• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ok acil akl verin

dadlucadu

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Aralık 2008
9
0
86
Diğer
senağlama kızlar konuya şöyle başlayım ben yeni evliyim eşim 3 ay oldu işyeri açalı iişleri şuan pek iyi gitmiyor para açısından kaynanama 2 aylık kredi kartı taksidimiz duruyor ödemeyemedik.. o bunu bugün bana laf yaptııı:gitme: sinirim çok bozuldu yokk biz tatile gitmişiz borcunu vermemiş oğlu ya tamam tatile gittik ama eşim çok ucuza bir bilet buldu yararlanalım dedi yararlandık gitmeyebilirdikte ama eşim ısrar etti olsun işler yoluna girer dedi gel kafamızı dinleyelim falan dedi... neyse düğünümde takılan takıları kaynanamlar kuyumcuya borç yapmışlar hala onu ödememişler:1shok:mafoldumben bugünde bana diyor oğlumun her yere borcu var hiç düşünmüyor falan.. bende dedim anne hiç biryere borcu yok bir tek sana var onuda vericez bu ay bitcek dedim... ay yok dedi kuyumcunun borcu oğlunun borcuymuş o ödemeye mecburmuş yok babasının maaşını çekmişler düğün zamanı masraf ypmışlar çocuğuna bende dedim anne o sizin oğlununz tabiki yapıcaksınız bide dedim anne biz kız tarafı olarak acele etmedik düğün için size ne zaman uygun olursa ozaman yapın dedik.yokk oğlum bana bakmak zorunda ben kocama güvenmiyorum bana oğlum bakıcak hemen evlendi kese ayırmak yok... (tatile gitmişiz onu zaten habire kafama kaktı onunda borcu var ama oda gitti tatile bende bunu söyledim kendisine..:kızgın:(bu arada kendi evli kızı yani görümceme onlar bakıyor kayımpederimin evinde kira vermeden oturuyorlar torunları hergün kaynanamda yiyip içiyor kızı desen banyo yapmaya bile anasına çıkıyor onunda kaynanama kredi kartı taksit borcu var işleri düzgün gitmediği için ödemeyemediler ama kaynanam bunları laf etmiyor onlarda şuan tatildeler hiç kimsenin umru değil herşeyi benim eşimden bekliyor)))) bende eşimi aradım gel dedim annene taksit borcumuzu ödeyelim bitsin gel annenlede konuş dedim oda tamm dedi geliyor yolda wallahi oda bunaldı zaten işyerin de işler kötü gittiiği için bide kaynanam böyle yapıyor nasıl sinirimi bozuyor anlatamamkötükedihüso kıslar uzun oldu nolur akıl verin anlamadığınız yer olursa sorun cvplarım

Aman güzelim ne takarsın kafana bunların hepsi aynı verin borcu kapatın çenesini. İnanki hiç birşeyi kafaya takıp ta kendini üzmeye değmez.
Ama sadece kendi borcunuzu verin ve kadına başka para da kaptırmayın derim ben.

Kaynanana olan borcunuzu verin, kuyumcuya da altınları geri verin veee ağızlarını kapatın, ondan sonra da sen sağ onlar selamet.... Eşinin işleri kötüyse sen de iş ara çalış ikinz birbirinize destek olun geçinip gidersiniz.. Ne şamın şekeri ne arabın yüzü diye boşuna dememişler...
Siz böyle yapasanız onlar da sizden hiçbir talepte bulunamaz.. haa yüzsüzlk edip de isterlerse, yok kocam bana bakamaz oğlum bkacak falan diye... Cevabınız hazır olur...
Siz oğlunuza ne kadar baktınız ki oğlunuz sze baksın 2 ay bile idare etmediniz, kaçıyormuyduk sanki, biz el yabancı da değildik kendi oğlununkredi kartı sana fazla geldi, kusura bakma ama artık herkes kendi karısına bakmakla sorumlu dersiniz.....

yavrum bir daha konu açılırsa ona deki;
anne haklısın düğünü takıları mahallenin imamı yapmalıydı konuşur borcu ödettiririz
sende takma oğluna söylesin bunları sana değil

