Oje alışverişinde yaşadığım acı tecrübem (yeni oje alacaklar okusun lütfen)

GunhesH

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
11 Ağustos 2006
3.433
10
0
Ankara
arkadaşlar ben geçenlerde burada gördüğüm ojelerden gaza gelerek beğendiğim resimlerdeki ojelerin marka ve noları notedip alışverişe gitmiştim..
ve maalesef ki resimlerden beğenerek aldığım ojeler bende resimlerdekiyle tutarlı şekilde aynı rengi verseler de elime çoğu yakışmadı hüsrana uğradım..
hatta bazıları elimi temiz ve bakımlı göstermek şöyle dursun parmakuçlarımdaki koyulukları daha belirginleştirdiler ve oralara kan oturmuş gibi gösterdiler...
bir sürü de almıştım...Allahtanki ojeler ucuz şeyler ama yaşadığım hayalkırıklığının boyutunu anlatamam...oje diye basite almamak lazım...
ve alışveriş yaparken oradaki renk kartelasına (hani şu plastikten tırnakların üstünü ojelerin renklerini tek tek boyamışlar ya...
onu elime tutarak baksaydım böyle hüsran yaşamıyacaktım..aman diyorum...
acı tecrübemden anladım ki ten rengi, sütlü kahve ve koyu kahveler bana gitmiyor..bu renkleri resimlerdeki beyaz eller üzerinde görüp beğenmek hatasına düşmüşüm..benim elimin rengi buğday-sarı...esmerin açığı diyebilirim.... koyu renklerin hiçbirisi gitmeyecek galiba...
çünkü elimin renginden daha açık olan flormar plus quartz 010 iyi durdu sadece...daha denemediklerim var...

Son düzenleme:
ten rengi banaada gitmiyor tırnak yapısıylada alaklıdır belki birde dedigin gibi elin renginin koyu veya acık olması etkiliyor...

Son düzenleyen: Moderatör:
bunu bir arkadasımın blogunda görmustum size yardımcı olacaktır

Genelde renk seçimlerinde, insanları önce ten renklerine göre sarışın, esmer gibi kategorilere ayırıyoruz ama renk teorisi bununla bitmiyor. Dikkat edilmesi gereken diğer konular şöyle:

1) Sıcak/Serin: Bu ten renginden çok tona bağlı. Eğer tende sarı tonlar hakimse sıcak, pembe tonlar hakimse serin deniliyor. Eğer hangi tonda olduğunuz konusunda emin değilseniz size bir kaç ipucu:

Size krem renginden çok beyaz yakışıyorsa, bileğinizin içindeki damarlar yeşil değil mavi gözüküyorsa ve sizde altın yerine gümüş daha iyi duruyorsa serin tonlusunuz. Tam tersine, beyazdan çok krem daha güzel duruyorsa, damarlarınız yeşil gözüküyor ve altın gümüşten daha çok yakışıyorsa sıcak tonlusunuz. Eğer hala karar veremediyseniz nötr olabilirsiniz, yani ne sıcak ne de serin.

Sıcak tonlular sarı, kahverengi, turuncu, somon rengi, yeşil gibi sıcak renklerde daha güzel gözüküyor. Serin tonlular ise mor, mavi, pembe, gri, siyah, beyaz gibi serin renklerde daha iyi gözüküyor. Tabi bir çok rengin sıcak ve serin farklı tonları olabileceğini unutmayın. Mesela maviye çalan mor rengi serin tonlulara yakışırken kırmızıya çalanı sıcak tonlulara daha çok yakışıyor.

2) Parlak/Yumuşak: Ten renginizden ve tonunuzdan bağımsız olarak, eğer cildinizde kahverengi ve gri tonlar varsa yumuşak, yoksa parlak renklisiniz. Yumuşak tonlu insanlar parlak ve gözalıcı renkleri çok iyi taşıyamıyor; parlak tonlu insanlar ise yumuşak renklerle hasta ya da yorgun gözükebiliyor. Yumuşak renklere örnek olarak zeytin yeşili, yanık turuncu, bordo, kirli mavi ve tüm kahve tonları verilebilir. Parlak renkler ise çingene pembesi, kobalt mavisi, turkuaz, kan kırmızısı gibi olanlar.

