Okadar Parçalandı ki içim...

Evet, dediğin gibi maalesef değil, hatta mükemmellik falan bile demeyelim, iyi niyet dünyası değil. O yüzden şu her zaman "güzel" olmayan adetlerimizin doğal seçilime uğramasını, bu sebeple doğan sıkıntıların da azalmasını ümit ediyorum.

Evet bildiğim kadarıyla arkadaş tıpçı nemesis, hatta tusa falan hazırlandığını hatırlıyorum. Ne yazık ki doktorlar devlette de bir bayanın hem evine hem işine yetişecek esneklikte çalışma saatlerine sahip değiller.Ama bu mesleği seçtikleri için suçlu da değiller.

Arkadaş kendi gibi olmayanlara değil, kendi gibi olmayanların halden anlayamayacağı için bu konuda yorum yapmalarına sinir olduğunu yazmış. Ama doğru ama yanlış, ben düzelteyim istedim.

sinir olmak?.... ben burda kendimden bahsetmiyorum ...allaha şükür benim herşeyim var.....a dan z ye diyorum ....ama ya olmasaydı .....anlatamadım galiba.....ben de rahat gruptanım.......ama empati diyorum

ben de saçma sapan birsürü gereksiz şeyler yaşadım evliliğimde .....ama çok şükür iyi bir işim olduğu için bu saçmalıklardan sıyrılabiliyorum.......benim bir sorunum yok

ama atanamamış bir öğretmen düşünün.....çoğunlukla iş imkanlarını ben sana söyleyeyim....avm lerde asgari ücretle eve saat 11 de gelen evli bir bayan düşünün .......piyasayı istanbulda çok iyi görebiliyorum.....eli ekmek tutmadan evlenme......yahu insaf ya
biraz EMPATİ ......kim ister başkalarına yük olmayı...kendine laf söyletmeyi

ev hanımı olupta iyi bir evliliği olan yada bizim gibi çalışma saatleri uygun olan insanlar için atıp tutmak kolay ......piyasaya bir bak diyorum herkese iş düşüyor mu

o zaman mesleği olan biriyle evlendir oğlunu ........problem çıkarmasın sana

ANLATMAK İSTEDİĞİMİ BAŞKA ANLAMAYAN

aynen. daha önce yazmıştım benim memelketimdeki adeti. erkek tarafının daha çok yük omuzladığını demek biz koca bir şehir toptan enayiymişiz alemin enayisi bizmişiz bizim niye aklımıza gelmedi acaba kız ne yaparsa aynısını biz yapalım demek kız bir işe girmeden masraf yapmadan oğullarımızla abilerimizle evlendirmemek.

lady kaka konu ben değilim......daha yeni kuzenim evleniyor....kız yirmi yaşında.....çalışacak mı belli değil........iki tarafın ne yapıp yapmadığını tam bilmiyorum ama ne gördüm biliyor musun

kızı istemeye bizim yazlığa geldiler...hem de bütün sülalecek.......aralarındaki ilişkileri görebiliyordum........o kıza kendini değerli hissettirdiler..........kız ne iş yapacak belli değil...ama bir şekilde herşey halloldu.......ekstradan kıza ne ihtiyacın var diye kayın valide geldi sordu......bunlar güzel ayrıntılar......o aileye ait olduğunu hisstetirir.....kız ameliyat oldu.....bir dakika yalnız bırakmadılar

anlatabiliyor muyum gelin alıyorsun ya hu .....torunun annesi olacak.....

Anlatılmak isteneni o kadar güzel anlatmışsın ki... :)

Bizler şanslı gruptandık belki, her şeyimizi kendimiz yapabildik,
ama hayatın bir de diğer yüzü var malesef...

Anlatılmak isteneni o kadar güzel anlatmışsın ki... :)

Bizler şanslı gruptandık belki, her şeyimizi kendimiz yapabildik,
ama hayatın bir de diğer yüzü var malesef...

Evet var, bizler burada ancak konuşuyoruz olması gerekeni söylüyoruz. Ama her insan bir değil.

Herkes kızın çalışmamasına takmış, belki işinden çıkarıldı belki çalışmasına mani bir durumu var. Ayrıca damat bey neden kendine çalışmayan bir kadın seçmiş o zaman. Neden kıt kanaat geçinen bir memur kızını tercih etmiş bunları kimse sorgulamıyor. Konu sahibi de bir daha uğramamış foruma.

