- 23 Eylül 2010
- 6.359
- 1.917
- 248
- Konu Sahibi bebekpatigi
-
19 yaşında bir genç kız evliliğe hazırmıyım diye iyice düşünmeden evlenmemeli, evlilik çok büyük bir sorumluluk eşler birbirini sevip saydıktan sonra iki tarafında ağzını kapatır,ama bizim türk erkekleri bu konuda aile ile eşin yerini ayırt etmek konusunda sınıfta kalıyor çoğu zaman..ee ozamanda onu çekip çevirecek bir kadın gerek bu kadın ben olabilirmiyim diye düşünmek gerek..
konu sahibi gelmemiş ihtimaller üzerine konuşulmuş ama bu ihtimaller hep gördüğümüz gerçekler..
bence ailerlerin fakirliği/ zenginliği,kız tarafının daha çok istemesi falan fişman hepsi hikaye
bu kız yarın bi gün evlendiğinde bu höbüdük adam eve getirdiği ekmeği bile başına kakar..
çünkü bu evlilikte aşk sevgi göremedim ben.nikah defteri değil anlaşma imzalayacaklar gibi..
sevgi olan bir ilişkide, ne kız erkeği yorup borca sokar,ne de erkek kızı üzüp en pahalısı 500 olsun bir damatlık için üzer
Bir yere kadar yapması lazım ama nereye kadar? Gücünün yettiği yere kadar elbette. Bir taraftan birinin elinde yeterince para varken bu evliliğe ekstra yardım etmesi mi size garip gelen?
biz de bunu söyledik ama konu çok başka yerlere gitti
mesela nişanlım bana samimi bi şekilde şunu alamıcaz dese imkanım varsa ben aileme söylemeden bile alırım yani çalışıyosam eğer
eğer enayi yerine koyup masrafı azaltmak niyetinde olsa öyle yapmam tabiki hatta evlilik fikrini bile gözden geçiririm
ama burda kız zaten durumunu yazmış kötü olduğu belli bence
eğer yapabilse aile kendini de kızını ezdirmezdi bence 500 liralık damatlık için
o yüzden damatlık olayı sonradan çıkmış gibi geldi bana
bu tarz olmazsa olmaz şeyler önceden konuşulmalı ve kimin neyi alacağı belli olmalı
bu şekilde yapsalar kız çeyiz malzemelerinden kısar damatlığı önce alırdı zaten
bide 1500tl gelinliği çok bulanları anlamadım
bizim baktıklarımız 2000den aşağı değildi daha ucuzların da vardır ama
ben 1000 liradan düşük gelinlik olduğunu bile burda duydum yani
ayrıca gelinlikle damatlık bir değildi
damatlık takım elbise ama gelinlik oldukça önemli bi bayan için
eğer imkanları olmasa zaten alamayacaklarını belirtirlerdi
büyük ihtimal alırken birşey dememiştir şimdi de başına kakıyodur
ben çok görmedim o fiyatı açıkçası
eşimle gece konuştum biraz bu konuyu..kasiyer olarak çalışanlar var,güvenlik görevlileri vs..asgari maaş alıyorlar onlar asgari maaşla çalışıyorlar
keza polis memuru 1800 tl alıyor varsayalım 700 en az kiraya gitse geri kalır 1100 tl...
500 faturalar 600 kalır
400 mutfak masrafı
200 tl kalır artık bu parayla kredi ile evmi alrlar yoksa ne yaparlar bilemem..ama bu gün masraf yaparken gerisinide düşünmek gerek..düğünle bitmiyor iş..
polis olan damat adayının ailesinin maddi durumunun ne olduğunu bilmiyoruzki..başka kardeşleride varsa onların gelin adaylarıda ben 1500 tl lik gelinlik isterim derse ne yapıcaklar..benim dediğim şey ailecek çok katkıda bulunamıyorsan daha mütavazi olmaya çalışmalısın..biz nikah yaptık çünki babam çok katkıda bulunmadı..bulunamadı vs..gelinliğimi 200 tl ye kiralık diktirdim,2003 te eşimede sarardan takım elbise almıştık hepsi onların parasıyla tabii..oda 200 liraydı indirimdeydi,,ozamn ben illaki şöyle düğün isterim böyle gelinlik isterim benim hayalimdi demek çocukça olurdu..ki ben 26 yaşındaydım ozaman..
herşey düğünden ibaretmi..oturacak ev yoksa belki damat adayı ev almayı planlıyordur..bunun hastalığı olur allah korusun..keşke herşey düğün masrafıyla kalsa bebek olduğu zamanda bir okadar masraf oluyorki
eşimle gece konuştum biraz bu konuyu..kasiyer olarak çalışanlar var,güvenlik görevlileri vs..asgari maaş alıyorlar onlar asgari maaşla çalışıyorlar
keza polis memuru 1800 tl alıyor varsayalım 700 en az kiraya gitse geri kalır 1100 tl...
500 faturalar 600 kalır
400 mutfak masrafı
200 tl kalır artık bu parayla kredi ile evmi alrlar yoksa ne yaparlar bilemem..ama bu gün masraf yaparken gerisinide düşünmek gerek..düğünle bitmiyor iş..
Şimdi ben gelinliğimi kendim dikmeye hazırlanıyorum, provinias mıdır ne haltsa onun ayarında gelinlik dikmek için taş çatlasa kumaşa 300-350 TL gider, damat adayı da zevkine düşkün şimdi kalkar bana beymenin milyarlık damatlığını şart koşar falan mazallah. Naapsam da aradaki farkı kapatsam, eşitlik şart!
hay maşallah elinden geliyosa dikiş nakış tabiki sen dik, millete şurası şöyle burası böyle diye anlatmaktan kilo vermiştim ben
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?