• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ok istediiniz ey iin, Dualarnz kabul oldu mu?

• Konu Sahibi Konu Sahibi EU3
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Isteyerek gönülden kalpten dua edince mevlam veriyo bide arkadaşlar ezan okununca dua etmekte çok önemli tabiii bişey istediğimiz zaman değil bunu sürekli yapmalıyız ama işte geçenlerde bursa da merkez üüssü kütahyada deprem oldu baktım arkadaşım açıyo kuranı okuyo normalde hiç eline almaz bunlar olunca değil sürekli yapmalıyız arkadaşlar sevgiyle kalın

Gece yatmadan Aşkım için, kendim için dua ederim. İkimiz için herşeyin hayırlısı olsun, aşkımı koru, ona bişey olursa yaşayamam diye :Saruboceq:Ayrıca bence hep dua edilmeli, şükür edilmeli. Sadece başımız belada ya da zorda olduğu zaman değil

Son düzenleyen: Moderatör:
olmaz mı ? o kadar çokki. bir kere Allah sevdiği insanların duasını kabul eder diye bir şey yok. aksine belki sevdiği kullarının duasını kabul etmezmiş ki daha çok dua etsin. hani dua bizim Rabbimizle konuşmamız dertleşmemiz ya. eğer sıkıntıdan kurtulunca belki Rabbimizle konuşmayı azaltacağız yada terk edeceğiz. Onun için Allah Dualarımıza önem veriyor. Kabul olsada olmasada dua edilmeli yani. bir örnek vardır. mesela. bir doktora gitsek işte şu rahatsızlığım var bana şu ilacı ver desek. doktor bize direk o ilacı verirmi yoksa bir kontrol edip bize o ilaç değilde şu ilaç sana daha faydalı olur deyip bize başka bir ilaçta yazabilir. biz böyle bir durumda bu doktor benim istediğimi yapmadı ii biri değil demeyiz. deriz ki evet benim için ii olan bu deriz. aynen bu örnekte olduğu gibi. bizi bizden daha ii bilendir bizi yaratan.

arkadaşlar merhabe yeni üyeyim ve sizinle sohbetlere katılmak istiyorum ama tam anlmıyla siteyi kullanmayı bilemedim
senağlama

olmaz mı ? o kadar çokki. bir kere Allah sevdiği insanların duasını kabul eder diye bir şey yok. aksine belki sevdiği kullarının duasını kabul etmezmiş ki daha çok dua etsin. hani dua bizim Rabbimizle konuşmamız dertleşmemiz ya. eğer sıkıntıdan kurtulunca belki Rabbimizle konuşmayı azaltacağız yada terk edeceğiz. Onun için Allah Dualarımıza önem veriyor. Kabul olsada olmasada dua edilmeli yani. bir örnek vardır. mesela. bir doktora gitsek işte şu rahatsızlığım var bana şu ilacı ver desek. doktor bize direk o ilacı verirmi yoksa bir kontrol edip bize o ilaç değilde şu ilaç sana daha faydalı olur deyip bize başka bir ilaçta yazabilir. biz böyle bir durumda bu doktor benim istediğimi yapmadı ii biri değil demeyiz. deriz ki evet benim için ii olan bu deriz. aynen bu örnekte olduğu gibi. bizi bizden daha ii bilendir bizi yaratan.

kesinlikle Allah bizim için hayırlı olanı bizden daha iyi bilir...Herkesin hakkında hayırlısı olsun.

nişanlımla lisede aynı okuldaydık,tabi o zaman sewgiliydik:D ünw sınawlarında aynı yeri kazanalım die çok dua ettik ikimizde eskişehiri kazandık 2 yıllıktı sonra dgs da yne çok dua ettik we şuandada 4. senemizi celal bayar ünwtesinde okuyoruz.... lise de we 2 üniwersitedede yanımda:D allahım bi ömür eksik etmesin yanımdan inşşşş...