Benimde oğlum var büyük konuşmak istemem. Bende elinde mesleği olan bir kadınla evlensin isterim. Kendi çevremde okuyan kızlara iyi bir meslek sahibi olmadan evlilik işlerine girişmemelerini öğütlüyorum. Türkiye şartlarında en çok kızların okutulup meslek sahibi olması lazım. Kadınların ülkemizde nasıl ezildiğini görüyoruz, bu konuda bir örnek işte...

Pepe nin ne demek istediğini bende anladım. Sadece empati yapmaya çalışmış. Güzel bir mesleği işi olan bir kadın olarak "banane efendim okuyup meslek sahibi olsaymış kendini ezdirmeseymiş" diye ahkam kesmemiş. Her zaman işlerin bu kadar kolay yürümediğini belirtmek istemiş.

Böyle maddi şeyler neden başa kakılır ki? evliliği en baştan maddiyatın üzerine oturtmak çok feci. Bizde eşimle evlendik çoğu şeyimizi kendimiz aldık beraber ödedik. İkimizde eksiklerimiz için yok senin taraf yaptı yapmadı muhabbetine girmedik. İyiki işim varmış benim. Olmasaymış demek bende kocamı sömürmüş olarak görülecekmişim.

Son düzenleme:
Depresifim malesef bunlar Turkiye gercekleri ...
O nedenle dedim ya ne is yapiyoruz ne kadar ucret aliyoruz konusuna bakin anlarsiniz diye ...

Dusun ki bu devirde bir muhendis bile asgari ucretle calistiriliyor ya da ne bileyim aksam 8 e kadar calisip 1000 lira alan insanlar var .

Yanlis anlasilmasin kucumsedigimden degil, is bulup calismak kolay ama o isin calisma saatleri , guvencesi vs her sey muallak ...

Hal boyleyken calis demek ,
fakirsen maddi durumun yoksa evlenme demek cok kolay ...

Ya bir de su gelinlik fiyatina taktim ben :) Yazayim diyorum unutuyorum :)
Ben 2004'de gelinligimi 250 tlye aldim, esim para gonderdi, o zaman gelinlikler 750 -800 idi ,
ben gittim en ucuz ama mukemmel bir sey buldum . Ben bilmiyor muydum daha pahalisini almayi ,
ama alsam yine esimle ben odeyecektik ...
Hatta kvdem duyunca esime oglum bu kadar ucuz gelinlik olmaz nasil bir sey almis bu gelin demis :)))

2 Yil once kayinbiraderim evlendi. Eltim 2800 e gelinlik aldirdi .
Varin gerisini siz dusunun :)

Yine soyluyorum bu isler samimiyet isidir insanlik isidir :)

evlilik öncesi olan bu mevzular o kadar uzuyor ki....hatta bi ömür bile konuşacak malzeme cıkıyor..takı düğün nişan eşya vs....ülkemizdeki bu adetlerin artık kalkmasını istiyorum....bıktık artık gençlerin kız tarafı oğlan tarafı kıskacında kalmalarından....bence evlenirken ne alınıyosa ortak alınmalı...sanki evlenirken iki taraf da karsı taraftan ne koparabilirim yaklaşımı ile geliyo....sonra da olan gençlere onca emeğe oluyorr....

ben de aynı fikirdeyim olmayıversin ne olacak eşya ile mi mutlu olunuyor toplum olarak şu gösteriş merakından kurtulup sadelikle bir türlü tanışamadık masraflı bir düğün yapıp pahalı eşyalar pahalı bir ev alıp ömür boyu onu ödeyeceğimize çeşitli yerler gezip dünya görüşümüzü genişletmeyi beceremiyoruz

bende 40 sayfa görünce merak ettim okudum yazan kişi cevap bile vermemiş niye tartışıyosunuz ki

kızlarımızın konu sahibinin durumuna düşmemesi için okuyup ekmeklerini ellerine almaları gerekiyor.ben de okumuş meslek sahibi kızlarla oğullarımı evlendireceğim

bu arada ben kk'yı çok seviyorum ve burada olacağım.yorumlarımdan hoşlanmayanlar her an benim yorumlarımla karşılaşabilirler.bu nedenle yorumlarımdan hoşlanmayanlar beni engellesinler sonra miss ne beni ne de yorumlarımı görürler

Ben senin yorumlarina bayiliyorum sen hep yaz emi.....

