ok istediiniz ey iin, Dualarnz kabul oldu mu?

• Konu Sahibi Konu Sahibi EU3
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
E

EU3

Ziyaretçi
hayatinizin bir doneminde veya su anda cok cok istediginiz birsey var miydi? Ve bunun icin dua ettiniz mi, kabul oldu mu? Ornek verebilir misiniz? Dualarinizi ne kadar surdurdunuz, istediginiz sey olmayinca dua yi biraktiniz mi?

merhaba,benim ki maddi bir örnek olacak...ben bir süre önce bir araba almak istiyordum...araba sahibi olmayı düşündüğümde göğsümün ortasında tuhaf bir baskı oluşurdu...gerçekten çok istiyordum...ve o zamanlar bunu yapacak maddi gücüm de yoktu ve nasıl alabileceğimi de bilmiyordum...ama ben içtenlikle dua ederek istemeye devam ettim...vee bu gün bir arabam var...:))) çok teşekkür ederim yaratıcıma,hayata...anladım ki Allah samimiyetle,hayırlısını dileyerek dua edene verir...Biliyorum ki senin de çok istediğin birşey var...Açık bir zihinle,hayırlı ise olsun diyerek dua edersen ve çoğu zaman sanki o şey olmuş gibi düşünürsen istediğin şey olur...Dua ettim ama istediğim şey olmuyor diye düşünme bile sakın...sadece istemeye devam et...ne istiyorsan kavuşman dileğiyle...

çok şükür ,oldu..
hemde bir kaç kere..
içiniz yanarak vaya gönülden istediğiniz şeyler bence oluyor..
tabi istemeyide bilmek lazım,
alacaklı gibi değil,acizliğini bilip o şekilde yakarmak önemli...

Çok içten dua ettiiğim zamanlar,ne dilediysem oldu çok şükür:Saruboceq:

Canım benim çok tatlısın yaaaaaaaa:)Hmm evlenmek mi istiyon kıza.s. Evet ben de evlenmek için dua ettim. Ama hep hakkımda hayırlısıysa olsun diye dua ettim. Bir de baktım diyelim bir süre geçti istediğin gerçekleşmedi diyelim. O zaman hiç isyan etmedim ve belki de hakkımda hayırlısı evlenmemektir diye düşünüp Allah hakkımda ne uygun görürse ona razı olmaya karar verdim. Ama dua etmeyi de kesmedim. Böyle düşündükten çok kısa süre sonra evlendim ve çok şükür mutluyum. Önemli olan Allaha tevekkül etmek bence.

cok guzeldi yazdiklariniz
iyiki varsınız

o kadar çok şey var ki..gerçekten gönülden,için titreyerek ettiğin duaların kabul olduğunu gördüm.ve rabbime şükürler olsun istediğimden fazlasını bile verdi..

şükürler olsun ki Allah tarafından geri çevrilen hiçbir dileğim, duam olmadı:Saruboceq::nazar:
ne dilersem ama ne dilersem oldu bugüne kadar hihoyyyt

yıllardır sevdiğim erkek için dua ediyorum,daha önceleri çok içtenlikle dua edince bikaç kere kabul edilen dualarım oldu, ancak son yıllarda ne yaparsam yapayım ne dua edersem edeyim kabul olmuyor bununla ilgili,benim için hayırlı olan dualarım kabul oldu ama bu olmuyor,bende arkadaşın dediği gibi demekki olması benim için hayırlı değil o yüzden Allah'ım kabul etmiyor diye düşünüyorum.

yıllardır sevdiğim erkek için dua ediyorum,daha önceleri çok içtenlikle dua edince bikaç kere kabul edilen dualarım oldu, ancak son yıllarda ne yaparsam yapayım ne dua edersem edeyim kabul olmuyor bununla ilgili,benim için hayırlı olan dualarım kabul oldu ama bu olmuyor,bende arkadaşın dediği gibi demekki olması benim için hayırlı değil o yüzden Allah'ım kabul etmiyor diye düşünüyorum.

sevdigin kisinin bundan haberi var mi yoksa istemiyor mu? istemiyorsa bosver bence ama istiyor da birsey yapmiyorsa neden yapmiyor

hakkımda hayırlıysa olsun diye çok dua ederim ..olmadığında bilirimki benim için hayırlı değilmiş..
çok istediğim çok dua ettiğim bir çok şey gerçekleşmedi bu zamana kadar..
ama dua etmeyi bırakmadım.. istediklerim olsun diye değil manevi bir ihtiyaçtan dua etmek daha makbuldür bence..

sadece bir kere olmuştu.çok daralmıştım anlatcak kimsem yoktu.ALLAHIMA ağlayarak yalvarmıştım diğer yarımı çıkar artık karşıma demiştim.bitsin bu yalnızlığım.hep yanımda olsun hep canımda olsun demiştim.mucize gibiydi.bunun için kendimi şartlamadım ama onu görör görmez anladım onun benm diğer yarım olduğunu,ertesi gün okula gittim ve aşkımı gördüm.bi zaman sonra tanıştık sonra bi zaman sonrada başladık.ve öyle bi mucizeki o daraldıgım dönem ettiğim duaların hepsini oda aynı zamanda etmiş inanamadım.ALLAHIM gercekten duymuş ikimizide.hayatımdaki tek mucizedir.başkada yoktur....

benim dualarım kabul oluyorda
biraz geç oluyor,ama mutlaka oluyor....