benim bu güne kadar çok istediğim ve dua ettiğim herşey kabul olmuştur çok şükür :nazar: ben kandiller dışında veya özel günler dışında sürekli namaz kılan biri değilim malesef:( ama bildiğim kabul saatleri var mesela ezan okunurken,yağmur yağarken ve secdedeyken edilen dualar kabul oluyor.... birşeyi gerçekten isterseniz oluyor bence a.s birde konuyla alakalı çok sevdiğim bir söz var: "vermeyi istemeseydi istemeyi vermezdi"............

eşim asker olduğu için her gece allaha dua ediyorum. onu sakınsın korusun, kaşına, gözüne, tenine, kılına bile zarar gelmesin diye. senağlama inşallah allahım dualarımı kabul ederr:Saruboceq:

benimde cok ıstedığım ve kesınlıkle olmayacagını düsündüğüm bır duam kabul oldu.bence duam kabul olmuyor dıye de dua etmeyı bırakmamalıyız herseyın hayırlısını ıstemelıyız

bunu ben dusunmuyorum
okudum arastirdim
dua nin kabul olmasi icin en basta namaz sartmis
ve kabul olacagina inanarak yapilmasi, bu dunyada veya obur dunyada mutlaka kabul olurmus
ben dua ederken kesin kabul olur diye bakamiyorum, kabul olmayabilir de diyorum icimden
isterseniz okuyup arastirin bunlara rastlarsiniz

Hayır canım kesinlikle yanılıyorsun duanın kabul olmasının şartları arasında asla namaz kılmak yok.
Dua başlı başına zaten bir ibadettir.Hatta ibadetlerin özüdür..
Allah şeytanın duasını(isteğini) bile kabul etmiştir...(Ayette geçer iblis kıyamete kadar Allah dan mühlet vermesini istemiş "bu zaman zarfında kullarını yolundan döndüreceğim"diye ve Allah bunu bile kabul etmiş)
Kaldı ki müslüman bir kulunun duasını mı kabul etmeyecek..
Ayrıca soruna cevap vermem gerekirse benim de bu zamana kadar ALlah dan isteyip de kabul olmayan tek bir duam olmadı...
Sana tavsiyem Allahtan birsey isteyeceksen kafanda hep şu düsünce olsun "Allah herşeye kadir ve çok cömert..Ayrıca Latif ismi nin sebebiylede lutufkar..."E şimdi bu vasıfları kendinde barındıran ve daha fazlasını birseyin olması için de O nun Ol demesi yeterliyse niye benim duam kabul olmasın diye düşün...
Bir cocuk bile ne kadar yaramazlık yaparsa yapsın annesinden birsey istediğinde anne yüreği dayanamıyor ki sizi yaratan ve annenizden kat kat seven bir yaratıcı mı sizi geri cevirecek...
Kaldı ki Allah "Kulum bana el acıp dua ettiğinde ben onu geri cevirmekten haya ederim diyor"
Düsün artık bunun üzerine hala duam ya kabul olmazsa dersen o zaman Allah a haketmediği sekilde bir bakış acısı sergilemiş olursun ki bu da gercekten duanın kabul olamaması için bence daha gecerli bir sebep...
Ya bu konuda hakkında çooook sey yazmak isterdim çünkü dua konusuyla ilgili cok okudum ve cok ilgiliyimdir...Yer,gök dua üzerine kurulu derler...
Ha tabi bu arada duaya başlamadan önce kabul olmasını belkide kolaylastıracak diyim bazı adapları da var...Bunlarada uymak daha iyi olur bence...

Bence çoğumuzun olmasını çok istedikleri şeylerden bazıları gerçekleşir ,bazıları gerçekleşmez ancak insanların yapısı genelde bir şeyi elde edene kadar sadece onun kıymetini bilecek yapıda olduğu için yalnızca olmayanları hatırlarız.Sanki çok istediğimiz hiç bir şey gerçekleşmemiş gibi gelir.Oysa ki her istediğimiz olsaydı hayatın çok da anlamı olmazdı ve bazı şeylerin değerini hemencecik unutuverirdik.
Üniversiteyi kazanmayı çok isteriz kazanamayanlar hiç bir istediğim olmuyor der,kazananlar ve bitirenler o okulu ne kadar istediklerini unutur iş bulamayınca hiç bir isteğim olmuyor der(bu ben oluyorum), bitirip iş bulanlar başka bir şey ister o olmayınca hiç bir isteğim olmuyor der.Bu böyle zincirleme gider....
Yani elimizdekinin kıymetini hiç bir zaman bilemeyiz.

