- Konu Sahibi sensoylehayat21
-
tabiki de her meslek zor..öğretmenlikte polislikte doktorlukta...ama öğretmenlikkk konusu türkiyenin kanayan yarasıı....AMA İNSANLLARA NE DİYECEKSİN Kİ..BUGÜN TÜRKİYENİN BAKANI ÇIKIP 'ÖĞRETMENLER NE YAPIYOR Kİ O KADAR AZ ÇALIŞIP O KADAR MAAŞ ALIYORLAR' diyosa insanlarda herseyi der tabi..haklılar..
Eğitim bu ülkenin kanayan yarasıdır.Dışarıdan ahkam kesmekle olmuyor.
Sistemin içine girmeden eğitimin nasıl bir hal aldığını, öğretmenlerin nasıl bu çarkın içinde yok edilmeye çalışıldığını göremiyorsun malesef.
İnsanların öğretmenliği bu kadar ayaklar altına alması malesef son yıllarda oldu.
Çünkü bize ne bakanımız, ne başbakanımız sahip çıkıyor.
Öyle ki insanlar öğretmenleri sadece oturduğu yerden para kazanan insanlar olarak görüyor.
Ne tatilimiz kaldı göze batmayan ne de başka bir şey.
Ama üzülme, bunlar seni daha da hırslandırsın.Hırslan ki her mesleğe değer veren, insana değer veren bireyler yetiştir.
Ben de hala atanamadım 5 yıldır uğraşıyorum.Branşım Türkçe.
Benim neler çektiğimi kimse bilmiyor.İnsanlar sadece soruyor, küçümsüyor.
Duymuyorum ben artık kimseyi.Sen de öyle yap.
kızlar biraz kpss hakkında bilgiye ihtiyacım var ..matematiksiz kazanabilr miyim en büyük sorun.bi de benim bölüm 85 le falan atıyomuş..85 almak için tahmini kaç soru yapmak lazım bileniniz var mı..
Matematiği halletmeye bak.Ben son sınavda 3 matematik fazla yapsaydım şu anda kutlama yapıyor olabilirdim. 85 almak içinse o yıllara göre, standart sapmaya göre değişiyor.
yahu kardeşim madem atamayacaksın, neden bu kadar eğitim fakültesi ya da fen edebiyat açarsın? açtın madem istihdam et insanları
sen mezun olduktan sonra öğretmen olmuş bir kızın ne kadar kıymetli olduğunu ve mumla arandığını bizzat yaşayacaksın...
üzülme...
o zaman da sen burun kıvıracaksın
bizzat yaşadım
yahu kardeşim madem atamayacaksın, neden bu kadar eğitim fakültesi ya da fen edebiyat açarsın? açtın madem istihdam et insanları. neyse Allah herkesi mesleğiyle mutlu etsin ve para kazanmak nasip etsin....
isthdam ? o da ne? o olay sadece kendı adamlarına gecerlı canım.
malum işsizlık azalsınee sonra mıllet patır patır unıversıtelerden işsiz işsiz dökulsun. sar başa
bır de alan sınavı getırıldı. bari şimdiden nasıl oldugu anlatılsa da ona gore ınsanlar yoluna baksa.
Bende üzülmen için söylemiyorum ama sosyal bilgilerin ataması çok az.. yakın arkadaşlarım var hiçbiri atanamadı. yüksek puan alsalar bile ümitleri yok.ama dershaneler falan çok alım oluyor.iş ilanlarında en azından hep görüyorum.Allah yolunu açık etsin.
Eğitim bu ülkenin kanayan yarasıdır.Dışarıdan ahkam kesmekle olmuyor.
Sistemin içine girmeden eğitimin nasıl bir hal aldığını, öğretmenlerin nasıl bu çarkın içinde yok edilmeye çalışıldığını göremiyorsun malesef.
İnsanların öğretmenliği bu kadar ayaklar altına alması malesef son yıllarda oldu.
Çünkü bize ne bakanımız, ne başbakanımız sahip çıkıyor.
Öyle ki insanlar öğretmenleri sadece oturduğu yerden para kazanan insanlar olarak görüyor.
Ne tatilimiz kaldı göze batmayan ne de başka bir şey.
Ama üzülme, bunlar seni daha da hırslandırsın.Hırslan ki her mesleğe değer veren, insana değer veren bireyler yetiştir.
Ben de hala atanamadım 5 yıldır uğraşıyorum.Branşım Türkçe.
Benim neler çektiğimi kimse bilmiyor.İnsanlar sadece soruyor, küçümsüyor.
Duymuyorum ben artık kimseyi.Sen de öyle yap.
sadece baska mesleklere yonelın dense ıcım yanmaz. gecen bakan cıktı ' arkadaslar ılla ki calısmanız gerekmıyor kültürlu bır ev hanımı da olabılırsınız demez miaynen boyle kalıdm
sadece baska mesleklere yonelın dense ıcım yanmaz. gecen bakan cıktı ' arkadaslar ılla ki calısmanız gerekmıyor kültürlu bır ev hanımı da olabılırsınız demez miaynen boyle kalıdm
alan sınavı zaten çook uzun zamandır olması gereken bişeydi bence...hatta ağırlıklı eğitim bilgileri ve alan bilgisi olmalı...ben İngilizce öğretmeniyim...matematikle yıllardır uzaktan yakından ilgim kalmamış...eğitimini aldığım alan bir kenara atılmış ve bu saçmasapan sınavda matematik yaparak atanmam isteniyor...sınavı geçebilmek için işim olan ingilizceyi bırakıp matematik çalışıyorum sınavdan hemen sonra matematikle yine ilgim kalmıyor....fazlası ile mantıksız
öğretmenlik mesleğinin değerini kimse düşüremez..."güneş balçıkla sıvanmaz"... öğretmenler kendilerinin değerlerini, kendilerinin önemli olduğunu, haklarını bilip peşinde koşarlarsa kim ne derse desin buhar olur uçar gider...
bu arada kpss için de sınav odaklı değil "öğrenme" odaklı çalışmalı..."yani ben bu sınavı geçmeliyim" değil "ben bu konuları bilmeliyim" diye çalışmalı gerçi her sınav için öyledir ve öğrenmenin arkası başarıdır ...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?