Öğretmenlikte ilk gün

Yazım dilimde bişey mi var
Konu sahibi ben değilim öğretmen de değilim hiç yapmadım doğal olarak.ilkokula alabilme yetkinz varsa alın tabi okumakdan sıkılmam
Valla sizin hiç hakkınız yendi mi bilmiyorum ama onca eğitim fakultesi mezunu varken formasyon alıp öğretmen olan mı dersiniz , su ürünleri okuyup ücretli öğretmenlik yapan mi dersiniz ne ararsanız var. Alakasız bölümlerden öğretmen olan onca insan var ki bu ücretli öğretmenlik çarkı böyle dönüyor. Konu sahibi arkadaşın profilinde sigorta yazdığı için ben sordum yani hangi fakülteyi bitirdiniz diye. İlahiyattan dikab öğretmeni olduğunu ben sorunca söyledi. Genel olarak bu sebeplerden bu konuya dahil oldum , iyi akşamlar size.

Yorumlarin hepsini okumadim. Ogretmen de degilim. Bastan soyleyim. Ancak su onluk meselesini takanlara soylemek isterim ki oglum 5. sinifta ve din kulturu ve ahlak bilgisi ogretmeni, matemetik ogretmeni, fen ogretmeni ve bilisim dersi ogretmenleri onluk giyiyorlar surekli. Kendi tercihleri olabilir ama ben bu onluk meselesini komik bulmadim.
Universitede de onlukle derse giren ogretim uyeleri de var. Komik bir olay degil degil bence. Kisinin kendi tercihi.

Arkadaşım ben bu soruları sırf fikir alışverişi için biraz merak biraz da bu mesleği şiar edindiğim için soruyorum.konu sahibinin profilinde lise mezunu yazıyor.sormak tabi hakkınız.ayrıca arz talep meselesi ücretli öğretmenlik.su ürünleri okuyan biri öğretmen oluyorsa bu sistemin sorunu konuyu acanın yada ücretli öğretmenlik yapanın değil.size de iyi akşamlar

ahhh arkadaşım gidince herşeyin cevabını bulcaksın . öncelikle müdür yardımcısının odasına git ders programı vercekler sonra öğretmenler odasına git dolap bul kendine eşyalarını koy beyaz önlük vermiyolar ama giymende şart değil tahta kalemini okul veriyor pzt sabah toplantı yapar herşeyi açıklarlar rahat ol kendinden emin ol o önemli sıkıntı yapma herşey hallolur

Merhaba herkese,
Kadınlar Kulübü'nü üye olmadan da bazı konularda fikir edinmek için takip ediyordum sizleri. Yalnız bu konuyu gördüğümde, daha doğrusu İlahiyat Fakültesinden yada herhangi bir fakülteden formasyon dahi alarak öğretmenlik yapanlara "yazık, öğretmen değil" gibi cümlelerle yaklaşan üyenin tutumunu görünce üye oldum. Nasip.

Bende Edebiyat Fakültesi öğrencisiyim. 3 senedir hem derslere hem hocalarıma hem de öğretmenliğin kutsallığına saygı duyarak kendimi geliştirmeye çalışıyorum.

Hülasa; öğretmenlik bir vicdan işidir, okul içinde ve dışında. Fakülte mezunu olmayan ve heyecanını bizimle paylaşan arkadaşlara bu şekilde yaklaşmak da vicdan işi değildir. Nacizane fikrim bu yönde.
Son olarak üniversite tercihlerinde eğitim fakültesine puanı yetmemiş -benim gibi- başka bir mesleği düşünmemiş, düşünmek istememiş -ki ben başka bölümlerinde puanına erişmiş olmama rağmen bu bölümü, isteyerek severek tercih listeme yazdım- ancak bu mesleği ömrünün sonuna kadar baş tacı yapmak isteyen insanlar da var.
Sadece saygı, empati lazım bize.
Önlüğü sordu diyerek gülüp, eğitim fakültesi mezunu değil diyerek hor görmek değil. İyi akşamlar.