Kaynanana olan borcunuzu verin, kuyumcuya da altınları geri verin veee ağızlarını kapatın, ondan sonra da sen sağ onlar selamet.... Eşinin işleri kötüyse sen de iş ara çalış ikinz birbirinize destek olun geçinip gidersiniz.. Ne şamın şekeri ne arabın yüzü diye boşuna dememişler...
Siz böyle yapasanız onlar da sizden hiçbir talepte bulunamaz.. haa yüzsüzlk edip de isterlerse, yok kocam bana bakamaz oğlum bkacak falan diye... Cevabınız hazır olur...
Siz oğlunuza ne kadar baktınız ki oğlunuz sze baksın 2 ay bile idare etmediniz, kaçıyormuyduk sanki, biz el yabancı da değildik kendi oğlununkredi kartı sana fazla geldi, kusura bakma ama artık herkes kendi karısına bakmakla sorumlu dersiniz.....

canım benim ben çalışmak istiyorum ama 7 aylık hamileyim birde eşim istemiyor çalışmamı bana kendi annmler babamlar destek oluyorlar allah razı olsun kendi anne babamdan babam herzaman arar kızım bir eksiğin varmı her geldiğinde buzdolabımı açar eksiğim varmı diye herzman eşimi arar oğlum bişeye ihtiyacın olursa biz arkanızdayız sadece bu lafta değil ama kayınpederim aradığında oğlum para buldunmu etraftan borç iste şöyşe yap böyle yap işini döndür kaynanam arar oğlum para lazım şu kadar bukadar sigarasını bile oğluna altırdıyor eşimde gözünü açtı artık lafıma gelmeye başladı yoksa yok diyor annesine yaa kadın benden 4 lirayı arıyorya sonrada torununa veriyor torunuda bakkaldan çıkmıyorbileziklerimide vermem zaten nişanlıyken atıp tutuyordu yok altı tane bileziği kolunda bil kızım falan filan düğün günü 4 tane taktılar ben hep susuyorum eşim için ama eşimde gözünü açtı artık susturamazlar beni:çok üzgünüm:

yavrum bir daha konu açılırsa ona deki;
anne haklısın düğünü takıları mahallenin imamı yapmalıydı konuşur borcu ödettiririz
sende takma oğluna söylesin bunları sana değil

eşime söyledim zaten annem böyle böyle dedi konuş annenle diye oda gelicek işi vardı yoldadır zaten eşimede acıyorum ya bunlar yüzünden psikolojisi bozulcak işler kötü gidiyor diye zaten üzülüyor

Altınlarınız varsa borcunuzu ödeyin bitsin. Böylece kayınvalidenize konuşmak için fırsat tanımamış olursunuz. Sonra kesenizide ayırın, herkes kendi masrafını, borcunu, alacağını bilsin. Kimse kimseye laf etmesin.

benden sana tavsiye hiçbir lafının dibinde ezilme yüz göz olma kendini senden üstün görmesinede izin verme bu kaynanalar gelinleri ezmesini becerdilermi sonu gelmez.k.kartı borcunu anladık oke kuyumcuda neoluyormuş ypcaklar tabi bedavayamı kız aldılar eşim de sizin oğlunuz değilmi o bizim borcumuz değil de para da koklatma eşinede hep iyimser yaklaş annesini ona anlatırken kötü kötü değil üzgün bi yüzle anlat da üzülsün birazcık :roflol:bende ne fitneyim yasırnaşık şey:roflol:

Altınlarınız varsa borcunuzu ödeyin bitsin. Böylece kayınvalidenize konuşmak için fırsat tanımamış olursunuz. Sonra kesenizide ayırın, herkes kendi masrafını, borcunu, alacağını bilsin. Kimse kimseye laf etmesin.

