Maalesef ki ilahiyat.. Çok yazık..Sorum şu din kültürü öğretmeni olmak için hangi üniversite mezunu olmak gerekli.?
Valla sizin hiç hakkınız yendi mi bilmiyorum ama onca eğitim fakultesi mezunu varken formasyon alıp öğretmen olan mı dersiniz , su ürünleri okuyup ücretli öğretmenlik yapan mi dersiniz ne ararsanız var. Alakasız bölümlerden öğretmen olan onca insan var ki bu ücretli öğretmenlik çarkı böyle dönüyor. Konu sahibi arkadaşın profilinde sigorta yazdığı için ben sordum yani hangi fakülteyi bitirdiniz diye. İlahiyattan dikab öğretmeni olduğunu ben sorunca söyledi. Genel olarak bu sebeplerden bu konuya dahil oldum , iyi akşamlar size.Yazım dilimde bişey mi var
Konu sahibi ben değilim öğretmen de değilim hiç yapmadım doğal olarak.ilkokula alabilme yetkinz varsa alın tabi okumakdan sıkılmam
Maalesef ki ilahiyat.. Çok yazık..
Çünkü öğretmen değil.Niye maalesef?Niye çok yazık?
Arkadaşım ben bu soruları sırf fikir alışverişi için biraz merak biraz da bu mesleği şiar edindiğim için soruyorum.konu sahibinin profilinde lise mezunu yazıyor.sormak tabi hakkınız.ayrıca arz talep meselesi ücretli öğretmenlik.su ürünleri okuyan biri öğretmen oluyorsa bu sistemin sorunu konuyu acanın yada ücretli öğretmenlik yapanın değil.size de iyi akşamlarValla sizin hiç hakkınız yendi mi bilmiyorum ama onca eğitim fakultesi mezunu varken formasyon alıp öğretmen olan mı dersiniz , su ürünleri okuyup ücretli öğretmenlik yapan mi dersiniz ne ararsanız var. Alakasız bölümlerden öğretmen olan onca insan var ki bu ücretli öğretmenlik çarkı böyle dönüyor. Konu sahibi arkadaşın profilinde sigorta yazdığı için ben sordum yani hangi fakülteyi bitirdiniz diye. İlahiyattan dikab öğretmeni olduğunu ben sorunca söyledi. Genel olarak bu sebeplerden bu konuya dahil oldum , iyi akşamlar size.
Çünkü öğretmen değil.
ahhh arkadaşım gidince herşeyin cevabını bulcaksın . öncelikle müdür yardımcısının odasına git ders programı vercekler sonra öğretmenler odasına git dolap bul kendine eşyalarını koy beyaz önlük vermiyolar ama giymende şart değil tahta kalemini okul veriyor pzt sabah toplantı yapar herşeyi açıklarlar rahat ol kendinden emin ol o önemli sıkıntı yapma herşey hallolurArkadaşlar pazartesi öğretmenlik yapmaya başlayacağım. Ve tecrübem yok. İlk gün neler yapmam gerekir tecrübesi olanlar yazarsa çok sevinirim :) beyaz önlük kendim mi alıcam kitap vs okuldan verecekler değil mi hiç bilgim yok fazla acemiyim((
Ne yaparsa yapar, onu da ben mi düşüneceğim?Peki ilahiyat mezunu ne iş yapar?
Yorumlarinizi okudum da amacim kimseyle atismak da degil ama rahatsiz oldum tavrinizdan. Konu sahibine hayirli olsun deyip yardimci olmak varken sadece yermissiniz. Oysa yureginden gecen seyleri sormus masumca.Taktiniz önlük de önlük.. At gözlüğünü çıkarın gına geldi. Eğitim fakültesi mezunu değil kendisi o yüzden öğretmenlikle alakası yok. Anlaşıldı mi? Nerenizle okuyorsunuz merak ettim. Çileden çıkarıyorsunuz insanı..