3) Alçak/Yüksek Tezatlık: Bunu ben de daha yeni öğrendim. Eğer ten rengimiz ile saç ve gözlerimizin rengi arasında çok fazla fark varsa yüksek tezatlı oluyormuşuz. Buna örnek olarak Anne Hathaway verilebilir sanırım. Tam tersine, beyaz tenli, sarışın ve renkli gözlü insanlar ile esmer, koyu renk gözlü ve saçlı insanlar da alçak tezatlı oluyorlar. Yüksek tezatlı kadınlar en çok iddialı ve koyu renkler ve desenlerde daha iyi duruyormuş; alçak tezatlı kadınlar ise içinde aşırı renk farkı olmayan desenlerde
.

bunu bir arkadasımın blogunda görmustum size yardımcı olacaktır

Genelde renk seçimlerinde, insanları önce ten renklerine göre sarışın, esmer gibi kategorilere ayırıyoruz ama renk teorisi bununla bitmiyor. Dikkat edilmesi gereken diğer konular şöyle:

1) Sıcak/Serin: Bu ten renginden çok tona bağlı. Eğer tende sarı tonlar hakimse sıcak, pembe tonlar hakimse serin deniliyor. Eğer hangi tonda olduğunuz konusunda emin değilseniz size bir kaç ipucu:

Size krem renginden çok beyaz yakışıyorsa, bileğinizin içindeki damarlar yeşil değil mavi gözüküyorsa ve sizde altın yerine gümüş daha iyi duruyorsa serin tonlusunuz. Tam tersine, beyazdan çok krem daha güzel duruyorsa, damarlarınız yeşil gözüküyor ve altın gümüşten daha çok yakışıyorsa sıcak tonlusunuz. Eğer hala karar veremediyseniz nötr olabilirsiniz, yani ne sıcak ne de serin.

Sıcak tonlular sarı, kahverengi, turuncu, somon rengi, yeşil gibi sıcak renklerde daha güzel gözüküyor. Serin tonlular ise mor, mavi, pembe, gri, siyah, beyaz gibi serin renklerde daha iyi gözüküyor. Tabi bir çok rengin sıcak ve serin farklı tonları olabileceğini unutmayın. Mesela maviye çalan mor rengi serin tonlulara yakışırken kırmızıya çalanı sıcak tonlulara daha çok yakışıyor.

2) Parlak/Yumuşak: Ten renginizden ve tonunuzdan bağımsız olarak, eğer cildinizde kahverengi ve gri tonlar varsa yumuşak, yoksa parlak renklisiniz. Yumuşak tonlu insanlar parlak ve gözalıcı renkleri çok iyi taşıyamıyor; parlak tonlu insanlar ise yumuşak renklerle hasta ya da yorgun gözükebiliyor. Yumuşak renklere örnek olarak zeytin yeşili, yanık turuncu, bordo, kirli mavi ve tüm kahve tonları verilebilir. Parlak renkler ise çingene pembesi, kobalt mavisi, turkuaz, kan kırmızısı gibi olanlar.

3) Alçak/Yüksek Tezatlık: Bunu ben de daha yeni öğrendim. Eğer ten rengimiz ile saç ve gözlerimizin rengi arasında çok fazla fark varsa yüksek tezatlı oluyormuşuz. Buna örnek olarak Anne Hathaway verilebilir sanırım. Tam tersine, beyaz tenli, sarışın ve renkli gözlü insanlar ile esmer, koyu renk gözlü ve saçlı insanlar da alçak tezatlı oluyorlar. Yüksek tezatlı kadınlar en çok iddialı ve koyu renkler ve desenlerde daha iyi duruyormuş; alçak tezatlı kadınlar ise içinde aşırı renk farkı olmayan desenlerde
.

çok teşekkür ederim..gerçekten çok yardımcı oldu :)
flormar plus quartz 079 rengi sıcak tonda bir renkti ve yakışmadılar..yeni başladığım için sürme kusurlarını az gösteren sade ve iddiasız renklerden başlamak istedim...yanılmıyorsam sizin elinizde görmüştüm ve çok beğenmiştim..ama sanırım siz benden daha beyaz tenlisiniz...sizin resimlerdeki el ve oje tezatlığı etkisini yakalayamadım :59:...o zaman soğuk renkler tercih etmem gerekiyor...altın takılar bana yakışmaz mesela..daha çok gümüşler yakışır..bir de ben son maddede bahsedilen yüksek tezatlı tipler içine giriyorum..koyu saç koyu gözlüyüm..buna karşın porselen gibi bembeyaz olmasamda saçım ve gözüme çok zıt düşecek şekilde açık tenim var..açık buğday sarımsı tenim var...tekrar teşekkür ederim :71:

Son düzenleme:
ben esmerim aslında ellerimde tam esmer deil ama koyu renkli ama bana butun oje renkleri yakısıyor yani bu zamana kadar asla surmem dedigim renk olmadı belki sıcak tonluyum ondan :27:

Ben kırmızı, bordo ve pembe tonlarını esmer ellere yakıştıramıyorum. Beyaz ellerde çok güzel duruyorlar. Esmer ellerde metalik renkler güzel duruyor, özellikle altın ve bronz tonları... Beyaz da yakışıyor.

Back
X