canım benim kuyumcunun borcu benim borcum değil ya eşiminde değil herhalde düğünde takı takıcaklar onların taktıkları takıları benmi ödeyeceğim zaten düğünde takılan para küçük altın falan onları yangından mal kaçırır gibi aldılar hiç göstermediler bana bende kalan sadece kendime ait takılarım bilezik set bileklik yüzük falan onlarıda veremem onların bir yerlerine sokamam yani ayıptır söylemesi kendi kızına torununa bakıyor onlara laf yok damadına laf yok kendi oğlunun tepesine binmeye çalışıyor yok oğlu ona bakmak zorundaymış vs. sinirlerim çok yıprandı bide hamileyim kimse benim çocuğumu düşünmüyor kendi ailem sahip çıkıyor herşeyini onlar karşılıcaklar

benden sana tavsiye hiçbir lafının dibinde ezilme yüz göz olma kendini senden üstün görmesinede izin verme bu kaynanalar gelinleri ezmesini becerdilermi sonu gelmez.k.kartı borcunu anladık oke kuyumcuda neoluyormuş ypcaklar tabi bedavayamı kız aldılar eşim de sizin oğlunuz değilmi o bizim borcumuz değil de para da koklatma eşinede hep iyimser yaklaş annesini ona anlatırken kötü kötü değil üzgün bi yüzle anlat da üzülsün birazcık :roflol:bende ne fitneyim yasırnaşık şey:roflol:

hiçbirzaman onlara ezdirmem kendimi yaşım 20 diye beni yönetmeye bile kaltı başlarda ama ben o zevki ona tattırmadım eşimde benden yana zaten gerisi boşş benim için

ya üzme kendini eşin geliyomuş konuşsun anasıyla hiç araya girme ne halleri varsa görsün sadece eşinin yanında kayın validene bu sorunları oğlunuzzla halledin beni bu halde hamile hamile sitrese sokmaya üzmeye hakkınız yok de

Bunların hepsii böyle bee güzelim benim kayınpederimde düğün salonunda yana yakıla eşimi arıyo noldu dedim dediği şu kaset çıkmıyo diyolar 3-5 bi şey istiyolar gelsin versin yuhh artık dedim yaa altı üstü verecegi paraya bak adamın tavrına bak sanki çocu o yapmadı gökten indi daha neler neler bee güzelim yapmadıkları kalmadı şimdiki aklım olsa hiç kafama takıp kendimi üzmezdim üzme kendini hiçç degmez tavrını koy bu konuların muhatabı ben degilim eşimle halledin de çık işin içinden kaydirigubbakcemile5

bence ödemeyin borcunuzu çok sinirlendim gerçekten ana oğul arasında para mevzusu mu olur ayrıca size niye çene yapıyor oğluyla halletsin meselesini hiç oralı olmayın oğullarına birşey diyemezler bizleri sıkıştırırlar bırakın takmayın canım mesafeli durun

zaten mesafeli duruyorum ama bugün söyledikleri çok sinirimi bozdu bide görümcemin sünnet düğünü var biz gidemicez durum yok altın hediyesini göndercez yok onada laf ediyor ben oğluma güvendim onla gitcektim benim param yok gitmeye oraya gittimmi zaten masraf olucak falan filan alla alla sen bize niye güveniyorsun be kadın herkesn kesesi ayrı sen gidersen kendine biz gidersek kendimize

ayy güzelim bu ne acele..yaşın 20 ve hamilesin..neyse
ya bu kredi kartı borcu sanırım onların düğünde taktıkları altın parası..ayol tabii ki takacaklar..bunun mu lafını ediyorlar.hayret bişi.madem o parayı siz ödeyecektiniz o zaman ,gidip çokk güzel gerçeğine uygun sahte altın bilezikler var..bol bol onlardan alsa idiniz de kaynanan da böyle laflar etmese idi..sizi zora sokmasa idi..hayret bişi..

ayy güzelim bu ne acele..yaşın 20 ve hamilesin..neyse
ya bu kredi kartı borcu sanırım onların düğünde taktıkları altın parası..ayol tabii ki takacaklar..bunun mu lafını ediyorlar.hayret bişi.madem o parayı siz ödeyecektiniz o zaman ,gidip çokk güzel gerçeğine uygun sahte altın bilezikler var..bol bol onlardan alsa idiniz de kaynanan da böyle laflar etmese idi..sizi zora sokmasa idi..hayret bişi..