Olmaz mi..
RABBI'ME binlerce kez sükürler olsunki, bir yildir kavusma ümidiyle yandigim canima kavusturdu beni.
Her gece dua ettim, her gece.. Namaz kildim, Kur'an okudum, cok dua ettim, israrla.. Karsima cikan bütün olumsuzluklara ragmen.. Ve sonunda kavustum, engelleri kaldirdik Allah'ima cok sükür.
Hala sükreder, hamdederim.. hamdolsun ALLAH'im.. dualarim hala devam etmekte, Rabbim her müslüman kulunun hakkinda hayirlisini nasip eylesin AMIN AMIN AMIN

Allah kabul etmeyeceği duayı kuluna ettirmezmiş.
o yüzden duam kabul olmadı diye bir şey yok bencede..
dualarda ısrarcı olunması gerektiğini biliyorum.
kullarının elini boş göndermezmiş.hepimizin duaları kabul olur inşallah. hayırlısıyla..

Arkadaşlar yorumları okumaya doyamadım ya konuyu açan arkadaşada teşekkür ederim ayrıca konu dua olunca sonuda maneviyata dayanınca doyum olmuyo gerçekten bıkmayacağım tek şeydir hepinizi yorumlarını ayrı ayrı ve acayip bi zevk alarak okudum.Bende hayatımın her döneminde herşeyde dua ederek başlayanlardanım tabi inanarak hatta o kadar çok şey üst üste gelirki(terslik) tek güç aldığım şeydir sabretme kuvveti veren şeydir bana dualarım ve sadece dua eder gülümserim olacaktır çünkü veya hakkımda zaten hayırlı olan şey olmuştur farkında deilimdir ama yanlış dua edipte yani ısrarla isteyipte dualarımın kabul olduğu ve canımın daha çok yandığı dönenmlerde olmuştur tek şeyi öğretti ne kadar istesekte hayırlısıysa olsun hayırsızsa olmasın kelimesini sonuna eklemediğim için olmuştur çok sonraları farkettim şimdi bişeyi çok istediğimde o şeyin olmama ihtimali olmasada yana yakıla ağlaya sızlaya muhakkak hayırsızsa olmasın derim çünkü bilirim illaki dua kabul olur ama hayırsızsa olması olmamasından daha çok acıtacaktır canımı şimdi sadece hayırlısını istiyorum ve olacağına kalpten inanıyorum başlı başına maneviyat insanı kederden sonuna kadar uzak tutar hepinizin dualarını ALLAHIM KABUL ETSİN hayırlısı herşeyin hayırlısı!Duayla kalın

yorumlar icin cok tesekkur ederim
yorumlarinizla konu cok faydali ve kaliteli sekilde yuruyor
umitsizlikler icinde yasarken boyle sozler bana bir isik yakiyor
keske imkan olsa da bu konulari oturup uzun uzun konusabilecegim insanlar olsa
ama burasi var en azindan

ozellikle "hazirann" sana ayrica tesekkur

bazen oyle umutsuzlasirim ki, hicbirseyin degismedigini, mucize olarak birdenbire hayatimda guzel bisey olmadigini, ben birsey yapmazsam herseyin ayni ve rutin gittigini dusunurum. Birsey yapmazsam...Ama ne yapacagimi da bilemem. Sonuc olarak bir cikissiz dongude oldugumu dusunurum. Benim son zamanlarda kabul olmadigini gordugum bir duam oldu, bu yuzden cok aci cektim, yine de dua etmeye devam ediyorum ama sanki kuskunum :(

bunu ben düşünmüyorum demişsin ama okuduklarına inanmaya başlamışsın...ayrıca ben namazın şart olduğunu düşünmüyorum ama namaz kıldığında dualarının kabul olacağına inanıyorsan günde 1 kere de olsa namaz kılabilirsin...En önemlisi kabul olacağına inanmıyorsan neden dua ediyorsun...?Bence ilk olarak inanmaya başla...İstediğin şeyin sana verileceğine inan...

