Okadar Parçalandı ki içim...

kızın 19 yaşında olduğunu nerden biliyosunuz
öyle birşey yazmamıştı sanki önceki konularda mı yazıyo acaba
eğer öyleyse erken olmuş baya

biz de bunu söyledik ama konu çok başka yerlere gitti
mesela nişanlım bana samimi bi şekilde şunu alamıcaz dese imkanım varsa ben aileme söylemeden bile alırım yani çalışıyosam eğer
eğer enayi yerine koyup masrafı azaltmak niyetinde olsa öyle yapmam tabiki hatta evlilik fikrini bile gözden geçiririm
ama burda kız zaten durumunu yazmış kötü olduğu belli bence
eğer yapabilse aile kendini de kızını ezdirmezdi bence 500 liralık damatlık için
o yüzden damatlık olayı sonradan çıkmış gibi geldi bana
bu tarz olmazsa olmaz şeyler önceden konuşulmalı ve kimin neyi alacağı belli olmalı
bu şekilde yapsalar kız çeyiz malzemelerinden kısar damatlığı önce alırdı zaten

bide 1500tl gelinliği çok bulanları anlamadım
bizim baktıklarımız 2000den aşağı değildi daha ucuzların da vardır ama
ben 1000 liradan düşük gelinlik olduğunu bile burda duydum yani
ayrıca gelinlikle damatlık bir değildi
damatlık takım elbise ama gelinlik oldukça önemli bi bayan için
eğer imkanları olmasa zaten alamayacaklarını belirtirlerdi
büyük ihtimal alırken birşey dememiştir şimdi de başına kakıyodur
ben çok görmedim o fiyatı açıkçası

Bir yere kadar yapması lazım ama nereye kadar? Gücünün yettiği yere kadar elbette. Bir taraftan birinin elinde yeterince para varken bu evliliğe ekstra yardım etmesi mi size garip gelen?

polis olan damat adayının ailesinin maddi durumunun ne olduğunu bilmiyoruzki..başka kardeşleride varsa onların gelin adaylarıda ben 1500 tl lik gelinlik isterim derse ne yapıcaklar..benim dediğim şey ailecek çok katkıda bulunamıyorsan daha mütavazi olmaya çalışmalısın..biz nikah yaptık çünki babam çok katkıda bulunmadı..bulunamadı vs..gelinliğimi 200 tl ye kiralık diktirdim,2003 te eşimede sarardan takım elbise almıştık hepsi onların parasıyla tabii..oda 200 liraydı indirimdeydi,,ozamn ben illaki şöyle düğün isterim böyle gelinlik isterim benim hayalimdi demek çocukça olurdu..ki ben 26 yaşındaydım ozaman..
herşey düğünden ibaretmi..oturacak ev yoksa belki damat adayı ev almayı planlıyordur..bunun hastalığı olur allah korusun..keşke herşey düğün masrafıyla kalsa bebek olduğu zamanda bir okadar masraf oluyorki

Maşallah valla, konu sahibi gelip tek kelime bile açıklama yapmadan 35 sayfa konuşulmuş, bi de yorum yazsaymış 100 sayfayı bulurmuş konuşulanlar.

Doğru ya da yanlış durumun öznelliğine göre değişir, misal nişanlısı konu sahibinin çalışmasını istiyor ama konu sahibi çalışmak istemiyorsa nişanlı haklı olur, konu sahibi iş arıyor ama bulamıyorsa nişanlı haksız olur vs vs. Bir açıklama yapılmadan yorum yapmak da boş olur.

eşimle gece konuştum biraz bu konuyu..kasiyer olarak çalışanlar var,güvenlik görevlileri vs..asgari maaş alıyorlar onlar asgari maaşla çalışıyorlar
keza polis memuru 1800 tl alıyor varsayalım 700 en az kiraya gitse geri kalır 1100 tl...
500 faturalar 600 kalır
400 mutfak masrafı
200 tl kalır artık bu parayla kredi ile evmi alrlar yoksa ne yaparlar bilemem..ama bu gün masraf yaparken gerisinide düşünmek gerek..düğünle bitmiyor iş..