yok canım kredi kartı borcu dediğim kaynanamın kendi kartı vardı biz onla alışveriş yaptık düzenli ödüyorduk bu 2 aydır ödeyemedik onun lafını yaptı .. düğünde takılan takılarıda kuyumcudan borc almışlar oğlu ödicekmiş öyle diyor şimdide

tatlım o kuyumcunun borcunu sen ödemeyeceksin o kadar .baktım sen çok güzel kayınvalidenle konuşmuşsun.anlatmışsın güzel güzel ama o ill bi sorun çıkarmış:kızgın:ya bu altınlar mehir oluyo tabi onlar ödeyecek ne anlamı kaldı mehrin oh iyi herşeyi biz alalım yapalım sonrada yaranamayalım:sm_confused:kötükedihüsodüğün masraflarını kız tarafı karşılar oldu artık ne bu yaaonunla bitse iyi bide evlendikten sonrada yolmaya çalışırlar.paramızla rezil oluyoruz.bide derler boşverin alın eşyalarınızı kimseye yük olmayın diye.niye alalım borca girelimki durumları olduğu halde alacak tabi kendi oğlunu evlendiriyo.ben buna karşıyım yok öyle üç kuruşa beş köfte biz nasıl masraf yapıyorsak erkek tarafıda o kadar yapacak:1closedeyes:paylaşılmalı herşey

katılıyorum loca sana işlerine geldi mi aman geleneğimiz göreneğimiz gelin şunu yapar gelin bunu yapar eee gelenek görenektir oğulun düğüne yapma geline altın takma onlar yok

eşin görünecek kayınvalidene canım benim ayrı evim var ona yetişebilirim ancak başkasına değil benden beklemeyin diyecek ödeyin borcunuzu bir şekilde kayınvalidene ama sakın kuyumcuya olanı ödeme bana taktığınız sizin şanınız şerefinizdir oğlunuzun borcu değil de kapat kapını fazla gitme gelme hele eşin yokken hiç gidip gelme fazla yüz vermeye gelmiyor bu kayınvalide milleti

Akıl vericek yasta değilsin ki canım sen. sakin ol biraz. cok kızdırmıs seni duydugun laflar. borcunuzu kapatırsınız bişekilde birdahada böyle bir muhabete girmesiniz kaynananla.
ne tuhaf yaa eşi olarak sen kocana kıyamıyosun.ona bu sekilde davranmalarına içerliyosun. ama kaynanan oglunu düşünmüyor. bu evlilik cok tuhaf bişi he

canım benim kuyumcunun borcu benim borcum değil ya eşiminde değil herhalde düğünde takı takıcaklar onların taktıkları takıları benmi ödeyeceğim zaten düğünde takılan para küçük altın falan onları yangından mal kaçırır gibi aldılar hiç göstermediler bana bende kalan sadece kendime ait takılarım bilezik set bileklik yüzük falan onlarıda veremem onların bir yerlerine sokamam yani ayıptır söylemesi kendi kızına torununa bakıyor onlara laf yok damadına laf yok kendi oğlunun tepesine binmeye çalışıyor yok oğlu ona bakmak zorundaymış vs. sinirlerim çok yıprandı bide hamileyim kimse benim çocuğumu düşünmüyor kendi ailem sahip çıkıyor herşeyini onlar karşılıcaklar

Bak hamileyim diyorsun bu sinirin kayınvalidene bir şey yapmaz ama sana ve bebişine zarar verir. Tamam satma altınlarını, ne olacak peki, habire laf duyacaksın duydukça sinirleneceksin. Ben senin rahat olman için söylemiştim. Yani ben olsam hiç konuşturmazdım. Ne olursa olsun satar paralarını öder ve bir daha konuşmalarına fırsat vermezdim.
Kime bakıyorlarsa baksınlar, sen onları kafana takma. Senin eşinle huzurun varsa gerisi boştur. Her zorluğun ve her kötü günün üstesinden gelirsiniz.

Back
X