ogtt testi yaptıran arkadaşlar

hunger86

Guru
Kayıtlı Üye
23 Nisan 2009
96
0
286
Diğer
kızlar 24. haftada yaptırdığım 50gr lık şeker yüklemem açlık 98 1. saat 148 çıkmış şu an 26 haftalık hamileyim doktor 100 lük istedi ve 3 gün karbonhidtrat diyeti yapmamı ondan sonra 12 saat açlıktan sonra 100 lük testi yaptırmamı istedi sizde diyet yaptıktan sonra mı yoksa sadece 12 saat açlıktan sonra mı bu testi yaptırdınız

bende bugün yaptırdım 50 ml yaptırdım açlık 88 yüklemeden 1 saat sonra 165 yani yüksek :43: doktor ooçok yüksek dedi ptesi gel 100 ml yapalım dedi. hafta sonu sekerli syler yemem falan dedi. sanırım gebelik şekeri var ve diyet verecek ya da insülin :43: ama bu kadara insülin vermez sanırım bilmiyorum..
geçmiş olsun..

hiç konu ile ilgili bilgisi olan yok mu arkadaşlar ogtt testi yaptıran yok mu aranızda lütfen bi cvp

hiç konu ile ilgili bilgisi olan yok mu arkadaşlar ogtt testi yaptıran yok mu aranızda lütfen bi cvp

canım bende ikiz gebeyim 25 haftalıqım şuan benmde 50 lik istediler o günün akşam yemeqinden sonra bişi yemeden aç gittim sonra sonucu doktora faxladım dediki yüksek yarın da 100 lük yaptır ben akşam 7 8 den sonra bişi yemedim açlıqım ii çıktı ama diqer 2. ve 3.sü yüksek çıktı yani gebelik diyabeti tanısı kondu hemen diyetisyenime gittim liste verdi bunu 2 hafta uygula kan ölçüm cihazınıda al günde 4 kere ölç dedi çok korkuodum o aletten falan ama korkulcak bişi yok buqn 9. günm diyetimi uyguluorum gene açlıqım yüksek tokluqum ii çıkııo sabah faxladım kan sonuçlarını kendi ölçtqm bakalım yarın konuşçam olmassa benm korkulu rüyam ünsiline başlıcam yani hamilelqimin tadını çıkaramadım bi tiroit bi tansiyın şimdide şeker derken fenalık geldi ya inşsaq salim doqarlar başka bişi istemiorum ama insülinede başlıcamdie aklım çıkıo

cevap için sağol canım ben de şeker ölçüm cihazıyla ölçüyorum umarım yüksek çıkmaz 2 hafta sonra not edip doktoruma götüreceğim

cevap için sağol canım ben de şeker ölçüm cihazıyla ölçüyorum umarım yüksek çıkmaz 2 hafta sonra not edip doktoruma götüreceğim

rica ederlm cnm her zman inŞ çıkmaz benmkiler tok iyi aç yüksek bu 2 hafta nasıl btcek bilmiyorum insülin yolu gözüküo blde sevdiqim hiç bişiyi yiyemiorum ya sürekli sebze yemekleri karnımda doymuo şuan bile açım senn nası gdio diyet

bende bugün yaptırdım 50 ml yaptırdım açlık 88 yüklemeden 1 saat sonra 165 yani yüksek :43: doktor ooçok yüksek dedi ptesi gel 100 ml yapalım dedi. hafta sonu sekerli syler yemem falan dedi. sanırım gebelik şekeri var ve diyet verecek ya da insülin :43: ama bu kadara insülin vermez sanırım bilmiyorum..
geçmiş olsun..

ben yazmıştım ama işine yaramadı anırım.neyse 100lükte yaptırdım bugün yarın alcam sonucu yazarım tekrar :1:
bana diyet falan yap demedi şekerli şeyleri yeme hafta sonu dedi. bende öyle yaptım.. sonuç yarın..

Son düzenleme:

ben yazmıştım ama işine yaramadı anırım.neyse 100lükte yaptırdım bugün yarın alcam sonucu yazarım tekrar :1:
bana diyet falan yap demedi şekerli şeyleri yeme hafta sonu dedi. bende öyle yaptım.. sonuç yarın..