canım namaz kılmanın şart olmadığını söylemişsin ama böyle bir şey yoka.s
aklı başında olan ve Allah a inanan her insanın namaz kılması farzdıra.s

Duanın kabul olması için

Kur’an-ı kerimde, (Dua edin, duanızı kabul ederim), hadis-i şerifte ise, (Rabbiniz kerimdir, kendine açılan eli boş çevirmekten hayâ eder) buyurulduğu halde, bazı dualar niçin kabul olmuyor?

CEVAP

Duanın kabul edilmesi için bazı şartlar vardır. Duanın kabul edileceğinden şüphe etmemeli, şartlarına riayet edilip edilmediğinden şüphe etmelidir. Gereken şartlara riayet etmeden duanın kabul edilmesini beklemek uygun olmaz.

Önce çalışmak, sonra dua dinin esası!

Kabul edilir ancak, çalışanın duası!

Duanın kabul edilmesi için gereken şartlardan bir kısmı şöyle:

1- Haram lokmadan sakınmalıdır!

Hadis-i şeriflerde buyuruldu ki:

(Haramdan sakının! Midesine haram lokma girenin kırk gün duası kabul olmaz.) [Taberani]

Sad bin Ebi Vakkas hazretleri dedi ki: Ya Resulallah, dua buyur da, Allahü teâlâ, benim her duamı kabul etsin!

Cevabında buyurdu ki:

(Duanızın kabul olması için helâl lokma yiyiniz! Çok kimse vardır ki, yedikleri ve giydikleri haramdır. Sonra ellerini kaldırıp dua ederler. Böyle dua nasıl kabul olunur?) [Şir’a]

Yine buyurdu ki:

(Duanın kabul olması için iki şey gerekir. Duayı ihlâs ile yapmalıdır. Yediği ve giydiği helâldan olmalıdır. Müminin odasında, haramdan bir iplik varsa, bu odada yaptığı dua kabul olmaz.) [Tergibüs-salât]

2- İtikadı düzgün olmalıdır.

Sapıkların, mezhepsizlerin, duaları kabul olmaz. Hadis-i şerifte, (Bid’at ehlinin duası ve ibadetleri kabul olmaz) buyuruldu. (İbni Mace)

Âyet-i kerimenin, duanın tesir edebilmesi için, okuyan ve okunan kimsenin buna inanması ve okuyanın itikadının düzgün olması, Allah rızası için okuması, kul hakkından sakınması, haram yememesi ve karşılığında ücret istememesi şarttır.

3- Uyanık kalble ve kabul edileceğine inanarak dua etmelidir.

Hadis-i şerifte buyuruldu ki:

(Allahü teâlâya, kabul edileceğine tam inanarak dua ediniz! Biliniz ki, Allahü teâlâ gafil bir kalb ile yapılan duayı kabul etmez.) [Şir’a]

4- Dualarım niçin kabul olmuyor dememelidir.

(Allahü teâlâ, duanızı kabul eder. Dua ettim, hâlâ duam kabul olmadı diye acele etmeyiniz! Allah’tan çok isteyiniz! Çünkü kerem sahibinden istiyorsunuz.) [Buhari]

İstenilen şeyin olmaması, duanın kabul olmadığını göstermez. Onun için duaya devam etmelidir! Duanın kabulünün gecikmesinin başka sebepleri de vardır. Hadis-i şerifte buyuruldu ki:

(Mümin dua edince, Allahü teâlâ, Cebraile, “Ben onu seviyorum, isteğini hemen yerine getirme!” Facir, [günahkâr] dua edince de “Ben onun sesini sevmiyorum. İsteğini hemen yerine getir” buyurur.) [İbni Neccar]

Şu halde, duanın kabulünün gecikmesi zararlı değildir.

