Öğretmenlikte ilk gün

Ayol, bu ne ya hu.
Ilahiyat dedigimiz sozelin tıpı diye gecen bir bolum degil mi?
Baya yuksek puanlari var.
Ee egitim fakultesinin de puanlari yuksek.
Buradaki kiyaslama bitti, veri cepte.

Ikinci kiyaslamam:tecrube ve yetenek.
Iki arkadasim var biri egitim fakultesi mezunu digeri edebiyat fakultesi mezunu.
Ancak edebiyat fak. mezunu arkadasim daha iyi bir ogretmen benim kistaslarima gore.
Cunku tecrube edinmis, ogretmenlerinin her yapici/olumlu ya da olumsuz davranislarini kaydetmis, süzmüs, kendine islemis.
Cunku kistasimiz sadece egitim fak. mezunu olmak olmamali.
Kiyaslamam burada bitti.

bana kızacaksınız ama bende öğretmenlikte formasyonun önemli olduğunu düşünüyorum
bir şeyi çok iyi bilmekten çok onu nasıl öğreteceğini bilmek, çocuk psikolojisini anlamak gerektiğin de rehberlik yapabilmek
bunlar önemli
bizim zamanımızda da çok vardı ziraat fakültesinden mezun olmuş adam soruyu biliyor git en zor soruyu koy önüne çözebiliyor ama bize anlatamıyor sorun orada
bütün sınıfın matematik sınavından ÖSYM sınavlarından düşük almasının sorumlularından biriydi kendisi
eğer ne var öğrenirse okuyup anlatırsa herkes yapar dersen öğretmenliği en aşağı meslek gruplarından biri olarak görmüş oluruz
siz hiç veterinerlik okumadım ama gidip üç ay ders alayım da veteriner olayım diyebilir misiniz?

Sensin sığ şekerim :* Biraz ışık görsem daha çok anlatırdım da o ışık yok işte.. Ha duvar ha..
Demek ilkokuldaki miniklerimiz "hii sensin o" cevaplarini vermeyi boyle ogretmenlerden ogreniyor. Ayna da tutun bence.
Yazik ya. Ogretmenim diye ortalikta dolanip, insanlari kolayca assagiliyorsunuz. Siz kime ne ogretiyorsun acaba?...

Hayatta hiçbir şey başaramamış, hiçbir şey kazanamamış, üretemeyen insanlar gelip bir de şurada atmıyor mu çok gülüyorum. Yazık..

Neden hakaret ediyorsun örtmenim!
Yakışıyor mu senin gibi aydınlık bir nefere

Demek ilkokuldaki miniklerimiz "hii sensin o" cevaplarini vermeyi boyle ogretmenlerden ogreniyor. Ayna da tutun bence.
Yazik ya. Ogretmenim diye ortalikta dolanip, insanlari kolayca assagiliyorsunuz. Siz kime ne ogretiyorsun acaba?...
Size ne? Size hesap mi vereceğim bir de? Siz kim oluyorsunuz acaba?

Estağfurullah, şöyle diyeyim o halde sadece ve sadece tek kıstas formasyon değildir.
Bu daha uygun bir cümle oldu sanırım. Çünkü görüyorum ki yılların tecrübesi dahi edinilse çürüyen dirseklerimizin yanına sevgi, merhamet ve vicdan da eklenmeli. Eksikliği bu bazı insanların.

Arkadaslar, formasyon bu isin ilk adimi.
Ardindan atama gelir ardindan da iki performans degerlendirmesi yapilir, bir sozlu mulakat ve bir de yazili sinav yapilir, akabinde asil ogretmenlige gecilir.
Yeni sisteme gore atanacaklar 6 ay boyunca rehber ogretmen esliginde olacaklar, derse girmeyecekler.
Yani saldim cayiralik bir sistem yok ogretmenlikte su anda.

Size ne? Size hesap mi vereceğim bir de? Siz kim oluyorsunuz acaba?

Kusura bakmayın ama sadece size cevap vermek için üye olduğum için bu hakkı kendimde gördüm.

Siz de az önce başka bir üyenin "hayatta bir yere gelemediğini, bir şeyler başaramadığını ve burada konuştuğunu" dile getirdiniz.
O halde siz az önce kimdiniz de bu yargıda bulundunuz?