ölçüyorum diyince bende diyet yapıosun sandım bide sonucu aynı günü vermiyolarmı? nie o kadar bekletiolarki

ölçüyorum diyince bende diyet yapıosun sandım bide sonucu aynı günü vermiyolarmı? nie o kadar bekletiolarki

valla 4 kez kan verdim 1i yüklenmeden önce 3 ü yüklemeden sonra 1 er saat aralıklarla. bilmiyorum çok verdim ya ondan sanırım hemen cıkmıyor :50: diyet tatlıdan uzak durdum işte hafta sonu ama gene 50lükteki gibi yüksek cıkarsa muhtemelen doğuma kadar uygulayacagım bir diyet verecek.

kızlar 24. haftada yaptırdığım 50gr lık şeker yüklemem açlık 98 1. saat 148 çıkmış şu an 26 haftalık hamileyim doktor 100 lük istedi ve 3 gün karbonhidtrat diyeti yapmamı ondan sonra 12 saat açlıktan sonra 100 lük testi yaptırmamı istedi sizde diyet yaptıktan sonra mı yoksa sadece 12 saat açlıktan sonra mı bu testi yaptırdınız

Canım bende 26.haftamda yaptırdım 50lik yükleme ve 217çıkınca 10günlük diyet sonrası 100lük yükleme yapıldı,3değerimde yüksek çıktığı için dahiliyeye yönlendirildim ve gestasyonel diabet teşhisiyle geçici insülin kullanımına başladık yanısıra diyetimede uyuyorum..Tabi arasıra kaçamaklarım oluyo ama insülin kullandığım için şükür bi yükselme olmuyo,doktorum gebelik şekerinde insülin kullanımının daha kesin olduğunu söyledi...Bizde kullanıyoruz şimdilik....
Ama senin değerin çok yüksek değilmiş büyük ihtimalle 100lükte çok yüksek değerler çıkmaz tatlım..Sen bu ara şekere ve hamur işlerine dikkat et,geçicektir..Benim değerin yanında seninkisi hiç bişey değil yaniii:26:

geçmiş olsun..

LAGRİMAcım büyük ihtimalle 3değerinde yüksek çıkmamıştır...Eğer 1veya 2değerin yüksekse insüline gerek kalmadan diyetle halledebilirsiniz..Hiç endişelenme yaniii:42:

Canım bende 26.haftamda yaptırdım 50lik yükleme ve 217çıkınca 10günlük diyet sonrası 100lük yükleme yapıldı,3değerimde yüksek çıktığı için dahiliyeye yönlendirildim ve gestasyonel diabet teşhisiyle geçici insülin kullanımına başladık yanısıra diyetimede uyuyorum..Tabi arasıra kaçamaklarım oluyo ama insülin kullandığım için şükür bi yükselme olmuyo,doktorum gebelik şekerinde insülin kullanımının daha kesin olduğunu söyledi...Bizde kullanıyoruz şimdilik....
Ama senin değerin çok yüksek değilmiş büyük ihtimalle 100lükte çok yüksek değerler çıkmaz tatlım..Sen bu ara şekere ve hamur işlerine dikkat et,geçicektir..Benim değerin yanında seninkisi hiç bişey değil yaniii:26:

çok geçmiolsun öncelikle bu gerçekten dengesiz beslenmeden ortaya çıkıo bende doktorumun listesine bir bir uyuyorum arada kaçamakta yapıom ama iyice kavradım işi insüline başlamadım şükür korkuyorum bide doqum yaptıktan sonra insülin kesilcek dimi

Ben de daha 6 hafta 3 günlük hamileyim doktor kilolarım nedeniyle benden direk 100 gr lık şeker yükleme testi istedi. yaptırdım. 0.saat 119, 1.saat 204 çıktı. doktor çok yüksek diyabet dedi. bebeğimin kalp atışlarını gösterdi. kalbi atıyor ama tehlike içinde bir bebek dedi. sevinemedim bile çok üzüldüm yaa. Allahım yardım eder inşallah çok korkuyorum. :S

Ben de daha 6 hafta 3 günlük hamileyim doktor kilolarım nedeniyle benden direk 100 gr lık şeker yükleme testi istedi. yaptırdım. 0.saat 119, 1.saat 204 çıktı. doktor çok yüksek diyabet dedi. bebeğimin kalp atışlarını gösterdi. kalbi atıyor ama tehlike içinde bir bebek dedi. sevinemedim bile çok üzüldüm yaa. Allahım yardım eder inşallah çok korkuyorum. :S

yani en çok şaşırdıqım konu 1 buçuk aylıkken şeker testi istemesi çok ilqinç ama yüksek çıkmış hemen korkma doqru bebek annede şeker olunca tehlike içinde ama bunu durdurmak senin elinde yoksa bebek erken bile doqabilir direk diyetisyene yönlendirmiştir seni benmde gebelik şekerim var ölçüm cihazıyla günde 6 kere ölçüyorum listeme uyuyorum doquma az kaldı 32.haftamdayım ama senn uzun yolun var en iisi şimdiden ele almak çok korkmana gerek yok inşallah senin ve bebeqin için her şeyin hayırlısı allah yardımcın olsun kaç kilosun bu arada
:49::49:

hunger86 foruma galdiğinde lütfen beni bilgilendir benimde problemim 46xx21ps+ üç kimyasal gebelik yaşadım nasıl bir tedavi gördün bebeğini kucağına almanı çok istiyorum rabbim yardımcımız olsun

Back
X