5- Bela gelmeden önce çok dua etmelidir.

(Sıkıntılı iken duasının kabul edilmesini isteyen, refah zamanında çok dua etsin!) [Tirmizi]

Ebu İshak hazretlerinden dua istediler. Dua etti. Duasının kabul edildiğini gören bir talebesi, (Efendim, bu duayı bana da öğretin, ihtiyaç halinde ben de edeyim) dedi. Buyurdu ki: (Duamın kabul edilmesinin sebebi, otuz yıldır kıldığım namazlar, ettiğim dualar ve haram lokmadan sakınmamdır.)

6- Duaya hamd ve salevatla başlamalıdır.

(Ey namaz kılan, acele ettin. Namaz kıldıktan sonra dua ederken önce Allahü teâlâya layık olduğu şekilde hamd et, sonra bana salevat getir, sonra dua et!) [Tirmizi]

7- Yalvararak dua etmelidir.

Hadis-i şerifte buyuruldu ki: (Gafil olan kalb ile yapılan dua makbul değildir.) [Tirmizi]

Hz. Davud zamanında kuraklık oldu. Halk dua etmek için aralarından üç âlimi seçtiler.

Âlimlerden biri şöyle dua etti: (Ya Rabbi, Kitabında kendimize zulmedenleri affetmemizi bildirdin. İşte biz, nefslerimize zulmettik. Senden af diliyoruz. Bizi affet!)

İkinci âlimin duası da şöyle: (Ya Rabbi, Kitabında köleleri, azat etmemizi bildirdin. İşte biz kul olarak huzurundayız. Bizleri azat eyle!)

Üçüncü âlim de şöyle dua etti: (Ya Rabbi, Kitabında, kapımıza gelen saili kovmamamızı, yüz çevirmememizi bildirdin. İşte biz de sail olarak huzurundayız. Senden rahmet istiyoruz. Bizi boş çevirme!)

Duaları kabul olarak rahmet yağdı.

8- Sebeplere yapışmadan istemek kuru bir temennidir.

(Çalışmadan dua eden, silahsız harbe giden gibidir.) [Deylemi]

9- Günah işlemeyen dil ile dua etmelidir.

Peygamber efendimiz, (Allahü teâlâya günah işlemeyen dil ile dua edin) buyurdu. Böyle bir dilin nasıl bulunacağı sual edilince, (Birbirinize dua edin! Çünkü ne sen onun, ne de o senin dilinle günah işlemiştir) buyurdu. [Tergibüs-salât]

10- İsm-i azam ve esma-i hüsna ile dua etmelidir.

Gafletle dua etmektense hiç dua etmemek daha iyi değil mi?

CEVAP

Gaflet içinde olduğunu söyleyerek, duayı bırakmak doğru değildir. Kalbine geldiği gibi dua etmek, ezberlediği duayı okumaktan daha iyidir. (Bezzâziyye)

Dua dinin direğidir. (Allahü teâlâ indinde duadan daha şerefli bir şey yoktur), (Düşmandan kurtulmak, bol rızka kavuşmak için dua edin! Çünkü dua, müminin silahıdır) hadis-i şerifleri duanın önemini açıkça bildirmektedir. Allahü teâlâdan bir şey istememek ise çok kötüdür. Hadis-i şerifte buyuruldu ki:

(Allahü teâlâ, kendisinden bir şey istemeyene, dua etmeyene gadap eder.) [Tirmizi]

Başka bir hadis-i şerifte, (Dua ibadettir) buyuruldu. İbadeti terk etmek ise hiç uygun değildir. Kur’an-ı

kerimde mealen buyuruluyor ki:

(Bana dua edin kabul edeyim. [Bana halis kalb ile dua ederseniz kabul ederim.] Bana ibadet etmek istemeyenleri, zelil ve hakir eder, Cehenneme atarım.) [Mümin 60]

inşallah sorularınıza cevap niteliği taşır...

Back
X