öğretmenlik utanılacak bir meslek mi:(:(YAZIK....

''illa öğretmen olmak zoruna değilsiniz, kendiniz alternatif meslekler bulun'' dedikten sonra, bunu söylemesi hiç garip gelmiyor bana..

inşallah canım bir an önce atanırsınn...o kadar haklısın ki söyeldikelrinde hemm birsürü öğretmen var bekleyen hem de hala üniversiteler binlerce öğrenci alıyolar niye ???para için yazıkkk....75 milyon nüfuslu bi ülkede öğretmen mutsuzsa siz düşünün ülkenin halinii

kızlar biraz kpss hakkında bilgiye ihtiyacım var ..matematiksiz kazanabilr miyim en büyük sorun.bi de benim bölüm 85 le falan atıyomuş..85 almak için tahmini kaç soru yapmak lazım bileniniz var mı..

Matematiği halletmeye bak.Ben son sınavda 3 matematik fazla yapsaydım şu anda kutlama yapıyor olabilirdim. 85 almak içinse o yıllara göre, standart sapmaya göre değişiyor.

sen mezun olduktan sonra öğretmen olmuş bir kızın ne kadar kıymetli olduğunu ve mumla arandığını bizzat yaşayacaksın...
üzülme...

o zaman da sen burun kıvıracaksın

bizzat yaşadım

yahu kardeşim madem atamayacaksın, neden bu kadar eğitim fakültesi ya da fen edebiyat açarsın? açtın madem istihdam et insanları

isthdam ? o da ne? o olay sadece kendı adamlarına gecerlı canım.
malum işsizlık azalsın ee sonra mıllet patır patır unıversıtelerden işsiz işsiz dökulsun. sar başa

sen mezun olduktan sonra öğretmen olmuş bir kızın ne kadar kıymetli olduğunu ve mumla arandığını bizzat yaşayacaksın...
üzülme...

o zaman da sen burun kıvıracaksın

bizzat yaşadım

öğretmen olayım da hiç aramasalar da olur ama haklısın etrafımda ne kadar polis doktor vs. varsa hep eşlerinin öğretmen olmasını istiolar..

yahu kardeşim madem atamayacaksın, neden bu kadar eğitim fakültesi ya da fen edebiyat açarsın? açtın madem istihdam et insanları. neyse Allah herkesi mesleğiyle mutlu etsin ve para kazanmak nasip etsin....

Onlara göre eğitim fakültesinden mezun olduk diye, illaki öğretmen olacağız diye bir şey yok.
Farklı alanlarda şansımızı denememiz gerektiğini buyurdular bize sağolsunlar

isthdam ? o da ne? o olay sadece kendı adamlarına gecerlı canım.
malum işsizlık azalsın ee sonra mıllet patır patır unıversıtelerden işsiz işsiz dökulsun. sar başa

hay allahım ya haberlerde görmüştümm adam oxford mezunu su gibi ingilizcesi var salatalık satıyordu işsizliktn yazık ki ne yazık...

sadece baska mesleklere yonelın dense ıcım yanmaz. gecen bakan cıktı ' arkadaslar ılla ki calısmanız gerekmıyor kültürlu bır ev hanımı da olabılırsınız demez mi aynen boyle kalıdm

Bende üzülmen için söylemiyorum ama sosyal bilgilerin ataması çok az.. yakın arkadaşlarım var hiçbiri atanamadı. yüksek puan alsalar bile ümitleri yok.ama dershaneler falan çok alım oluyor.iş ilanlarında en azından hep görüyorum.Allah yolunu açık etsin.

bır de alan sınavı getırıldı. bari şimdiden nasıl oldugu anlatılsa da ona gore ınsanlar yoluna baksa.

alan sınavı zaten çook uzun zamandır olması gereken bişeydi bence...hatta ağırlıklı eğitim bilgileri ve alan bilgisi olmalı...ben İngilizce öğretmeniyim...matematikle yıllardır uzaktan yakından ilgim kalmamış...eğitimini aldığım alan bir kenara atılmış ve bu saçmasapan sınavda matematik yaparak atanmam isteniyor...sınavı geçebilmek için işim olan ingilizceyi bırakıp matematik çalışıyorum sınavdan hemen sonra matematikle yine ilgim kalmıyor....fazlası ile mantıksız

öğretmenlik mesleğinin değerini kimse düşüremez..."güneş balçıkla sıvanmaz"... öğretmenler kendilerinin değerlerini, kendilerinin önemli olduğunu, haklarını bilip peşinde koşarlarsa kim ne derse desin buhar olur uçar gider...

bu arada kpss için de sınav odaklı değil "öğrenme" odaklı çalışmalı..."yani ben bu sınavı geçmeliyim" değil "ben bu konuları bilmeliyim" diye çalışmalı gerçi her sınav için öyledir ve öğrenmenin arkası başarıdır ...

bekleyen 15 bin kişi var yılda en fazla 500 kişi alıyolar ne kadar güzel:)

ben sağlıkçıyım. iktidardan en çok darbeyi alan iki sektör eğitim ve sağlık sektörü. çünkü oy kaynağına en kısa yoldan bu iki sektörle ulaşılabilir. bunu çok iyi biliyolar.

