- 25 Mart 2008
- 1.782
- 24
- 358
- Konu Sahibi sensoylehayat21
alan sınavı zaten çook uzun zamandır olması gereken bişeydi bence...hatta ağırlıklı eğitim bilgileri ve alan bilgisi olmalı...ben İngilizce öğretmeniyim...matematikle yıllardır uzaktan yakından ilgim kalmamış...eğitimini aldığım alan bir kenara atılmış ve bu saçmasapan sınavda matematik yaparak atanmam isteniyor...sınavı geçebilmek için işim olan ingilizceyi bırakıp matematik çalışıyorum sınavdan hemen sonra matematikle yine ilgim kalmıyor....fazlası ile mantıksız
öğretmenlik mesleğinin değerini kimse düşüremez..."güneş balçıkla sıvanmaz"... öğretmenler kendilerinin değerlerini, kendilerinin önemli olduğunu, haklarını bilip peşinde koşarlarsa kim ne derse desin buhar olur uçar gider...
bu arada kpss için de sınav odaklı değil "öğrenme" odaklı çalışmalı..."yani ben bu sınavı geçmeliyim" değil "ben bu konuları bilmeliyim" diye çalışmalı gerçi her sınav için öyledir ve öğrenmenin arkası başarıdır ...
Çok haklısın ancak alan sınavı gelince diğer sınavlardan kurtulamayacağız ki.
Sadece yükümüz artacak.Ki alan sınavının içeriğinin nasıl olacağı belli değil.Ben yıllardır kpss çalışmaktan kendi alanımı unuttum yemin ederim.