Allahım inşallah ilerde oğlumun öğretmenleri egitim fakültesi veya değil, formasyonlu veya değil ama nazik, anlayışlı, örnek şahsiyetler olurlar. Kibirli, başkalarını hakir gören, terbiyeden yoksun öğretmenlerin eline yavrumu düşürme... (Amin)

Hala anlamayanlar var diyorum ya bu sitede belli bir zeka testi olmali. Ne veterinerligi yahu ne alaka? Şu an ulkemizde bu derse girebilecek baska bir bolum yok. Ilahiyati fen edebiyat bolumuyle kiyaslayip uc aylik egitimle ogretmenler oluyolar gbi komik kendinizi komik dusuren yorumlar yapiyosunuz. Bu bolumun bir alternatifi yok. Atanamayan ogretmenler gelip burda konu sahibini topa tutuyolar. 5 yillik egitim surecinde bu bolumde sadece alan dersleri egitimi veriliyor egitim bilimleri dersi olmamasi tamamen mufredatla alakali. Atanamayanlar hirsinizi baska yerden cikarin.

Hayatta hiçbir şey başaramamış, hiçbir şey kazanamamış, üretemeyen insanlar gelip bir de şurada atmıyor mu çok gülüyorum. Yazık..

Siz ne basardiniz hocam?
Okudum, ogretmen oldum demeyin, onu surada size karsi cikanlardan pek cogu yapmis gordugunuz uzere.
En son kimin yuregine dokundunuz?
Beeeen egitim fakulteliyim diye gezmediginizi umut ediyorum, en son asagilamadan iki muhabbet edebildiginiz kim var?
Siz ne basardiniz?

Cezasi bitene kadar unutur yazdiklarini, hatta umarim pisman olur.

Iyi de bunun egitim fakultesiyle alakasi nedir?
Sonucta egitim fakultesine almadan once dersi iyi anlatabilecek gibi mi, sosyal zekasi yuksek mi, cocuklarla arasi nasil, diye bakilip alinmiyor ki.
O anlatamayan hocaniz egitim fak. mezunu dahi olsa yapamazdi.
Cunku orada da pekcok bilgi sadece teorik.
Ikinci ayagi ise tecrube ve yetenektir.
Ornegin ilk kistas yetenek olmaliydi deseydiniz anlarim ama formasyon yeterliligini tartismak sacma bu durumda.

Konu sahibi arkadaşım geç oldu ama şimdi fikrimi söyleyeyim.
Hayırlı olsun, bu senin için mükemmel bir şey olmalı. Mesleğe başlamak bence bir öğretmenin çiçek açması demektir.

Her öğrencin çiçek gibi olsun, senin sayende onlarda kökleriyle yeni çiçeklere sığınak olsunlar inşallah.
Darısı başımıza, tüm isteyenlerin, hayırlısıyla. :)

elbette alakası vardır bir dersi almış biriyle almamış bir insan arasında ki fark bu
sizin anlayışınıza göre tutup sokaktan birini çevirelim eğer yetenekliyse ders anlattıralım o zaman
bu konuda sistem de yanlışlar yapılıyor olması formasyonun gerekmediği anlamına gelmiyor
örneğin stajlarda düzgün yapılmıyor eğitim fakültelerinde ama en gerekli eğitim
ilk olarak gözcü olarak daha sonra öğretmen eşliğinde ders anlatarak giriyorlar

elbette ki işini iyi yapmayan eğitim fakültesi mezunu öğretmenler var ve öğrencilerine bir şeyler vermeye çalışan çok fedakar ücretli öğretmenler var
ama bu olması gerekeni de değiştirmiyor lüzumsuz gördüğünüz formasyon eğitimi en başta çocuğu tanımakla başlıyor, psikoloji dersleri almakla, daha sonra da stajla öğretmen adayına nasıl ders anlatılacağını uygulamalı olarak gösteriyor bir nevi deneyimi okuldan almaya başlıyor
neyse uzatmayacağım
umarım konu sahibi çocuklarla iyi anlaşır ve iyi bir iletişim kurar

Son düzenleme:
Hayırlı olsun arkadaşım ne kadar heyecanlısındır sen şimdi bende ilk başladığımda böyle heyecan korku stres içindeydim. Yaşadığım yere yakın bir köydü servisler gelip gidiyodu diğer öğretmenler ama ben ilk gün aynı çocuk gibi eşimle arabayla gittim :) orda da eşim giderken nerdeyse ağlayacaktım gidiyo diye :) sayende hatırladım güldüm valla, Allah da seni güldürsün bol şanslar..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…