Nişanlın çok ayıp etmiş.Sonuçta çalışıyor maddi imkanınızın olmadığını söylediğinde kendisi kredi kartıyla(vadeli)alabilirdi.Adetlerimize göre gelinliği erkek tarafı,damatlığı ise kız tarafı alıyor ama maddi imkanlar çok önem teşkil ediyor.Nişanlınızın bu durumda anlayışlı olması gerekirdi.Mesela ben de evlenirken annem çok masraf yaptı,durumu da yoktu.Damatlık almaya annem ben eşim gittik.Eşim kendi parasıyla ödemek istedi.Ama biz ısrar ettik en azından yarısını vermişti annem.Outlet mağazalarda damatlıklar çok uygun fiyata satılıyor hemde çok şık.Bu arada düğün olayında kız tarafı da erkek kadar masraf yapıyor.(mutfak,yatak odası,genel ıvır zıvır diye adlandırlan bir çok şey yüksek meblalar tutuyor)Önemli olan maddi imkanlar doğrultusunda kız ve erkek tarafanın anlayışla el birliğinde olması...

biz nişanlıyken çeyiz namına aldığımız şeyleri (yemek takımı çatal kaşık seti vs) hep eşimin hesabından nakit aldık, birikmişi vardı peşin alınca iyi indirim yapıyolardı, sonra ben maaşımdan ona 300'er lira olarak ödüyodum, istemiyodu, ne gerek var zaten birlikte kullanıcaz diyodu, annemede demiştim x böyle böyle diyo diye, olsun kızım çeyiz yapmak kız tarafının görevi madem bizden yardım beklemiyosun kendin azar azar öde, ama mutlaka öde dedi, insanoğlu yarın bi laf der kaldıramazsın o demese anası babası der huzurun kalmaz dedi, iyiki annemi dinlemişim
para işleri çok sevimsiz işler, gözünü seveyim çalışan bayan olmanın,bu konuşma bi patlama gibi geldi bana,kırgınlığında haklısın ama şunu da belirteyim yaşın küçük evlenme, benim eşimde polis peşinden geldim Batmana, aramızda hiçbi sorun yokken bile annemi babamı ortamımı özlediğim çok oluyo, sen bu şartlarda bi ilişkiye başlarsan ve uzağa gidersen hepten mutsuz olursun

sadece konuyu okudum yorumlara bakamadım ama direk sonuç çalışmayan kadının düştüğü durumlardan bir örnek daha.tabi konu sahibi çalışan bir bayan olsaydı nişanlısı o lafı sölemeye cesaret dahi edemezdi.,konu sahibide doğal olarak zor durumda kalmış bi tarafta ailesinin durumu bir tarafta çalışmaması,ısrarla söylüyorum yine söylüyorum bekar olan kızlar çalışmalı evlenince eşimin durumu iyi olur düşüncesiylede işten çıkmamalı,gördüğünüz örnekte evlenmeden el adamı gelir böle ezer adamı,nişanlım bana böle birşey deseydi şu anki gücümle damatlığa boğardım onu ama kendime damat etmezdim kusura bakma

Son düzenleme:

ne 1800'ü canım eşim polis,bundan epey fazla, hele ki şimdi şark tazminatıda alıyoruz biz, onu almasa bile 1800den fazla

Bunlarla ilgili düşüncelerimi daha önceki mesajlarımda yazmıştım, zannederim ki okumuşsunuzdur.

Damat da kendi durumu elverdiğince yapsın zaten, dediğiniz gibi o ailelerin evlendirecekleri çocukları yalnızca bunlar değildir belki de. Ya da elzem başka harcamaları vardır.Mesela bakın onlar da oğullarının elini cebine attırmamışlar, bu da garip değil mi? En azından söylendiği gelinliğin parasını 1 sene gibi geniş bir zamanda toplayabilirdi bu adam. Dahası kızın 1500 milyarlık gelinlik diye tutturduğu da muallakta. İnanın kalite-fiyat endeksli gelinlik piyasasını detaylıca bilmiyorum, ama dikiş bildiğimden kumaş piyasasından haberdarım. Ben maliyet mantığıyla 1500e çok derim, kimi markanın bilmem kaç milyarlık uçuk gelinliği olur, kimisi 700e kiralar(teyzem kiralamıştı, birkaç sene oluyor) Kimi yerde de bilmem kaç liradan aşağı gelinlik bulunmaz. Ekonomik mevzular derinleşmeden kız bir gelinlik beğenip nişanlısına bildirmiş olabilir, o gün mesele edilmeyen 1500 lira şu anda damatlık alacak durumu olmayan kayınpeder yüzünden mesele edilebilir. Bunlar da ihtimal değil mi?