Yorumlarinizi okudum da amacim kimseyle atismak da degil ama rahatsiz oldum tavrinizdan. Konu sahibine hayirli olsun deyip yardimci olmak varken sadece yermissiniz. Oysa yureginden gecen seyleri sormus masumca.
Ogretmen degilim ama egitimci sayilirim. Biraz sizden farkli olsa da. Ogretim uyesiyim. Hangimiz ilk basladigimizda o heyecani yasamadik ki? Tecrube baska sey. O da tecrubelilerden deneyimlerini sormus kendi cumlelerince. Sadece akil istemis o kadar... Yapmayin. Biraz daha az kirici olun lutfen. Yardim etmek istemiyorsaniz da sirf yermek icin yazmayin.

Çok güzel bir dille ifade etmişsiniz kendinizi teşekkür ederim , çok naziksiniz. Ama benim formasyona bakış açım bu. Etik bulmuyorum , 2000 tl verip öğretmen olmamalı bence herkes

Ne yaparsa yapar, onu da ben mi düşüneceğim?

Dusuneceksin tabi.burda bos beleş hukum vermeyi biliyorsun.onu da dusun
Sence o guruh için hangi meslek uygun çifcilik mi yapsınlar.
Arkadaş ilahiyat diye burun kıvırdıgın o bolum ilmin beşiği.Din bilgisiyle donanmıs ilahiyat mezununun din öğretmeni olmasından doğal ne var yahu.
Ne imiş eğitim fakültesi mezunu olmalı imiş.saçmalıgın daniskası.eğitim fakültesi iyi öğretmen olmayanlar kotu öğretmen mi oluyor.
Yeni bir ogretmenle tanısırken eğitim fakulteli degilseniz gozumde bir hiçsinz öğretmen degilmisinz diyorsunuz?
Siz de bir öğretmenmişsiniz.Bu kadar sığ dusunmeniz çok üzücü.

bizim okulda kotta giyiyor herkes bende giyiyorum

ilk derslere girdiğiniz de tanışın çocuklarla adları soyadları ama babasının ne iş yaptığı değil
biraz daha muhabbet olsun diye geçen derslerde neler işlediklerini sorabilirsiniz
kurallarınızı hatırlatın örneğin derse benden sonra girilmeyecek
herkes defterini kitabını getirecek ders esnasında konuşulmayacak, ben anlatımımı bitirdikten sonra sorularınızı sorabilirsiniz gibi gibi
ders esnasında sıraların arasında dolaşın
ilk dersiniz olduğunda dersinizi sabote etmeye çalışan saçma sapan sorular soran, yandakiyle konuşmaya kalkışanlar olacaktır kesinlikle izin vermeyin
yoksa tüm sene yandınız
rahat kıyafetler giyin ne kadar kendinizi rahat hissederseniz o kadar özgüveniniz yüksek olur

Çok güzel bir dille ifade etmişsiniz kendinizi teşekkür ederim , çok naziksiniz. Ama benim formasyona bakış açım bu. Etik bulmuyorum , 2000 tl verip öğretmen olmamalı bence herkes

Sözüm size değildi, öğretmenliğin çıtası, kıstası formasyon değildir diyorum aslında ben de. Bu işi gönlüyle, fikriyle, vicdanıyla yapanlara bakarsak...

Yalnız değindiğim nokta konu sahibi formasyonu aldığını dahi söylüyor. Bu bir kıstassa birileri için eğer!
Ayrıca artık üniversitelerin bazılarında genel ortalamaya göre formasyon dersleri son sınıfta verilmekte.

Anlayışınız için ben teşekkür ederim.

Ayni tescili, ayni devlet konu sahibine de veriyor.
Devlet demis ki sen bu bu dersleri alip bu parayi odersin ogretmen olursun.
Sizi sanki yuce devletimiz mulakatla ise baslatmis gibi, ozel ve secilmis bir insanmis gibi, gibi gibi kendinizi pohpohlamaniz cok komik .d
Konu sahibi; tebrikler oncelikle.
Beyaz onluk daha ziyade ogrenciler kiyafeti inceliyor, tahtaya yazi yazarken dikkatleri dagilmasin diye tercih ediliyor. Ilk zamanlarda kullanma bence, ogrencilerle birbirinize alisinca alirsin :)

Sensin sığ şekerim :* Biraz ışık görsem daha çok anlatırdım da o ışık yok işte.. Ha duvar ha..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…