershane taksitini karşılayacaktır.
insanların ne dediklerini boşver diyebilmek isterdim ama maalesef ben bile boşveremezken sana bunu nasıl derim bilmiyorum. son dönem politikası olarak öğretmenleri inanılmaz küçük düşürdüler, halkın gözünün içine baka baka bizi aşağıladılar. maaş kısmına hiç girmiyorum o konular ayrı bir sıkıntı ama öğretmenliğin prestiji ayaklar altına alındı bunda biz öğretmenlerin payı yok diyemem bu da başka bir gerçek.
konu uzar dallanır budaklanır o yüzden kısa yoldan tekrar ediyorum iyi bir dershaneye yazıl okulun bitmesini beklemeden. sınav çok zor değil sadece herkes çok yüksek aldığı için sen de yüksek almak zorundasın en büyük sıkıntı bu. moralini şimdiden bozma allah kısmet eder de atanırsan moralini bozacak çok şey olacak zaten :) atanacağım diye çalış allah'ın izniyle atanırsın kendine güven ve disiplinli bir şekilde çalış:)
kpss ya da öğretmenlikle ilgili sormak istediklerin olursa mesaj at mutlaka dönerim. kolay gelsin başarılar :))
konu sahibi arkadaşım kesinlikle moralini bozma. ben şuan en atanamaz denilen işte çalışıyorum. herkes laf soktu 4 yıl işsiz kaldım2-3 sene üç kuruşa çalıştım. ama pes etmedim tam iki sene sınava çalıştım kazandım mülakatta elendim yine pes etmedim. sınav zordu ben çok mu zekiydi elbette hayır. ama yılmadan çalışmaya devam etmem kazanmamı sağladı. kpss den 86 lar aldım 90 lar aldım kaç kuruma girdim ikinci sınavları geçtim ama torpil bulamadığım için kaç kez mülakatlarda elendim. ama ne oldu en sonunda kazandım. 3 yıldır ise istediğim işte çalışıyoru.maaşım iyi güvencem var şükürler olsun. rabbim sabredenin arkasındadır. kazanamam falan diye asla düşünme. KAZANIRSIN. çalıştıktan ve biraz sabırdan sonra elbet olur.
ama es ettiğim noktada işte orada kaybedersin. benimle sınavlara hazırlanan onca arkadaşım pes etti. hiç istemediklere işlere girdiler özel sektöre başladılar ama mutsuzlar. o yüzden bu işin anahtarı bu . çalışacaksın kaybetsende pes etmeden çalışmaya devam edeceksin elbet bir kuruma giriyorsun
.ÇOK tesekkür ederimmm ne mutlu ki sana atanmışsın allah hepimize kısmet etsin o günleri...
Öğretmenliği beğenmeyen vasıfsız insanlara de ki; İstanbul Ü. bana sizin gibi davet mektubu göndermedi Tıp için:))
Ben öğretmen olmayı çok istedim -ki hala çok istiyorum.
Üniversite son sınıfa geçtim ama hayalimde öğretmenlik var.
Allah nasip ederse bu sene atanırsam öğretmenlik okumayı düşünüyorum.
Şimdiden çalışmaya başlarsan ortalama atanacak puanı alabilirsin.[/QUOTE
bi de her zaman etraflarında bana örnek gösterecekleri birileri oluyo yok bilmemnesinin kızı da bunu okumuşta atanamamış hay tüküreyimm böyle işeeee
Ne demek utanilacak meslek
Helalinden yapilip, alin teriyle rizk kazanilan hic bir ama hicbir meslek utanilacak meslek degildir
Çok haklısın ancak alan sınavı gelince diğer sınavlardan kurtulamayacağız ki.
Sadece yükümüz artacak.Ki alan sınavının içeriğinin nasıl olacağı belli değil.Ben yıllardır kpss çalışmaktan kendi alanımı unuttum yemin ederim.
tabiki de değil benim lafım başka insanlara öğretmenliği kazanmakta o okulu bitirmekte kolay değil ama bunu bilen çok az ve bu mesleği aşagılaamak bu kadar kolay...
öğretmenlik utanılacak meslek değil kesinlikle olur mu
doktoru da mühendisi de öğretmeni de polisi de amiri de
öğretmenler yetiştirir
kimse kendi kendine elde edemez bu başarıyı
aslında ülkemizde eğitim fakülteleri azaltılsa ve eğitim fakültelerinin
puanı arttırılırsa çok şey kazanmış oluruz
ulaşılması zor olsa ne bu kadar mezun olur ne böyle kpss derdine
düşen insanımız kalmaz
ne demeye sürekli üniversite açılır ki o kadar işsiz varken kime ne
ispatlamaya çalışıyorlar anlam veremiyorum
kpss bir sıralama ve motivasyon sınavı.. duzenlı calısıp ınanmak gerekıyor cunkı kendı bransındakılerle yarısıyorsun.. matematık de varmıs sende bu senın ıcın gercek bır şans cunkı sosyalcıler bu konuda cok ıyı degıldır fark atmak ıcın super
öğretmenlık konusuna gelınce ben ıngılızce ogretmenıyım.... bugun sen okurken ınsanlar burun kıvırıyor aslında altında kıskanclıkla beraber gundemdekı olaylar da etkılı
ama ınan bana ogretmenlıgım boyunca hep ''ohoooo ne cok tatılınız var ''' lafı ıcımı baydı... ınsanlar bırsey bulurlar soyleyecek... kımseyı sallama... az daha okusaydınız ogretmen olsaydınız de gec gıt... madem dandık bı meslek nıye mıllet ogretmen olacaz dıye yırtınıyor puanlar da dusuk degıl... ben matematık fen cıkıslı olup bu puanı alsaydım doktor muhendıstım.. ama yabancı dılde en yuksek ıngılızce ogretmenlıgıydı... ınsanlara bunu anlatamayız hele bazı tayfaya hıc... ogrencılerımın gozunde ogretmenımız bıze öğretiyor ıfadesı bana yeter artar:) başarılar dılerım
Merhabalar canım bende bu yıl başlayacağım sosyal bilgiler öğretmenliğine inşallah..
Herkesin dediği tek şey kpss çok zor başka bölüm seç..
Ama bu konuda biraz kendime güvendm sanırım..Sonuçta her mesleğin sonu öyle yada böyle kpss'den geçiyor artık..
Bizim bölümlerimiz çok yüksek puanla atanıyorlar evet ama çalışırız ve hakkımızı alırız inşallah canım
inşallah canım zor bi bölüm..hem tarihi hem coğrafyayıı hem de felsefe grubu derslerini hatmetmek zorundasın allah yardımcmın olsun:)
Sağol canım gözüm korkuyor şahsen..:18:
Her dersim güzel ama tarihim sıkıntılı biraz
Ben Tm öğrencisiydim ama sözelden girdim
hele bi ortaçağ tarihi ve eğitim tarihi var kiii şimdiden başla çalışmaya :):)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?