var olan kadrolara atama yapılmıyor belki orası ayrı ama mezun olan öğretmen sayısı da kapasiteden hayli hayli fazla. her yıl binlerce yeni mezun öğretmen sisteme katılıyor. ve yıllarca atanamama, yıllarca hüsran... e hazır yetiştirdiğin öğretmenleri atayamazken hala neden her mahalle arasına bir üniversite kurup, öğretmen sayısını katlıyosun? çünküüüü; bu ülkede atanamayan öğretmenleri umursamayan, ''bak, bir sürü üniversite kuruyo adamlar'' diye şakşaklayıp oy veren bi güruh var... farkında değiller ki o üniversiteler diplomalı işsiz yetiştirmekten, ve devlet kaynaklarını boş yere harcamaktan başka işe yaramıyolar..

sadece baska mesleklere yonelın dense ıcım yanmaz. gecen bakan cıktı ' arkadaslar ılla ki calısmanız gerekmıyor kültürlu bır ev hanımı da olabılırsınız demez mi aynen boyle kalıdm

Tabi canım kültürlü ev hanımı olup üç çocuk yapalım onların istediği o.
O çocuklara kim bakacak, nasıl bakacak, iyi bir gelecek nasıl sağlanacak önemli değil.Olsun da yeter ki üç çocuk olsun, nasılsa büyür.

Son düzenleme:
4+4+4le ilköğretimde branş öğretmenlerine ihtiyaç arttı muhtemelen önümüzdeki atamalarda sosyal bilgiler, fen bilgisi, ilköğretim matematik öğretmenliği gibi branşlarda alım artacaktır. kaç puanla atanıyorsunuz bilmiyorum ama sanırım ki 85'in altında değildir. 85 puanı matematik yapmadan almak zor diyebilirim. ben 88'le atanmıştım sayısalcı olmama rağmen matematik inanılmaz zordu o sene 19 net yapabilmiştim diğer derslerim de ortalamanın üstündeydi istersen ösym'nin sitesinden netlerime bakabilirim senin için fikir olması açısından.

son sınıfa geçecekmişsin ben şöyle yapmıştım kpss hakkında 0 bilgim vardı atanmak için iyi bir puana ihtiyacım olduğundan dershaneye yazılmaya karar verdim. kesinlikle tavsiye ederim dershane insana belli bir disiplin de veriyor. dershane parasını karşılamak için de özel ders vermiştim. haftada bir saat özel ders versen aylık dershane taksitini karşılayacaktır.

insanların ne dediklerini boşver diyebilmek isterdim ama maalesef ben bile boşveremezken sana bunu nasıl derim bilmiyorum. son dönem politikası olarak öğretmenleri inanılmaz küçük düşürdüler, halkın gözünün içine baka baka bizi aşağıladılar. maaş kısmına hiç girmiyorum o konular ayrı bir sıkıntı ama öğretmenliğin prestiji ayaklar altına alındı bunda biz öğretmenlerin payı yok diyemem bu da başka bir gerçek.

konu uzar dallanır budaklanır o yüzden kısa yoldan tekrar ediyorum iyi bir dershaneye yazıl okulun bitmesini beklemeden. sınav çok zor değil sadece herkes çok yüksek aldığı için sen de yüksek almak zorundasın en büyük sıkıntı bu. moralini şimdiden bozma allah kısmet eder de atanırsan moralini bozacak çok şey olacak zaten :) atanacağım diye çalış allah'ın izniyle atanırsın kendine güven ve disiplinli bir şekilde çalış:)

kpss ya da öğretmenlikle ilgili sormak istediklerin olursa mesaj at mutlaka dönerim. kolay gelsin başarılar :))

alan sınavı geldı ama matematık hala var. yapacaklarsa bari duzgunce yapsınlar.

Etrafınızdakilerin söylediklerine takılmamaya çalışın.
Ama sakın pembe düşler de kurmayın.
Matematik yapmak zorundasınız, ne yazık ki anlamıyorum deme lüksünüz yok..

Gerçi yeni eğitim sisteminde şansı artan branşa sahipsiniz, muhtemelen düşecektir puanlar.

Işi şansa bırakmayın, matematiği gözünüzde büyütmeyin.

konu sahibi arkadaşım kesinlikle moralini bozma. ben şuan en atanamaz denilen işte çalışıyorum. herkes laf soktu 4 yıl işsiz kaldım2-3 sene üç kuruşa çalıştım. ama pes etmedim tam iki sene sınava çalıştım kazandım mülakatta elendim yine pes etmedim. sınav zordu ben çok mu zekiydi elbette hayır. ama yılmadan çalışmaya devam etmem kazanmamı sağladı. kpss den 86 lar aldım 90 lar aldım kaç kuruma girdim ikinci sınavları geçtim ama torpil bulamadığım için kaç kez mülakatlarda elendim. ama ne oldu en sonunda kazandım. 3 yıldır ise istediğim işte çalışıyoru.maaşım iyi güvencem var şükürler olsun. rabbim sabredenin arkasındadır. kazanamam falan diye asla düşünme. KAZANIRSIN. çalıştıktan ve biraz sabırdan sonra elbet olur.
ama es ettiğim noktada işte orada kaybedersin. benimle sınavlara hazırlanan onca arkadaşım pes etti. hiç istemediklere işlere girdiler özel sektöre başladılar ama mutsuzlar. o yüzden bu işin anahtarı bu . çalışacaksın kaybetsende pes etmeden çalışmaya devam edeceksin elbet bir kuruma giriyorsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…