Ben buna enayilik paranoyası derim, yani "onlar bize aldırıyorlarsa biz de onlara aldırmalıyız, maddi konuda kendimizi ezdirmemeliyiz" fikri. Adam "bizim de durumuımuz sıkıştı, 1500 fazla şu an için" dememiş farkındaysanız, "ben aldıysam sen de alacaksın"a gelmiş iş. Bu adamın durumu yoksa neden zamanında söylememiş, kendi söylemeyince durumum yok diyen kayınpederi akıllılık mı etmiş olmuş acaba ona göre?

erkek tarafına gelince hamama giren terler diyoruz çoğu zaman, ama kız tarafı konu olunca daha dramatiğiz nedense, benim vesilemle annemler kız tarafı oldular kardeşim var hayırlısıyla erkek tarafı da olucaz, düğün işine girildimi insanlar konuşur benim bildiğim ne yapılacak nedir adetler, biz pek adet falan bilmeyiz o kadar geleneksel bi ailem yok ama biz bile biliyoduk yatak odası takımını kız tarafı alır erkeğin alyansını damatlığı vs, damatlığı babam aldı ben çalıştığım halde, görücü usulü mü bu evlilik tüm sayfaları okuyamadım ben

İnsanlar çok garip
İki taraftan biri illa çıkarcı olmak zorunda mı ?

Benim babam beni istemeye geldiklerinde bu şartlar sorulmasına rağmen
Eşimin anneannesi kaç bileziğe kadar sordu yani
Babam ben karışmam, ben kızıma elimden geleni yaparım oğul da sizin oğlunuz siz de şanınıza ne yakışırsa onu yaparsınız sonuçta dedi..

Vay sen misin bunu diyen
Diğer gelişlerinde başladılar
Aslında eve gerek yok, hatta eşyaya bile
Benim kızım ( kayınvalidemden bahsediyor ) evini tadilata soktu daha yeni ( eşim askerde olmasına rağmen, gelince evlenmek istediğini söylemesine rağmen ), eşyaları da yeniledi
Gelsin orda otursunlar, kızım ( kayınvalidem, kayınpederim, görümcem ) da bana iner dedi ( aynı binada oturuyor kayınvalidemle annesi )

Onlar gitti
Ben şoktaydım
Annemlere kızdım dedim siz misiniz ben karışmam diyen nezaket gösteren
Ne çingene millete düştük
Anında gözümüzü oymaya çalışıyorlar

Nişanlımla konuştum
Böyle böyle dedim
Benim babam nezaket gösterdikçe sizinkiler başımıza ekşiyo
Ya önlemini al ya da ben alırsam kötü olur

Biz anlaştık kredi çektik, bilezikler ve düğün takılarıyla peşinat verip ev aldık.. Şu anda 1 yıllık evliyiz, taksitlerimizi ödüyoruz.. Belki bankaya yıllarca borçlu olacağım ama en azından kafam rahat..

Dk 1 gol 1 iyi niyetten bunca fırsatçılığı düşünen, söylemeye de utanmayan milletten korktum korkarım ben..

Şimdi ben gelinliğimi kendim dikmeye hazırlanıyorum, provinias mıdır ne haltsa onun ayarında gelinlik dikmek için taş çatlasa kumaşa 300-350 TL gider, damat adayı da zevkine düşkün şimdi kalkar bana beymenin milyarlık damatlığını şart koşar falan mazallah. Naapsam da aradaki farkı kapatsam, eşitlik şart!