Düğün arefesinde böyle şeyler olduğunu çok duydum bende.. Haziran'da evlendim bende yeni mezun oluyordum..Ailem toplu bir alışveriş yaptı onun faturasını da eşime kesti.. Eşim yatak odasını falan hep kendisi aldı. Bir damatlığı boşver, erkeğe takılan saat vs. hiçbişeyi almadı.. Bana sordu damatlığı ailen alacak mı diye annem hayır dedi bende söyledim hiç uzatmadı. Tamam dedi, evlendikten sonra saati de (ben söyledim) almadıklarını söyleyince kimsenin bişeyine ihtiyacım yok, istemem bir daha açma bu konuyu dedi.. Ki bunu söyleyen insanda çok maaş alan biri değiş söyleyeyim.. Eşinin karakterlerinin düzgünlüğü evlendikten sonra çok dahaa önemli oluyor.. Şimdi birçok şeyde ikimizde aynıyız.. İyi karar vermeye çalış, İyi düşün..

canım kusura bakma da senin ailen niye hiçbirşey yapmadı
maddi durumunuz olmayabilir ama öyle birşey de yazmamışsın

elinde olmasa bile hiçbişey almamışsınız ki en azından damatlığı bari alsaydınız
ailen gerçekten ayıp etmiş bence
kendilerini kötü duruma düşürmüşler damadın gözünde

Son düzenleme:

Babam ve annem yıllar önce çamaşır ve bulaşık makinesi almışlardı yatak odası almadılar.. Ben nişanlandıktan sonra okumaya başladım annemler göndermek istemediler nişanlıyım diye.. Sonra burs aldm devletten o şekilde okudum ama ailem hep hem okulun var hem evlenceksin diye onun arkasına sığındılar.. Düğün zamanı da 1 bilezikle beni yola koydular.. Sorarsanız herşeyi yapmışlar beni okutmuşlar amaaa boşver işte.. 6 milyar borçla evlendm, beni onlar okutmuşlar.. Eşim bu konuda anlayışlıydı, bende düğün arefesi ona ve ailesine anlayış gösterdm hiçbişey için ısrar etmedm ne istedilerse onu aldılar.. Ben kazandm çok şükür..

He maddi durumuza gelince babam emekli ama durumu gayet iyi.. Neden böyle biliyor msn? Esra herşeyi kendi yapabilir, ve muhtaç olmaz bize.. İstemezde gururludur, sesi çıkmaz. Yaptığımz kadar dedler öyle de olduu...

Nişanlın çok ayıp etmiş sana, ama bu ayıp tek taraflı olmaz asla.
Önce sen kendi kendine çalışmadığın için veya maddi konularda istediğin kadar özgür olmadığın için gerektiğinden fazla yüklenirsin, önce sen kendi kendini ezersin.
Nişanlına da belki bunu sözel olarak yada davranışlarınla ifade eder ya da hissettirirsin. Ondan sonrası dilin kemiği yok hikayesine dönüşür. Ufak bir kriz ya da öfke anında senin en hassas olduğun konuya girer, öfkenin etkisiyle en acımasız kelimeleri seçer. Ama dil yarası unutulmaz işte..
Önce maddi konularla ilgili kendine saygını geri kazan, kendini ne bu konuda ne başka bir konuda böyle ezme, hep dimdik dur. İster nişanlın ister eşin dostun başka kimse de seni hiçbir konuda ezme cesareti bulamaz, buna teşebbüs etmesiyle senin özsaygının özgüveninin duvarına çarpıp ''kendine gelmesi'' bir olur!

Estağfurullah egem abla, sizsiz bir kk düşünemiyorum ben. Siz, yorumlarınız, ya da beğenileriniz olmasaydı buradaki gelinlerin çoğuna inanmazdım sanırım.:130:

şu topikte en sinir bozucu taraf; konu sahibinin tek bir cevap bile yazmamış olması....
konuyu aç git ohhh

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…