Öğretmenlikte ilk gün

Semt çok önemli. Köy okuluysa saygılı olurlar. Karışık bir bölgeyse işin zor. 4 ler 5 ler her zaman daha kolaydır. Kıyafet kot pantolon dahil full serbest :)

Etkileşimli tahta varsa yanında görsel şeyler, videolar bulundur.
İlk zamanlar tıkanma ihtimaline karşı kullanırsın.

izzeteker.com'a gir, planları indir.
Konuları öğrenirsin.

Ben sınıfla ilk dersimde ve her sene ilk derste temel bilgileri tekrar ettiriyorum(imanın/islamın şartları, 4 büyük melek, kutsal kitaplar, Besmele, kelime-i şehadet/tevhid vs).
Bunları tek tek gönüllüleri kaldırıp yazdırıyorum.

Hem düzeyleri, hem de sınıfın genel durumu hakkında çok bilgi veriyor o ders.

Kitabı bilemem de giyim konusunda beyaz önlük devlet okullarında giyilmiyo genelde, anca özeldekiler giyiyo. Kot pantolon serbest bu arada yasak diyenler olmuş da. Nasıl rahat etcekseniz öyle giyinin.

Kitabı bilemem de giyim konusunda beyaz önlük devlet okullarında giyilmiyo genelde, anca özeldekiler giyiyo. Kot pantolon serbest bu arada yasak diyenler olmuş da. Nasıl rahat etcekseniz öyle giyinin.
ben devlette çalışıyorum hepimiz pırıl pırıl beyaz onlukluyuz.

ben devlette çalışıyorum hepimiz pırıl pırıl beyaz onlukluyuz.

O zaman ortaokulda giyiliyo sanırım benim annem de öğretmen ilkokulda sık sık giderim daha hiç beyaz önlük giyen görmedim ya da belki okuldan okula öğretmenlerin tercihine göre değişiyodur kusura bakmayın yanlış bilgi için

evet ilk okul öğretmenleri pek gitmiyor. Branş öğretmenleri giyiyor genelde. Ama daha ciddi bir duruş sağlıyor.

Ne zaman serbestlik geldi? Benim neden haberim yok ?

st: 44977179 .!.:
Yaklaşık bir yıldır belki daha fazla da olabilir zamanını hatırlamıyorum ama kotla gidiyo herkes ben daha önce de söylediğim gibi annemden biliyorum kadın gidiyo yani.
Sendika faaliyetindeyse serbest ama diğer türlü yasak . ama müdürler pek bişey demiyor artık.

Bu heyecanı ben de yaşayacağım
Mesafeli olun, çok gülmeyin. Hiyerarşide onlardan üstünsünüz, tatlı sert olun.
Ben öğretmenlerin beyaz önlük giymesini saçma buluyorum, doktor değiliz ki biz. Önlük giyen din hocası hiç görmedim okul hayatım boyunca, ama hevesiniz varsa neden olmasın..
Bir de rahat ama kumaş bir pantolon, gömlek ve rahat bir kazak iyidir. Altına da topuklu ya da topuksuz şık bir bot

Hahah olmadı ama çocukların tüm yollarını kapattıniz şimdi. :))) bukadar tüyo olurmu haksızlık.

Bu arada ben öğretmen değilim ama tüm öğrencilik hayatımda ilk kıyafet e dikkat ettim. Ciddi ama şık giyinmesi gerekir bence. Kazak ve gabardin pantolon ile geliyor öğretmenler artık okula. Ben B7 sene oğlum okula başladı diye yeni nesil öğretmenleri görmüş oldum. Benim okuduğun dönem de çok eski değil ama büyük fark var.

Ben öğretmen değilim ama bir öğrenci olarak cevap vereyim. Oldum olası kendini tanıt muhabbetini hiç sevemedim. Yani bazı hocalar var ki annen neci baban neci kimle yaşıyorsun falan. Bu kadar özele gerek yok bence. Direkt isim soyisim sormak daha mantıklı. Baştan dersi nasıl işleyeceğinizi, öğrencilerden neler beklediğinizi vs belirtirseniz sonrasında sıkıntı yaşamazsınız diye düşünüyorum. Beyaz önlük bence de şart değil ama ilk gün olduğu için daha klasik bir giyim ciddi durur, sonrasında nasıl rahat ediyorsanz öyle giyinirsiniz. Başarılar :)

Ben de devlette ücretli din kültürü öğretmeniyim canim. En önemli tavsiyem, ilk dersten işini bilmiyor gibi görünme yani heyecanlı olduğunu filan çaktırma çünkü cocuklar çok fenalar seni hafife almasınlar daha en baştan.

Ben ilk ders genelde daha önce neler işlediklerini hangi duaları ezberlediklerini soruyorum (defterlerine de bakabilirsin)
Kendi kurallarını konuş, ciddi ol, bazen dersi kaynatmak için sorular geliyor onları konumuz bu değil onu o konu gelince konuşuruz diyebilmelisin yoksa 40 dakika yetmez :)
Mizacını bilmem ama çocukların seviyesine çok fazla inmemelisin, dozajında espri yapabilirsin yine de üslup konusunda dikkatli ol canım.

İzzeteker.com dan sınavları filan da indirebilirsin. Sınavların bastan hazır olursa her sınıfa ayni şeyi anlattığına emin olursun ilerde sıkıntı çıkmaz inşallah.

Giyim kuşam olarak da kot bizim okulda da serbest, yine de öğretmen ciddiyetini bozuyor. Eğer minyon tipliysen önlük giyince sana duyulan saygı artacaktır ( ye kürküm ye misali) son olarak sen bir din öğretmenisin ve herkes senin yaptıklarını ıslama mal edecektir o yüzden ona uygun hal hareketler sergilemeni ve giyim kusaminda ona uygun düzenlemeni tavsiye ediyorum. (Temiz, ütülü, ornek alınacak bir görüntü...)

Kendin yasayarak da pek çok sey öğreneceksin herşeyi zaten canım Allah yardımcın olsun. İnşallah gönlüne gore olsun herşey :)

İlkten yazmamışım, ek olarak aklıma geldi : Bir de ilk zamanlar 40 dk geçmek bilmeyecek. Dersini anlatip bitirince şöyle 5-10 dk vakit kalacak o zaman cocuklarla oyun oynayabilirsin. Ornegin ben peygamber isimleriyle adam asmaca oynatıyorum. Bazen kısa hadisleri sessiz sınema şeklinde anlattiriyorum. Bazen de sesi güzel olanlara ilahi soylettiriyorum ya da tüm sınıfın bildiği ilahi varsa topluca söylüyoruz. Akilli tahta veya projeksiyon varsa ilahi ve ya değerler eğitimi videoları izlettiriyorum. Sen de zamanla kendin yöntemler geliştireceksin.

Son düzenleme:

:)) Cocuklar cok zeki ve evet kesinlikle giyime bakiyorlar.
Bana erkek ogrenciler bile zaman zaman cok şıksınız, üstünüz ne guzelmis, diye soyluyorlar.
Kizlari soylemiyorum bile hocam, botunuzu nereden aldiniz, cantanizi cok begendim vs vs. :)
Ben de soyle bir bakiyorum da hem sade hem şık insanların zerafeti, albenisi artiyor sanki.

Oglunuza da opucukler ve basarilar :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…