Şaka gibi birbirlerini çok sevip tek maaşla hem ev kurup hem düğün yapan insanlar var, şimdiden böyle tepkiler veriyorsa ileride işiniz çok daha zor söyliyim, ayrıca bir erkek bunları zor akıl edebilir, birileri aklına sokmuş olabilir. hem böle mevzular ailelerle konuşulur nişanlının bana damatlık alın demesi bile ayıp, baktı alınmıyor demek ki durum yok, çalışıyormuşta, eşyaları da ailesi almış gidin birlikte alsın kendine bir damatlık.... Çok iyi düşün ileride pişman olmayacağın kararlar ver. yorumları nhepsini okumadım konu nerelerde blmiyorum ama ince düşünmeni tavsiye ederim, hayatınının sürekli başına bişiler kakılarak geçmesini istemiyorsan tabi ki.

Son düzenleme:

canım işin orasını bilmiyoruz ki tabiki geçim masrafları olacak ama düğün yaparken de bunlara katlanacaksın mecbur r
ayrıca önceki sayfalarda arkadaşlar en az 2500 lira olduğunu yazdı polis maaşının
ödeyeceği kira da oturduğu yere göre değişir masrafları zaten olacak burada tartışılan o değilki damadın tavrı
ve kimin tam olarak ne harcadığı da belli değil bence
ayrıca damadın ailesinin durumu da çok kötü olsa konu sahibi belirtirdi bence sadece kendi durumlarının kötü olduğunu yazmış
zaten herşeyi de ailesi karşılamış damat cebinden para harcamamış yani durum buyken
nişanlısına bi jest yapsa tamam ben alırım bi şekilde hallederiz üzülme dese nolurdu
resmen ben sana 1500tl gelinlik aldım sen de damatlık almaya mecbursun demiş
elinde olsa zaten alır onun lafını ettirmez bence
benim görüşüm de kimin ne alacağının önceden belli olması herkes bizim durumumuz şu
şunları şunları yapabiliriz desin sonradan kimse kimseye iş çıkarmasın

hay maşallah elinden geliyosa dikiş nakış tabiki sen dik, millete şurası şöyle burası böyle diye anlatmaktan kilo vermiştim ben

bu arada konu sahibinin nişanlısıyla resmi var
nişanlısını merak edenler baksın

hay maşallah elinden geliyosa dikiş nakış tabiki sen dik, millete şurası şöyle burası böyle diye anlatmaktan kilo vermiştim ben

Şimdi hem elimde böyle bir imkan var, hem de masraf açısından büyük rahatlama. Bizde masraflar karşılıklı yapılmayacak ortak kesemiz olacak yüksek ihtimalle, maaşlarımız yetecek inşallah. Ama kalkıp gelinlik benim elimden çıkacak diye karşı tarafa sen de çok şey bekleme masrafını kıs diye çıkışmam. Kim masrafı ne kadar hafifletebiliyorsa o kadar iyi, ya da kimin elinde ne imkan varsa.

Bu arada bir terzi, bir de kuaför. Derdimi şimdiye kadar hiç anlatamadım, gelinlik diktirsem cinnet geçiririm sanırım.

Son düzenleme:
arkadaşlar herkes haklı kendince,
kızkardeşimde bende bu konuda sıkıntı yaşadık kızkardeşimin eşinin ailesinin durumu çok iyi kayınpederinin 1 tirilyon parası vardır diyorlar bankada..ama 20 milyar harcamamıştır evililklerine..
bende 19 yaşında çeyizimi yapmaya başlamıştım bazen kız tarafıda duyarsız davranabiliyor tabii çok imkansızlık içinde olanlar olabilir tv için kupon biriktirmiştim çmaşır makinası almıştım ve tüm küçük eşyalar 15 milyarı bulmuştur 26 yaına dek tamamladım babam fakir değil ama düğün olur falan diye bir kenara bir şey koymadı duyarsızmı diyeyim artık ,kızkardeşimde okadar iyi aileye gidecek olmasına rağmen gitti çalışıp sözlüylerken tamamladı çeyizini gerçekten küçük bir kamyonet dolduracak kadr çeyizi vardı..ama kayınvalidesi laf etmiş yinede hiç bir şey yapmadı gelinler herşeylerini ben yaptım diye hemde yeğenimin sünnet mevlitinde..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…