Çok güzel bir dille ifade etmişsiniz kendinizi teşekkür ederim , çok naziksiniz. Ama benim formasyona bakış açım bu. Etik bulmuyorum , 2000 tl verip öğretmen olmamalı bence herkesMerhaba herkese,
Kadınlar Kulübü'nü üye olmadan da bazı konularda fikir edinmek için takip ediyordum sizleri. Yalnız bu konuyu gördüğümde, daha doğrusu İlahiyat Fakültesinden yada herhangi bir fakülteden formasyon dahi alarak öğretmenlik yapanlara "yazık, öğretmen değil" gibi cümlelerle yaklaşan üyenin tutumunu görünce üye oldum. Nasip.
Bende Edebiyat Fakültesi öğrencisiyim. 3 senedir hem derslere hem hocalarıma hem de öğretmenliğin kutsallığına saygı duyarak kendimi geliştirmeye çalışıyorum.
Hülasa; öğretmenlik bir vicdan işidir, okul içinde ve dışında. Fakülte mezunu olmayan ve heyecanını bizimle paylaşan arkadaşlara bu şekilde yaklaşmak da vicdan işi değildir. Nacizane fikrim bu yönde.
Son olarak üniversite tercihlerinde eğitim fakültesine puanı yetmemiş -benim gibi- başka bir mesleği düşünmemiş, düşünmek istememiş -ki ben başka bölümlerinde puanına erişmiş olmama rağmen bu bölümü, isteyerek severek tercih listeme yazdım- ancak bu mesleği ömrünün sonuna kadar baş tacı yapmak isteyen insanlar da var.
Sadece saygı, empati lazım bize.
Önlüğü sordu diyerek gülüp, eğitim fakültesi mezunu değil diyerek hor görmek değil. İyi akşamlar.
Çok güzel bir dille ifade etmişsiniz kendinizi teşekkür ederim , çok naziksiniz. Ama benim formasyona bakış açım bu. Etik bulmuyorum , 2000 tl verip öğretmen olmamalı bence herkes.
Ne yaparsa yapar, onu da ben mi düşüneceğim?
bizim okulda kotta giyiyor herkes bende giyiyorumBeyaz gömlek :)
Kıyafet serbest canım (kot dışında) kazak da giysen olur.
En rahat ettiğin kiyafetleri giy bence.
Gergin olacaksın biraz heyecan olacak bir de giysilerin kasmasin.
Kılavuz kitaplar verilir muhtemelen.
Ilk bir haftada taniyacaksin. Hangi konudalar. Siniflarin seviyesini yoklamak için basit bir değerlendirme hazırlayıp uygularsan nerden baslaman gerektiği hakkında bir fikrin olur.
Çok güzel bir dille ifade etmişsiniz kendinizi teşekkür ederim , çok naziksiniz. Ama benim formasyona bakış açım bu. Etik bulmuyorum , 2000 tl verip öğretmen olmamalı bence herkes
Ayni tescili, ayni devlet konu sahibine de veriyor.Sizin tescilinize ihtiyacım yok, devlet vermis bana tescili..
Formasyon benim gözümde hiçbir değeri olmayan bir durum.. Ve bir çok kişinin gözünde de aynı olduğuna emin olabilirsiniz.
Zevkle..Okuyup okuyup gülüyorum zaten, yanımdakilere de okudum epey bir güldüler. Günümüzü renklendirdiniz, çok sağolun valla..
Sensin sığ şekerim :* Biraz ışık görsem daha çok anlatırdım da o ışık yok işte.. Ha duvar ha..Dusuneceksin tabi.burda bos beleş hukum vermeyi biliyorsun.onu da dusun
Sence o guruh için hangi meslek uygun çifcilik mi yapsınlar.
Arkadaş ilahiyat diye burun kıvırdıgın o bolum ilmin beşiği.Din bilgisiyle donanmıs ilahiyat mezununun din öğretmeni olmasından doğal ne var yahu.
Ne imiş eğitim fakültesi mezunu olmalı imiş.saçmalıgın daniskası.eğitim fakültesi iyi öğretmen olmayanlar kotu öğretmen mi oluyor.
Yeni bir ogretmenle tanısırken eğitim fakulteli degilseniz gozumde bir hiçsinz öğretmen degilmisinz diyorsunuz?
Siz de bir öğretmenmişsiniz.Bu kadar sığ dusunmeniz çok üzücü.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?