Çok şükür ne istediysem verdi Rabbim..
Hem de fazlası ile..:nazar:

hayatinizin bir doneminde veya su anda cok cok istediginiz birsey var miydi? Ve bunun icin dua ettiniz mi, kabul oldu mu? Ornek verebilir misiniz? Dualarinizi ne kadar surdurdunuz, istediginiz sey olmayinca dua yi biraktiniz mi?

hayatımda eşim gibi birini sevmek,aşık olarak evlenmek istedim oldu allahıma şükür.2 senedir evliyiz aşkımla.bebeğim olsun çok istemiştim geçen sene,evet hamile kaldım çok kısa sürede ama bebeğimi kaybettim 4,5 ay oldu.kürtajla aldılar.kalbi durdu.hala dua ediyorum,bekliyorum 4,5 aydır bebek için uğraşıyoruz.şuan allahım dan sağlıklı bir bebek istiyorum.en kısa zamanda :1no2:

özellikle bir şeye şartlanıp dua etmedim ben bugüne kadar hiç ve hayatta ne istediysemde aldım, ben aldım, ben istediğim için aldım...
o yüzden yürekten neyi istiyorsanız o olur, yeter ki istemesini bilin...
eğer olmuyor diye bırakıyorsunuz o şeye layık olmadığınızı düşündüğünüz içindir....Allah inançsızlığı sevmez, şüpheyi sevmez, bir şeyi isterken onun size geleceğinden emin olun...
gelecektir vakti saati geldiğinde, gelmiyorsa daha o şey için hazır değilsiniz demektir..
o zaman da bekleyeceksiniz ve ne onu gerekiyorsa yapacaksınız...
mesela evlilik istiyorsunuz diyelim, nasıl bir eş istediğinizi düşünün, onun sahip olduğu özellikleri bir kenara yazın, o özelliklerin kaçına siz sahipsiniz onu belirleyin ve sizde olmayanlar için mücadele edin...
iş mi istiyorsunuz? nasıl bir işe sahip olmak istediğinizi yazın, artılarınız o işe uygun özellikleri barındırmıyorsa eksilerinizin üzerine gidin...
size şunu söyleyeyim çok istediğim bir şirket vardı.. iki kez görüştmeye gittim genel müdürüyle görüştüm herkes kesin gözüyle bakıyordu ama almadılar beni... kendime sordum neden diye direk uzmanlık isteyen bir bölümdü ve benim yeterli tecrübem yoktu o iş için aslında korkuyordum da...olmadı..
ama ne yaptım o olanda çalışan uzmanlaşacağım daha küçük bir şirkete girdim, azmettim 1,5 yıl sonra da o çok istediğim şirketin kapısından içeri girdim..
eşim... eşim 20 yaşında da karşıma çıkardı... ama ben o zaman sevmeyi bilmiyordum... bencil seviyordum... onu paylaşamazdım hayatla.. değerini bilemzedim kayıp giderdi ellerimden... sevda için çok gözyaşı döktüm ben sevmeyi beceremiyorum diye... kendime dönüp kendimi sevip kendime aşık olduğumda çıktı karşıma eşim... hayatımda bir erkek olmasa da olur dediğim en dingin zamanımda ... hatta nereden çıktı da kafamı karıştırdı dedim... ama aşık oldum ona... çünkü o'ydu...neden demenin anlamı yoktu...nerdeydin demenin de...
kızım... ben hiç bir erkeğe ait olamam ki ... benden anne nasıl olur diyordum... ama içten içe de inanmıyordum dediğime çünkü çok seviyordum çocukları... benim olması gerekmiyordu sevmem için çocuk demek hayat demekti... bu adam o adam dediğimde ikimizi istedim... ve oldu...
dileklerinizi tutup evrene teslim ettiğinizde o gelir sözün kısası en beklemediğiniz anda...
eğer hazırsanız...

yüce yaratanın 99 güzel esmaül hüsnasında bir isim var...
Ya MÜCİP.....YA MUCİP (Duaları kabul eden,kendine yalvaranların isteklerini veren)anlamındadır.
O YÜZDEN allah duaları kabul eder....
allahu Teala ' bana dua edın bende kabul edeyım demiştir..
eger allah duaları kabul etmeseydı bızede dua edın demezdi degilmi....

dua larin kabul olmasi icin bazi sartlar var ve ben hepsini gerceklestiremiyorum
cok iyi bir kul sayılmam
bu yuzden kabul olmadigini dusunuyorum :(

bende eşimle evlenebilmk için çok dua ettım ama ilakı olsun die değil hayırlısıysa olsun die dua ettım..
suan çok sukur :nazar: a.s.

benım bi arkadasım var çok dua eder..olur ama buseferde derkı gele gele bumu geldi şu gelse daha iyi olurdu filan..beyuenmedım..sonrada derkı allahım neden benım derdıme derman olmuyorsun ..

dua larin kabul olmasi icin bazi sartlar var ve ben hepsini gerceklestiremiyorum
cok iyi bir kul sayılmam
bu yuzden kabul olmadigini dusunuyorum :(

duaların kabul olması gereken şartlar nedir veya ne olduğunu düşünüyorsun?
seni hangi özelliklerin iyi bir kul yapmıyor?

Back
X